Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Najlepsa hvala vsem za odgovor. Zanima me se, ali dr. Pozlepova da hitro na postopek,ali spodbuja naravno zanositev. Ne bi vec rada cakala in izgubljala casa ?

Nesrecnica,

kadar je bil pri meni rjav izcedek  (v obliki rjavih nitk ali obarvan utrogestan) je to pomenilo, da mi ni uspelo. Meni je uspelo v petem postopku. Test sem naredila 8.dan po transferju 5 dnevnega zarodka in je takoj pokazal močno črtico. Nisem imela nobenih izcedkov, samo krče in boleče prsi (predvsem ponoči).

Tudi če ne bo uspelo, pogumno naprej. Mene je prvi neuspešen postopek spravil v največji obup in žalost.. Ampak moramo vztrajat in enkrat se nasmehne sreča. ❤️

Predvsem pa mislim da ni ok, da se nam mudi v postopek, da smo neučakane in da nas zivcirajo dolgotrajne čakalne vrste. Vzemimo si ta čas, ko čakamo, za to, da pri sebi kaj spremenimo (prehrana, gibanje, vitamini, biti pomirjena..) In da se prepustimo toku dogodkov.

Pikapolona,

Predlagam, da se prepustiš in slediš zdravljenju, ki ga bo priporočala Pozlepova. Sta še mlada, tako da ni nobene sile.

Tudi sama sem bila sprva pri Rešu, enako sem imela pregled prehodnosti jajcevodov in hormonov, drugega pa ne. V Leoniscu je bilo nato veliko bolj strokovno, naredili so mi histeroskopijo in scratching, nato sem takoj zanosila.

@Palačinka808 jaz nimam krčev, izcedka je pa za eno pikico na vložku od 15h do zdaj, papir ko se obrišem je čist in urin izgleda čist – zato upam, da je bila ali kakšna ranica ali pa morda vgnezditvena. Dosti tako ne morem narediti kakor pa čakati.

Jaz sem dolgo čakala preden sem šla v postopek, zdaj me pa malo čas priganja, ker se lahko zgodi, da bom ostala brez rodil. Je pa to prvi postopek, tako da se zavedam, da ni zagotovila ne da bo uspelo, ne da ne bo uspelo.

Zivjo,

Ima katera izkušnje z dr. Korošec, leonisce. Je ok?

V prihodnjem mesecu sem narocena k njej zaradi splavov.

kako potem to vse poteka?

Pozdravljene vsee skupaj..js sm se tud za nekaj časa odkloplaa…ampak po hitrem preletu vidm da mamo kr nekaj lepih novičk?

No midva sva pa tud zbrala pogum da še enkrat probamo srečo..u tretje gre baje rado? sva pa kar ostala v dravljah..danes je 8 dan špikanja in zvećer si moram dat stopko  u petek punkcija? na uzju mi je naštela okol 9 foliklov kateri naj bi bli primerni da bi vsebovali celico…? upam da see izide to rundo tko k treba..  enako pa zelim tudd vsem vam?

@Janja471 Vezano na splave si pri osebnem zdravniku pridobi napotnico za revmatologa (dr Ambrozic), da ti pregleda, ce imas antifosfolipidni sindrom. Pri meni se je izkazalo, da ga imam in sem potem s pomocjo Aspirina, Medrola do 18t in Fragmin injekcij v 30t, po 3 splavih.. Srecno!

@Janja471 js imam dr. Korošec in mi je top. Ful prijazna, srčna pa js mam pri njej vedno ful vprašanj in mi na vse odgovori ? ko sem hodila na UZje za spremljanje foliklov ali pa potem pri premosu zamrznjenčka sem bila najbolj srečna in pomirjena, ko sem vidla da je kna tist dan na razporedu. Zdaj ko grem v drugi postopek pa najbolj upam da se srečava pri punkciji ali prenosu ?

edino pač vedno se fajn načakam v čakalnici pri njej, ampak mislim, da je v Leonišču to kar pri vseh podobno ?‍♀️

verjetno sicer tebi nebo treba v postopek, če lahko naravno zanosiš, ampak kakorkoli, js sm vedno dobila po pregledu pri njej občutek, da enkrat bo res uspelo ?

