IVF/ICSI/IUI 2021
@Pikica 1234 ja nam je ostalo se par dni do PDP. Kar nemores vrjeti da je ze tako blizu, glede na to da sem pol nosecnosti bila na bolniski in so se dnevi res vlekli….ampak ja zenske itak na koncu vse prezivimo in pretrpimo samo da na koncu drzimo svojega zaklada v narocju :).
@Nesrečnica zal je to zacaran krog, nikoli ne bo prav enim ali drugim. Zato pa vsaka sama zase se odloca kaj pa kako je najbolj prav. Jaz sem se odlocla da se ne bom cepila in rajse placam teste, ceprav tudi meni to ni ok ker ne vem zakaj placujem potem zavarovanje in vse ampak tako pac je ali se cepi ali placaj teste ali pa reskiras da koga okuzis ce si slucajno pozitivna pa neves. Cudni neki casi so, nazalost :/. Drugace pa pred 1 tednom ko sem bila na pregledu v porodnisnici je prisla nosecnica s popadki in je bila cepljena 2x. Nobenih znakov ni imela, so pa vsi njeni domaci bili pozitivni tudi otroci. Hvala bogu da je povedala pred vhodom da so doma vsi bolni, so jo izolirali takoj in testirali in je bila pozitivna. Kaj se je potem dogajalo ne vem, ker so jo odpeljali, ampak ja, zastrasujoce da bi tam v triazi sedela z ostalimi nosecnicami in predihavala popadke. Gladko bi rekla da je cepljena in bi jo spustili notri…tako da se strinjam da bi se vsi morali testirati (cepljeni in preboleli) saj v teh zdravstvenih ustanovah in imeti brezplacno za paciente.
- @21Baby jaz se samotestiram za službo, če imam pa kakšen pregled/poseg pa tudi plačam test. Zdaj dokler je to 1 na mesec ali 1 na teden še gre, če imaš pa vsake 3 dni nekaj se pa nabere. V bolnici v Izoli imajo npr samotestiranje urejeno za tiste ki nimajo PCT in to brezplačno. In mislim, da bi tako vsi lahko uredili.
Hej.
Samo kolikor jaz vem in sem seznanjena nosecnica ko gre na pregled k ginekologu ne rabi testa. Ce pa gres drugam k drugemu zdravniku pa ja. Jaz se testiram pac placam mi ne pase priznam ker placujemo zdravstvo…. vcasih nimam besed. Meni so odsvetovali cepljenje ze te v Lj na zacetku postopka tudi iz drugih strani slisim da ni ok se cepiti dokler si nosecka. Jaz recem pa tak vsak se sam odloci kako bo naredil in se odlocil. Jaz vem da trenutno ne se nebom cepila.
Baby21 uhhh ti pa si ze res na koncu. Jaz pa se do marca. Ceprav se mi zdi dalec se mi zdi da ze dnevi kar bezijo se zdaj bolj.
O, nesrečnica, končno in super!! Srečno ?
Veliko vas sprašuje za postopke z zamrznjenci, jaz ne vem, upam, da kakšna druga napiše.
Pogrešam @fracek, upam, da je okej
@nuggetka, si že delala test ? stiskam pesti???
@tt5881,super, da si se javila po dolgem času. Upam, da imaš čimmanj težav do konca
@Hana ja prav res končno ? ne vem kaj je s temi enicami – 1. September sprejem v prvi postopek, 1. Oktober prva injekcija v prvem postopku ? le kaj bo prinesel 1.11?
Postopek pri zamrznjenčkih (vem samo za spontan ciklus) na UKC LJ je tak, da, ko dobis napotnico, potem prvi dan M poklices/napises mail, da se te narocijo na prvi UZ za spremljanje vodilnega folikla in debeline endometrija. Ponavadi je to nekje okoli 11. dne ciklusa, vsaj pri meni je bilo tako. Na ta isti dan, ko imas UZ naredis se administrativni sprejem pri sestri, podpises neke papirje in je to to.
Potem pa je vse odvisno od situacije s foliklom in endometrijem. Ali hodis tja vsako jutro, ali na dva dni – pac odvisno kako raste. Vmes dobis se kak ovulacijski test, da lazje napovejo kdaj bo vidilni folikel polčil. Ko poči, se čez 5 dni planira transfer, hkrati pa začneš jemat tudi progesteronsko podporo.
Potem pa samo še čakaš dan transferja, držiš pesti, da se uspešno odmrzne in ti ga vstavijo.
Tako je bilo prejšnji mesec pri meni ampak v spontanem ciklusu, brez estrofema in ostalih dodatkov – tega postopka pa ne poznam.
@Anonimno 8546 meni žal ni uspelo zagledat plusa po 14. dneh od prenosa, ampak kar se tiče pa samega postopka je pa fizično veliko manj naporen za žensko, edino kakšen obisk več na UZ sem imela kot pri svežem postopku. Tistih 14 dni po prenosu pa je enako mučnih za čakat v vseh možnih varjantah IVF postopka ?
Ojla pa je slo moje sporocilo o odsvetovanju na cepljenje narobe pot ?
Zanima me pa ce je katera izmed vaju med stimulacijo js imam gonapeptyil in 300enot gonala imela vmes rahlo krvavitev…
- Zadnja tecka je bila 17.9. Dons pa je 22dan kako se spikam in15 dan po tecki. krvavitev opazila prepozno da bi klicala slajmarjevo me pa skrbi