Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Zdravo,

jaz sem na UKC Lj izbrala lokalno anestezijo (1 naklofen, ketonal in se nekaj kar dajo za spit :)). Sam poseg ni bil tako grozen (mogoce najbolj mi je bilo neprijetno ko so zaceli in aplicieanje anestetika v noznico (v bisstu niti nisem vedela trenutka kdaj se je zacelo prebadanje). Prej sem imela 3x punkcijo v Dravljah kjer so dali samo protibolecinsko.
sem bila sicer tudi v precepu kaj izbrati ko sva se prestavila na UKC lj, ampak sedaj ce bi ponovno morala zbirati bi isto lokalno anestezijo vzela.

Glede tega komu sem povedala glede samih postopkov – v bistvu sedaj po 4 postopku se odkrito z vsemi pogovarjam da sva v postopkih za umetno oploditev- pri cenmer sem se od zacetka ubadala z podrobnejsim razlaganjem zdaj ne vec. Ker je tudi pri nama moski faktor podrobneje tega ne razlagam 🙂

Pozdravljene,

@Nikita21
juuuupiii bravo ?????? samo pozitivno naprej, vse bo čist ok naj bo tvoja edina misel

@Mala216 jaz imam tudi jutri punkcijo v MB, tako da bomo sotrpinke ?tudi sama prvič tu po Dravljah, in ne mislim več trpeti kot sem tam 4x, sicer so meni zaradi hiperstimulacije kar sami rekli, da bo v narkozi, ker če ne ne bom zdržala,ker me bodo tolikokrat špikalni… Vem da vedno ko tako umetno zaspimo smo v večjih skrbeh, ampak, ne vem, jaz 100% zaupam, lahko zato k sem tud sama spravila par ljudi v komo, pa so bli vsi ok, mislim poskrbiš 100% za vse(v službi v intenzivni)? zakaj trpeti če ni treba, sploh pa pomoje si še vedno lahko premisliš glede terapije.

Srečno ????

@Skorpionka 🙁 prav hudo mi je za tebe. Upam, da si po prespani noči kaj boljše? Zjokaj se, prespi še kak dan in potem glavo gor ter premislit vse opcije za izkoristit kako naprej. Kakor so že punce zgoraj napisale imaš kar nekaj pregledov na voljo za opravit, da si prideš bolj na jasno z dano situacijo. Ti pa želim, da se čim prej podaš v nove boje, me smo s tabo 😀

@nikita21
  juhuuuuu to so pa res lepe novice 🙂 čestitam.

@tinic4 v Ljubljani je postopek tak kot so ti že punce opisale. Jaz osebno ne kompliciram, vedno v trenirki oz. hlačah pridem. Pač nekaj takega da gre čimprej dol in gor 😉 Ker sem bolj zmrzljive sorte imam vedno tudi nek daljši pulover ali daljšo spodnjo majico, da ko čakam na “klic” me ne zebe preveč.

Sama delam v moškem kolektivu in mi ni lih za razpravljat z njimi o tem. Sicer se zelo dobro razumemo in so ful fajn, razumevajoči, na hece, ampak nekak o tem mi pa še ni za govorit. Mogoče potem ko bom dejansko noseča ali pa celo po rojstvu. Domačim ne govorim (oz. sploh ne vejo, da se trudiva) iz istih razlogov, kot ste jih že večina same opisale. Se mi zdi, da se lažje soočam s situacijo brez tistih pomilujočih pogledov in nepotrebnih pametovanj.

Drugače pa imam jutri sprejem in UZ za pingvinčka in moram priznat, da sem tudi kar malo nervozna saj se po več kot pol leta spet podajam na ta čustven vrtiljak.

@Mala216 punkcija v narkozi ni nič takega, moraš pa biti tešča. Ko prideš v operacijsko ti dajo kanalček in ti spustijo v žilo uspavalo, ti zaspiš (oz padeš v nezavest), oni naredijo svoje in čez cca 10 minut te lepo zbudijo 😉 možno je sicer, da ti bo kaj slabo, drugega pa načeloma ne bi smelo biti.

