IVF/ICSI/IUI 2021
Glede sportanja… mislim, da moras po obcutku in zdravi pameti. prve dni injekcij mislim da ni ovire, kasneje pa se izogibas sportom z nenadnimi gibi, sunki, mocnimi napori ali ce je moznost padca.
midva sva povedala samo domacim in res bliznjim kolegom. sicer mislim, da bi bilo treba tabuje okol tega razbiti, ampak jaz osebno trenutno nimam volje in energije, da bi se ukvarjala z butastimi vprasanji okolice oz. mimoidocih in vsakodnevnemu ocenjevanju obsega mojega pasu…Imam okoli sebe samo super plodne pare, kjer spermiji ocitno skacejo po zraku 🙂
skoda
kar se tiče športanja, meni so rekli, naj normalno živim, samo v prvem postopku mi ni pasalo sportat, ker sem cutila povečane jajcnike. vsaj kakim poskokom se je dobro izognit, da res ne pride do zasuka jajcnika, ker potem lahko ostanes brez njega.
Midva najblizjim nisva se nic povedala. Bi, če bi me ravno kdo vprašal 🙂 Vejo pa moje prijateljice in mi je fajn, ker me podpirajo.
Če prav razumem se kozilij zgodi že v tem času ko čakam papirje – v mojem primeru pošto, ker ne grem več nič na pregled? 🙂 odločitev kozilija pride v celem tem paketku verjetno al kak? 🙂 mogoče so smotana vprašanja samo med telefonskim klicem sploh nisem vedla kaj vse še naj jo vprašam in sem šele kasneje dojemala vse skupaj 😅
Midva bova SPB še morala naredit ampak verjetno lahko to med tem čakanjem na postopek 🙂
Saj nevem al sem čudna al je to normalno ampak danes se mi zdi, da sem kar polna nekega novega zagona al optimizma, ker se končno vsaj malo premika naprej vse skupaj.
Drgac pa SPB moras meti obvezno izvid s sabo preden gres na sprejem, isto velja za bris PAP drugace ti ne bo naredila sprejema in se vse spet zavlece k moras po izvide. Za SPB se nerabis narocevati gres samo na transfuzijsko K. Od 8-15h kadarkoli, pokazeta napotnico in to je to.
Hojla, punce! Zanima me, če ima katera izkušnje s histeroskopijo po zadržanem splavu. Osebna ginekologinja je zdaj po prvi M po splavu ugotovila, da se ni dobro sčistilo in mi je napisala napotnico za staro porodnišnico za UZ. Predvideva pa, da bodo hoteli opraviti histeroskopijo. Pred leti sem že bila na eni, pa se ne spomnim, kako točno gre. Kako hitro si na vrsti? In nekaj medlega se spomnim, da sem morala jemati en mesec kontracepcijske tabletke, da je sluznica ostala tanka? Hvala za info! Rada bi načrtovala pot v tujino, zato sprašujem…
kar se pa okolice tice pa ja enaako na nek nacin, ni mi do sprasevanj in razlaganj na koncu vsakemu posebej; imava tudi
midva zraven take ki jim spermiji skacejo, pa tudi take ki imajo enake oz. podobne tezave; in take ki so se fejst fejst trudili.
glave gor in verjemimo da bo letos nase leto!
A PAP izvid ti da tvoj osebni ginekolog brez težav? Al je to tudi kak poseben postopek? Jaz sem sicer marca 2020 imela bris ampak pri prejsnji ginekologinji, ker sem se potem odločila zamenjat in sem si tut osebno kar na GK izbrala. Prejšnja je bila čist neposlušna za težave z zanositvijo, češ sej mate čas, ker se še mlada…
jaz sem imela tablete in sicer pref 10dnevi. sedaj se cakam na kontrolni UZ in se sprasujem, ali se je vse scistilo.
zanima me, koliko casa po tabletah/sprozenem splavu si imela UZ in kako s tem ugotovi, da se ni scitilo zadosti (a pride endometrij debel, al je videti kaksne koscke)?
