Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

@Evy106 sem pridno na kavču in se pustim razvajati, brez skrbi 🙂

@Mandarina638 prenos imam v torek.

Sem šla zdaj prav pogledat, jaz sem imela prvi posvet 14.5, konzilij  je bil 20.5, pošta je prišla 24/25.5. Jaz vama svetujem, da pokličeta/pišeta in preverita ali so vaju obravnavali ali ne.

Nesrečnica, kam se pa pokliče/piše, da se preveri, če je bila obravnava na konziliju?

@Mesečnica malo se štulim v pogovor, ampak jaz sem takrat, ko sem tudi kar dolgo čakala na pošto od konzilija, pisala na mail: [email protected] in dobila odgovor ?

Miracle2021439 najlepša hvala!!!

Mesecnica, sporoci ce bos karkoli izvedela. ?

Odgovor na objavo uporabnika
Mandarina638, 14.10.2021 ob 20:48

Mesecnica, sporoci ce bos karkoli izvedela. ?

To ali pa na [email protected].

Punce, ki ste jemale Utrogestan- ste imele 3×200 mg ali kako drugače? Berem po spletu, da je dovolj 2x200mg (oz 3x 100mg) in bi mi bilo to na dolgi rok lažje. Pa še ali ste ga vse imele vaginalno ali je katera jemalo oralno?

Mandarina638, bom sporočila.

Nesrečnica, meni je predpisal Utrogestan 2×200 mg, uporaba vaginalno (na škatlici piše, da so vaginalne kapsule). Sem pa nekje zasledila, da se dobi v Italiji Prometrium tablete za oralno uporabo. Za drugi postopek nameravam vprašati, če bi lahko te jemala, ker je pri vaginalnih kapsulah včasih občutek, da se počasi cela izloči in posledično ne vem, kolikšen je dejansko učinek.

@nesrecina vzemi kot so narocili, 3x 200 je kar obicajni odmerk vaginalno; peroralno je pomojem potrebno vecje odmerke, zaradi absorpcije.. v tujini imajo edino inekcije za i.m ali pa imamo na voljo tudi crinone (katerga jih ful ne mara; malo storasta aikacija) ampak meni je mnogo bokj vsec ker se daje 1x dnevno.  meni je merlo v zadnjem postopku na mojo zeljo oz prosnjo menjal utrogestan za crinone.

@Nesrecnica Juhej za lepo številko. Da se le dobro poparčkajo!? Meni so tudi Utrogestan (alergija na mlečne beljakovine) menjali in dali Crinone… Sem bla kar zadovoljna tudi jaz, da mi ni bilo treba 3x dnevno ustavljati…

@Hana
Žal mi je za minus. Sem ves čas upala, da se ti izcedki packajo, ker se morulca ni prijela… Si šla vseeno na krvnega? Objem.

@Laila22 Upam, da boš lahko čimprej šla po pingvinčka. ?

Punce malo lepih novick, ker sem tudi jaz iz zacetka bila del tega foruma. Vceraj smo povili zdravega fantka ?. Imela sva marton 12h in pa 7h aktivnega poroda. Zmagala sva. Je tezko ampak vse na koncu poplacano ko vidis kepico. Punce drzim za vse vas pesti da to dozivite, ceprou bolece ampak vredno! Pozdravcki ??‍♀️

Braaaaavo @21baby!!!!
Želim ti najlepše trenutke v troje ?

Mandarina638, danes sem ob 7:18 dobila ta mail:

Spoštovani

Konzilij je obravnaval vašo dokumentacijo.

Odobritev dobite v naslednjem tednu.

Lep pozdrav,

Bernik Alja, dipl. bab.

e-pošta: [email protected]

tel: 01 522 60 74

21Baby, čestitke!

Mesecnica to je bil pa res hiter odgovor iz njihove strani! Potem je se upanje, bomo videli drug teden, ce bo prisla posta, drugace sva pa izvisela ta mesec in se bomo “druzile” naslednjega. ?

@21Baby Čestitke ??? in lepo se crkljajte.

Punce hvala za nasvete in izkušnje, sem vzela po navodilih, saj dokler sem doma ne bo panike, pol bom pa vprašala na prenosu če mi lahko dajo kaj drugega, ker med službo pa ne vem kako bi šlo to vstavljanje skozi…

@21Baby čestitke in veliko crkljanja 🙂

Pozdravljene vse sotrpinke! Redno berem forum saj sem sama tudi pred postopkom umetne oploditve… ena je vprasala kako je s femaro. Moje izkusnje so dobre veliko veliko MANJ stranskih ucinkov kot po clomidu! Po clomidu me je bolela glava bilo mi je slabo na momente se mi je use vrtelo v glavi… tako da je bil prehod iz clomida na femaro top! Sploh nobenih stranskih ucinkov. Sem bila pa 6 mesecev na clomidu zdaj pa sem na femari 4 mesec… dr Reš meni da zaradi moje mladosti(28 let) da se splaca se 3 mesece poskusati naravno ( beri kombinacija aglurab femara in utrogestan zaradi policisticnih jajcnikov) in ker je spermiogram ok. Tako da ce ne uspe se ostalim pridruzim v postopkih.

Mandarina638, jaz sem mislila, da sem ta mesec izvisela, ker bom M dobila ta vikend, papirje pa šele prihodnji teden. Pa sem se odločila, da mail, ki sem ga dobila od koordinatorke za IVF na Ginekološki kliniki, posredujem v Postojno in jih vprašam, če bi glede na to, da piše, da dobim odobritev po pošti, vendarle bilo možno iti v postopek ta mesec. Ob 15h me je poklicala sestra iz ambulante dr. Merla in rekla, da bi šlo, a danes dr. Merlo ni delal, da bi lahko napisal shemo injekcij, zato mi je obljubila, da me pokliče v ponedeljek zjutraj.

Konzilij pa je bil včeraj, 14.10. (ta dan je bila moja napotnica vnovčena). Nesrečnica je napisala, da je imela konzilij 20.5…sem šla pogledat, je bil četrtek, tako, da zgleda, da niso več ob ponedeljkih.

@Mesečnicajaz sem bila v ponedeljek 11.10 na UZ in je bil na vratih od sprejemne pisarne list KONZILIJ IVF 11.10 od 7:40-08:20. Tako da je sigurno bil konzilij takrat, lahko pa so za vas oz Postojne imeli posebej še en konzilij… Ali pa so napotnico unovčili takrat, ko so pisali odobritev postopka…

14.10 sem bila sicer na punkciji, ampak nisem nič hodila na tisto stran, kjer je UZ, tako da ne morem vedeti ali se je tudi tisti dan kaj dogajalo ali ne…

New Report

Close