Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

@nuggetka Jaz bi poklicala in jih vprašala? Meni so sicer junija lani delali teste kar v stari porodnišnici. Ker pa čutim ovulacije (ful boli jajčnik, ki ovulira), sem zdravnici zjutraj na UZ rekla, da me je okoli 1h ponoči nehal boleti, ergo je folikel počil, kar je tudi sama potrdila z UZ. Ovulacija je štela 12, prenos pingota pa 18… Prijel se je, vendar me je žal na potrditvenem pričakala prazna gestacijska vrečka. Upam, da bo pri tebi srček bil sto na uro! Srečno ?

@pikica1234
Glede cepljenja se moraš sama odločit, Jaz sem zanosila v marcu in sem se odločila, da se do 32. tedna, ko je razvoj v večji meri zaključen, ne bom cepila, potem pa se bom odločala v skladu s precepljenostjo in z razmerami. Ker je sredi oktobra “all hell broke loose” sem se v 33. tednu cepila. Stara sem 41, sicer brez pridruženih bolezni, vendar se zavedam, da bom ob odhodu v porodnišnico v decembru prepuščena preveč ljudem, za katere pa ne vem, koliko se držijo in pazijo… K odločitvi je botrovalo tudi dejstvo, da raziskave kažejo, da se mRNA iz telesa izloči že po nekaj urah in je možnost, da bi skozi placento prišla do ploda skoraj nična. Plod zaradi mojih protiteles razvije sekundarno imunost. Ti pa dam prav (in to je bil tudi moj glavni pomislek glede cepljenja), nihče ti danes ne more zagotoviti, ali bo cepljenje imelo kakšne dolgoročne posledice na zdravje otročička…

Momo23 tocno tako je kot si napisala. Sem malo povprasala naokoli. Pisala kolegici farmacevtki kaj ona misli pravi da ona se nebi. Odlocitrv moja. Kar je itak res. Pol ko sem brala pac raziskave pa te zadeve oni priporcajo oziroma svetujejo pa napisano zraven  da raziskave niso narejene tako da se ne ve kako vpliva na vse to. Noro. Jaz sem ze zaradi tega od vceraj cela adijos ne vem kako in kaj je prav. Vem da ko rodis pa to tudi oni so zascitemi z opremo in vsem tem. Vidim ko sem bila ze 3x v bolnici zaradi tezav. Nazadnje te dni. Skoz maske gor razkuzevanje vsaka v svoji sobi. Tedt na par dni delajo kot zahtevajo. Saj prav tak. Jaz sme si tudi skoz razkuzevala roke maska skoz gor.

Pol se mi hormoni delajo sto na uro vsaki cas se razjocem. Jaz ne vem vec. In to kar naenkrat se zacelo te dni. Prej nic od nic. Zdaj pa vsak dan skoraj planem v jok. Pa vsaka beseda me moti sem obcutljiva res vidim na polno postala.

Morala sem dati to ven  iz sebe. In kdaj imas PDP. Tolko nas ke da vcasih ne sfolgam prebrati vsega.

Jaz imam rok marca. Po eni strani se mi zdi dalec po drugi pa bo to hitro tukaj.

@ Scorpionka, ja punčko imam ☺️. Naj se najini zgodbi še naprej tako ujemata!

Punce vztrajajte, saj bo, čeprav je včasih zelo težko ❣️.

@MinnieMe313 pravijo, da kdor čaka dočaka in, da na dobre stvari se splača čakati 😉 čakam tudi jaz ?

@scorpionka
saj sem ti rekla, da ne obupaj prehitro 😉

@Pikica 1234 jaz osebno nisem proti cepljenju, verjamem pa da kakor se vsak zase odloči tako je zanj prav. Jaz se nisem cepila (sicer nisem noseča), predvsem zato, ker se priporočila tako spreminjajo… In sicer – od začetka so strogo  odsvetovali vsem, ki načrtujejo nosečnost ali so noseče, potem so rekli, da če že 3 mesece pred zanositvijo oz 3 mesece po zanositvi, potem so rekli med postopkom ne, pred in med nosečnostjo ne. Zdaj za vse priporočajo, konkretnih raziskav pa ni.

