IVF/ICSI/IUI 2021
Pozdravljeni
Redno vas spremljam in sem se odlocila napisati se mojo zgodbo.
Imela sem 4 iui nesupesne postopke, cakala na konzilij v UKC mb za odobritev ivf. Maja sem imela stimulacijo Ker sem pridelala 19 zamrzjenckov (vse skupaj 29, ostale se niso razvijale).
Julija sem zelela na vstavljenje ampak nisem imela ovulacije. Oktobra sem zacela z stimulacijo za ovulacijo in sem bila pred 6 dnevi na vstavitvi, tako da sedaj grejem 1 zarodek. Vseeno imam se 3×1 estrofema, 3×1 vaginalne tbl. Vceraj sem iz firbca naredila test kjer je bil viden plus. Krvnega imam cez 7 dni. Mislite da je realni rezultat? Nisem prejemala nobene stop injekcije samo estrofem.
Hvala za pomoc.
stiskam pesti, da bo cimvec + ♥️
@pingvincek jst sm tut delala 1.test 6.dan(tist najbl obcutliv) in je biu POZ.Popoldne sm se 1x nardila test s tistim k ma obcutlivost 25 pa je biu NEG.Dans 8.dan sm ponovila tega 25 in je POZ.Tok da pomoje kr prou kaze?
Je se kera gor k caka na test?
nikita21, 18.11.2021 ob 14:31
@pingvincek jst sm tut delala 1.test 6.dan(tist najbl obcutliv) in je biu POZ.Popoldne sm se 1x nardila test s tistim k ma obcutlivost 25 pa je biu NEG.Dans 8.dan sm ponovila tega 25 in je POZ.Tok da pomoje kr prou kaze?
Je se kera gor k caka na test?
Tudi jez cakam na krvnega … dva dni zapored je sedaj res komaj komaj vidna druga crtica, delala sem pa baby check mini, bom cez dva dni ponovila s CB. Krvnega imam v torek. … sem pa imela prenos zamrznjencka brez stimulacije. Od ovulacije dalje si samo vstavljam utrogestan 3x na dan.
Mandarina638, 18.11.2021 ob 14:46
Punce sem tudi js dobila posto. ? So jo poslali na moj stalni naslov in ne na zacasnega kot sem mislila da bodo. Skratka greva v postopek ICSI, upam da ze ta mesec, M bi morala dobiti drug teden nekje v sredo. ? Bomo vidl kaj bodo rekli v Postojni.
Jeeej vesela, sem da je obema uspelo, dobiti v tej rundi. Sedaj naju pa čakajo druge skrbi ❤? ker postopek imam, pa ne vem, lahko da sem že slepa od vseh info na papirjih, piše samo postopek OBMP … sem v PO, in bom še povprašala o vsemu ?
@pingvincek jaz sem delala test 7 dni prej in mi je pokazal +, jutri bom 37 teden ?
@fracek hvala za lepe želje, za porod sem si rekla, da bom sproti videla, na voljo imam samo epiduralno in ultivo. Imam pa nekamo v mislih, da bo hitro potekalo in, da bo šlo brez vsega. (Upam da se mi uresniči)
Zdaj sem res že blizu roka in sem včasih res neučakana včasih me je pa strah in si sama sebe težko predstavljam z malo štručko in razmišljam kako se mi bo spremenilo življenje..
Mandarina638, 18.11.2021 ob 15:58
Js sm vidla da mi pise na e napotnici ICSI, tako da predvidevam da je to to. Sporoci kaj si izvedela, da dobim informacije iz prve roke. ?
Imam kratek postopek, ker ima d3. Merlo v večini kratke postopke. Sestra mi je v ambulanti vse lepo razložila, vse sva šli skozi, jaz sem večkrat vprašala kakšno stvar o fazah postopka – večkrat slišim, bolje si zapomnim. Tako da sem dobila za 7x se piknit z Menopur-jem in 7x piknit z Gonapeptyl. Prvega moraš namešat, drugi je pa že v brizgah notri. V ponedeljek moram napisati mail, kdaj sem začela s špikanjem, da me bodo 8.dan naročili na UZ. Potem pa odvisno od moje reakcije na stimulanse, ali bo stopka ali bomo kaj podaljšali terapijo dokler ne bojo celice zadosti velike.
Pri komu v PO si pa ti v obravnavi? Predlagam, da jih pokličeš in rečeš da si dobila odobritev, kdaj pričakuješ menstruacijo, da te naročijo oz. Ti povejo kdaj prideš. ?
