Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Hvala, hvala vsem za lepe besede…

@scorpionka
ja čakanje….? Pravijo, da kdor se sekira, trpi 2x ? tako da ponedeljek bo prišel enako hitro ne glede na to kako bos preživela ta čas, tako da čimmanj vsega slabega in umirit telo, predvsem pa misli, sej vem…najlažje je reči, sem tud jaz taka, ampak večkrat kot se opomnimo in spodbujamo, mislim da lažje bo…??Srečno res, tud jaz imam zelo slabo statistiko(iz Dravelj, upam da bo zdaj v MB drugače), zelo malo celic in vse so propadle 3-4 dan(v vseh 4 postopkih)…se nehale delit, zato vem kako se počutiš…. Želim ti vse najboljše ???

Drage punce hvala vsem za lepe zelje….k vas berem se ze zdaj zamislim kako bo punkcija k nisem najboljsa v bolecinah….vsem zeljim cimbolje?

Po dolgem času se spet malo javljam 🙂 Drug teden začnem z UZ-ji za prenos pingvinčka. Bom v spontanem ciklu, zato me zanima, če ste najprej vse poskusile tako (v kolikor imate seveda redne M in je načeloma z vami vse ok)? Bi za stimuliran cikel morala počakati 3 mesece? Malo me skrbi, ker imamo tanjšo sluznico, vsaj enkrat mi je to omenila moja G, ovulacije so načeloma redne, ne pa vedno (po 2 letih izkušnjah z merjenjem O lahko to rečem, hehe).

@nuggetka js ti težko rečem, sket sm imela samo 1 pingvina do zdej, ampak so mi ga pa  dali v spontanem ciklu. Brez zdravil z 2 menstruacijo. Za stimiliran cikel pa mislim da se res čaka vsaj 3 cikle. Srečno! Upam da uspe ??

@Scorpionka čim manj razmišljajo, če se celice ne bi oplodile bi te obvestili, če vidijo da se slabše razvijajo ali pa jih je malo tempa prej pokličejo na prenos (3 dan namesto 5). Tako da če prideš do 5 dne imaš zagotovo najmanj 1 celico odlične kakovosti, pa po vsej verjetnosti 1 za zamrzniti.

@natalijakaja
v Lj in v MB delajo punkcijo s protibolečinskimi sredstvi – od lokalne anastezije pa vse do splošne anastezije, zato tebza bolečine med punkciji res ne rabi skrbeti. Po punkciji pa tudi lahko dobiš protibolečinsko infuzijo pa seveda tudi tablete za domov. Sicer pa smo ženske marsikaj sposobne potrpeti ?

Nesrecnica to se pa cist strinjam z teboj da zenske marsikaj znamo potrpeti…hvala za vso podporo?

@natalijakaja srečno v postopku ? vzemi analgosedacijo, jst nazadnje nisem čutila nič

@MinnieMe313 kot da berem svojo zgodbo od prve punkcije ? ker mam visok prag bolečien sem bla med punkcijo ma ni nič sej bo kmalu mimo pol sm pa skor skupi zlezla in zašvicala od glave do pet sploh ko se je sestra ulegla na moje jajčnike ?

@scorpionka
držim pesti ? vse bo ok, javi v ponedeljek..

Jst mam trenutno tako noro v službah, da ne vem več kje se me glava drži. Še danes oddelam in potem sem jutri končno po 5 tednih prvi dan frej.. ? Od včeraj že čutm špikanje jajčnikov in upam, da bo v ponedeljek že stopka, tale dolgi postopek se kr vleče..

Je pa to prvi postopek, da nisva skoraj nobenemu povedala, ker so me pri zadnjem postopku vsi klicarli in tretiral kot da morm bit priklenjena na kavč 24h, me je to ful nerviralo in se mi zdi, da sm ta postopek bol sproščena in kar bo pač bo..