V štartu sem rekla, da se ne bom cepila, ker se ni vedelo veliko o cepivih. Pred poletjem sem še rekla, da se bom šla najbrž cepiti v jeseni. Med poletjem z vsemi informacijami sem se odločila, da počakam vsaj en postopek preden se cepim. Zdaj sem se odločila, da se ne bom.

Tudi cepljeni zbolijo, tudi oni so kužni, tudi oni rabijo hospitalizacijo in tudi oni lahko umrejo. Ravno ta teden smo izvedeli, da je 2x cepljen sodelavec se okužil. Jaz se v leto in pol nisem – se čuvam. Lahko, da se bom, lahko da ne. Pravijo, da bo do februarja virus oslabel in se ne bo več širil. Tako, da jaz zaupam, da se lahko čuvam še 3 mesece.

Če pa ti misliš, da je zate boljše, da se cepiš in boš bolj mirna potem pa le, jaz te podpiram. To je tvoja odločitev.

Punce iz Postojne, ki čakate odobritev konzilija, na FB je ena javila, da so ji danes napisali, da so v ponedeljek poslali priporočeno – ni pa še dobila. Tako, da držim pesti, da so tudi vam poslali in, da dobite v tem tednu vse 😉

Odgovor na objavo uporabnika
Miki miška, 17.11.2021 ob 14:19

@nuggetka, a ne pokažejo teli ovulacijski testi, da ovulacija šele bo v naslednjih nevem koliko urah? Tudi pri meni je en dan prej verjetno počil, če 3.11. na uz zjutraj ob 8:00 ga ni bilo več pa so mi potem od 3.11. šteli 5 dni za transfer.

@nuggetka tako kot pravi Miki miška, test pokaže LH vrh in potem v roku 12-36 (ali celo 48) ur nastopi ovulacija – v postopku npr dobiš stopko, ki spodbudi, da folikli dozorijo (LH vrh) in 2 dni po stopki imaš punkcijo, ki se šteje kot ovulacija (dan 0). Dan 0 je ko folikel poči (pri punkciji pa ko ga prebodejo in posrkajo jajčece), počijo pa običajno, ko so večji od 22mm.

Živjo, včeraj ko se govorila s sestro za naročanje na postopek IUI me je mal zmedla. ? Predvčerajšnjim ob cca 22 uri sem dobila menstruacijo in me je naročila na UZ 12. dan in za včeraj štela 1. dan. Potem pa sem jo vprašala glede jemanja tablet, ki naj bi jih začela jemati 3. dan in je rekla, da naj jih danes začnem, kar pa je po štetju dnevov za UZ 2. dan. Sedaj nevem ali naj danes al jutri jih začnem jemat, da se enako štejejo dnevi. Kako ve štejete, kdaj je prvi dan?

Nesrečnica, 17.11.2021 ob 22:31

Punce iz Postojne, ki čakate odobritev konzilija, na FB je ena javila, da so ji danes napisali, da so v ponedeljek poslali priporočeno – ni pa še dobila. Tako, da držim pesti, da so tudi vam poslali in, da dobite v tem tednu vse 😉

Nesrecnica hvala za info! Js si to rundo sploh ne upam upat, glede na to da so mi napisali, da dobim decembra. ? Ce bo le decembra, da si ne bodo se takrat kej zmisljevali in bom na konc sla v postopek lih junija. ?

Mandarina638, 18.11.2021 ob 07:25

Nesrecnica hvala za info! Js si to rundo sploh ne upam upat, glede na to da so mi napisali, da dobim decembra. ? Ce bo le decembra, da si ne bodo se takrat kej zmisljevali in bom na konc sla v postopek lih junija. ?

Mandarina mene je mami lihkar klicala, da sem dobila pošto. Upam, da si jo ti tudi. Zdej moram ugotoviti, kaj piše ?

Liza250 super, sem zelo vesela zate! Javi kaj so ti poslali! Pri meni se nic ni, bomo videli tekom dneva kaj bo, ne bi se pa cudila, ce bi seveda izvisela. ?