Punce, ki ste imele te 2 zdravila kako je telo reagiralo – se bile kaj bolj razdražljive, občutljive ipd. Vem, da ste veliko pisale že samo je skoraj 200 strani foruma pa se zgubim … tako da hvala že v naprej za vse info. ? a k ste si dajale injekcije ste si pol kj grele s termoforjem predel kamor ste piknile? Na netu sem malo gledala te američanke, si vse neki grejejo ipd. Pa ne vem a je to zaželjeno al ni …
Anonimno 5683, 18.11.2021 ob 06:36
Živjo, včeraj ko se govorila s sestro za naročanje na postopek IUI me je mal zmedla. ? Predvčerajšnjim ob cca 22 uri sem dobila menstruacijo in me je naročila na UZ 12. dan in za včeraj štela 1. dan. Potem pa sem jo vprašala glede jemanja tablet, ki naj bi jih začela jemati 3. dan in je rekla, da naj jih danes začnem, kar pa je po štetju dnevov za UZ 2. dan. Sedaj nevem ali naj danes al jutri jih začnem jemat, da se enako štejejo dnevi. Kako ve štejete, kdaj je prvi dan?
Če dobiš M zvečer se naslednji dan šteje kot prvi dan.
@pikica1234501 jaz imam tako službo, da smo tudi v najstrožjem lockdown-u delali. Delam neposredno z ljudmi in dolgo časa nismo uporabljali ne mask, ne rokavic, ne razkužil. Prvi v naši službi se je okužil decembra lani – torej skoraj 1 leto po pojavu korone. Takrat je zbolelo 3/4 našega kolektiva in pa tudi večina ostalih v isti firmi. Jaz že v običajnih razmerah nisem ne vem kako družabna, pač imam družino in to je to. Tako, da sem rekla, da se bom čuvala kolikor bo šlo in do danes mi je uspevalo (trkam na les). V službi sva samo 2 necepljenih, ostali so se cepili. Tako, da jaz ogrožam kvečjemu 1 osebo, mene pa tako ogrožajo vsi. Jaz če se bom okužila se bom v službi, drugje se nimam kje. Spoštujem vse smiselne ukrepe, se ne družim, ne hodim na žure ipd. Testiramo se na 2 dni, tako da vem, da sem zdrava. Če bi karkoli posumila bi pa ostala doma.
smala, 18.11.2021 ob 18:55
Pozdravljene!
Sem nova na tem forumu in me zanima, kako dolgo ste čakale na napotnico za transfer zamrznjenčka? Na gin. kliniki Lj? Hvala! ?
Na mail sem pisala za novo napotnico in sem dobila ze 7 dan termin za razgovor z zdravnikom in potem se isti dan napotnico. Z naslednjo menstruacijo sem se ze lahko prijavila.
@Mandarina638 no vidiš, da si tudi ti dočakala 😉
@Liza250 zanimivo, da imaš dvojna zdravila. Jaz sem imela Menopur in nisem imela nobenih posebnih stranskih učinkov – edino ene 3 dni me je fajn zapeklo, ko sem ga vbrizgala. Sem ppaod 7 dne imela zraven Certrotid, da ne popokajo folikli. 9 dan prvi UZ, so mi podaljšali za 3 dni, na drugem UZ pa še za en dan. Tako, da na koncu sem imela stopko na 13 dan ciklusa (12 stimulacije) in punkcijo 15 dan ciklusa (14 stimulacije).
@nesrecnica ja, so videli to moje jamranje in so se me usmilili ?
@liza250 tudi js imam kratek protokol, verjetno bom imela podobno zadevo kot ti. Danes sem jim mail poslala (takrat so mi rekle, da je boljse, ce posljem mail, ker so letece), ampak ce dop nic ne bo, bom kar poklicala.
A drugace je mozno iti tudi popoldne po injekcije ali samo dop? Ti si bila danes popoldne a ne?
@Nesrečnica jaz sem tudi bila malo tko A kar 2 injekciji vseh 7d, ker sem tu brala, da ste potem dobijale še to drugo zdravilo ? ampak evo neki novga, tudi to obstaja, da se 2x špikaš
@Mandarina mislim, da tudi dopoldne lahko prideš, jaz sem popoldne, ker sem bila v službi in ne bi uspela priti do 12ih pa smo se zmenili, da pridem popoldne. Bove IVF buddies, ker bove skoraj istočasno opravljali postopek ?
@smala enako kot mikimiska, 3.11 sem imela negativen krvni test in takoj poslala mail v Leonišče za posvet po telefonu, imela 10.11 posvet in isti dan dobila e-napotnico, z naslednjo M bi šla lahko v postopek, če pride pred decembrom (če bo v decembru pa po novem letu).