Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

@mikrobio iskrene čestitke!

Punce jaz imam pa eno vprašanje, do katerega tedna ste je si ustavljale Utrogestan? Jaz sem v 11 tednu, še zdaj ne morem verjeti. ☺ Pri svoji ginekologinji sem že tudi bila in je rekla, da naj jemljen do konca 12 tedna oz. postopoma preneham. Kako ste ve končale s tem jemanjem? Postopoma? Sem pa tudi  2 tedna nazaj malo zakrvavela, šla do urgence-hvala bogu je bilo vse ok.  Srečno punce!!

Odgovor na objavo uporabnika
Nova190, 20.10.2021 ob 12:42

A ima katera kontakt ambulante dr. Drobniča oz. e-mail sestre?

Poskusi na: [email protected]

@Mikro_bio88, draga mamica, čestitke od srca! ??? Fanj se crkljajte vsi trije. ???

Punce,kako pa konkretno poteka vstavljanje zamrzjenckov v Leonišcu?

@Anonimno7326 Lalla ti je na prejšnji strani opisala ves postopek. Jaz sem imela 4 transferje in vsi, razen, ko je vstavljal dr.Drobnič, so bili UZ vodeni. Da te pa pomirim, tudi, ko je on vstavljal, se je prijelo. ?

@mikrobio čestitke iz srca in uživaj v materinstvu.

Punce jaz sem včeraj dobila pošto iz konzilija in mi je čudno, da je ostale še niste… upam da bo jutri več sreče.

@hana41 ti si imela na zadnje dolgi protokol, če se prav spomnem… na kateri dan cikla si šla po injekcije? Jaz moram jutri poklicat za točna navodila, da grem kooončno lahko v nov postopek… to čakanje ni nič prijetno.

Danes sem bila pri osebnem ginekologu, ki ga imam v Leonišču.

Pozabila sem povedati, da mi napiše še utrogestan. Kam to lahko zdaj pokličem, da uredim? A pišem kar na naročanje?

To mi je prav butasto, da ne moreš direkt do svojega ginekologa.

Ojla punce, mene pa zanima tiste ki ste jemale aspirin100 kako ste ga jemale. Se pravi časovno kdaj ste začele pa po koliko oz v katerem delu dneva in se seveda koliko časa, kdaj ste nehale.

Hvala ?☺️

Odgovor na objavo uporabnika
Levinja111, 21.10.2021 ob 19:11

@mikrobio čestitke iz srca in uživaj v materinstvu.

Punce jaz sem včeraj dobila pošto iz konzilija in mi je čudno, da je ostale še niste… upam da bo jutri več sreče.

@hana41 ti si imela na zadnje dolgi protokol, če se prav spomnem… na kateri dan cikla si šla po injekcije? Jaz moram jutri poklicat za točna navodila, da grem kooončno lahko v nov postopek… to čakanje ni nič prijetno.

Midva ocitno nisva bila obravnavana, zato je pa nisva dobila. Bo pa naslednji konzilij v zacetku novembra, kdaj tocno pa niso napisali, ce slucajno kateri koristi info.

@Scorpionka Aspirin vedno od transferja do pozitivnega testa. Ena dr mi je rekla, da tudi do konca 12t ne skodi.. Jaz ga sedaj jemljem ze od prenosa in ga bom se celo nosecnost, zaradi ugotovljenega antifosfolipidnega sindroma.

@Ella Tereza hvala ☺️

Zdaj pa samo še M cakam, potem pa akcija…

Še to sem želela vprašat, če katera ve.. Če 3.postopek ni uspešen kakšne preiskave ti vse pripadajo in kako približno poteka in časovno koliko traja?

@Scorpionka, se bojim, da ni avtomatizma. V mb ti dajo  ganetiko pregledat. Prosi tudi za pregled pri revmatologu- ce imas antifosfolipidni sindrom. Potem pa prosi se za hatching zarodka (pri meni je bilo to uspesno), za schraching maternice (naredijo zarezo 1 mesec pred prenosom, da se bolje vgnezdi).. To je nekaj idej, kar na plan z njimi pri dr. Srecno!

@scorpionka a bos aspirin jemala tokrat? Jaz sem ga v prvem postopku tut dobila zaradi male hiperstimulacije in ga imam doma, samo sem ga jedla samo par dni takrat.. zdej bi pa tut js po prenosu kr jemala. Mi je zal da nisem ze pri zamrznjencku zdej..

No sej ubistvu sploh nevem, kaj pa je funkcija aspirina 100? A ma dejansko vpliv?

Draga @Microbio, tvoj trud je poplacan in Jan je dobil najboljso mamico na svetu ❤ Cestitke iz srca, naj bo vsak dan v zivljenju vase druzinice obsijan s soncem in poln ljubezni. Vem, da bos imela polne roke dela, ampak bom izjemno hvalezna za vsako tvoje javljanje in navijanje za nas ostale. ?

@Hana
41, sem napisala kaksen teden nazaj cel spis, pa sem potem ocitno nekje zafrknila pri objavi. Upam, da si dobro in da ze pogumno gledas naprej proti naslednjemu postopku. Hvala, da se spomnis name ❤ Kdaj bos lahko sla po pingvina?

