Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

@nuggetka – meni so dali estrofem za zadebelitev sluznice v postopku z zamrznjencki. Po prenosu pa se progrsteron zraven. Sama sem imela 4 prenose zamrznjenckov, prvic so minprenasal v spontanem ciklu in ni bilo ok. Potem pa zmeraj scterapiji z estrofemom in po transferju se progesteron. Tako je ratalo 2x.

@Hana41, evo me ? Malo bolj raztresena kot ponavadi, ampak se zivim ? Bravo za prenos, zdaj pa mocno mocno navijam zate in za @nuggetko ❤ Upam, da nisem katere pozabila.

@Nesrecnica
, koncno, se je le zganila ? Kako gre s pikanjem? Ce imas kratek protokol, bo teh par pikecov mala malca. Sem ravno nazadnje v bolnici razmisljala, koliko sem zadnji dve leti bila prepikana, pa gate dol, gor na mizo, pa noge narazen, pa dol z mize … pa kaj si ti nor. Ko sem bila mlada, pa mi je bila muka tistih enkrat na 2 leti h ginekologu it ?  Zelim ti/vama, da bos 1.11. skakala od veselja ❤

@Marsena
, @Hana in @Nuggetka, kako se pocutite? Marsena, kdaj imas UZ?

Lepo, da ste se javile nosecke, TT, Pikica in 21baby. Zelim vam cim lepso porodno izkusnjo ❤ Bom vesela, ce se boste se kaj oglasile.

Mene pa je pred par dnevi spet doletela krvavitev po SO, sveza kri. M ni bila, ker je ze mimo, in zdaj ne vem, ali so spet kaksne vene “razgrnjene” in krvavijo ob stiku, ali pa je moznost, da bi krvavela iz mioma, ki je po besedah OG na zunanji strani sluznice in ga po njegovem mnenju ni treba odstranit. Pod dolocenim kotom me med SO tudi zaboli, se kateri kaj podobnega dogaja? Sem klicala, da bi se narocila na pregled, ker se mi je zdelo smiselno, da cim prej ugotovimo od kod kri. Bi me sicer vzeli naslednje jutro, ampak ker se ne bi uspela it testirat, sem zal ostala brez pregleda do novembra. Ce se mi bo spet ponovilo, bom sla kar na urgenco, poln k**** imam vsega pocasi, ni konca.

Jaz sem imela v Mb prenos pingota v spontanem ciklu. Dobila sem ovulacijske teste, 5 dni po pozitivnem testu je bil prenos, vmes sem se sla na Uz-je, ne spomnim pa se kolikokrat. Po prenosu utrogestan, rezultat pa negativen.

A je možno, da je vgnezditvena krvavitev šele 10. dan po prenosu?

@Nuggetka, vse je mozno. Imas izcedek?

@Fracek hvala, prva injekcija je šla ok, brez posebnosti. Imam kratek protokol ja, upam da bo čim boljši rezultat. Jaz drugače igel res ne maram, ampak sem lani dajala možu injekcije proti strjevanju krvi en mesec po operaciji in letos sem jaz dobila Fragmin, tako da je zdaj malo lažje.

Ja, jaz tudi razmišljam kako je bilo včasih grozno in neprijetno že pri ginekologu, potem daš pa toliko enih strani skozi, da ti je jasno, da je to res ena rutina.

Grozno, da te pri krvavitvi ne sprejmejo brez testa 🙁 A tam te pa ne bi mogli testirati? Pa kakor jaz vem za nujne primere ga ne zahtevajo… Drugič pojdi res kar na urgenco ali pa si kupi une teste za samotestiranje, toliko da lahko rečeš, da si bila negativna (saj večinoma samo vprašajo, kateri pogoj imaš in ne preverjajo).

Upam, da boš čim prej dočakala prenos pingvinčka in da je ta tisti pravi zate ?

Odgovor na objavo uporabnika
Fracek, 02.10.2021 ob 11:46
    @Nuggetka, vse je mozno. Imas izcedek?

