IVF/ICSI/IUI 2021
@MinnieMe313 če si imela poseg je lahko to krivo, sicer pa tudi stres. Meni je pred postopkom tudi zamujala oz je sploh ni bilo in so mi jo morali sprožiti.
Zaenkrat ostaja pri nežno roza izcedku na papirju, upam da ostane pri temu. Nisem več pametna, ker nimam ne znakov da prihaja M (razen teh izcedkov) niti znakov, da bi bila lahko noseča, pa še test je pokazal tako nežen +, da sem mislila da imam privid.
@MinnieMe313 jaz sem pisala kar zdravnici, ki me vodi na kliniki za neplodnost, ko mi je M zamujala cca 10 dni in ni bilo možno, da bi bila noseča. Ona mi je takoj predpisala Dabroston, ki sem ga jemala 7 dni 2x na dan, po prekinitvi sem mislim da 6 dan dobila M.
Drugače ti pa to lahko predpiše tudi osebni ginekolog, samo meni se je zdelo pametno, da na kliniki vedo kaj se dogaja, ker bi morala takrat začeti s pikanjem.
@N150218 o moja “stara” znanka ?? ja upam da bo v tretje šlo obema bolje kot prvič in drugič? v nedeljo imam prvi UZ potem bomo pa videli kako bo šlo naprej…
Mi je pa tokrat po vsaki injekciji slabo, prav okus zdravila imam v ustih ki se ga ne znebim ? upam da bo boljs..
@nesrecnica čakamo in upamo s tabo ????
@Scorpionka hvala ? zaenkrat je ostalo pri rahko roza izcedku na papirju (na vložku pa samo par rjavih kapljic), tako da recimo, da je še upanje… Še 2 dni ?
Tebi in @N150218 pa vso srečo v postopku, čim več celic in pa lepih zarodkov, pa vsaj enega tistega pravega ?
Nesrečnica…stiskam pestii da je uspelo? js sm pa prosila lomškovo da mi sporočijo če bo šlo kaj narobe…in ucer zutri se zbudim in sporočilo od embriologa…. hjooj kr slabo mi je ratal nism se ga upala sploh odpret…sm že vidla da bo treba letet hitr tja če je sploh kej ostalo? in model mi napiše da me samo obvešča, da se je oplodil 5 celic in da so danes zeloo lepi zarodki…?? noo to pa je bil šook..veselje? upam da me poćakajoo do jutrii?
Juli4 jaz sem bila na medgen, greš čez družinsko drevo (do babic in dedkov) poveš tisto kar veš. Npr, vpraša te za vsakega strica/teto (babico in dedka, brata/sestro), koliko otrok imajo ali imajo/so imeli kake znane bolezni ipd. Tudi sama sem dobila vprašanja ali sem imela kake splave in ali imam kake bolezni. Potem so mi odvzeli kri za kariotip, dva tedna čakaš na odgovor. Ker je problem pri partnerju-kromosomska translokacija (on je šel čez isti pregled in kariotipizacijo že prej) čakava sedaj na genetski pregled na UKC zaradi PGD.
@nesrečnica hvala, zate pa vse stiskamo pesti, da se vse srečno izide do konca in da nam jutri javiš lepo beto ???
@scorpionka so ti dali kratki al dolgi protokol? Jst mam v soboto prvi uz za dolgi protokol, če bo vse ok potem grem na inj za stimulacijo..
@Jagoda1212579 čestitam za oplojene celice in srečno jutri ??
Punce zdravo,
zanima me ali je že katera doživela, da dobi info. Od koordinatorke IVF, da bom odgovor konzilija prejela v mesecu decembru? Beri: Cca 1.5-2m po oddaji vloge, namreč iz Postojne so mojo vlogo poslali 15.10. Na kar sem jim pisala, če so obravnavali sem dobila odg., da odločitev lahko pričakujem v decembru. Mene je to kar precej presenetilo, glede na to, da mi je ginekolog govoril, da zvemo v 14d.
Hvala in lepo bodite ?
