Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Ojla. Mene pa zanima katero obliko lajšanja bolečin/anastezije si punce izberete za punkcijo? K odločitvi konzilija sem dobila tudi opis 3 možnosti (splošna anastezija in še 2 manj zahtevni), pa ne vem katero naj izberem ko bom na tem… Iz Dravelj nimam preveč dobrih izkušenj, 3 punkcije, vsaka je bila hujša.

@Skorpionka čestitam in držim pesti za uspešno parčkanje 🙂

@sp113
jaz prvič nisem imela nobene in mi je žal, ker sem imela nenormalne bolečine skoraj 1 mesec tako, da če pride do ponovne punkcije bom definitivno izbrala nekaj močnejšega. Glede na to, da že imaš izkušnje s punkcijami in imaš “slabe” izkušnje ti priporočam nekaj srednjega oz. močnejšega. Zakaj bi trpeli, če ni treba.

Evo, odpravila razgovor v 5 minutah, dobim napotnico in se z naslednjo M prijavim za zamrznjenčka oz ga grem tudi že iskati (če ne bo praznikov oz dopustov). Ve katera kdaj spet sprejemajo v postopke v Lj? Po katerem decembru?

@Scorpionka
bravo, naj se lepo poparčkajo in upam, da dobiš za zgodnjega Miklavža en lep +.

@sp113
jaz sem izbrala analgosedacijo (srednjo opcijo) in me ni nič bolelo, sem bila pa budna in sem se zavedala. To je v bistvu pomirjevalo + protibolečinska v žilo.

Zdravo,

je komu tu uspelo zanositi po naravni poti s slabim spermiogramom (vse tri postavke pod referencimi vrednostmi)? Samo 20mio spermijev, slaba gibljivost, slaba morfologija). Obstaja sploh kako zdravljenje za mosko neplodnost, ce je z ultrazvokom vse v redu? Morda kaki samoplacniski genetski testi so smiselni (preden se pride na vrsto z napotnico)?

@Nesrečnica lepa novica. Očitno nas bo še kar nekaj grelo zamrznjenčke 🙂

@sp113 js sm vedno brez vsega bila v GKLJ (edino lokalna + nalgesin pred punkcijo) pa mi ni bilo nikoli hudo. Pa sm imela kar nekaj celic.. 1 nalgesin sm še spila po punkciji dokler sm ležala in enega doma popoldne. Je pa najbrž odvisno od vsake posameznice in praga bolečine. Če te fejst boli in se slabo počutiš potem absolutno izberi nekaj močnejšega in ne trpet ❤️ srečno! ?

@Biba726 v primeru slabega spermiograma se običajno odločijo za umetno oploditev z metodo ICSI, pri kateri izberejo en spermij in ga vbrizgajo direktno v jajčno celico. Nekaj malega se na kvaliteto semena lahko vpliva z zdravim načinom življenja in kakšnim prehranskim dodatkom.

Je pa seveda mogoče zanositi tudi po naravni poti, dovolj je eno dobro semenčece in eno dobro jajčece.

Odgovor na objavo uporabnika
Mandarina638, 09.11.2021 ob 17:27

Anonimno 5627, 09.11.2021 ob 14:02

Mandarina638, 09.11.2021 ob 12:11

Zgleda smo mi iz Postojne na stranskem tiru. ??‍♀️

Zgleda res in sem teti v LJ spet pisala – da se ne sprijaznim z njemim odgovorom, da mi je čudno vse skupaj, da nekatere so obravnavane nekatere pa nismo. Jutri pa upam, da dobim v PO koga in jim povem svoje mnenje. Meni se to zdi grdo, da delajo razlike, obravnavat bi morali po 1st come in 1st come out.

Sem ze tud js razmisljala, da bi mal zatezila na obeh straneh. Naj vsaj povejo, ce se naju bodo se lotili ali mogoce sele naslednje leto. Na zivce mi gre to cakanje in pol sem cist v pricakovanju, ko ena napise, da je dobila vabilo, midva pa spet nic. ?

Sem dobila včeraj takoj odgovor iz Lj, dokaj pozno popoldne, ko ga nisem pričakovala. Da nas obravnavajo vse enako in da zaradi epidemioloških razmer bodo zasedanja konzilija sedaj po navodilih predstojnice KO za reprodukcijo, prof. dr. Eda Vrtačnik Bokal. 

Jaz upam, da obe še letos dobive odgovor in da začneve s postopkom, ko bo čas za to. Mene bi že odgovor pomiril, če bi mi napisali oglasite se z mestruacijo januarja 2022 npr., da vem pri čem sem in da si začnem organizirati stvari (morebitne odsotnosti ipd.)

Evo mene iz prenosa? od 10 celic mam 2 lepi blastocisti in 1 morulo(ce se bo do jutri razvijala,jo zamrznejo).vstavli so mi 1 in 1 zamrznli.zanima me,ce vam tut na odpustnci pise kakovost zarodka(4AA)?edino cudno mi je blo da niso nc sluznce zmerli…mam drgac zmeri tanko…zdj pa “14” dni zivcne vojne

Pozdravljeni,

Napotnico smo aktivirali. Zaradi božično-novoletnih praznikov postopke IVF decembra ne bomo izvajali . Ponovno začnemo naročati po 23.12.2021 (1.dan menstruacije).

Hvala za razumevanju in lep pozdrav

@Anonimno 3039 čestitam in držim pesti zate 🙂 jaz sem imela kakovost 3AA, 4AA je razširjena blastocista in je boljša 😉

Ponovno začnejo naročati šele po 23.12.????