@natalijakaja tako kot je Nesrečnica rekla, pri punkciji je kar nekaj opcij glede protibolečinskih in če že veš, da slabo prenašaš bolečino je to samo plus za lažjo odločitev ? Jaz kljub visokem pragu bolečine nisem upoštevala hormonskih dejavnikov in sem se mal uštela ? ampak ok vem za drugič, če bo še potrebno (? da ne)

@N15O218 ja tale visok prag bolečine je res triki včasih ? zato je pa dobro, da se o tem govori, ker mogoče kateri punci vseeno da mislit in olajša odločitev in morebitne bolečine ?

Ker si se že načela to temo me pa zanima za ostale punce, kok kaj informirate ostale okoli sebe glede IVFja? Jaz nisem nobenemu povedala. razen najboljši prijateljici, ker se mi ne da ukvarjat z vprašanji in kot si tudi sama rekla klici od drugih. Jih predobro poznam in vem, da bi me samo ob živce spravilo ? Me pa iz jeze mika včasih, da povem sploh, ker s partnerjem dobivava tista neprijetna vprašanja “Kaj čakata”,  “Nista več mlada”  itd… ampak na koncu se zadržim.

@MinnieMe313 za vse vedo moji starši in sestra. Za prvi postopek sem od sodelavcev sem najprej povedala samo 2, potem sem povedala šefu in čeprav sem vsem trem povedala, da nočem, da vsi izvejo, se je, ko sem zmanjkala zgodilo ravno to… In seveda so vsi pričakovali, da bo uspelo in mi je bilo bedno razlagati, da ni uspelo ( pa sem povedala, da glih zaradi tega nočem vsem razlagati). Tako da naslednjič ko grem na prenos zamrznjenčka ne mislim povedat nikomur v službi… Pač če bom rabila bolniško bom javila, da sem na bolniški in to je to…

So drugače vsi razumevajočim in si želijo da bi mi uspelo, samo ne je res to prizadelo, da so šli za mojim hrbtom ostalim razlagati moje osebne stvari… Pa ne, da karkoli skrivam, samo res ljudje ne pomislijo kako se ti počutiš in konec koncev zakaj bi morali moji sodelavci prvi izvedeti ali sem noseča ali ne…

Pri meni za vse postopke vedo v službi vsi, taka služba pač, ampak me pustijo prav na miru, samo kakšn sodbuden sms in tudi ko pridem razočarana nazaj na delo ne pogrevajo so vsi bolj optimistični kot jaz, da drugič pa bo ???‍♀️ od družine pa pri meni tako, ker mislim da je bolj problematična ker eni pač mislijo, da je njihovo mnenje najpomembnejše in tud bolj so pripravljeni vrtat vate za info pa z mnenji, ker ste pač družina, zato jaz razen moje mami in najboljše prijateljice ne ve prav nihče…tudi prijateljica ne ve tocno kdaj se odvijajo postopki, ampak samo da se zdraviva, mama pa ve vse, ker mi tud pomaga, ko zgineva z partnerjem ? zato mi je veliko lažje ker me družina ne obremenjuje pac pa razveseljuje, kot en izhod, ker če ne rata, ali karkoli, pač tega nihče ne omeni in imaš kot nek pobeg z druženjem z njimi, drugače zna bit to glavna tema…. Moje mnenje in do zdaj mi tako ustreza,…?

@nuggetka Meni so v spontanem ciklu delali samo enkrat prenos, nato se trikrat zgolj z estrofemom (za zadebelitev sluznice) in progrsteronom. S to terapijo je bilo dvakrat uspesno. S taki terapijo ni treba cakat 3 mesece. 

Glede protibolecinskih sredstev pri punkciji, sama sem vecer pred punkciji vzela Ketonal, zgodaj zjutraj pa se enega. Pa sem imela pet punkcij, vsaka je bila razlicna, bolecina znosna.

