IVF/ICSI/IUI 2021
Hej punce,
jaz sem vas malo zapustila, tako,
da mi vseh postov za nazaj ne bo uspelo prebrati. No sem pa vsaj ujela lepo novico in ČESTITKE TEBI mikro_bio!! Zdaj imaš končno svojega sončka v naročju!
Jaz na ta dogodek nestrpno čakam. Danes sem v 34. tednu in upam, da me preseneti kakšen teden pred PDP.
Anonimno 9869, 25.10.2021 ob 16:13
Oj punce
Rabim vaso pomoc k ste ze dalj casa tukaj.Za moza sem hotela napotnico za SPB pa nima pojma kako naj to naredo ker naj bi to dal Ginekolog.
- Kaj mi svetujete.
Osebni zdravnik mu da ali napotnico za SPB ali pa napotnico za zdravljenje neplodnosti (na isti kliniki kot ste vi) pa potem klinika izda še njemu napotnico za SPB.
@fracek hvala, jaz sem ok! cestitke za sluzbo, po pingota pa pojdi ko bos ready!
@polix bravo! take novice pa radi slisimo! dezim pesti da kmalu pride, pa vseeno ne prehitro 🙂
@nesrecnica kdaj delas test?
Pozdravljene,
do sedaj sem bila v ZC Dravlje,pri Resu.. Ker nima vec koncesije, sem se prestavila v Leonisce, kjer imam pregled v novembru. Pri resu sem opravila hormonske preiskave, prehodnost jajcevodov, PCT.. Partner ima oba spermiograma.. Naceloma nimava nic kaj narobe. Je v leoniscu nujno potrebna laparoskopija? Pri resu bi sla novembra v postopek brez laparoskopije, ampak ne bi sla samoplacnisko. Ima katera podobne izkusnje?
@Pikapolona181 nujna ni, laparaskopijo delajo po navadi takrat, ko gre za nepojasnjeno neplodnost, zato da pogledajo če je vzrok kje v rodilih, pa še to ne vidi na ultrazvoku. So že naredili 3D ultrazvok? Če ne bodo to naredili v Lj in če bo kaj sumljivega bodo predlagali histeroskopijo ali laparaskopijo. Vsekakor pa lahko vi prosite, da bi imeli postopek brez te preiskave pa se potem naknadno odločite zanjo, če ne bo uspešen postopek.
Hvala za odgovor. V dravljah so mi delali hycosy za pregled prehodnosyi jajcevodov, ta pa se izvaja z 2D in 3D ultrazvokom. Drugega pregleda, ki bi bil pa 3D mi pa niso delali. Ima katera izkusnje z dr. Pozlep? Zanima me, ce te da hitro v postopek. Ker se mi tooook vlece vse skupaj. Drugace pa sva stara 27 in 28.
Zivjo punce,
se vam zgleda pridruzujem :/ sem pa se cist v prvih fazah preiskav.
zanima me, ali ste tudi ve ne glede na UZ imele opravljeno vsaj diagnosticno histeroskopijo? Moja ginekologinja pravi, da zeli v vsakem primeru malo pogledati notri, ce bi se kaj naslo. Mene je pa tako strah samega postopka, splosne narkoze in mogoce nepotrebne invazivne diagnostike.:(
s katerim ginekologom, ki se ukvarja z neplodnostjo, ste najbolj zadovoljne v leoniscu? Se ga lahko tudi menja, kako? Trenutno s svojo nisem najbolj zadovoljna.
@Upika sem že zgoraj eni pisala, sicer laparaskopijo, ampak je za histeroskopijo podobno. To naredijo po navadi takrat, ko gre za nepojasnjeno neplodnost, da pogledajo ali je vzrok v rodilih in se ga preko UZ ne vidi. Oba postopka sta minimalno invazivna. Jaz si mislim, da se najbrž lahko dogovorite, da bi probali najprej brez histeroskopije, pa če ne uspe se potem naknadno odločite zanjo…
Jaz imam dr. Jančar in sem zelo zadovoljna, nisem pa imela nobenega posega, ker je bil znan razlog neplodnosti in na 3D ultrazvoku ni bilo vidne nobene pregrade. Ginekologa se lahko zamenja, ampak saj ta ki je izbran/dodeljen vas načeloma samo vodi skozi postopek, preiskave in sam postopek pa opravljajo vsi zaposleni po razporedu (tisti, ki je pač v službi tisti dan).
@Upika. Jaz sem imela histeroskopijo zaradi manjsega septuma in diagnosticno laparaskopijo. Me je bilo tudi noro groza postopka in narkoze, pa potem ni bilo niti pol tok grozno kokr sem mislila, da bo.
Sedaj naj bi bilo vse bp pa še vedno ne rata. 🙁 sva sedaj naročena na UIU.
Imam pa v Leonišču ginekologinjo Burnik Papler.
@Nesrečnica Ampak verjetno delajo diagnostično histeroskopijo, kjer se uporablja tanjše inštrumente. Pri meni bi pa kar tako za preverit naredila operativno. Imela sem sicer že 3 splave. Bom poskusila, da še malo odloži. Koliko časa po postopku se pa potem ne sme zanositi?
Samo ta ginekolog, ki te vodi, odloča potem o vseh postopkih, hormonski terapiji…
Ste dolgo čakale na histeroskopijo? Pri meni bo več kot 4 mesece 🙁 Ne vem pa, ali lahko v tem času vseeno poskušam. Ginekologinja se nič ni zjasnila, da ona ne ve ali lahko.
Tud js sm imela laparo in histero (sicer zaradi polipa, ki so ga nasli na UZ) in res ni nic takega. Meni je v bistvu celo ustrezalo, saj se tam res vidi, ce je karkoli narobe in ce so se kaksne druge ovire. Meni so potem “pozgali” se zametke endometrioze, ki pa naj ne bi bila krivec za nezanositev, saj bi se v tem casu (operacijo sem imela marca) ze kaj prijelo. Punce pri katerih je problem v partnerju, v kateri postopek so vas dali?
Danes sem 7 dan po prenosu in prej sem šla na WC in v školjki zagledam kot neke rjavkaste koščke oz delčke. Na papirju nič, na hlačkah nič. Je to morda lahko od Utrogestana? Mislim si, da če bi bil začetek krvavitve bi bilo tudi na papirju… Imam sicer rahle krče, zdaj pa ne vem ali je morda pozna vgnezditev ali se bo pa M vlila…