Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

evy,
tudi z mano naj bi bilo vse ok in nama je ratalo decembra z zmrznjenckom v naravnem ciklu. Jemala sem zgolj baby aspirin par dni FET in po FET utrogestan in baby aspirin. najina srca pa se je koncala z zadrzanim splavom v 7tednu.

Glede sportanja… mislim, da moras po obcutku in zdravi pameti. prve dni injekcij mislim da ni ovire, kasneje pa se izogibas sportom z nenadnimi gibi, sunki, mocnimi napori ali ce je moznost padca.

midva sva povedala samo domacim in res bliznjim kolegom. sicer mislim, da bi bilo treba tabuje okol tega razbiti, ampak jaz osebno trenutno nimam volje in energije, da bi se ukvarjala z butastimi vprasanji okolice oz. mimoidocih in vsakodnevnemu ocenjevanju obsega mojega pasu…Imam okoli sebe samo super plodne pare, kjer spermiji ocitno skacejo po zraku 🙂

zvezdica08,
meni se ni nic kaj takega dogajalo med spikanjem, so ti kaj odgovorili?
ema5858
dobrodošla in poročaj, kako bo šlo.
skoda
Lemurka,
en obem ti posiljam
zadnjasansa,
super, da si se javila, uzivaj v nosecnosti in naj ti čimprej mine do niftyja.
evy,
poglej si ta link: https://zanositev.si/zdravljenje-neplodnosti/obmp-vodnik/ če klikneš na Protokoli, je razlozeno glede tega
kar se tiče športanja, meni so rekli, naj normalno živim, samo v prvem postopku mi ni pasalo sportat, ker sem cutila povečane jajcnike. vsaj kakim poskokom se je dobro izognit, da res ne pride do zasuka jajcnika, ker potem lahko ostanes brez njega.
Midva najblizjim nisva se nic povedala. Bi, če bi me ravno kdo vprašal 🙂 Vejo pa moje prijateljice in mi je fajn, ker me podpirajo.

Miracle2021…jaz
bi morala imeti v zacetku decembra posvet da mi razlozi glede IVF kaj in kako naprej. Pa so mi odpovedal ampak sva se vse preko tel zmenile z ginekologinjo. Na en krajsi pregled sem pa sla se k svoji osebni ginekolo. Konec decembra pred bozicnimi prazniki sem dobila kuverto z vsemi papirji. Torej vsa navodila kaj in kako, izvidi od SPB, napotnico, soglasja, podpisano odobritev konzilija itd. Celi tak paketek. ☺️In ko dobis naslednjo M (torej 2 od kar si prejela papirje) poklices potem pa te za naslednji mesec ki pride naroci (cca 11 dni pred M) da prides na sprejem, kjer ti vse podrobno razlozijo glede terapije in da opravita vsa administrativna dela…potem pa cakas M in v akcijo ☺️ (Saj tako je pri meni potekalo).

Miracle2021
ok mal sm cudn napisala 😂🤦🏽‍♀️ z 2 M od kar sm dobila papirje grem v postopek…☺️

21baby
hvala za izčrpen odgovor 🤗
Če prav razumem se kozilij zgodi že v tem času ko čakam papirje – v mojem primeru pošto, ker ne grem več nič na pregled? 🙂 odločitev kozilija pride v celem tem paketku verjetno al kak? 🙂 mogoče so smotana vprašanja samo med telefonskim klicem sploh nisem vedla kaj vse še naj jo vprašam in sem šele kasneje dojemala vse skupaj 😅
Midva bova SPB še morala naredit ampak verjetno lahko to med tem čakanjem na postopek 🙂
Saj nevem al sem čudna al je to normalno ampak danes se mi zdi, da sem kar polna nekega novega zagona al optimizma, ker se končno vsaj malo premika naprej vse skupaj.
21baby
ti si torej zdaj že začela s postopkom oziroma v kateri fazi si? (verjetno si že vmes kaj napisala pa nas je toliko, da ne sledim zgodbam in imenom 🤯)