Pri nama ve cela ožja družina, se pravi oboji starši + brat od moža in njegova partnerica. Povedala sm tudi najboljši prijateljici, sva tudi v službi skupaj in eni skupinci punc s katerimi se poznamo že kar nekaj časa. Z ljudmi ki jih dnevno srečujem in so tudi sorodniki tega ne govorim ker se mi zdi da se jih ne tiče. Samo eni en enkrat rekla (pa je stara čez 60), da naj reče za dojenčka svoji hčerki in ne men. Imava namrec že enega otroka, ampak se v drugo ne prime že kar nekaj let. In to najedanje kdaj bo dojenček pa da bo prevelika razlika itd, mi je šlo to po vsakotedenskem spominjanju po cca enem letu tok na živce da sm se enkrat zadrla in rekla ce je mogoče pmislila da ne morem zanosit in da me vsakic ko to reče zaboli in zadane direkt v srce. No od takrat naprej ni noben nikol omenil tega ??

Najbolj smotano je, ker ce rata polbvsi ta bližnji itak skoraj takoj zvejo, js bi pa res vsaj 3m pocakala preden bi govorila da sm noseča..

@Scorpionka saj to, eni ne pomislijo, da ne moreš zanositi in da vsakič, ko ne uspe ti je težko in res ne rabiš vsem okoli sebe to razlagati… Mene je izučilo.

Pa tudi recimo, če zanosim ne bi kar vsem (sodelavcem) po vrsti tega takoj razlagala oz nočem, da oni to naprej razlagajo, ker kaj pa če bo šlo nekaj narobe…

Vceraj prvic spiknila samo sebe niti ni bilo grozno….me pa punce zanima ali je katera od vase imele kaksne krce ze takoj prvi dan? Ali je mozni razlog ker sem ponoc v sluzbi?

Odgovor na objavo uporabnika
ella tereza, 13.11.2021 ob 13:36

@nuggetka Meni so v spontanem ciklu delali samo enkrat prenos, nato se trikrat zgolj z estrofemom (za zadebelitev sluznice) in progrsteronom. S to terapijo je bilo dvakrat uspesno. S taki terapijo ni treba cakat 3 mesece. 

Glede protibolecinskih sredstev pri punkciji, sama sem vecer pred punkciji vzela Ketonal, zgodaj zjutraj pa se enega. Pa sem imela pet punkcij, vsaka je bila razlicna, bolecina znosna.

A potem pri terapiji z estrofemom in progesteronom tudi čakajo na ovulacijo?

@anonimno Osebno bi rekla, da so špikanje po transferju in krčki dober znak, vsaj pri meni je bilo tako. Do krvnega pa pazi nase, razvajaj se s sprehodi in izogibaj se stresu. Želim ti en debel +

@scorpionka
Srečno na transferju. In čimveč pingotov.

@natalijakaja
dobrodošla in le pogumno. Je res tako, kot je zapisala scorpionka. Prvič je najtežje. Da se le vse poklopi, da ti drugič ne bo treba…

@Razocarana
Če pride do hiperce, boš morala počivati, kakšna služba! Ne spravljaj se preveč v stres: najprej tvoje zdravje, potem pingvinčki in šele nato služba. Jaz sem bila dosti bolj mirna in brez kančka slabe vesti, ko sem si enkrat postavila prioritete in jasno spregovorila o njih z delodajalcem.

Punce, ki čakate na januar: saj bo tudi mesec in pol kmalu na okoli. Je mučno, been there in sočustvujem z vami. Izkoristite ta čas za hitre sprehode, da telo napolnete s kisikim in bo sluznica dobro prekrvavljena. Poskrbite za prehrano, pijte folno in vitamine. Delajte na sebi in odnosu s partnerjem. Lahko še kaj dodateali spremenite. Meni osebno je v dveh postopkih (mogoče…) do kvalitetnih blastocist pomagal matični mleček. Ko ga nisem jemala, sem pridelala eno samcato celico. Moževo seme je bilo obakrat zamrznjeno, isti odvzem… Pa vnaprej sem se dogovorila za dopust oz. bolniško od punkcije do krvnega…

Glede razlaganja so pri meni-naju so prvič vedeli domači, nekaj prijatelhev in v obeh službah šefi. Ma so hitro pogruntali tudi sodelavci, za kaj gre, ko sem “izginila”. Če me je drugič še sekirala, mi je bilo tretjič vseeno. Razen šefom pa nisem nikomer razlagala, niti domačim več. Moram pa pohvalit sodelavke, saj so zelo sočustvovale z mano, ko sem šla skozi izkušnjo splava in z mano delile svoje boleče izkušne. Mi je pomagalo izgubo razumeti, sprejeti in se z njo sprijazniti.

