Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

@Sp sem ravno hotla tut jaz napisat, da sem dobila mail z istim sporočilom ?

jah nič, saj nimamo kaj, bo pač 2022 naše leto! ?

Prvi UZ za mano. Malo sm kr razočarana.. Foliklov je sicer kar nekaj ene 5 po 18 pa par po 17 pa še manjši.. Pa sonrekli jutri stopka, v sredo punkcija. Sm rekla če pridem jutri zjutraj spet na UZ, ker sm blizu pa je rekel ne ne, ni potrebe.. Ne vem no, ponavadi sm mela stopko ko so bli folikli tam 20, 21… V enem dnevu ne vem če lih tok zrastejo ?

Kokr koli že, upam na najboljše.. V sredo mam pa punkcijo..

@Scorpionka v 2 dneh zrastejo 2-4mm, pa ko si daš stopko še dodatno zrastejo.

@nesrecnica a res? Upam da drži.. Ko so me spremljali prejšnji postopek vsak dan na UZ so rasli res počasi po max 2mm, pa še to ne vsi..

Pa še mehur sm si nekje očitno prehladila, se filam z brusnicami na vse načine.. Pa tok sm se pazila..

@Scorpionka tako sem prebrala na večih straneh, ko sem iskala zase 😉

https://slv.insideouthealthsolutions.com/kak-rastut-follikuly-pri-stimuljacii.html

Pozdravljene,

Avokado115 in anonimno3039…

Hvala vama za izkušnje in zgodbe, jaz sem tudi že mislila, da se samo tolažim in prepričujem z takimi misli o Dravljah, zato da se lažje sprijaznim s tem, da nikoli ni bilo nič, ampak zgodbe so si res podobne…?? Tudi pri nama, 4 postopki so tako zleteli mimo mene ?…

Evo sedaj sem v postopku v Mariboru in se mi po 2 špikanjih tako dogaja v jajcnikih, da sem vsa navdušena, a vseeno nočem biti preveč, da ne bom razočarana.

Srečno vsem ????

@Scorpionka vnetja mehurja so res zoprna. Lahko ti priporočim canefron, meni je tako zelo pomagal, da nisem potrebovala antibiotikov. Je na naravni osnovi.

Drugače sem  jaz začela včeraj z injekcijami in prvi uz imam v soboto. V Dravljah so mi prej naredili uz tako da me je to malo presenetilo ampak ok, oni že vedo…

Odgovor na objavo uporabnika
Miracle2021439, 07.11.2021 ob 09:42

@Sp sem ravno hotla tut jaz napisat, da sem dobila mail z istim sporočilom ?

jah nič, saj nimamo kaj, bo pač 2022 naše leto! ?

Jaz sem se malo zgubila o kakšnem zaprtju oni to pišejo v vaših mailih? Se pravi me, ki sploh še nismo bile obravnavane na konziliju lahko računamo, da bomo začele februarja al kako so si oni to zamislili?

Jaz sem nova v tej sceni IVF ipd. Pa še ugotavljam kaj da fak se dogaja … meni osebno to vse predolgo traja … in srčno upam, da so v živo normalni in z bolj ql vajbom …

@Liza250 kakor sem brala naj bi šlo za omejitev (ali celo začasno prekinitev) izvajanja postopkov zaradi božično-novoletnih praznikov, saj je v tem času manj zaposlenih na delovnem mestu (dopusti). Meni sicer že poleti, ko so en mesec bili “odsotni” ni bilo jasno zakaj se v vseh ostalih službah lahko organizira dopuste tako, da delo poteka nemoteno, kvečjemu v manjšem obsegu….

@Nesrečnica hvala za info in moj odziv je Da faaaaakkkkk?? Mislim jaz bom te dni, če koga dobim v PO na telefon vprašala, če so vsi skupaj resni. Da ne govorim o tem, da ti rečejo, da bo odgovor v roku 14d, da s postopkom začneš v roku 1 meseca, da se psihično pripraviš na rollercoaster, ki te mogoče čaka, da pač partnerja nekako pripraviš, da kalkuliraš kako boš v službi, pa kako bo potekalo če se v prvo ne izide in pa miljon in ena zadeva je povezana s tem, da se nafilaš v 1t s hormoni, kot da si 9m noseče … in potem si oni vzamejo 2m časa za konzilij in začetek novembra že imajo plan biti zaprti decembra … in kot sem rekla, upam, da so v živo boljši kot te njihovi birokratski postopki (izkušnje z ginek. Oddelkom v UKC Lj niso ravno najboljše)

@Liza250 načeloma bi naj dobil odgovor v roku enega meseca ali manj, kakor jaz vem sta 2 konzilija na mesec, za oktober vem, da sta bila zagotovo dva. Je pa v FB skupini ena iz Postojne, ki tudi ni dobila pošte pisala v Lj in izvedela, da oni njene dokumentacije sploh niso še dobili – jaz svetujem, da preveriš.

