IVF/ICSI/IUI 2021
Me pa zanima ali imate po punkciji kaj krcev odkar si dajete progesteron? Jaz imam vedno malo kot menstrualnih krcev, ponoci me je pa v spodnjem delu trebuha zbudila zelo ostra bolecina. Joj res si zelim, da bi zdaj uspelo..
[hashtag=toskanska]#toskanska[/hashtag] jaz sem bila na prvih pregledih v Dravljah in niso videli, da imam pregrado,kljub pregledu. 2 meseca kasneje sem imela ss, seveda kot posledica tega. Ko sem prišla za tem v Leonisce so to takoj ugotovili in v enem mesecu operirali in naročili na postopek ivf. To mi je bilo v Dravljah mal zaskrbljujoče, da kljub pregledu niso opazili in bi me kar takoj naročili na ivf, ki pa ne bi bil seveda uspešen, glede na to, da zato tudi spontana nosečnost ni bila. Moje mnenje je, da na hitro forsirajo postopke, se preden se ugotovi dejanski vzrok. V leoniscu na ivfju sem bila po punkciji potem z dvema puncama, ki sta tako kot jaz v prvo zanosile. So pa na transferju zelo pazili kam so blastocisto namestili in podarili, da je to zelo pomembno. Pred transferjem sem imela posvet, glede prenosa pa sem v bistvu želela, da mi vstavijo 2 blastocisti in so mi takoj rekli, da ne ker je vse skupaj bolj rizično, iskreno sem prej mislila, da je več možnosti, da vstavijo 2. V bistvu vse kar so pregledali in svetovali se je izkazalo za uspešno. Sprašujem pa se tudi kakšno naključje je, da smo bile 3 zaporedoma in vse 3 smo uspešno noseče… Najbrž je nekaj na tem🙄
Lamurka83, dobra si, da se zdrzis brez testa 😅 Jaz sem sicer po ET ze osmi dan zakrvavela, ampak so mi vseeno narocili, naj 11. dan naredim se test za izkljucitev IMN, sem pa imela 5. dan prenos. Po ETZ pa sem delala 10. dan test, pa mi je tudi pokazal pravilno, zal negativno.
Drzim pesti, da se pri tebi jutri izkaze drugace. ❤ Na znake pa se tako ali tako tezko zaneses, pri enih tako, pri drugih spet drugace.
Marusk88, ja tako je,ko dobist M pošlješ SMS Lomškovi (če je že ornk kri do 16h,sicer pošlješ SMS šele naslednji dan), ona ti potem sporoči ob kateri uri naslednji dan prideš po injekcije. Prvo dozo ti dajo oni,ostalo dobiš za domov,dajati si jih moraš na 24 ur. Pri meni je danes 4. dan šolanja, do zdaj sem se pocitilat super, danes pa me je v službi v momentu zakuhalo, ratala sem bledo-zelena v obraz, stemnilo se mi je pred očmi in dobila sem zelo močne mravljince v rokah – prste mi je kar skupaj zategovalo..😭 zdaj sem boljše, ne pa še čisto ok..a se je še kateri zgodilo kaj podobnega? Klicala sem v Dravlje,pa mi sestra ni znala nict pametnega svetovati..je rekla naj napišem mail,da mi Lomškova jutri odgovori..
Pozdravljene,
tudi jaz midva greva februarja prvič v postopek pr dr. Rešu (v kolikor ponovno dobim menstruacijo) . Stara sem 35 let, partner 32 in neuspešno poskušava zanositi 1 leto in 9 mesecev. Otrok nimava. Pri nama ne najdejo težav, spermiogram in hormonska slika ok, histeroskopija in laparoskopija decembra tudi brez težav.
Lep pozdrav!
Heeej punce,
sporocam, da me moji obcutki zal niso prevarali😞 Ze vceraj zvecer se opazila rjave flekce, danes pa ze kri…sem vseeno sla po test ampak to bolj zato, da sem mirne vesti prekinila z Utrogestanom…
Tako, da dones sem ze malo pojokcala in bla tud jezna en kratek cas ampak zdej sem ze uredu…me je moj v dobro voljo spravil ko je prisel domov in “namotiviral” za naprej.🙂 Tko, da sem ze v dravlje klicala in mava ze konc tega meseca posvet, zacetek naslednjega meseca ko pride M pa zacnem postopek…pri zamrznjenckih se bo tudi treba spikat ali ne?