Na začetku, so mi šli vsi “pametni” nasveti tipa “sprosti se in bo uspelo”  ? na živce. Ker imava izrazito moški faktor, sem se nekajkrat trudila razložiti, da je težava nepravilna oblika spermijev, bla, bla, bla. Ma je redko kdo razumel in so še vedno nakladali, kaj moram jaz narediti, da se prime.? ( V glavi sem pa kričala: “Ma kako se bo kaj prijelo, če ne pride niti do oploditve, idiot! Si me sploh slišal-a, kaj sem rekla!!!” ???Nekaj podobnega sem zabrusila le mami, ko mi je že stotič lajnala mantro sprostitve. Je kemik po izobrazbi…?)
Na koncu (beri že med prvim postopkom), sem pa obrnila na štos, da nama je ginekolog rekel, da naj raje igrava loto, saj da bom prej zadela sedmico,  kot naravno zanosila.?  Bojo pa s posebnim postopkom (ICSI) poskrbeli, da bom imela več možnosti zanositve. To so pa potem razumeli in večinoma niso komentirali, pa tudi če niso in so še kaj “svetovali”, mi je bilo že ravno…

Punce, samo toliko se javim, da vas spremljam in da za vsako od vas drzim pesti, v kateri koli fazi postopka ste, imam pa trenutno pestro v svojem “kurniku” ?

Bom poskusala bit sproscena hahahaha, mogoce pa se poleg ostalega poklopi se z zanositvijo ? Malo heca, ampak ja, pac ljudje so v zagati in ne vejo, kaj bi pametnega dodali, redko kdo, ki sam ne izkusi neplodnosti, pa pravzaprav sploh razume, kako nam je, ali pa jim v bistvu itak dol visi in potem sekajo bedarije ?‍♀️ na zacetku je to tudi meni slo hudo na zivce, zdaj pa se ze pozvizgam na taksne komentarje, ker tako nima smisla ? Je ravno vsekal zadnjic en znanec, ce imam kaj otrok? Sem rekla ne, mi odgovori v sproscenem smehu, pa jih ne bos imela ne? (ces, ti si one sorte, ko ji je vseeno za froce). Pa je kar padlo z mene, no, imam enega angelcka. Kako to mislis? Ni bil srcek … in ga je tako zadelo, da je zacel kar o sirotah, posvojenckih in ne vem cem razlagat, se je na koncu on meni zasmilil ? Ziv primer, da pac ne razmisljamo na ta nacin, ce se nam ne zgodi, vsak pa nosi v sebi kaksno taksno zgodbo, samo podrocja so razlicna.

@fracek se čist strinjam s tabo. Se mi ne zdi, da bi želeli bit nesramni ali pa pametni, ampak dejansko tisti ki niso šli čez to ne razmislijo do te mere da je še kaj drugega lahko kokr samo tista ena in edina možnost ki je bila pri njih.

Js sm “uspesno” dočakala skoraj 5 dni. Jutri grem, upam da, po lepo blastocisto. Klicali me niso, tko da res upam da je vsaj ena uspela tako kot mora ??? me pa še vedno od punkcije matra leva stran in mam prvič v življenju pekoč želodec/zgago ali nekaj temu podobnega ?? upam da se cimprej pomiri, je res zoprno.

@natalijakaja
še naprej se lepo špikaj in mirno do lepih foliklov ?

@N150218
kako ti gre? Bo jutri stopka?

@anonimna3039 kako si?

Še nekoga sm izpustila ki čaka test, ampak se ne spomnim nicka..

V glavnem srečno vsem ?❤️

New Report

Close