Jaz sem dobila odobritev konzilija 10 dni po posvetu, je pa res, da sem potem zaradi poletnih dopustov čakala 2 meseca preden sem se lahko prijavila v postopek…

Liza250 ja jaz mislim da bodo zaprti decembra zaradi praznikov in morajo torej vse pacientke ki se bi jim potencialno lahko s postopkom zavlekle v praznike, odsloviti že tako rekoč v začetku decembra. Če bo konzilij kmalu, pa mislim da tudi ve na vrsto pridete “že” januarja. 

Tudi jaz sem se prestavila od Reša, in razlika v birokraciji je očitna. Mislim pa, da je strokovnost v UKC LJ na veliko višji ravni, zato meni ni hudo malo počakati.

Liza250 zgleda bomo letos avtomatsko izpadle, ce ne zaradi korone pa zaradi praznikov. ?‍♀️?‍♀️ Tudi js se cakam odgovor konzilija, za katerega itak ne vem kdaj sploh je/bo in ce bova obravnavana. Pac ne bom komentirala, boljse da bi rekli, dobite posto ko pac dobite, ne pa da te napumpajo s tem 1 mesecem, pol pa razocaranje eno za drugim. ?

@Sp no malo me je potolažilo, da so vsaj strokovni, če so že počasni

@Mandarina638 I feel you ❤ bomo zgleda v letu 2022 doživljale vse te hormonske&čustvene rollercoasterje.

Zdravo, mogoce se mojo izkusnjo delim glede menjave klinike.

s partnerjem sva menjala kliniko – iz Dravelj sva sla na UKC Lj. V septembru sem imela 4-i ICSI postopek, kjer sem prisla do sledecih rezultatov: 9celic, 6 se jih je razvijalo 5 jih prezivelo do 5 dne; eno so vstavili ostale 4 pa zamrznili v 4 slamice. Vse so bile “super 4aa”. Pri cemer je bil ET negativen.

Pri UKC Lj se mi je prvic zgodilo da sem imela prenos 5-dan in prvic sem prisla do zamrznjenckov. Pri Dravljah sem imela 2x prenos 3dan, v tretje ni prislo do prenosa. Sedaj sem se narocila za prenos zamrznjencka.

Glede samih rezultatov na UKC Lj sva bila s partnerjem zelo presenecena- nisva pricakovala toliko kvalitetnih celic sploh pa ne zamrznjenckov. Tezko komentiram kaj je razlog – lahko “psiholoski moment menjava klinike, dobro reagiranje v stimulaciji…

zakaj se zarodki ne vgnezdijo ne vemo- sedaj so priporocali prenos v spontanem ciklusu – mi je pa dr. pojasnila, da je pri mladih zenakah pri ponavljajocih neuspesnih vgenzditvah smiselen pregled maternice. To sedaj pri meni niso izvedli zaradi takk dobrih rezultatih po 3 neuspesnih, kaj bo pa naprej bomo videli.
Mogoce se to za “nove zenske v postopkih” malo je treba biti potrpezljiv, je pa res da takrat ko imamo posvet/ ultrazvok/ telefonski razgovor se cim vec vprasa in poslusa navidila sester/zdravnikov ☺️. Srecno vsem!

Pozdravljene punce,

jaz sem tista @sp od zgoraj malo višje, sedaj sem se registrirala na forum, bom aktivna med postopkom, ki me čaka januarja.