@Nesrecnica
, zadnje dni se posebej navijam zate, da s partnerjem koncno docakata pozitivni zakljucek vajinih tezkih preizkusenj. Kako se pocutis? Zdaj bi mali/a ze mogel vrect sidro ? Kako hitro minevajo dnevi, ne morem verjet. Cestitke tudi za pingvincka, je vse skupaj res lazje, ce ves, da je se nek back up.

Imam eno vprasanje glede zamrznjenckov. Ali se da pred prenosom dobit informacijo, kaksna je “kvaliteta” zamrznjenega zarodka? Ce bi bili npr. slabsi, da se potem odlocis (ce odobrijo) za 2?

Ponovni pozdravcek vsem, ki se vracate v dogajanje – Scorpionka, Levinja, Evy 1 in 2. Lucky555, se te spomnim s prejsnjih let, kako je pri tebi? Ne locim vec anonimnih ?

Na hitro se glede mojega pocutja. Sem prisla k sebi, po nekje mesecu in pol so se hormoni umirili. Druga M po splavu je prisla ze 16. dan,  tako da zdaj pocasi pricakujem ze tretjo. Vceraj sem izvedela, da sem dobila novo sluzbo, ne vem, ce se spomnite, sem bila v ozjem izboru v istem podjetju ze februarja, pa potem nisem dobila. No, zdaj je uspelo in novembra zacnem. Za pingvincka pa bom videla, ali bom pisala ze zdaj, ko dobim M, ali pa bom pocakala se en cikel. Ne vem, ce bi ze takoj na zacetku nove sluzbe rada tezila za prosto, ko bo treba na UZ. Bom prepustila odlocitev sprotnemu pocutju in dogajanju ?

Lepo bodite ❤

@Baby21
, skoraj sem pozabila, tudi tebi iskrene cetitke ob rojstvu ? Naj vam bo lepo ?

@Fracek danes je 4 dan po prenosu, tako da upam, da se vgnezduje ? počutim se zaenkrat ok, znakov nimam zaenkrat nobenih – je tudi še prezgodaj verjetno. Krvni test imam 3.11, če ne dobim M, kdaj naj bi dobila M se mi pa sanja ne, ker se mi je ciklus čisto zbrkljal..

Se trudim čim manj obremenjevati ? meni so pred prenosom povedali koliko je kakovosten zarodek, predvidevam da je z zamrznjenčki enako, sicer pa itak zamrznejo samo najbolj kvalitetne 😉

Čestitam za novo službo, upam da ti prinese srečo in, da se zate kmalu začne tudi novo družinsko obdobje 🙂

Pozdravljene vse skupaj.

Sedaj pa tudi mene čaka prvi IVF postopek. Obravnava na konziliju naj bi bila v začetku novembra. Doma imava z možem že enega otroka, sedaj pa se že 2 leti trudiva in ne gre. Vmes sem imela spontani splav v 8. tednu, sedaj pa so rekli da zaradi moževih slabših izzvidov nima smisla čakati.

Vprašanje: po prejemu papirjev, koliko časa mine v Lj, da se dejansko postopek začne?

Hvala za odgovor in upam da bo leto 21 naše. ☺️

@Poletje21 ko dobiš odobritev se z M prijaviš v postopek, potem imaš okrog 22 dne ciklusa sprejem in če je dolg postopek se začneš takrat pikat, če je pa kratki postopek se začneš z naslednjo M pikati. 

@Levinja111
ti dolgem postopku s pikanjem načeloma pričneš 22 dan ciklusa – če imaš pa krajše cikluse pa izjemoma tudi prej.

@Nesrečnica hvala za odgovor. Upam da bo potem steklo kot mora.

Vsem tukaj pa lahko čestitam za toliko podpore in nesebične pomoči, ki jo nudite druga drugi. Bravo!

Pozdravljene.

Zanima me ali mogoce veste ker imam.9.11 sprejem in mogoce bi to 1 dan M ali je mozno da bom ze zdaj zacela z spikanje ali bom mogla cakat naslednjo M.

Kok casa se casa izvide od SPB  in kam ste sle z partnerjem dat kri. Jaz imam napotnico za Lj  za njega bi narocila pri osebnem dohtarju napotnico?

Kok prej ste sle dat kri k men so napisali naj grem 1teden pred sprejemom?

Hvala

@Anonimno 9869 kri gresta dati na Transfuzijsko kliniko v Ljubljani – vsaj tebi so dali naročilnico za tja. Izvid pošljejo oni direktno na kliniko – za moža jih opozori, da sta skupaj in da pošljejo tudi njegovega, sicer jih prevzameš lahko mislim da naslednji dan.

Mislim, da se boš lahko začela pikati takoj, ker ob sprejemu imaš že določena zdravila ipd, mogoče bi jim le napisala mail, da imajo pač pripravljeno. Imaš tako kratke cikluse ali nisi dobila datuma za sprejem okrog 22. dne ciklusa kakor je to običajno? Vsekakor ti želim vso srečo in čim bolj uspešen postopek 🙂

New Report

Close