IVF/ICSI/IUI 2021
žal mi je @nuggetka, a ves, da sem razmsiljala, če je lahko rjav izcedek 10. dan po transferju začetek napovedi menstruacije, tako se namreč pri meni začne, samo ti nisem hotela upanja vzet. Sem pa jaz tudi imela včeraj rjav izcedek, peti dan po transferju, pa tudi upam, da je bila vgnezditvena, samo vprašanje, lahko tudi da kaka zilica poci in se potem cez cas izloci rjava kri. Sicer pocutje je okej, nic posebnega, hvala punce, ker vprašate…še 9 dni do testa.
jaz nimam pojma. koliko jih pa se imas? in kako hitro si ti sporočili, da jih imas? a si zdaj imela prvi postopek? kljub temu, da ni uspelo, sem prepričana, da sigurno bo, ker so tvoja leta res velik plus v primerjavi z nami, starinami 🙂 Ampak s to menstruacijo se ne mores it po zamrznjencke, z naslednjo pa ja. Srečno!!
@marsena odlogiraj se in napisi, meni isto kaze ce sem logirana …
@nugettka a dva al enega se zmeni tam, malo je odvisno tudi od kateri prenos oz. postopek to je. drugace pa poklici tja in vprasaj za takoj v spontanem ciklu, itak ce sluznica ne bo dobolj debela ne bodo nic delali…
@hana41 matr tole je pa dolgih 14 dni a ne? meni se je zadnjic za ene izvide tako grozovito vleklo da joj. drzim pesti, saj ves b tretje gre rado!
Aja, sem smotana, @fracek, sem pozabila komentirati…upam, da se ne ponovi več, če pa že, pa res na urgenco, ne moreš čakati na november, če se to tole dogaja.
Evy106, res je dolga ? se dobro, da se mi si z nekaj dogaja te dni, da pozabim
Hejj.
Da se vam javim. No kot ste ze menda prebrale picasi bom v 17.tednu in po vseh zapletih rahle krvavitve pred 14 dnevi in zraven tablet dabroston ki jih ze zmanjsujem na 1 na dan. Sem v soboto zjutraj dozivela malo travme al kako se naj izrazim. Pac grem na vc ker me se skoz od krvavitve spremlha tu pa tam na papriju malo rjavega izcedka pac grem na vc in zagledam neko tako cudno malo vec izcedka in seveda panika. Se uredim in se odpeljem na urgenco. Tam prijazen zdravnik res kapo mu dol me lregleda vaginalno pove da se vidi malo izcedka da se to se cisti. Naredi uz meni so se tiste sekunde vlekle ure nic ne komentira si mislim ljubi bog kaj pa zdaj pa mi obrne ekran pa rece vas otrok je zdrav vse je ok mic bat. Samo mirno. Kar odahnila sem si. Reko to se dogaja z tabletami pocasi koncevat povem da tak ze koncujem reko od 16.tedna naprej posteljica prevzame vso funkcijo kar je vidna na uz da je vse ok. Pac lahko da so mi ko so me pregledovali ranili kaj al pa mam sluznico tako tanko pa se vse to cisti. Reko izcedek se malo viden vazno da ni krvavitve pac rdece barve. Samo mirno lepo naprej reko.
Tako sem si odahnila ne znam povedati kako. Naslednjo teden pa imam tako svojo ginekologinjo pregled. Pac izcedek je prisoten enkrat pol ga vmes ni pa spet malo. Pac izcedek je samo na papirju malo ne dosti za vzorec.
Tako da ja lazje je ko sem to dala ven napisala dolgi spis se opravicujem.
Drzte se. Drzim oesti za vse nas.
@Pikica1234 pogumno naprej! Ti se kar izpovej, ko rabiš.
Za prenose zamrznjenčkov v Leonišču je pa nekaj strani nazaj ena punca podrobno komentirala. Pobrskajte!
Živjo punce, po dolgem času… Malo sm se odklopila, je res pasalo. Včeraj sem dobila M, tako da grem 20.10 po injekcije in v 3.postopek IVF-ICSI. Še katera soborka ki bo začela špikanje zv začetku novembra? Poleti sm že prišla na misel, da kaj mi tega treba, da imam eno zdravo punco doma, in da se bom prepustila usodi in to je to. Kar bo pa bo.. Tele injekcije me res fajn zdelajo in psihično in fizično.. Čestitke vsem ki ste zagledale plusek ? lepo nosite do konca ❤️
Lepo da se javljate nosečke ? je res cisto drugače brati vaše zgodbe, kako vam je uspelo in uspeva, nam dajete moč ❤️
Tiste ki pa še čakate/mo pa srečno in da čimprej zagledamo magični plusek??
Pikica 1234, se javljam še ena, ki je v podobnem “zosu”. Prav tako bom kmalu dopolnila 17 tednov in se občasno spopadam s krvavitvami. Prvič sem imela rahlo krvavitev ponoči, in sicer kakšnih 12 dni po prenosu (ko sem že vedela, da sem noseča), tako da sem že mislila, da nič ne bo iz tega. No, pa je bilo na srečo vse ok. Druga krvavitev me je doletela v 8. tednu, ko sem bila fizično nekoliko bolj aktivna. Krvaveti sem začela popoldne in je trajalo do naslednjega dne dopoldne, ampak spet samo malo. Toliko, da se je kri poznala na papirju, ko sem se obrisala, na vložku je ni bilo. Takrat sem šla na urgenco, me je dežurni pogledal in mi rekel, da vidi utrip, kaj drugega pa niti ne more storiti. In me potolažil, da se tovrstne krvavitve pač dogajajo, natančnega vzroka pa ne poznajo. Ginekologinja mi je potem predlagala bolniško in počitek, drugega ne, saj krvavitve potem ni bilo več. Je pa našla hematom, ki se je potem zmanjševal. V 14. tednu sem pa samo občasno imela malo zelenega izcedka, zato mi je ginekologinja dala preventivno Vagisan in vzela bris. Po 3 dneh jemanja Vagisana sem spet rahlo krvavela. Najprej je bilo malo rjavega izcedka, potem pa sveža kri. Sem se ful ustrašila, ampak sem si rekla, da ne bom delala panike, razen če se bo kri ulila. In res ni bilo obilne krvavitve, samo kadar sem se obrisala, je bilo malo krvi, pomešane s prozorno sluzjo. Je pa to trajalo par ur. Sem klicala v ambulanto in mi je sestra rekla, da je možno, da se nožnica čisti. Tako je zaenkrat.