Miracle2021
ma ni panike…res nas je velik nazalost…tko da tud jst ne ujamem vse punce 😂…drgac pa ja konzilij se zgodi v tem casu ko cakas na papirje. Ja v tem paketku dobis tak en papir kjer so podpisani vsi ki so bili v komisiji in potrdilo da so ti odobrili konzilij. Potem pa se vse papirje dodatno zraven kdaj moras poklicati, kaj moras vse imeti s sabo ko gres na sprejem, kako bo potekalo vse, itd. Ko dobis M poklices na stevilko in ona te pol z drugo M naroci na sprejem. Tm na sprejemu pa se mal bolj podrobno glede postopka, glede inekcij kako si jih dajati, kdaj ob kerem casu, stranskih ucinkih, kje bo to vse potekalo itd. Jst sm trenutno v fazi da zacnem z spikanjem, sm vse ze dala cez tko da cakam M (upam da je ne bo da je mogoce naravno se ratalo ☺️🤞🏽) ampak ja ce pa ne pa veselo v postopek upam da bo vse gladko slo….

Drgac pa SPB moras meti obvezno izvid s sabo preden gres na sprejem, isto velja za bris PAP drugace ti ne bo naredila sprejema in se vse spet zavlece k moras po izvide. Za SPB se nerabis narocevati gres samo na transfuzijsko K. Od 8-15h kadarkoli, pokazeta napotnico in to je to.

Živjo punce. Imam eno vprašanje za vse, ki ste bile v postopku z zmrznjenčkom. Kako star je lahko bris? Eno leto? Za Leonišče ne zanima. Hvala ☺️

Hojla, punce! Zanima me, če ima katera izkušnje s histeroskopijo po zadržanem splavu. Osebna ginekologinja je zdaj po prvi M po splavu ugotovila, da se ni dobro sčistilo in mi je napisala napotnico za staro porodnišnico za UZ. Predvideva pa, da bodo hoteli opraviti histeroskopijo. Pred leti sem že bila na eni, pa se ne spomnim, kako točno gre. Kako hitro si na vrsti? In nekaj medlega se spomnim, da sem morala jemati en mesec kontracepcijske tabletke, da je sluznica ostala tanka? Hvala za info! Rada bi načrtovala pot v tujino, zato sprašujem…

Seša, veljavnost brisa je 3 leta.

Hana41
hej hvala za link; razumem zdej nekako da je dolgi protokol predvsem tam kjer je slabsa kvaliteta jajcec, v bistvu me je nekako v osnovi zanimalo samo kdaj kaj zakaj; pa npr.na reprodukcija.si to med protokoli ni razlozeno

vijoloca2020
zal mi je za tvojo izkusnjo, ampak dokler se to ne ponavlja (lazje rect kor nardit) je treba to vzet kot nekaj pozotivnega da tudi to gre.
kar se pa okolice tice pa ja enaako na nek nacin, ni mi do sprasevanj in razlaganj na koncu vsakemu posebej; imava tudi
midva zraven take ki jim spermiji skacejo, pa tudi take ki imajo enake oz. podobne tezave; in take ki so se fejst fejst trudili.

glave gor in verjemimo da bo letos nase leto!

21baby
držim pesti da ne bo treba sploh začet s postopkom 🍀 Če smem vprašat, kaj je pa vzrok za neplodnost? Tudi spermiogram? Meni je ginekologinja rekla da sicer obstaja neka možnost, da uspe naravno ampak je to lahko tudi v 10 letih 🙄 sem se nekako sprijaznila da se bo treba pač drugače lotit, zato sem pa tudi tok bolj neučakana ..
A PAP izvid ti da tvoj osebni ginekolog brez težav? Al je to tudi kak poseben postopek? Jaz sem sicer marca 2020 imela bris ampak pri prejsnji ginekologinji, ker sem se potem odločila zamenjat in sem si tut osebno kar na GK izbrala. Prejšnja je bila čist neposlušna za težave z zanositvijo, češ sej mate čas, ker se še mlada…

lizaza,
midve imave podobno situacijo. obe sva pravkar dali cez zadrzani splav.

jaz sem imela tablete in sicer pref 10dnevi. sedaj se cakam na kontrolni UZ in se sprasujem, ali se je vse scistilo.

zanima me, koliko casa po tabletah/sprozenem splavu si imela UZ in kako s tem ugotovi, da se ni scitilo zadosti (a pride endometrij debel, al je videti kaksne koscke)?