jaz sem bila sicer zanosila tik preden bi mogla iti na preventivno histero zaradi minimalne pregrade. receno mi je bilo, da ni cakalne dobe (torej v 1mesecu). nic niso omenjali kontracepcije, pac pa zgolj to, da mora biti takoj po koncu M, ko je endometrij se tanek
Vijolica, na prvi UZ sem šla tri tedne po splavu s tabletami, in je bil viden ostanek – gostejša formacija – vidi se, kot da je tam bolj prekrvavljeno. Ko sem se vrnila iz tujine, sem se po prvi menstruaciji oglasila še pri svoji osebni ginekologinji, torej cca še 3 tedne kasneje. Meni je na UZ-ju izgledalo stanje precej isto in tudi med M nisem opazila kakega extra koščka… Ginekologinja mi je povedala, da je to kar pogosto – da kadar ženske prekinejo zdravo nosečnost, se lepo sčisti, kadar je kak problem, nekako vztraja… Grem pa naslednji teden v staro porodnišnico na UZ, bom videla, kaj bodo rekli…
namrec mene daje tudi zelo slab obcutek glede tega, ker so mi v bolnici rekli, da se je scistilo samo po ta velikem, da ostalo se bo pa se doma… no, in doma ni bilo potem nobenega koscka vec, tudi krvavitev je bila zelo malenkostna.. ce bo tudi pri meni problem, bom zihr sla v lj, ker zelim, da mi dela histero izbrana G, ki je tudi sicer edina, ki je opazila domnevno pregrado
Pozdravljenee… danes sem mela kontrolo po IVM… pravi da zgleda ok…da se je zaceliloo…marca grem lahko v nov postopek🙂koomi čakam…mela bom isto kratki postopek razn inekcije mi je spremenila…mal večjo dozo k sm mela zdej najmanjšo…
Zadnjasansaa čestitaam… vsoo srečo do konca…🍀🍀
Noo in usem ostalim tud…mal sm se zgubila zadn mesc tlele na forumu…
Pozdravljene po dolgem času,
moj zadnji transfer se ni izšel (v začetku decembra), tako da sedaj čakam na novo priložnost, ker mi menstruacija spet nenormalno izostaja (po prvem neuspelem postopku sem naslednjo čakala 56 dni), tako da imam nekje še 8 dni – če bo enako. Prvič sem sicer uspela dobiti povratni odgovor iz Mb, kjer so rekli, da to ni nič takšnega in da je povsem normalno, da zamuja, tako da jim zaenkrat ne bom ˝težila˝še s tem. Na nek način sem se udala v usodo, čeprav se včasih v paniki zavem, da sem že 40 in nimam več veliko časa (pustimo to, da se vse pogosteje zjokam ko vidim dojenčke, ko je katera noseča, ko vidim kako veselo družino). Drugega mi ne preostane kot čakanje ter upanje, da bom z naslednjo menstruacijo, ki jo dobim lahko sporočila za nov postopek – oziroma, da bodo videli moj mail in me vzeli.
Skoraj bi pozabila, pozna katera tukaj postopek scratching maternice oziroma ga je morda že preizkusila? Dobila sem namreč nasvet naj poskusim povprašat glede tega postopka v Mb. Znanka je sicer hodila v LJ in ji je tam ena zdravnica svetovala ta postopek, ko ni in ni mogla zanosti. Sicer so bili v glavnem proti ampak eden doktor pa je pristal, da poskusita s tem in je takoj zanosila, enako v drugem postopku – je spet zahtevala scratching in je tudi takoj zanosila. Ima katera tudi podobne izkušnje? (gre pa za namerno poškodovanje maternice v primeru ko je razlog za neuspeh neuspešna vgnezditev zarodka, s tem se maternico ˝prisili¨ bolj dovzetno za sprejem zarodka – na kratko). Aja pa še odgovor za