Mandarina638 odobreno in en kup info. O postopku, kam poklicat ipd., tako, da sem že s PO govorila in grem danes po injekcije/zdravila, ker čez vikend pričakujem menstruacijo.

Mislim, da boš dobila, ker si tudi bila v oktobru kot jaz. ?

Oooo super! Potem te bodo se letos sprejeli v postopek? Top, res sem vesela zate! V kateri postopek pa gres?  Mah js nimam dosti upanja da zdej dobim, ce so napisali da dobim odobritev v decembru, potem bo verjetno takrat. Raje ne upam, ker bom potem spet razocarana, ker nic ne bo. ?‍♀️

@Anonimno 5683, jaz bi s tabletki začela 3. dan, kot je običajno pri UIU. Za vsak slučaj še enkrat pokliči in kar vprašaj ;).  Srečno

No js nisem nic dobila, je ravno prisel postar. Saj ne da sem pricakovala, me pa res zanima ta sistem obravnavanja in odobritve, glede na to, da si ti Liza bila kasneje v Po in si sedaj dobila posto a ne? Pac zdi se mi grdo, da nas pustijo tako cakat, ze tako je vse skupaj eno veliko cakanje, potem pa se ta posta… ah, no comment res. ?

@Mandarina638 lahko, da pride kak dan kasneje, zdaj pošte rabijo dalj časa za dostavo – če je pa še kakšna manjša pošta, da ne gre isti dan naprej pa sploh.

Hvala za tolazbo Nesrecnica. ?? Verjetno so mi ze z razlogom napisali, da dobim odobrotev decembra. Bi pa rada vedela kaksnim. ? Mogoce je odvisno od postopka, kaksnega ti odobrijo? ?‍♀️

@Mandarina638 ne vem, je pa ena napisala, da njej so poslali mail, da bo dobila pošto naslednji teden. Jaz bi na tvojem mestu spet malo zasitnarila – saj pa lahko poveš, da si dobila informacijo, da so nekatere v teh dneh dobile pošto, pa da te zanima kdaj jo boš dobila ti…

Mandarina638, 18.11.2021 ob 11:15

No js nisem nic dobila, je ravno prisel postar. Saj ne da sem pricakovala, me pa res zanima ta sistem obravnavanja in odobritve, glede na to, da si ti Liza bila kasneje v Po in si sedaj dobila posto a ne? Pac zdi se mi grdo, da nas pustijo tako cakat, ze tako je vse skupaj eno veliko cakanje, potem pa se ta posta… ah, no comment res. ?

Bila v PO 6.10., karton naprej poslan 15.10.. Meni so tudi rekli december, zato sem predvidevala, da boš ti tudi dobila. Jaz je roko na srce nisem pričakovala do decembra. Mogoče pa pride jutri pošta. Če ne pa jih pa prosi za pojasnila, t.i. zateži jim ?

nesrecnica

ja istega mnenja sva obe glede tega, jaz sem rekla bom še počakala da prvo rodim pol pa ja, glej nikol ne veš, lahko da zdaj vse ok pol pa čez par let to ven vdari ali kako naj se izrazim da nebi katera narobe razumela. vsaka se sama odloči itak, kot si rekla prvo ja pol ne, pa saj punce so skoz noseče pa so rodile pa ni bilo takih pritiskov glede tega vsega se mi zdi. ne vem no. mogoče bo katera rekla da pretiravam ampak trenutno sem prepovedala obiske pač povedala kaka je situacija in razumejo, itak da vsi takoj da naj se pazim, nikamor ne grem nimam stikov z dobenim, kaj grem k zdravniku to pa je vse, niti v trgoovino ne grem, še to sem rekla bom začela naročevat preko spleta če bo potrebno, ker partner tudi dela od doma.

držte se, vse bo ok jaz pravim ker mora biti tako ni druge, itak pa sem na koncu ugotovila da od teh mnenj in vsega tega sem bila včeraj že čisto zmešana in ne veš več kako pa kaj je prav in kaj ne, odločiti se mora res vsak sam. samo če zdravniki sami niso preprričani 100% kako pa kaj to j tisto.

hvala vsem puncam

New Report

Close