IVF/ICSI/IUI 2021
Anonimno 1462, zanimalo bi me predvsem kako dolgo se čaka pri nas v UKC Lj, dobila sva napotnico zaradi genetske nepravilnosti. Brala sem, da se je nekoč čakalo tudi po več let, kar je zaskrbljujoče, ni pa nujno, da je tudi sedaj tako. Verjetno pa ti o stanju v UKC lj ne bi nič vedela? Te lahko vprašam kje v tujini si bila? In koliko približno je cena? Je postopek bil uspešen? Hvala lepa.
Vesela zate, anonimna 3331166, jaz sem včeraj naredila clearblue (13.dan) in je bil en velik minus. Jutri grem sicer na krvnega, ker menstra se mi še ni vlila, izcedki se mi pa pacajo se stalno. Kako pa boš ti naprej z zamrznjenci, a to te naročijo na posvet in načeloma z naslednjo menstro začneš, v novembru torej?
Nesrečnica, super novica!
ella tereza, 11.10.2021 ob 08:14
@microbio 88 – bravo, na koncu si!!! Veliko srece se pri zadnjem dejanju. Zanima me, kako si dobila carski rez? Jaz si ga namrec ful zelim, pa ne vem, kako to izpeljat… Hvala!!!!
Hvalaa, upajmo na najboljse ?
Jst sem CR dobila na podlagi obiskovanja psihologinje v Lj porodnisnici zaradi strahu pred zapleti med vaginalnim porodom, ker imam dolgo in mocno zgodovino anksiozno-panicnih motenj. Na pregledu po morfologiji sem povedala svoji osebni G o svojem strahu in sem pri njej izpolnila nek vprasalnik, ki ga je ona tockovala in na podlagi tock ocenila/odobrila obravnavo pri psihologinji v Lj. Tam sem imela 3 obiske (govoris o svojem zivljenju in tezavah, strahovih in izpolnjujes vprasalnike) in prejsnji teden cetrti z vodjo psiholoske ambulante (povedala mi je rezultate mojih vprasalnikov in ocenila da je moja anksioznost tako visoka da mi bodo pomagali), ki me je potem peljala v PDC (perinatalni dnevni center) in smo tam dorekli datum in uro priprav za cr. V sredo pa po pregledih dobim datum za cr.
Mandarina638, 11.10.2021 ob 12:22
Nesrecnica uspesno punkcijo zelim ⭐
Molekulca tudi nama so samo skopirali izvide in nama vse vrnili, tako da imam vse originale doma. Tudi js bi jih na tvojem mestu zahtevala, sej so vajini. In kot si rekla, nikamor se potem ne premakne, midva sva v enem letu ravno vse preiskave opravila, bomo videli kako bo slo zdej naprej, v Postojni sva prisla na vrsto v enem mesecu kar se mi je zdelo precej hitro.
A si klicala k resevim sestram? So kaj komplicirali?
zakaj neki, v Brnu na Češkem sva bila.. ker se tukaj pri nas nič ni premaknilo… ja navaden postopek z punkcijo in zdravili je stal 6000 eur in dodatnih 2000 eur za PGD. In je uspelo v prvo.. zelo na ma je žal, da sva pri nas vztrajala 5 let.. ? midva sva bila sicer na genetskih preiskavah in sva oba ok.. ampak po SS sva se odločila za PGD.. sem pa zelo pomirjena, ker pogledajo pri teh testih vse gene in je dawnov in podobni sindromi že izključeno.. in pa tudi vgnezditev tega zarodka je 70 % uspešna.. veliko sreče ti želim.
Hana41 ne, nima smisla hodit na krvni test. Jaz sem prvi urinski test doma naredila na 10. dan (v petek) in je bil negativen, zato sem jih kar poklicala, ker je bil potem vmes vikend (krvni test bi morala imeti danes zjutraj). Pa so mi sestre rekle, da če se mi do ponedeljka ne vlije (se mi ni) in če je urinski test v ponedeljek negativen, potem ne rabim hodit tja, ampak jih samo pokličem in obvestim. Tako sem tudi naredila in so si zgolj zavedle izzid postopka oz. prenosa ter mi svetovale da naj se kar naročim v Leonišču za prenos zamrznjenčka, saj potrebuješ za to novo napotnico. So me pa opozorile, da naj v meil pripišem, da bi želela imeti telefonski posvet s svojo zdravnico, da se dogovoriva o prenosu zamrznjenčka – tako si menda prej na vrsti, kot pa če želiš/potrebuješ posvet v živo. Tako da sem jim danes že kar poslala meil, no odgovora pa zaenkrat še nisem prejela. Imam pa tudi jaz prvič zamrznjenčke, tako da mi je to vse skupaj tudi novo 😀
Miracle2021439, junija, ko so odvzeli koncesijo Rešu, je bilo rečeno, da bodo postopki pri njemu samo samoplačniški, tako da bi jih moral še delati. Za cene pri njemu ne vem, so pa cene na Ginekološki kliniki obljavljene, pogledaš si jih lahko na tej povezavi: https://www.kclj.si/index.php?dir=/pacienti_in_obiskovalci/klinike_in_oddelki/ginekoloska_klinika/ko_za_reprodukcijo/samoplacniske_storitve
Pri Rešu verjetno ne odstopajo bistveno.
