Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Odgovor na objavo uporabnika
Nesrečnica, 19.11.2021 ob 22:56

@N150218 čestitam in upam, da se lepo poparčkajo in te pričaka čim več dobrih celic 🙂

@Mandarina638 pokliči iz skrite številke ?

Poskusim v ponedeljek. ???

@scorpionka
hvala za lepe zelje! Cisto drugacen obcutek je, ko ves da se koncno nekaj dogaja. Ce bo pa uspelo iti v postopek se letos, pa toliko boljse. ? Srecno vsem ?

@Scorpionka, kateri dan po prenosu pa si ti? Drzim pesti, tudi iz morulce so ze prisli dojencki, tako da ni za obupat ?❤

@N150, bravo za 9 celic, zelim ti cim vec lepih zarodkov.

@Nikita
in @Pingvincek cestitke. Uzivajta v vsakem pozitivnem testu, jaz pa drzim pesti, da bo vse lepo in prav do konca. ?

Se katera caka na test?

@Hana41, kako si ti? Kaj novega?

@Polix
, super je prebrat, da zaupas, da bo vse potekalo gladko in hitro, je potem tudi vecja verjetnost, da bo temu res tako. Ce pa bos karkoli od obeh moznosti potrebovala, pa si tako se lahko premislis. Srecno in javi se nam se kaj.?

Pogresam naso @Microbio? Upam, da si vredu in s tamalim dobro napredujeta. ❤

@fracek danes je 5 dni od ET-ja.. M po naravnem ciklu bi mogla bit v sredo. V prvem postopku mi je utrogestan zaviral M, v drugem pa sem jo kljub U. vseeno dobila in nehala z vstavljanjem.

Zgodbe kjer rata so, ampak si niti ne pustim preveč upati. Sm si vzela tokrat kar bo pa bo.

UZ zamenoj na desni je eden 13,na levi je eden 9 in eden 14.tko da spikanje se 2dni in v ponedeljek UZ

Liza250, 19.11.2021 ob 08:58

Mala762, 18.11.2021 ob 22:30

Liza250, 18.11.2021 ob 20:18

@Nesrečnica jaz sem tudi bila malo tko A kar 2 injekciji vseh 7d, ker sem tu brala, da ste potem dobijale še to drugo zdravilo ? ampak evo neki novga, tudi to obstaja, da se 2x špikaš

@Mandarina
mislim, da tudi dopoldne lahko prideš, jaz sem popoldne, ker sem bila v službi in ne bi uspela priti do 12ih pa smo se zmenili, da pridem popoldne. Bove IVF buddies, ker bove skoraj istočasno opravljali postopek ?

Tudi jaz sem imela v drugem postopku 2 injekciji za spodbujanje in eno, da ne počijo folikli ?

Super, potem nisem osamljen primer. Kako pa ti je bilo? Kakšni stranski učinki 2 injekcij in kako so se celice razvijale? Sej mogoče si pisala že prej,samo sem dokaj nova na tem forumu in potem si težko zapomnim katera je kaj napisala ??

@Mandarina
hahaha ja no ta naša ženska neučakanost – nekaj kar nas občasno spravlja v stres ??

Naj povem, da imam zelo nizke ovarijske rezerve – moji jajčniki so takšni, kot so običajni pri ženskah po 40. Lani sem imala ti dve injekciji – enkrat sem pridobila 6 celic, oplodili sta se dve (obe vstavljeni, žal neuspešno), drugič sem pridobila 3, se nobena ni oplodila, zdaj pa sem imela samo eno injekcijo 300 gonal, pridobila 3 celice in sta se dve oplodili ?

@N150218 super, kdaj imaš na klini, da vidiš koliko se jih je poparčaklo?

Midva sva imela danes dan D ? od 3, so se prvo vse ti tri oplodile, danes sta še bili dve lepi pikici. Vstavili smo kr obe. Upam, da bo uspešneje ? to je moj tretji postopek in drugi prenos.

