Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Zdravo,

Mene pa zanima koliko casa se priblizno caka na odobritev konzilija v Lj?

Hvala.

Hvala vsem za vspodbudne besede in čestitke tistim, ki ste v veselem pričakovanju 🙂

Jaz sem šele na začetku, čakam na genetski pregled in odobritev PGD-ja.

Anonimno 7053 odvisno od tega kdaj imajo termin za sejo. Če imaš vse pripravljeno (izvidi) in je ginekologinja to poslala naprej v odobritev konziliju, gre načeloma kar hitro. Predhodnica je napisala, da so imeli sejo nekaj dni nazaj, če se ne motim.

@Mandarina638 in @Fracek krvnega imam 3.11, če ne dobim M. V torek (7 dan po prenosu) sem imela rjav izcedek – samo en flekec v celem popoldnevu, včeraj rahlo roza izcedek občasno tam nekje do 18h, potem nič več – oba dni sem imela občutek, da se bo zdaj zdaj vlilo. Danes 9 dan po prenosu se mi je zdajle okrog 14h spet pojavil rjav flekec, nisem pa od včeraj imela nobenega občutka kakor da se mi bo zdaj zdaj vlilo, zdaj pa spet ne vem na čemu sem… Imam še vedno malo povišano temperaturo, nimam krčev, pa pri kosilu mi je zasmrdelo zelje.

Skušam ostati pozitivna, upam da se ne bo vlilo… Test sem rekla, da bom delala v soboto, če ne dobim M, da bo za ziher dovolj hormona v urinu.

Ma kera mogoc UZ v pondelk,1.11. ob 7.30,v LJ?

Hei @fracek in seveda vse ostale…čakam na novi UZ, ki bo čez malo manj kot 14 dni. Takrat bi moralo biti 10 tednov pa bom videla kako bo kaj 🙂 Seveda sem še vedno velikokrat v strahu. Po prvem UZ sem se še kakšen dan spraševala, če je vse ok, ko me ni nič kaj bolelo in se tipala po prsih, če še bolijo 🙂 🙂 Zadnjih nekaj dni je to povsem odveč, fajn jih čutim iz prej rahlih slabosti pa je prišlo na take fajne porcije čez celi dan. Včasih zjutraj in zvečer še posebej tak ornk ruker, tako da sem zadnje dva dni bolj na čokolinotu in bananah 🙂 Kuham zdle tudi dva dni nič, ker mi je vse blejk pa smrdi…pa para smrdi pa cela hiša neki smrdi, posteljnino sem oprala z nekim novim mehčalcem pa je bil moj full navdušen meni je pa bilo oboje je dišalo ampak hkrati smredelo…Bruham ne, čeprav ne manjka veliko ampak jaz že prej nisem mogla nikoli bruhat, četudi mi je bilo zares slabo sem si namreč mogla vedno pomagat. Zdaj ne prakticiram, da še tist ne uide ven, kar spravim noter 🙂 Krči pridejo in grejo, zaenkrat upam, da vse lepo poteka in da na novem pregledu povedo, da lepo napreduje.

Hej punce, lepo vas je brat nosečke, kar nekaj se vas je oglasilo, uživajte v nosečnosti. In vse dobro.

Nesrečnica, zate pa stiskam pesti, da bo plusek v soboto, to bo kateri dan, 10. od prenosa?

Jaz sem imela zadnjič telefonski razgovor za prenos zamrznjencka, 5 min je trajal, ful na hitro. Bom šla pa se ščitnico prekontrolirat prej in na eutyrox za dva meseca, če bo TSH spet blizu 4.

@Hana41 ne danes je 10 dan, pa ni nič pokazal test (ni druge črtice), ampak tudi M ni, tako da upam vseeno, da sem ena od tistih, ki ji urinski ni pokazal, krvni pa bo ? imam še upanje, da se je morda kasneje ugnezdijo pa še ni dovolj hormona oz da imam čudne teste ( sem ga naredila po stopki za foro, pa je bila tako rahla črtica, da sem jo komaj videla).

Poskušam ostati pozitivna in se ne preveč obremenjevati…

Vso srečo pri prenosu zamrznjenčka ?

Evoo prestala punkcijo…danes celo dobila neko lokalno v dravljah…zgleda k sm samoplačnica…morjo dat ce računajo… ampak morem rečt da me je zdej od 3krat še najbol bolel..sploh pa ta inekcija…nevem al res Reš took obvlada mi je delu dvakrat brez vsega pol man boleče…danes sem mela dr. Lomšek… uglavnem mimo jee?dobil smo 7 celic?in mam prvič prenos na 5 dan…kar me pa tud kr mal skrbii…k v dveh prejšnih postopkih ni noben pršou do tega da bi ga zamrzlni 5 dan? a če negre kej tko k treba te obvestijo?