@scorpionka kako si? malo te spremljam in vidim, da še malo in greš v novi postopek.. SREČNO..
Za mano je težko obdobje, v mesecu maju bi mogla it po tretjega zamrzjenčka, čakala sem samo še na menstruacijo, napotnico sem že imela..
Začetek Aprila sem na desni dojki zatipala manjšo zatrdlino, ker sem sama v zdravstvu in približno vem kako gre, sem rekla bom malo počakala če se bo kaj na cikel spremenilo, vendar se ni. Šla sem do ginekologa in je rekel, da mi bo dal ker napotnico za ambulanto bolezni dojk, naj oni preverijo. V tem času, ko čakala na ambulanto sem šla na UZ, kjer so rekli, da ni nič posebnega. Tudi zdravnica na pregledu je bila istega mnenje, ampak glede na mojo starost 30let, me je vseeno poslala preventivno na punkcijo. Po 1 tednu sem prijela klic, da je rakavo. Tako, da je za mano operacija in trenutno sem na obsevanju. Sreča v nesreči je bila ta, da je bilo vse pravi čas odkrito in je bilo v zelo začetni fazi razvoja. Problem je v tem, ker so mi rekli, da je lahko hormonska terapija pospešila nastanek. Trenutno po obsevanju vsaj 6 mesecov ne smem zanositi, ker lahko obsevanje negativno vpliva na razvoj ploda.
Po vsem tem, sva malo v dilemi, kaj narediti v prihodnosti, namreč imava še 2 zamrzjenčka, ki naju čakata.
Punce moje srečno vsem, vse si zaslužite, da čimprej zagledate debeli +.
@Laia22 vse dobro želim ? važno je, da so odkrili raka dovolj zgodaj in, da so ga odstranili, zdaj pa lepo okrevaj. Jaz sem imela sicer mejno maligni tumor na jajčniku in sem preden sem šla v postopek IVF vprašala ginekologa na OI ali je lahko hormonska stimulacija zame potencialno nevarna v smislu, da bi bilo več možnosti, da bi dobila raka. Pa mi je zagotovil, da je ta možnost minimalna, enako kot pri ostalih – da sicer obstaja minimalna možnost, da se mi kdaj ponovi, da pa ni ravno zelo verjetno oz ni povečano tveganja. Sem tudi povedala, da če je naj mi pove, da pač ne bom ogrožala svojega zdravja. Je pa svetoval, da grem v postopek čim prej, da bi pridobila celice, ker bi v primeru da bi mi nastala cista na jajčniku pa tudi drugega odstranili in potem ne bi imela več celic….
Jaz ti svetujem, da vprašaš onkologa in ginekologa pa ti bodo povedali. Mogoče ti bodo svetovali prenos v naravnem ciklu brez stimulacije. Sicer pa verjetno ni nujno, da so ravno hormoni bili krivi, je pa možno.
Laia, pogumno naprej in srecno! Za vsakim dezjem posije sonce.☀️
A je ze katera, ki caka, dobila posto konzilija? Js sm nekako optimisticno upala, da jim je mogoce ratalo prav cas poslati vse izvide naprej, ce so res zasedali v ponedeljek. V kolikem casu pa ponavadi pride posta? Da ne bom upala po nepotrebnem, boljse da stopim na realna tla. ?
Mandarina638, moje papirje so iz Postojne odposlali 28.9.2021. Konzilij naj bi bil 11.10.21. Danes sem upala, da pride pošta, pa je ni bilo. Menstruacijo pričakujem konec tedna, če pošte ne bo, bova šla v postopek šele naslednji mesec. So govorili, da se nič ne bo spremenilo, ko se bodo za pacientke iz Postojne postopki izvajali na Ginekološki kliniki v Ljubljani in ne več v Dravljah. Žal ne drži.