Mi je pa zanimivo, da so v MB čist druga navodila, kot v Dravljah ? tukaj predlagajo bolniški stalež, tam je Reševa trdila, da ga pa jaz res ne rabim (delam v zelo dinamičnem timu, dvigujem kar težke stvari, skoz sem na nogah, stres…), da spolni  odnosi  niso zaželjeni niso nič povedali. Tam je sam isto trobila: jej vitamine (take ki jih tam kupiš), nič savne in kopanja ?. Moram res pohvalit mariborsko kliniko, ker so res fajn ljudje, je veliko lažje, ko imajo tak prijazen odnos v teh težkih trenutkih ?

Pri meni zgleda tokrat ne bo nic. Dva dni zapored sta bili videti res rahli crtici. Danes je 12 dan po et in ne duha ne skuha o crtici ali plusu. Menstruacijo pa zgleda zavira utrogestan.

Glavo gor pa januarja v nov boj z zamrznjenckom ?

@nikita
in @pingvincek cestitke iz srca ??

@Mandarina638 kolikor sem jaz skužila niso vsak dan v tisti ordinaciji in ne berejo vsak dan mailov – včasih je prav loterija jih dobit. Vem, da ima Merlo v ponedeljek dop. Ambulanto. V ponedeljek kliči neprestano, če boš lahko. Tako sem jaz poleti, pred OP cele dneve klicala, da sem potem dobila.

@Anonimno4043 jaz sem imela kar obsežno in težko OP začetek poletja in imam samo en jajčnik in jajcevod. Hkrati so pa potrdili še endometriozo. Mogoče zato imam obe hkrati, kljub temu, da so vsi ostali izvidi v referenčnih mejah za mojo starost 36l.

Punce, ki imate pozitivne teste, želim vam da vam tudi krvni pokaže en debel vesel plus❤

@Mala801 držim pesti, da se primeta in obdržita❤

@Natalijakaja
super ? javi se v ponedeljek kako je bilo na UZ.

Liza hvala, se obesim na telefon v ponedeljek in kar bo bo! Upam da jih dobim. ?

Hvala vsem, bomo videli kako bo ?

@mala801 predvideno v sredo, razen če me prej pokličejo.. Držim pesti tudi zate ?

@scorpionka
res res močno držim pesti ??

@Fracek hej hej, evo mene po dolgem casu. En teden po porodu sem dobila mastitis in ko sem spila zadnji antibiotik sta fotr in moj moz domov iz sluzbe prinesla korono, ki jo zdej vsi prebolevamo in moram reci, da ni lusno, ravno obratno, grooozno je. Upam, da me ne pobere, ker je zelo mucno, izcrpajoce, bolece in dolgotrajno, nikakor da mine.

Sej ne vem, a bi bilo bolje, ce bi covid prebolela v nosecnosti, ker je tezko tega hudica prebolevat in zraven skrbet za dojencka (pri meni je covid mesanica hude gripe s trebusno virozo in poporodnimi tezavami).

Kako si ti, kako je v novi sluzbi? Telovadis se? Kdaj ze gres po pingota?❤️

@scorpionka enim je glih takrat, ko so bile ziher, da ne bo ratalo pol ratalo 😉 držim pesti, da rata tudi tebi ?

@micro_bio88 jaz mislim, da nikoli ni pravi čas za korono ? ti pa želim čim lažji potek in hitro okrevanje ? me pa zanima, koliko ljudi ti je reklo, da zdaj ti je pa sigurno žal, da se nisi cepila ? mene je ravno 2 dni nazaj sodelavka prepričevala, da morda bi bilo pa vseeno pametno, da se cepim preden zanosim, da ne bom se pol v porodnišnici okužila… Pa sem ji povedala, da se lahko okužim tudi, če se cepim… Ne vem bo, mene to cepivo ni prepričalo in nimam namena se cepiti, če ne bo obvezno…

Eh, pomoje nič ne bo. Zjutraj sm se zbudila s krči kot pred M, mozolje mam čez cel obraz, prsi so pa tudi začele počasi plahnet.. 30.11 naj bi mela krvnega, sam dvomim da pridm do tam.. Če ni ratal upam da se mi kljub utrogestanu ulije M, da mi ne meša cikla..