jaz sem bila sicer zanosila tik preden bi mogla iti na preventivno histero zaradi minimalne pregrade. receno mi je bilo, da ni cakalne dobe (torej v 1mesecu). nic niso omenjali kontracepcije, pac pa zgolj to, da mora biti takoj po koncu M, ko je endometrij se tanek

Vijolica, na prvi UZ sem šla tri tedne po splavu s tabletami, in je bil viden ostanek – gostejša formacija – vidi se, kot da je tam bolj prekrvavljeno. Ko sem se vrnila iz tujine, sem se po prvi menstruaciji oglasila še pri svoji osebni ginekologinji, torej cca še 3 tedne kasneje. Meni je na UZ-ju izgledalo stanje precej isto in tudi med M nisem opazila kakega extra koščka… Ginekologinja mi je povedala, da je to kar pogosto – da kadar ženske prekinejo zdravo nosečnost, se lepo sčisti, kadar je kak problem, nekako vztraja… Grem pa naslednji teden v staro porodnišnico na UZ, bom videla, kaj bodo rekli…

Miracle2021
pr nama so vsi izvidi BP, nic ne odkrijejo. Moj zdrav, jaz sem tud ok. Maternica ok, prehod jajcevodov ok, jajcniki ok, jaz sem sla tudi na testiranje genetske tromfolije in je vse ok, moj ma tud vse ok, tako da dejansko je ne pojasnjena neplodnost. Naceloma jaz sem lansko leto zanosila z IUI postopkom in Femaro takoj v prvem postopku ampak sm mela zadrzani splav potem v 8 tednu 😔. So se mi pa v casu nosecnosti naredil 3 miomi ampak so hvala bogu na zunanji strani maternice tako da ne predstavljajo problem za nadaljno nosecnost in tudi po zadnjem pregledu so so vedno isti, ne rastejo, to je pa to. Pa bris mam malenkost slabsi ampak nic drasticnega. Kar se tice brisa jst ga delam kar na Leoniscu pri ginekologinji ki mi vodi tudi postopek IVF, tako da so na sprejemu imela vpogled izvida v stari porodnisnici. Drugace je rekla da tega ne delajo in da izvid moras imeti s seboj. Jaz sem to pomotoma spregledala na unih listih ki jih dobis po posti. Tako da je dobro da si zrihtas izvid brisa ali pa da si ga ponovno naredis…jaz sem imela sreco, ker sem pac bris delala na Leoniscu, tako da je lahko naredila sprejem do konca, drugace bi pa morala iti v sprejemno pisarno, prosit za izvid in potem spet nazaj na sprejem in cela kolobocija….

lizaza,
ali mi lahko prosim napises st./e posto, kam si se narocila v lj ns uz?

namrec mene daje tudi zelo slab obcutek glede tega, ker so mi v bolnici rekli, da se je scistilo samo po ta velikem, da ostalo se bo pa se doma… no, in doma ni bilo potem nobenega koscka vec, tudi krvavitev je bila zelo malenkostna.. ce bo tudi pri meni problem, bom zihr sla v lj, ker zelim, da mi dela histero izbrana G, ki je tudi sicer edina, ki je opazila domnevno pregrado

lizaza
vijolica2020
jaz sem morala na histeroskopijo po zamujenem splavu. Imela sem ostanek ker se splav s tabletami ni dobro scistil. In ker tudi s prvo menstro ni slo ve ven so mi najprej delali abrazijo, ki se ni izsla in nato cez en teden histeroskopijo kjer so koncno odrezali ostanek. S histero se je koncno normaliziralo. Je pa analiza ostanka kazala na vnetje in sem dobila se za 14 dni mocne antibiotike. Zdaj sem v redu je pa vse skupaj kar trajal par mesecev. Naj pa povem da drugac nisem imela nikoli nobenih bolecin razen izcedkov. Se celo v Grciji sem bila 10 dni na dopustu ker se je to dogajalo poleti. Tam sem dobila tisto prvo menstro po splavu. Ce zakljucem ce je kaj ostalo je fino da gre to cimprej ven. Ker se lahko vname. Jaz sem bla najbol vesela ko sem imela na koncu uz pregled po histero in so rekli da je sluznica zdrava. Drzim pesti da se vama cikel cimprej uredi.

