IVF/ICSI/IUI 2021
Pozdravljene,…
@Momo23 ja, sem napisala od službe, ker mi itak ne bodo dali bolovanja, že zdaj sem nekako izsilila, da sem doma, nazadnje mi je osebna zdravnica rekla, da je to modna muha da smo na B ko imamo postopek…ampak mene tako bolijo jajcniki, trebuh imam kot da sm že zdaj noseča, 4 kg sm sla v tednu gor, vse v trebuh… ne predstavljam si da bi taka delala, sploh ne v moji službi… zdaj kaj bo pa z to hiperstimulacijo, če mi bodo zato podaljšali B bo pa božji čudež….da bi bla do zmrznječkov doma? ?? Srečno v vašem postopku ?? kašna zgodba, kaj vse damo skozi ?
@scorpionka sporoči kako bo, držimo pesti ????
@fracek ne, ljudje ne pomislijo, mene so eni družinski prijatelji preprosto pred vsemi “napadali” kdaj bo otrok, da zdej je čas, dokler smo mladi, da mladi mormo met… Pa tratrara, brez prestanka,…no,ju nisem vidla že 3 leta ?? se ju izogibam… Ni to rešitev, ampak, takrat sem se močno v jezik vgriznila, da ne bi pred celo družino znorela, k pol bi itak vsi vedli zakaj gre, tega pa nisem hotela, ker pol je pa tisto k smo govorili, da te vsak neki sprašuje, tud če v dobrem, si pa toliko bolj obremenjen…
No jaz imam jutri UZ v MB, upam da so te beštje dovolj velike, da mi jih čimprej spunktirajo ven. Sem potem prav pomislila… 49 foliklov po 20mm?! Še dobro da jajčnikov ne raznese…mislim kaj vse prenese telo ??.
Srečno vsem ????
@Razočarana197 vso srečo jutri in verjemi, da če bo huda hiperstimulacija ti bodo na kliniki predpisali oz predlagali bolovanje, če bo res hudo pa si lahko celo hospitalizirana. Če tvoja zdravnica za to nima razumevanja jo pa čim prej zamenjaj… Saj pa menda na klinika ja vedo kaj delajo in tudi zakaj v določenem obdobju postopka priporočajo bolniško (ja prisiliti da jo koristiš te pa res ne morejo).
@Fracek upam, da si se lepo navadila na novo službo in da v naslednjem letu dobiš še eno novo vlogo 😉
@Scorpionka vso srečo jutri oz danes, naj te pričaka več kot ena super celica in naj ostane pri tebi 9 mesecev ?
Ojla punce.. Danes bi si pa sposodila nickname razočarana… Od mojih celic spet ni bilo skoraj nič, 3 degenerirane, 1 se ni oplodila kljub ICSI, 2 morfolosko neustrezni. 1 so mi prenesli, ampak je na 5 dan bila še vedno v velikosti morule+. Zjokala sm se že tam, prav dol mi je vse padlo…. V ponedeljek bojo poslali vso dokumentacijo na konzilij, da še drugi pogledajo, kaj se še da narediti. Embriolog je rekel da res ne ve kaj se še da.. Zdravnica je potem predlaga, da bi mogoče naslednjič šla v dolgi postopek… Eh ne vem no. Upam da bo kdaj uspel.. Danes mam tak depresiven dan…
@scorpionka žal mi je… vzemi si dan za to, da si tudi žalostna in jezna, daj nekako iz sebe,…vzemi si dan zase,… ➡️jutri pa je nov dan in samo pozitivno naprej…! 1001 zgodba je ko je uspelo v najbolj nemogočih pogojih! Bo! Bo! ??????
@anonimno3039 joj…glede tega ti pa ne znam svetovati, ampak jst dokler nisem bila z testom 100% da ni nič, sem gojila upanje in bla pozitivna do zadnje sekunde da se je prijelo – optimistično ?
Jaz pa po Uz danes imam v sredo v narkozi punkcijo teh ponorelih jajčnikov…par jih je večjih foliklov preostali majhni…če bodo celice se oplodile, so mi rekli da bom lahko prišla po zmrznječke komaj januarja, februarja ?? to bo živčna vojna ??
Hvala punce ❤️
@zakajneki ne, na genetskih še nisva bila, če zdaj ne rata, ko je tretji postopek, mislim da nama pripada. Tako da bom klicala in vprašala kdaj lahko greva. Pričakujem da prej kot marca/aprila me tako ne bojo naročili h G na pogovor/pregled/svetovanje. Se bom pa vsaj zdaj za novo leto odklopila. Tudi v službi pride tako da grem lahko za 1 teden na dopust + 2krat podaljšan vikend.. To bo prav super in vrjamem da bomo noro uživali ? danes si bom pa pustila bit žalostna in jezna da dam vse to ven in potem novim zmagam naproti ?