Fuuul mi je lazje ko vem da me cakata 2 zamrznjencka in da ne bo treba spet cez vse…no, vsaj ne se takoj 🙂 ce bo treba bom sla itak se 100x. ( sam punkcije reeees ne maram😩😩)
Glede vprasanja krcev po et-ju…jaz jih nisem imela niti prvic niti drugic…v prvo me je sicer malo spikalo prve dni ampak mislim da se zaradi punkcije…v drugo pa cist nic, kot da sploh ne bi imela punkcije🤷🏻♀️
za pingvine se ne spikas; ce te dajo v umetni ciklus brez ovulacije dobis estrofem (meninosebno je po 18dneh bilo po kombinaciji tega in uterogestana slabo; in sem mela lazje upanje) in par dni lred et uterogestan, mogoce se kej za prekrvavitev
punce itak gremo vse naprej; jz sm
se tud dans ze sestavla; mormo se pa vse ob tem zavedat da ivf je delo s celicami in to pomen da ni nujno z nami vse narobe… ko se s celicami dela iamjo te svoj “stres”zato tud ne prezivijo vedno…cist tko ena iz moje delovne prakse iz casov ko sm se delala v labu na biokemiji:)
sem imela za vse spisanih se nekaj vprasanj in par komentarjev pa mi je vse zablokiralo danes :p
Jst sm drugače veliko bolje, skoraj kot da nebi bilo nič 😅 sm pa razmišljala, pravijo da če pride do vgnezditve in zanositve, se hiperca poveča in slabša tako, da mislim da bom tudi jst morala v nov postopek.. No sej do testa je še daleč, bomo videli..
Drugače pa glede aspirina.. Nekje sem zasledila, da je v MB skor da praksa, da punce dobijo po prenosu aspirin za redčenje krvi, naj bi tud pomagalo pri vgnezditvi zarad boljše prekrvavitve maternice al nevem česa..
Upam, da sem vsem odgovorila 😅 držte se 🤞
Punce, da se vam malo javim po dolgem času. 🤗Malo vzpodbudnih novic tudi za vas💓
Pa že teče 9 teden moje nosečnosti. Zaenkrat vse ok. Uspelo je v zadnjem (brezplačnem) postopku in to prvič z dvema zamrznjencka, prijel se je eden, sva si tudi želela tako, imava namreč že par let starega sončka, vse gre zahvala dr. RESU v Dravljah💓👍 Letos bom pa tudi stara že 40 let. Čaka me še nuhalna in Nifty, to reees neumorno čakam, tedni se kar vlečejo, upam, da bo vse ok no. 🍀🍀✊✊
Drugače živim normalno, hb delamo že par mesecev od doma👍👍
Res ne obupat, nama je dvakrat uspelo od 7 poskusov in to vse od 34+let dalje (sva bila pa vedno na icsi, slab spermiogram).
Polno pozitivne vsem in velikoo➕➕➕➕➕➕🤰🤰🤰🤰🤰✊✊✊✊✊
Jaz sem se danes končno malce pomenila glede vsega z mojim ginkologom, ki mi je rekel, v prvo res redko rata, da mi bo spremenil stimulacijo in da oni, če je še 2.ivf postopek neuspešen potem dajo oba na genetske preiskave; pri nama je spermigoram bp, ovira je moja desna stran (sfukan desni jacevod zaradi razlitja slepiča, kar so itak ugotovili šele na laparoskopiji), leva naj bi bila bp, vendar več kot do 2 naravnih biokemičnih nosečnosti ni prišlo, čeprav uradno naj ne bi bilo razloga, da ne bi šlo tudi naravno 😛
Punce, če katera ve, prosim za par nasvetov oz. razlag;
Kaj je razlika med dolgim in kratkim protokolom? Kdaj oz. zakaj se izbere kateri?
Je katera že imela prenos FET med naravnim ciklusom?
Ko začnete s špikanjem, kaka navodila dobite, jaz sem morala od 5.dne prekiniti z vsemi šprotnimi aktivnostmi, ostali so mi samo sprehodi, kao zaradi “nevarnosti” rotacije jajčnika, ker je ta hiperstimuliran? Ni mi do tega, da sem vsakic skoraj en mesec “out”
In še eno ki nima veze s postopki, kako hendlate to v vsakdanjem življenju in kako odprte ste o tem do okolice ; mislim predvsem do bližnjih; pri nama je to zaenkrat to samo med nama…
kar se tice odkritost itak ce bi me kdo vprasu bi povedala; sam nekako si ze sam dovolj v stresu in meni bi slo na zivce ce bi me vsak drugi vprasal in in a je ze kej ratal :p
Drage borke, tudi sama sem se naročila v tretji postopek in še vedno upam, da bo leto 2021 za vse nas uspešno! Tokrat imam postopek z minimalno stimulacijo – vendar še ne vem katera hormonska terapija to bo, prvi UZ imam 9. dan cikla… čakam menstruacijo in potem akcija 🙂
Držite se in vse lepo vsem skupaj
Ojla punce, soborke!
Danes sem dobila klic od ginekologinje (Leonisce), ki je bil alternativa pregledu na katerega sem bila naročena (zarad covida so mi skenslal ampak naj bi to bil itak bolj samo posvet kako naprej po vseh izvidih in preiskavah, ki sva jih opravila).
Da povzamem, slab spermiogram, moji izvidi in preiskave pokazale da sem jaz ok.
Ginek. je rekla da gremo kar štartat z IVF in, da naj počakam zdaj pošto od IVF koordinatorja potem pa naprej.
Na kateri točki se zgodi konzilij? Po tej prejeti pošti od IVF koordinatorja ali že vmes? Oziroma kaj sploh dobim s to pošto?
Hvala za odgovore že vnaprej 🥰