Torej zaradi enega tedna praznikov bodo vse prestavili za cca 2 meseca? Ali je kateri to jasno?

Meni so v soboto rekli da ponovno začnejo naročati po 1.12.2021, zdaj pa nevem….

@sp pomoje razporejajo, glede na to da bo veliko parov zaradi tega decembra izviselo. Meni so pa napisali da po 29.11.2021 ?‍♀️?‍♀️

@anonimna3039 držim pesti! ??? Naj se lepo vgnezdi pa morulca naj lepo zraste do jutri da bosta 2? ☺️

Meni se je zdej kr razbolelo, pomoje bom kmal še en nalgesin vzela da bom mirno spala..

Glede naročanja je pa mislim da tkole; narocajo tako da ne pride nobena na vrsto od 23.12-3.1.. Se pravi tista ki dobi M 23.12 in se začne špikat ima prvi UZ 9dan, se pravi 1.1 oz 2.1, ali pa sele narocajo na sprejem, se pravi 22 dan M, kar je že v sredini januarja.. Glede na to koliko cakamo na vse stvari, je 1 mesec res še najmanj kar se počaka.

V prvem postopku so pri meni cist zafrknil in sploh niso dal datuma sprejema, pa sm cakala 2meseca na nov datum, ampak lej na vrsto sm prisla in vse so zrihtali. Iz izkušenj: ne se zivcirat in sekirat zaradi cakanja, ker ne morete na nič vplivat in samo vi ste potem slabe volje. Js sm sploh vesela da delajo, lani tak čas so sploh zaprl vse, samo po 5 parov na 2 tedna so jemali, zamrznjenckov pa sloh niso prenašali. Tako da bodimo veseli da delajo vsaj toliko kolikor delajo ? vem pa da je tezko (do)cakat, sploh ce si v prvem postopku, oz po dolgem času spet nazaj..

Srečno vsem, naj bo december pozitiven ❤️

Moj datum je za postopek z zamrznjenčkom – direktna vključitev v postopek brez punkcije. Za postopke s punkcijo pa kakor sem zasledila tu naročajo od 1.12 dalje.

@Anonimno5627 hvala za info, zgleda bomo res izvisele za letos. Ampak mislim da jim bom vseeno napisala, da vidim kaj bodo meni odgovorili. Itak ni zdej drugega kot cakanje. Bi bilo veliko lazje, ce bi mi ze takoj rekli, da se vidimo na postopku drugo leto. ? Ah ja, zgleda ze more tako biti. 

@Mandarina638 samo to je pa res čudno, da vaju že od oktobra niso obravnavali na konziliju 🙁

Nesrečnica, 10.11.2021 ob 21:27

@Mandarina638 samo to je pa res čudno, da vaju že od oktobra niso obravnavali na konziliju 🙁

Zgleda za konzilij ni čudno … sva že dve taki z Mandarino638?

@Mandarina638 zgleda nama ne preostane drugega kot čakanje, se bova malo več načakali in zato si želim, da bo poplačano to čakanje. Kako pa kaj tvoj partner reagira na to čakanje? Moj je bil malo začuden, kako še ni, a niso rekli, da bo že zdavnaj, a je kaj narobe – sm bla v nekem trenutku še to mi manjka, 101 vpr. še ta stres. Se mi zdi da je tudi on razočaran, samo ne pokaže toliko??

In da ne bo pomote, sem hvaležna, da imamo to možnost, da zanosimo ampak nisem pa hvaležna in navdušena nad tem, da ene čakaaaamoooo pismo konzilija. In želim vsaki, da je čimprej obravnavana in uspešna v svojem postopku. ❤

@nesrecnica tudi meni je cudno. Saj razumem situacijo s korono in prazniki in vse, ampak lahko bi vsaj javili oz. mi ni cisto jasno po kakem kljucu izbirajo pare, ki jih obravnavajo. Razen da nas je toliko in jih je bilo ogromno pred nama. ?‍♀️ Ampak mi je zdravnica v Postojni 2x rekla, da v roku enega meseca dobim posto konzilija, seveda da potem racunam na to, itak vse vemo da je vse skupaj eno samo cakanje. ?

@liza250 js sm jim prej mail poslala, ce mi lahko vsaj povejo, ce bova obravnavana na konziliju se letos ali ne. Da vsaj vem pri cem sem in ne cakam in upam po nepotrebnem. Saj je res, mesec gor ali dol in se hitro obrne, ampak tale “nevednost” je najslabse.

Jutro punce, kako ste?

@Jagoda
, kako kaze danes? Se je krvavitev kaj pomirila? Ce si ze delala vceraj test in jih imas se na zalogi, kaksne tiste bolj poceni trakce, naredi zdaj vsak dan enega, pa bos videla, kaj se dogaja s crtico, tako je bila nasa Microbio raziskovalna ? Pri meni je bila v dveh postopkih 7 in 8 dan ze M, pri marsikateri drugi punci pa krvavitve in nato plusek. Vse je mozno, drzim pesti do konca.

@Scorpionka
, bravo za srecnih 7. Naj razturajo in se kmalu grejejo pri tebi ??

Se ena @Anonimna je docakala prenos ane? Navijam, da bodo dnevi odstevanja cim krajsi in za + na testu. ?

Vsem ostalim pa veliko potrpezljivosti pri cakanju na pingote in zacetke postopkov. Saj bo, potem pa kar naenkrat pride dan d in bomo ze stiskali pesti za vas.

@Polix
, tudi tebi naj cim hitreje mine do poroda ? Kaksno obliko si izbrala? Droge, brez drog? ? Srecno in naj bo cim lazje ?

New Report

Close