Pozdravljenee… danes sem mela kontrolo po IVM… pravi da zgleda ok…da se je zaceliloo…marca grem lahko v nov postopek🙂koomi čakam…mela bom isto kratki postopek razn inekcije mi je spremenila…mal večjo dozo k sm mela zdej najmanjšo…
Zadnjasansaa čestitaam… vsoo srečo do konca…🍀🍀
Noo in usem ostalim tud…mal sm se zgubila zadn mesc tlele na forumu…

Pozdravljene po dolgem času,

moj zadnji transfer se ni izšel (v začetku decembra), tako da sedaj čakam na novo priložnost, ker mi menstruacija spet nenormalno izostaja (po prvem neuspelem postopku sem naslednjo čakala 56 dni), tako da imam nekje še 8 dni – če bo enako. Prvič sem sicer uspela dobiti povratni odgovor iz Mb, kjer so rekli, da to ni nič takšnega in da je povsem normalno, da zamuja, tako da jim zaenkrat ne bom ˝težila˝še s tem. Na nek način sem se udala v usodo, čeprav se včasih v paniki zavem, da sem že 40 in nimam več veliko časa (pustimo to, da se vse pogosteje zjokam ko vidim dojenčke, ko je katera noseča, ko vidim kako veselo družino). Drugega mi ne preostane kot čakanje ter upanje, da bom z naslednjo menstruacijo, ki jo dobim lahko sporočila za nov postopek – oziroma, da bodo videli moj mail in me vzeli.

Fracek
vidim, da boš začela z novim postopkom – držim pesti. Sem videla nekaj strani nazaj tvoje sporočilo, ja no imava še dva zamrznjenča, tako da prav veliko ni ampak saj v bistvu eden je dovolj, da le uspe 🙂 Se mi zdi, da vse tako zelo dolgo traja, postopek ne uspe, potem vmes minejo cca 3 meseci, da prideš do novega (z veliko sreče), spet ne uspe, spet najmanj 3 mesece (tudi zaradi teh zaostajajočih menstruacij) in je pol leta mimo…Upam, da me čimprej obišče M in potem, da bom imela ˝srečo, da me vzamejo in grem lahko po svojega zamrznjenčka…upam, da se bo tole s tem Covidom tudi počasi končala ali pa vsaj normaliziralo, saj baje v Mb jemljejo še manj, se še bolj čaka (ne vem kako je res ampak dve prijateljici so že dvakrat zavrnili, eno pa prav tako pa ji manjka samo še par mesecev do 42 leta). Držite se, čestitke tistim, ki jim je uspelo zagledati + in vse dobro vsem.

Skoraj bi pozabila, pozna katera tukaj postopek scratching maternice oziroma ga je morda že preizkusila? Dobila sem namreč nasvet naj poskusim povprašat glede tega postopka v Mb. Znanka je sicer hodila v LJ in ji je tam ena zdravnica svetovala ta postopek, ko ni in ni mogla zanosti. Sicer so bili v glavnem proti ampak eden doktor pa je pristal, da poskusita s tem in je takoj zanosila, enako v drugem postopku – je spet zahtevala scratching in je tudi takoj zanosila. Ima katera tudi podobne izkušnje? (gre pa za namerno poškodovanje maternice v primeru ko je razlog za neuspeh neuspešna vgnezditev zarodka, s tem se maternico ˝prisili¨ bolj dovzetno za sprejem zarodka – na kratko). Aja pa še odgovor za

Fracek,
vprašal si me če bom poskusila z dvema zarodkoma. Ne verjamem, jaz sicer bi ampak sem bila prejšnjič tako kregana – sicer potem z utemeljitvijo, tako da ne verjamem, da bom spet vprašala. Rekli so mi namreč, da ob drugih težavah, ki jih imam (imam recimo tudi težave s premajnim delovanjem ščitnice) tvegam, da bom še bolj zakomplicirala vse skupaj, saj je v primeru dvojčkov že pri zdravi nosečnici vse bolj tvegano…tako da…

Marsena
in ostale, pa so v Lj sploh kdaj pripravljeni vstaviti 2 zarodka pri mlajši ženski (pod 35 recimo)?

New Report

Close