IVF/ICSI/IUI 2021
Evy10, a gre hitro naprej tudi sedaj, ko je odobritev postopka odvisna od konzilija v Ljubljani? Napisati mail kam? Misliš poslati sporočilo preko aplikacije na spletni strani bolnišnice Postojna ali obstaja tudi kak mail? Za prvi postopek, ki je bil maja, je šlo vse ekspresno, ker je dr. Merlo odločil, da se gre v postopek in to je bilo to. Tokrat mi je dr. Merlo rekel, da naj sporočim, ko dobim M, sestra pa je rekla, da naj čakam pošto iz konzilija.
@Mesecnica ti kar dr. Merlota poklici, ce se sestra javi, pa povej da ti je dal on taka navodila (da javis ko dobis M in prides po inekcije) pa bo potem on naprej pomojem… ne verjamem da rabis kak poseben konzilij za v 2. postopek, saj si ze v ivfu…
Evy106, hvala za nasvet. Res je, da greva že v 2. postopek, a bo tokrat prvič na Ginekološki kliniki in brez sklepa konzilija bi sicer lahko dobila injekcije in hodila na folikulometrijo, a punkcija in prenos ne vem, kako bi bila izvedljiva…morajo gor odobrit in dat prostore (in kader) za izvest te postopke. Bom vseeno poskusila.
Zdravo, midva sva šele na začetku. A se mogoča katera spomni kako dolgo je potrebno čakati za rezultate spermiograma v Leonišču? Sama sem imela prejšni teden po 1 letu poskušanja zanositve prvi uz, kjer mi je zdravnica rekla da je možev spermiogram slabši in bo moral k andrologu da mu povedo ali je sploh možna umetna oploditev, da najprej je potrebno njega zrihtati, če se bo dalo, nato mene (miom, pregrada…) Sedaj sem sama že dobila moj izvid po pošti, on po 4 tednih za spermiogram pa še vedno ne. Ko pride njegov rezultat, bo notri tudi vabilo za androloga ali se je potrebno posebaj naročiti? Kličem namreč v Ljubljano, pa je skoz zasedeno.
@mesecnica ja ampak, saj vse delata merlo in bokalova, lj da samo prostit, tudi v deavljah prej je z nas “postojncanke” imel vedno cez samo Merlo. Ti kar klici in vztrajaj!
@nesrecnica bravo! top rezultat!
@Laia22 sm te pogrešala! ?
Joj, kaj to berem… Važno da si hitro ugotovila in reagirala! Dobro izpelji do konca in se drži na in po obsevanju ? ko okrevas pa po svoja dva pingvinčka ki te bosta cakala?? Držim peati da ti uspe v naravnem ciklu, da te ne bojo obremenjevali s hormoni??
Js pa cakam sprejem naslednji teden in z novembrsko M (ki bo pomoje spet prehitevala in bo oktobrska) grem v 3 postopek.. Nimam ravno sreče pri ?v 2 postopkih sem pridelala vse skupaj 24 celic in samo 3 so bile ok za vstavitev.. Se mi zdi to kar slaba statistika… Če zdaj v tretje ne uspe in spet ne bo ?, razmišljam, da bi dala vse tiste genetske preiskave čez, ki ti pripadajo po 3. postopku…
Bolj malo sm na forumu, ta postopek sem si nekak rekla kar bo pa bo in si izklopila vse aplikacije in koledarje, itd.. Tako da ne sledim najbolj.. Srečno vsem, da še pred novim letom zagledamo pluske ❤️
@Mandarina638 sem vzela analgosedacijo in me je najbolj bolel kanal v žilo (ne eni roki je žila počila, ostalo pa nisem čutila nobene bolečine – ko je posrkal celico sem pa čutila kot en mehurček, ko gre ven. Tudi potem v opazovalnici nisem čutila neke bolečine, bolj kot neko napetost v trebuhu. Tiste, ki jih je začelo boleti so pa dobile protibolečinsko v žilo. Potem po poti domov je bil malo neprijeten občutek v trebuhu (spet bolj napetost), po kosilu sem pa vzela en Nalgesin pa malo zadremala in zdaj sem že skoraj ok, tudi krvavitev se je skoraj ustavila že.
So bile pa v prebujevalnici 4 punce, ki so se predstavile iz Dravelj in so se pogovorile kako drugače poteka punkcija, ena je rekla, da je imela travme pred to punkcijo, ker so ji tam delali na živo.
Evy106, sem jim pisala in so mi odgovorili, da ne morejo začeti postopka pred odobritvijo komisije in, da bom pač z naslednjim ciklom šla v postopek. Sem prav žalostna, avgusta sem šla na kontrolo prepričana, da se bomo dogovorili za 2. postopek, pa mi je dal za 2 cikla Clomid, prvič brez Utrogestana, čeprav je bila sluznica tanka, takrat me je naročil na kontrolo 1 teden po ovulaciji. V drugo sem bila na kontroli 2 dni pred ovulacijo in je bila sluznica tudi tanka. Če mu ne bi na vratih rekla, da je komentiral, da je sluznica tanka, mi Utrogestana ne bi napisal.
Sedaj sem imela upanje, da bom lahko z oktobrsko M začela s postopkom, pa ne bo nič.
Mandarina638, v postnem nabiralniku so bili samo reklamni letaki.
@mesecnica si probala vsaj z dr. merlom govorit? kdaj pa imas spet pregled pri njem? Ah ja ocitno morajo v SLO vse zakonplicirat; drugace pa nevem ce progesteron pomaga pri debelitvi sluzbice, ponVadi se da za to estrofem. m si ze dobila ali jo pricakujes?
@nesrecnica jutri se vseeno drzi se nazaj; jaz sem ga po seugi punkciji malo srala okoli prevec… pa ni blo fajn naslwsnji dan