Sedacija ob punkciji je nekaj najlepšega. Nič ne čutiš. Rahlo sem prehlajena in upam, da drug teden že ok na transferju. Če me kdo vpraša glede otrok mu povem, v službi vedo. Bližnje seznanjam. Skozi postopek se učiš marsikaj od strpnosti, do sprejetja poraza in nabiranja novih močih. Uspešno na punkciji!

@nikita21 Čestitke in srečno naprej! ??????

@minnieme313 srečno s ?. Naj se vse poklopi!

@mala216 Srečno na punkciji jutri

@scorpionka jooj vem kako ti je ? pri prvem postopku sm mela 27 foliklov, na koncu 5 celic in samo eno blastocisto, vse ostalo je propadlo.. Ampak sej veš, konc koncev je potrebna samo ena, ne izgubi upanja in držim pesti, da se lepo vgnezdi ???

Meni so podaljšali stimulacijo za 2 dni, cca 11 foliklov velikosti od 14 do 19.. Jutri spet uz, predvidevam da bo v petek punkcija, upam, da bo tokrat kej bolš ko prejšnja dva postopka..

@nikita21
čestitaam ? srečno do konca ?

@N150218 držim pesti, da ti lepo zrastejo in potem poparčkajo in razvijejo ??? javljaj se ?❤️

@N150218 držim pesti za uspešno parjenje ?

Danes sem imela sprejem in UZ za ?. Moram priznat, da sem kar malo razočarana oz. žalostna, čeprav mi je šesti čut govoril, da ni sve OK in sem vedela, da ne bo šlo vse BP oz. tako kot mi je bilo razloženo v telefonskem pogovoru, ker do sedaj jaz nisem imela nobenih problemov in so bili moji izvidi vedno vredu.  Na UZ ni bilo vidnega nobenega folikla + sluznica je zelo zelo tanka. Najprej so me želeli dati v postopek brez terapije, vendar je po UZ gin. takoj urgirala, da brez terapije tole ne bo šlo. Prijavim se z naslednjo M, ker decembra ne delajo, začnem januarja.

No tole me je pa nasmejalo ??? se opravičujem za take ogromne znake, nimam pojma kako je to ratalo ?

@minnieMe vem da si čakala da bo zdej, ampak še dobro da so vse ugotovili in da bojo zagotovili najboljše možne pogoje za ?pa čeprav januarja. Boš imela vsaj veliko več možnosti! Zdej pa se naberi moči in pozitive, neobremenjeno skozi veseli december potem pa navijamo zate ??❤️

Jaz sem pa imela včeraj UZ za prenos zamrznjenčka. Sluznica ok, vodilni folikel je bil 18 mm. Ovulacijski test sem delala pozno popoldan, pokazal je dve črtici. Torej, se mi šteje že torek kot dan 0 in je potem prenos v nedeljo? Kako pomembno je, ali je prenos 4. oz. 5. dan? Lahko ful vpliva?

Nuggetka jez sem 2.11. imela vodilni folikel 22mm, 3.11. ga ni bilo več, prenos pa sem imela 8.11. Če je bilo uspešno pa še nevem 😉

@Scorpionka… jaz sem v 4. postopku komaj čakala ta 5. dan za ET, nekako sem si mislila, da zdaj pa že more bit. Zamrznjenčka sem imela samo 1x, v 3. postopku. Razen v prvem postopku, sem vedno imela dolgi protokol, spraševala sem se ali bom kdaj mama. Tudi najmlajša nisem (39 let). Kakorkoli, ko sva tisti dan prišla na ET, naju je dobesedno podrlo, ker sta naju na 5. dan pričakali samo dve morulci (od 7 celic po punkciji). Ena slabša in ena boljša. Ker zaradi drugih zdravstvenih razlogov ne smem imet dvojčkov, so mi boljšo morulco vstavili, slabšo pa pustili še en dan, če bi se razvila za zamrznit. No, slabša morula se je nehala razvijat, boljša morula pa je danes stara 8+ mesecev in se že skoraj kobaca ?. Tako da glavo gor še teh nekaj dni, če ne uspe, pa vse ostalo, kar ste s puncami že podebatirele. Zaenkrat še ne moreš vedeti ali res izgubljen postopek. Stiskam pesti.