Pozdravljene sotrpinke.Pa sem tudi sama dočakala vstavljanje zamrzjencka v spontanem ciklu?V naslednjem tednu….Pa me zanima protokol ?Rekli so mi da zjutr prideva s partnerjem in podpišeta.Potem se vrnem sama.Koliko časa to traja in kakšen je postopek v Ljubljani?

Uf par dni me ni pa toliko akcije ? Punce (veliko vas je) držim pesti za vsako od vas, da bo še letos čim več + ?

@Skorpionka
ni konec dokler ni konec oz. se vlije. Upanje umre zadnje ? Pa sej vem, da se punce že zlo dobro poznamo in prepoznamo znake, pa vendar… ❤️?

@Nesrečnica glede cepljenja sva nekako na istem ? ravno včeraj sem se pogovarjala z biologinjo, ki mi je rekla, da trenutno velika večina, ki zboleva so dvakrat cepljeni in imajo tako rahle kot hujše oblike. No to mi je dalo še dodaten razlog, da dokler ne bo “mus” se ne cepim.

Sama sem po prespani noči pripravljena na nove boje v januarju in sem si nekako naredila plan kako se spravit do takrat “v red” ter se psihično in fizično pripravit za nove izzive ??

Aja še to sem pozabila vprašat in sicer dosti prebrala glede debeljenja sluznice na “naraven” način s čaji itd. Ima katera kakšne iskušnje, priporočila? Da vem a se sploh splača spuščat v kaj takega al ne ?

Za debelenje sluznice se pije čaj krvomočnice, je vitamin E (2x na dan), jaz sem zraven še vsak dan pojedla porcijo ananasa. Na UZ je bila sluznica 9 mm pa imam bolj tanko, tako da se pozna in se da 🙂

Novinka 555, 21.11.2021 ob 09:11

Pozdravljene sotrpinke.Pa sem tudi sama dočakala vstavljanje zamrzjencka v spontanem ciklu?V naslednjem tednu….Pa me zanima protokol ?Rekli so mi da zjutr prideva s partnerjem in podpišeta.Potem se vrnem sama.Koliko časa to traja in kakšen je postopek v Ljubljani?

Jaz imam tudi ta teden prenos, prej sem imela samo svež prenos pa nisem nič čakala. Zdaj verjetno to čakanje za to, da se v tem času pingvinček odmrzne, koliko časa se čaka pa ne vem.

@nuggetka @novinka ko sm sla js po ? sva prišla 8.30 tja, podpisala in ob 11h sm prisla nazaj sama. Moj me je počakal, sm bila v 20min zunaj. To je bilo maja, ampak mislim da zdaj ni nič drugače.

Srečno obema ????

Mikro_bio88 lepo da si se nam malo javila. Joj boscika to pa res ni fajn. Jaz tudi se vedno ne vem naj se cepim al ne. Ko ne vedo kako pa kaj. Ko ni raziskav prav za nosecke. Skoz pise priporocajo oziroma svetujejo seveda da se zascitijo. Kar razumem. Jaz sem se cisto izolirala od vsega. Se dostavo narocam vse iz trgovine da pripelajo sploj ne hodima nikamor. Moj k sreci dela od doma. Hvalabogu vsaj to. Kaj grem  k zdravniki to pa je vse kaj mam stik z kom. Tam pa skoz maska razkuzila skoz. Res se pazim. Kolegica lani prebolela. Prvo dozo prejela cepiva. Pa spet pozitivna. In na koncu jaz vec ne vem sama kako pa kaj je. Jaz si samo najbolj zelim da se ta corona cimprej konca res. Jaz sem rekla letos za praznike bova sama nikamor ne greva dobeden sem in mir. Pac bomo se videli ko bodo casi boljsi sem rekla. Se mi zdi da sem ze od te corone cisto na case adijos. Samo tuhtas kako pa kaj. Pa mi malo z nosa pritece pa sem ze adijos pa glava zaboli pa spet isto. Paihicno sem na case adijos cela. Namesto da bi uzivala nosecnost me to tak ubija na case da groza. Res. Mogoce bo katera rekla da sem cudna ampak nisem edina ki tako pravi. 

Drzte se. Ostanite mi zdrave. Pazimo nase vsi. Drzim pesti

New Report

Close