Ja, rjav izcedek. Ampak mi ni jasno, zakaj šele zdaj, če se po pravilih ugnezdi cca. 2-6 dni po transferju ?

Hana41 hvala.. Nisem zdrzala in sm mogla klicat urgentno ginekolosko.. Me je pomirila da to ni nic narobe.. Tko da spikanje  pa v čet. na UZ

Nuggetka za rjave izcedke naj te neskrbi sem dala dve nosecnosti cez in pri obeh so bili rjavi izcedki v prvih treh mesecih…malo vec pocivaj ? Zanosila sem po naravni poti..

Zdaj v tretjo pa se spikam ?

Danes sem naredila test, ki je bil na žalost negativen 🙁 A moram še vedno jesti Estrofem in si dajati Utrogestan?

nuggetka, meni je pokazal 8 dan debeli minus po etz.. 10 dan blago črtico, 12 dan pa kr konkretno.. 15. dan sem imela beto 5300..   mogoče si imela kasnejšo vgnezditev,  ce se ti ni vlila prav rdeče jemlji zdravila se vsaj 2 dni…

Objava čaka odobritev

Včeraj sem prvi opazila rjav izcedek, prej ga nisem imela. Samo res ne vem, kako bi se zarodek vgnezdil šele 10. dan, je to sploh mogoče? Bom jemala oboje do prihoda menstruacije oz. do krvnega testa, ki ga imam itak namen opraviti. Sem pa delala test s CB, tisti, ki pokaže tedne in je občutljivost 25 ml.

@nugettka kot si tinze napisale mozno je da se kasneje vgnezdi, sploh ce je bil pingvincek,… in tudi 10. dan je se lahko vgnezditvena. drzim pesti!

@marsena
tvoje objave ne pokaze?

@hana41 kako je pocutje?

8. dan pokaže samo baby check mini oziroma ti, ki so najbolj občutljivi.. 10ue ..

preverjeno, jaz sem bila že čist preč.. pa je bil vseeno plus na koncu.. jaz sem čutila vgnezditev ali če lahko tako rečem, grozno napihnjenost tam 7.dan po etz in tudi ko se zgodi vgnezditev ne zakrvavis takoj, ce je to tako minimalno in je lahko kak dan kasneje.. vgnezditev itak traja par dni in je komaj 7. 8. dan končana, takrat ponavadi pride do krvavitve.. držim pesti.. jaz mislim, da ce ne dobiš danes do večera menstruacije je to to..

Sem dobila menstruacijo, tako da je upanje končano. Na krvni test se sploh gre v takem primeru?

jaz sem doma vedno naredila 12 – 14 dan za ziher clear blue in nisem sla nikoli na krvnega, ce je bilo negativno..

vem kako se počutiš, vzami si čas zase in idi novim izzivom naproti, ko boš pripravljena.. povprečje je, da rata v 3. 4.  poskusu.. ?

Kdaj grem pa lahko po zamrznjenčka v naravnem ciklu? Imam svoje ovulacije, sem si jih prej vsak mesec merila pa če to kaj spremeni čakalno dobo? 🙂

naslednji cikel že, sem jaz sla.. z zamrzjencki bo itak ratalo, ker so borci.. jaz nikoli nisem zanosila z svežimi.. z ?  pa obakrat.. in so mi tudi rekli na Češkem, da vsem ne ustreza svež prenos.. držim pesti.. če imaš svoje ovulacije boš takoj na vrsti..

@nuggetka v naravnem ciklu gres lahko takoj ce je le sluznica dovolj debela…dobro je jer malo drzijo se hormoni od stimualcije… v kolikor te bodo dali na estrofem in progesteron pa se pocaka en cikel.

Hm, zdaj sem imela idealno sluznico, vendar je bilo to verjetno zaradi stimulacije. V naravnem ciklu pa ne vem kakšno imam. Predvidevam, da se potem to odločijo na UV, če me sploh dajo na transfer? Oz. v primeru, ko vidijo, da sluznica ni 7 mm+ dajo Estrofem? Sicer imam še eno škatlico doma, samo ne vem, če bi kar sama od sebe jemala 🙂

New Report

Close