@Jagoda1212579 čestitam! Naj te le pridno počakajo ?
Jaz imam sicer še vedno roza izcedek, je pa danes bil že malo lepši + na CB in na ovulacijskem testu, One step pa nič (oz je ratala črtica ful nizko, pa pol izginila).
Tako da bomo videli jutri…
@Liza250 nekaj se govori, da imajo dopuste (ali so jih imeli med počitnicami) in je premalo osebja, pa se trenutno ne izvaja v celoti postopkov. Ampak jaz bi ti rekla, da malo zaropotaj, da tebi je bila obljubljena odločitev v takem roku in da hočeš prej v postopek – ker dejansko so imeli oktobra 2 konzilija, pa zdaj novembra bi naj bil še eden na začetku, tako da ne se pustiti.
@Nesrecnica hvala za odgovor. Zgleda jih nekaj organizacijsko daje, ker sem dobila odgovor, da se konziliji opravijo po navodilih predstojnice KO za rep. In trenutno so navodila taka. Poraja se mi misel, da dec. Bodo pa imeli odg. Da je december in da se slišimo/vidimo januarja … ? sej ne vem ali bi se smejala ali jokala, glede na to, da grem prvič v IVF postopek, pa sem še malo “naivna” …
Nesrecnica, js se vedno mislim nate in stiskam pesti! Veliko srece jutri in javi nam dobro novico! ?
Liza250, welcome to the club, tudi midva sva v Postojni in cakava posto iz konzilija. V Postojni sva bila 1.10. in v roku enega tedna naj bi sli papirji naprej in v roku 1 meseca naj bi dobila odgovor konzilija. No na 1. konziliju nisva bila obravnavana in zgleda tudi na drugem ne, ker nisem dobila poste. Sem jim pisala in so napisali, da je naslednji v zacetku novembra, kdaj in ce bova obravnavana pa sam bog ve. ? Tako da ja, vem kako tole cakanje ubija, sploh ker ti nekaj “obljubijo”. Upam da bo slo skoz vsaj ta mesec, drugace bomo zgleda prestavljeni na naslednje leto. ?
@Liza250 oktobra sta bila 2 konzilija – eden 12.10 in drugi mislim da 25.10, pa baje bo v začetku novembra tudi, zato res ne vem zakaj bi dobila odločitev šele decembra ? mogoče so se zatipkali in so mislili novembra?
Ker, da bi bili pa za Postojno posebej konziliji pa spet ne verjamem… Upam, da bo čim prej, pa magari še malo v Postojni zateži, da kdaj bo zdaj to…
@Nesrecnica vem, sledim forumu in sem čakala pošto v nabirčaniku in niiiiččč … Glede na to, da je Mandarina napisala da je bila 1.10 v PO in da so ji v Lj rekli, da dobi odg. Začetek novembra lahko sklepam, da z vsaj eno mesečnim zamikom obravnavajo vloge. Drugače si ne znam razlagati. V Postojno sem poslala že mail in jih bom jutri poklicala, da malo preverim.njihovo stališče in mnenje, če potem vse traja toliko časa … in dejansko upam, da, ko si v aktivnem postopku stvari laufajo bolj utečeno …
@Mandarina638 mi2 sva dala kri 6.10, iz Postojne je pa šlo 15.10. Tudi tu se je zavleklo 9d. In sedaj še tak mail koordinatorke … ne vem kaj naj si mislim. Vem, da bom verjela šele, ko si bom prvo injekcijo špiknila. Upam, da vidva s partnerjem prejmeta odgovor v novembru ❤
@liza250, js racunam na to, da bova obe obravnavani zdej novembra k bo konzilij. Nevem kaj bi lahko tako dolgo trajalo? Razen, ce obravnavajo 5 pacientk na enem konziliju, ja potem bo pa se trajalo. ? Sem ravnokar poslusala po radiu, da bodo dali na stran vse nenujne posege, tako da predvidevam, da sem spadamo tudi mi? A je katera kaj seznanjena mogoce?