Da malo predstavim svojo zgodbo… Za mano so 3 postopki v Dravljah, vse skupaj do sedaj vstavljenih cca 16 zarodkov (smo vstavljali po 2).  Bila sem 3x noseča, pa vedno konec v 6-7 tednu. Za mano so vsi mogoči pregledi (genetika, revmatologija), spermiogram ok. Sem pa lansko leto zanosila in zaradi krvavitev bila obravnavana na urgenci UKC, kjer sem ugotovila kako je odnos na UKC resnično drugačen, bolj celovit. Med enim obiskom urgence so se mi bolj posvetili kot v Dravljah v celotnih 2 letih obravnave. In tam so mi odkrili pregrado, precej veliko, letos sem bila operirana. Upam da je to razlog moje neplodnosti.

Mene pa zanima kako ve gledate na cepljenje proti covidu. Vse te številke so me nekako predramile, da mogoče bi se pa šla cepit (do sedaj se nisem cepila zaradi svoje neplodnosti), pa po posvetu z meni bližnjimi ljudmi nekako dobivam mešane nasvete. Saj vem da je že bilo govora okoli tega, vem da strokovnjaki cepljenje uradno priporočajo, pa vendar me zanima če ima katera kako neuradno navodilo od kakšnega zdravnika, da pa je mogoče pametno počakati še tega pol leta, potem bo pa korona itak mimo? Upam 🙂

Pozdravljene,

@sp113
hvala za tvojo zgodbo, meni ful psihično pomaga prebrat take zgodbe o tem kako je šlo nekaj na boljše ko ste zamenjale kliniko,… Da imam tudi sama upanje sedaj.

Glede cepljenja pa takole. Prvič, povsem sama se moraš odločiti. Sama delam v covid intenzivni terapiji in mi je trenutno grozno, sem nekako dobila bolovanje da sem med postopkom doma, ker so razmere na delu take, da si ni za prestavljati, in ljudje ne verjamejo, da je to kar kažejo po tv zaigrano itd,.vse to tako boli, da mi je trenutno najtežje ohranit neko psihično ravnovesje, da se s to situacijo ne obremenjujem, čeprav me sodelovke podpirajo in tako mi ni vseeno… V glavnem, kar sem hotela glede cepljenja-imamo 2 zelo dobra zdravnika intezivista, ki bi jima zaupala življenje brez pomislekov in sem njiju takoj o cepljenju povprašala, najprej nista želela nič reči (takoj ko je cepljenje se začelo), nato pa sta mi oba svetovala cepljenje s Pfizer. Glede na to da sem januarja 2021 prebolela, mi je prišel samo 1 odmerek v juliju in sem se potem sama z partnerjem odločila, da se greva s Pfizerjem cepit(ker je mRNA cepivo, je zelo malo stranskih učinkov, mene je samo malo roka bolela 3 dni) . Kot sem rekla, vsak se mora sam odločit, sama sem preveč vpletena, zaradi tega kar gledam dnevno, sem za cepljenje, ampak samo z mRNA, ker se drugače vežejo na celice(tiste ki tvorijo imunski odziv in je zato bistveno manj zapletov).

Srečno ????

Citirano iz UKC reprodukcije http://www.reprodukcija.si/:
Cepljenje proti Covid 19 in postopki zunajtelesne oploditve

Ženskam, ki načrtujejo nosečnost, ali so v postopku zdravljenja neplodnosti, svetujemo, da se cepijo proti okužbi s Covid 19, takoj ko imajo možnost.

Tudi, če so vključene postopke OBMP, z zanositvijo ni potrebno čakati.
Po priporočilih, ki jih je izdala Skupina za pripravo in posodabljanje Covid 19 priporočil v porodništvu, svetujemo cepljenje z mRNA cepivi.

Ljubljana, 17. 9. 2021
Klinični oddelek za reprodukcijo, UKC Ljubljana

Sp114, še to, zgoraj so punce pisale o laparoskopiji, histeroskopiji. Morda se pozanimaš o tem?

Partner je tudi opravil genetski pregled? Tudi to je lahko faktor za pogoste splave.

Pozdravljene sotrpinke.Tukaj sem nova na UKC Lj in malo izgubljena.Prej sem bila v Dravljah.Na UKC sem bila na prvem posvetu in pri menstruaciji me čaka prvi UZ(vstavljanje zamrzjenckov).Napisali so mi,da moram na UZ v staro porodnišnico v IVF ambulanto.Pa me zanima ali je to ista stavba ali ne kot sem bila na prvem posvetu.IN CE NI,KJE JE?

New Report

Close