Informacija za tiste, ki čakate odobritev konzilija – dobila sem informacijo, da je bil konzilij 21.10, torej ta teden čakajte na pošto 😉

Nesrecnica, res? Ker meni so napisali, da bo spet v zacetku novembra. ?‍♀️

hej fracek, dostikrat se spomnim nate in punce, ki smo se skupaj borile.. jaz sem v 14 tednu, nuhalna je ok.. pravijo, da bo verjetno punčka..

vse punce borke, vztrajajte.. jaz sem bila že čisto obupana, pa je uspelo v 7. poskusu..

histeroskopija je pa neinvazivni poseg, je pa fajn, da malo pogledajo v notranjost. meni so tako ugotovili pregrado, ki bi naj bila zelo majhna in se je izkazalo, da je bila precej velika in smo jo tudi odstranili..

@lucky cestitkeee

@nesrecnica
dezim pesti, rjavo je lahko od marsicesa, koscki pa od uterogestana… ce beres pod stranskimi ucinki tudi star utrogestan, se pravi kar se izloci lahko izgleda rjavo…. pri vgnezditvi pa se tudi pojavi kaka kaplja, ki potem zaradi starosti postane rjava! drzim lesti za plusek

@lucky555211 Uaau, čestitke. Vse dobro naprej, da gre mirno. Vztrajnost se izplača!!!!

@Mandarina638 ja, mi je ravno ena pisala na zs, da je dobila odobritev konzilija, ki je bil 21.10.

@Evy106 danes sem imela čisto rahel roza izcedek, ampak samo ene 3x na papirju, zdajle se je pa umirilo in nič več ni videti. Nimam krčev in imam na trenutke povišano temperaturo, zato upam da je tole bil dober znak ?

No mogoce pa se je potem upanje za posto jutri ali v petek. ? hvala in drzim pesti zate! ?

Mandarina638 držim pesti, dobiš pošto ?

Hvala za lepe želje, zaenkrat še mi je stanje umirilo, naj tako ostane ?

Koliko se imas do testa? ?

@Nesrecnica, upajmo, da je to to in da pricakas en lep plusek. ? Pri meni so rjave sledi na utrogestanu/crinone gelu sicer tudi vodile v M, ampak nisem pa nikoli imela roza izcedka, se je zacelo z rjavim. Itak ni pravila, tako da ne preostane drugega kot pocakat in potem testirat, ko bo cas za to ?

@Lucky555
, prekrasno ❤❤ Ni lepsega kot prebrat novico o taksnem zakljucku dolgoletnih borb. Naj se tvoja puncka, ce bo pri tem ostalo, lepo razvija, tebi pa zelim cim boljse pocutje in prelepe mesece na poti do materinstva. Cestitke za pogum in vztrajnost ??❤❤

@Marsena, kako sta vidva s skratkom? Si se sla na kaksen dodatni UZ, ali cakas na nuhalno? Javi se nam kaj. Se dobro pocutis? Kaj slabosti?

@Microbio, kako ti gre mamica? Dojenje steklo? Verjamem, da te tvoj lupcek okupira do zadnjega ? Kako okrevas po carskem? Posiljam objemcke vama obema ??

Hojla, punce! Tudi jaz se oglašam po doooolgeeem premoru, da vam vlijem malo samozaupanja. Pri nama je uspelo pri osmem transferju,  tretjem postopku. Sem v 31. tednu in komaj čakam konec decembra, da zagledam to bitjece v naročju… V postopkih že od 2018, po splavu v 9. tednu lani decembra,   v prvem trimestru sem imela še hematom in sem imela mirovanje, medtem ko sem bila sama v tujini… Zdaj vse teče kot bi moralo, no, še vedno trkam na les, saj do konca ne veš… Nas je življenje dobro utrdilo… Vsem želim veliko sreče, predvsem pa potrpljenja in vztrajnosti, da vam neuspeli poskusi ne vzamejo poguma. Lucky555, vse dobro, nekaj časa smo bili tudi mi v navezi na tem forumu… Skratka, verjemite – uspelo bo!!!! ?

New Report

Close