@Scorpionka žal mi je 🙁 ni pa kar za obupati, tudi morula se lahko čisto lepo vgnezdi in uspe 😉 me pa čudi, da te pri takih rezultatih niso poklicali na prenos 3 dan…
Sicer pa zdaj, če ni uspešen postopek ti rečejo, da se prijaviš kar za telefonski razgovor z zdravnikom in si hitro na vrsti – jaz sem sicer imela za zamrznjenčka, pa verjetno je tako podobno.
Je pa dobro, da bodo tvojo dokumentacijo že zdaj dali na konzilij in ne šele ob naslednjem postopku 🙂 vsekakor poskusi dolgi protokol pa morda druga zdravila, enim to zelo pomaga…
@Razočarana197 želim ti čim boljši izkupiček v sredo, pa čim manj posledic… Za prenos po novem letu je bilo pa pričakovano, ker za december že zdaj ne sprejemajo v postopke… Bo pa leto 2022 bolj srečno za nas 😉 pa itak mora si tvoje telo malo opomoči od te hiperce, ene so tudi 3 cikluse morale počakati…
@scorpionka Tako mi je hudo ???, sočustvujem s tabo. Zjoči se, potem pa glavo gor in v akcijo, da čimprej ugotovijo, kaj bi bil vzrok za tako slab rezultat. Potem pa bom zopet na vso moč navijala zate! Bodi močna!???
@razocarana Srečno jutri!
Kot je rekla Nesrečnica, ti bodo zaradi hiperce najverjetneje predlagali bolniško. Vkolikor ne, pa govori z zdravnikom, preden bo delal punkcijo. Naj napiše bolovanje ali vsaj “priporočilo” zdravnici, da ti da bolovanje.
Modna muha…??? Kako lahko kaj takega izjavi…Saj ne jemlješ bolovanja vsak mesec kot nekateri, ki grejo na tak način “malo na dopust”, Zate ne vem, vendar jaz ne bi bila tiho in če ne bi šlo drugače, bi, tako kot je rekla nesrečnica, razmislila tudi o zamenjavi.
@tinic Če si v LJ prideš ob uri, počakaš na vrsto in greš v kabino, kjer se spodaj slečeš. Tudi spodnjice. Nekako tako kot pri ginekologu. Vstopiš, ko te pokličejo naprej (ne bodo te klicali po priimku). Uležeš se na mizo in opravijo vaginalni UZ. Gre pa vse zelo hitro in rutinsko, meni se je na začetku zdelo zelo brezosebno, vendar se sčasoma navadiš. Srečno.
@tinic4 jaz se nisem nič posebno napravljala, v Lj počakaš da si na vrsti, greš v kabino, se spodaj slečeš (jaz sem se itak sezula, da sem se slekla), ko reče naprej stopiš 2 koraka iz kabine do mize, se naštimaš, te pogleda, greš nazaj v kabino in se oblečeš. Tudi pri drugih (osebni ginekolog, onkološki ginekolog) se nič posebej ne oblačim (ko včasih so želeli da imaš krilo ali daljšo majico oz si tam dobil neko papirnato krilo), pač itak ko si na stolu vse vidijo, dokler pa nisi si tako oblečen in ko te pogledajo se hitro oblečeš, ne sediš tam napol naga tačas ko se pogovarjata).
@nikita21 wuhuuu ?? naj tako ostane še nadaljnjih 8,5 mesecev! Vesela zate❤️ čuvaj svojo pikico ??
Pozdravljene! Tudi mene danes daje živčna vojna… Jutri imam punkcijo ?? kako zgleda to v MB? Vzela sem, da bom spala. Tako se je izrazila sestra ? niso imeli časa kaj več razlagat ? do sedaj sem imela v Dravljah z protibolečinsko injekcijo. Ni bilo prijetno, sam za umret pa tudi ni bilo. Razmišljam, da sem malo pretiravala in da ni potrebe po narkozi ?
Pozdravljene punce 🙂
Sem se odlocila da se vam pridruzim pri pisanju. Čisto prvi pregled sem imela letos marca v Mb. Septembra naj bi sla prvic na konzilij, vendar tsh ni bil ok (zdaj je bil 5,7, še maja je bila vrednost 2,5). Tako da zdaj jemljem euthyrox, kontrolo tsh imam naslednji teden. Upam da se je uredilo in grem lahko naprej.
Sicer pa splosno stanje pri nama obeh je ok, vsi izvidi do sedaj ok.
Konzilij bo tudi decembra, pa potem postopki jan/feb al kdaj lahko pricakujem kaksen premik naprej? 🙂
Vesela sem za vse s pluskom, za vse ostale stiskam pesti vsaki dan in upam da vse docakamo plusek ❤