hej,

mene pa zanima, če še vedno velja, da se nosecke ne rabijo testirat za preglede?

Hej  punce

Lep cas se vam nisem javila. Skozi nekaj. Morfologija za mano  vse ok. Lepo rastemo. Vceraj me ginekologinja cisto prestrasla z tem covidom. Res nisem cepljena. Ko sem se hotal v zacatku maja sem sla v dolgi postopek se nisem smela tako so mi rekli takrat v ukc Lj. Sedaj sem 23 tednov noseca. Vceraj mi pa ginekologinja rece da naj se cepim da zdaj ze noro kako je to. Berem malo kako pa kaj. Saj ne vedo kako vpliva na plod prav. In sem se tako zasekirala tuhtam kaj naj naredim. Res je da moj dela od doma. Povedala sem da dokler nebo to miko obiskov ne zelim zal. Eni razumejo eni ne. Res je da mi lahko moj prinese ko gre v trgovino. Noro je zacaran krog pravim.

Te se vmes kak dan ful cutim gibe vmes ne te sem se ze to sekirala. Ampak je vse ok. Problem je ker sem prvic imela negativno izkusnjo spontani splav in se mi zdi da na case sem taka cudna al me res hormoni so tako zaceli jeziti al kaj nimam pojma priznam. Se opravicujem ponovno odpeti temi vem da ze bila enkrat debata o tem. Kaj mislite ve ostale o vsem tem?

Drzite se. Drzim pesti za vse nas.

Se opravicuje za dolg zapis mogla sem dati to ven iz sebe. Hvala vam punce

Ja moras se testirat – hitri test pred pregledom. Od 8.11 je spet vsi pogoje pct za preglede. Iz izkusenj povem prejsnji teden imela pregled. No vceraj spet ker sem bila v bolnici. Tam ti naredijo pcr ostanes v izolaciji dokler ni rezultatov. Vsak 3 dan spet novi pcr test. Vsaka smo bile v svoji sobi.

Odgovor na objavo uporabnika
Miki miška, 17.11.2021 ob 12:12

Nuggetka jez sem 2.11. imela vodilni folikel 22mm, 3.11. ga ni bilo več, prenos pa sem imela 8.11. Če je bilo uspešno pa še nevem 😉

Jaz sklepam, da tega folikla 18 mm ni več, ker mi je pokazalo dve črtici, torej ovulacijo in potem folikel poči. Zanima me samo, kako pomembno je to, da je prenos točno 5. dan, ker mogoče bi mi mogli šteti že včeraj kot dan 0, čeprav je bil test narejen šele okoli 19.ure 🙂

@nuggetka, a ne pokažejo teli ovulacijski testi, da ovulacija šele bo v naslednjih nevem koliko urah? Tudi pri meni je en dan prej verjetno počil, če 3.11. na uz zjutraj ob 8:00 ga ni bilo več pa so mi potem od 3.11. šteli 5 dni za transfer.

@Anonimno7829 ne morem verjet, dejansko skoraj identična zgodba. Isto št celic.. Tudi mojo drugo morulo, ki je bila slabša so pustili in rekli da je ne bodo zamrzovali.

Sm vesela da se je tvoja zgodba tako končala ? bi z veseljem podpisala da imava tudi konec zgodbe podoben ??

Imaš punčko? Ker pravijo da bolj počasne celice so v veliki večini punčke ?

New Report

Close