@Jagoda1212579 čestitam za lep izkupiček, naj se lepo oplodijo ?

Ja, če vidijo, da se oplodi malo celic ali pa da se slabo razvijajo te prej pokličejo na prenos, tako da nikar preveč ne skrbi in ne razmišljajo, poskusi še prepustiti 😉

Nesrečnica hvala za odgovor?sej se bom prepustila kar bo pa bo nekega hudega upliva lih nimam več na izzid?

@Nesrečnica joj prav mislim nate in držim pesti, da so tole vse kar praviš samo znaki udobnega nameščanja pikice ?

Jaz pa nestrpno čakam M, da grem lahko nato po zamrznjenčka. Se mi packa že 3 dni pa nikakor, da se vlije ?

@MinnieMe313 hvala ? pa iskreno je najhujše, ko ne vem pri čemu sem… Če bi se mi vlilo bi bila ziher, da ni. Če ne bi imela izcedkov se tudi ne bi tako obremenjevala oz čakala ali se bo vlilo ali ne. Če bi mi test pokazal + bi pa tudi bila bolj mirna. Bom morala narediti CB, sicer nimam digitalnega, ampak mogoče so pa ti trakci res čudni…

Jaz nimam trenutno ne občutka, da sem noseča,ne občutka, da bo M – tako da pustimo se presenetiti…

@Nesrečnica joj tale nevednost je res grozna ? jaz sem imela podobno pri svežem prenosu in ravno dan pred krvnim se mi je vlilo ☹️ res držim pesti, da bo pri tebi drugače ?

Mah tole s trakci je res bolj tko tko, vsaj jaz imam glede ovulacijskih slabe izkušnje ? trakci mi je niso nikoli pokazali medtem k CB takoj. Sem hkrati naredila oba in je bil trakec negativen, CB pa pozitiven. Mogoče res probaj še s CB, da si vsaj mal živcev “prišparaš” .

Pozdravljene,

sem nova na forumu. Sicer sem malo prebirala prejšnje objave, ampak nisem našla podatka. Ali ima slučajno katera od vas diagnozo grozeča prezgodnja ovarijska odpoved oz. prezgodnja menopavza in ji je uspelo zanosit brez darovane jajčne celice? Baje nas ima 1% žensk to diagnozo. Res me zanima, ali je pri kateri uspela umetna oploditev?

@MinnieMe313 ja, bom naredila CB, samo se še nisem odločila kdaj…. Iskreno me je presenetilo, da danes ni nič pokazalo… Bom videla kako se bodo stvari odvijale, pa prosila vse čarovnice in angelčke, da mi prinesejo čudež.

@upanje665 jst mam policisticne jajcnike in ze vec dohtarjev mi je reklo,da sem v prezgodnji menopavzi…odkar sm dobila M pri 13 letih,jo mam samo 1-2x na leto…zdj sm v 3.postopku…v prvem sm pridelala 2 celici,v 2. pa samo 1…do prenosa sploh se nism prsla…v vseh postopkih sm mela druga zdravila,upam da bom na Menopur kej buls odreagirala…sva se pa z mozem menla,da greva samo v 3 postopke,tako da upam,da tokrat pridelam kej vec in pridem do prenosa

Nesrecnica mislim da vse drzimo pesti zate in racunamo na to, da bos vsem nam polepsala praznike z enim velikim +!

Odgovor na objavo uporabnika
Mandarina638, 29.10.2021 ob 23:42

Nesrecnica mislim da vse drzimo pesti zate in racunamo na to, da bos vsem nam polepsala praznike z enim velikim +!

Hvala in upam, da bo vesolje uslišalo vse te želje ?

Živjo punce!

Ali morda veste, kako je z “naravno” zanositvijo po punkciji – če ne pride do prenosa. Je priporočljivo počakati kak mesec ali dva, da se telo sčisti hormonov ali lahko kar takoj spet poskusiva po naravni poti?

@VV842 jaz mislim, da ni treba čakati, saj prenos zamrznjenčka tudi naredijo takoj v naslednjem ciklusu, ko hormoni še “držijo” in včasih je ravno zaradi tega uspešno. Edino, če imaš res hudo hiperstimulacijo pol boljše, da se posvetuješ z zdravnikom.

New Report

Close