Je pa vse to tudi pri meni pustilo posledice in me precej skrbi, da ne bo kaj narobe, tako da te čisto razumem. Tudi jaz komaj čakam marec in upam, da bo do takrat vse ok. Držim pesti za vse nas.
PresenikovaMeta
Lazje je magari se grdo slisi ko vidim da nisem edina v tem. Jaz se imam skoz rjavi izcedek se vlece ze 14 dni. In to samo na papirji ko sem ze rekla na vlozku nic. Pa se to ga ni vedno tu in tam je. Ni pa prijetno bom rekla oziroma nisi sproscen ali pa samo jaz nisem ne vem. Jaz koncujem z dabroston tabletami. Vsak dan se moram jemati 1 tableto aspirina. Zjutraj in zvecer pa spijem Magnesol (magnezij). To so mi ze v bolnici zdaj drugoc dali in priporocali za naprej. Jaz kmam dosti brazgotin od operacij se not ki jih ni bilo malo in tudi to kar fajn boli bom rekla cutis bolj kot drugi pravijo. Pa imam visoki prag bolecine. Zdaj pa ta rjavo izcedek se baje se cisti lahko tudi so mi rai malo ko mi drlajo vaginalni pregled pa to. Pa sluznica bolj obcutliva pravijo. Jaz pac imam navodilo od moje ginekologinje da takoj ko je kri priti na pregled. Pac not se imam miom ki naj ne bi vplival na nosecnost. Jaz pa nikoli nisem imela hematoma in nic. Pravijo plodovnice dovolj, postlejica ok, popkovnica ok sem vidla kak srcek tudi tam utripa zanimivo videt. Onkrat so mi ze pokazali kako so se lepo videle kosti na nogicah stegnenica. Pac razlozli so mi meni pa itak zanimivo to gledat pa poslusat. Ker jaz pa sem taki tip clovrka da ful vprasam stvari raje tam ko pa da pol googlam in se sekiram. Priznam da se vedno pogooglam tu in tam samo vedno manj probavam. Kdaj imas pdp jaz ga imam 15.3.2022. Nisva pa zelela vedeti spola. Nifty nuhalnaje bilo vse ok in je za mano. Nisem hotela na biopsijo ali amniciontezo ker mi pripada na napotnico ker srm ze zoliko stara.
Magari mi pusti mail pa si pisem preko maila. Da nebi katere motilo da si pisema tukaj.
Punce drzte se. Za vse nas drzim pesti.
Punce, s tezavami s krvavitvami in izcedki v prvem in drugem trimesecju…kako zelo vas cutim. Tud jst sem to dozivljala od prenosa dalje, prvo rjavi izcedki, potem malo pred prvim G pregledom nekaj pikic krvi, potem bolj resna krvavitev v 14.tednu in nato cel potok krvi v 17.tednu. Imela sem nizko posteljico in hematome. Skratka, do morfologije skos v strahu in obiski urgence. Ampak tud kasneje se skrbi ne koncajo, se vecje postanejo (odvisno od karakterja).
Tko da vam jst ne bom bluzila o temu, da se sam sprostite in uzivejte, ker predobro poznam te strahove. Ceprav, ko si ze skoraj pri koncu, in se vedno cutis in vidis gibanje otrocka, ves da je vredno pretrpet vse skrbi. Celo neka cudna lepota je v tem, pa ce se slisi se tako smesno in odbito 😉
Lep pozdrav, veliko srece in prilulanih pluskov zelim vsem puncam tu in cim vec dobrega pocutja ❤️
Mikro_bio88
Hvala za tvojo izpoved. Ti si ze proti koncu kolko e mi zdi no se spomnom iz zapisov. Jaz hematoma nimam. Samo lego imam zadaj in trenutno trebuha nic prav malo toliko da je. Pa vidim da tudi bolj nizko nosim. Mogoce tudi to kaj vpliva. Ker jaz sem imela kar nekaj operacij za sabo endometrioze in miomov. Tako da saj ves operacije pustijo posledice.
Pa si dobila kake tavlete takrat. Al kaj so ti priporocali oziroma kaj rekli od cesa oziroma kaj je vzrok tega.
Oprosti da toliko sprasujem in vse to vendar kolikor vem si ti bolj iz te stroke oziroma malo bolj se spoznas na to. Jaz imam super ginekologinjo res in takoj moram priti se pokazat mi rece ko je kri ne cakat. Zato saj ves mi ni glih vseeno ko se ti izcedki trajajo pa trajajo pa saj vem cisti se samo to mi ze vcasih zivce najeda na polno al kako naj recem.
Imam pa super terapije sproscanja ki me ena punca vodi in se sproscam. Danes ravno sva imeli te vaje in mi je lazje nekako vsaj malo. Jaz sem si rekla vse bo ok in tudi bo ok.