IVF/ICSI/IUI 2021
Evy106, jaz sem bila včeraj v amb. za neplodnost v Postojni, zahtevajo pogoj PCT (so mi napisali v sms-u v petek (obvestilo o pregledu, ki ga pošljejo pred pregledom)). Na vhodu v ZD izpolnijo vprašalnik o zdravstvenem stanju (kašelj, vročina,…), obkrožijo, kateri pogoj izpolnjuješ, se podpišeš in nato vprašalnik oddaš sestri v ambulanti. Dejansko pa, glede na dopolnilo odloka, pogoja PCT ne bi smeli zahtevati.
@mescnica hvala za info, ja mene so samo vprasali danes kaj izpolnjujem, pokazat nisem rabila nic 🙂
@hana41 kdaj mas krvnega?
@marsena ti pa mirno predvsemnpa srecno do konca!
Hana41, 28.09.2021 ob 14:22
@anonimno5415, ja, na tej kuvertici imam napisano uro, kdaj pridem v sprejemno zjutraj, pol me pošljejo dat kri in potem grem še do sester na oddelek. Očitno so vmes spet kaj spreminjali?
@mikrobio, to veš dobro, da teh par zgodb, ki jih nekdo pozna, ni niti slučajno reprezentativen vzorec za delat zakljucke. Se mi pa zdi, da je zdaj že toliko nosečnic bilo cepljenih proti covid (nekatere se preden so vedele, da so noseče, druge namenoma), da sem sigurna, da bi bilo v javnosti, če bi bili kaki vplivi na plod/nosečnost. Tako malo za tolažbo tistim nosecim tu gor, ki ste se cepile.
Aja, pa zanimivo, da sva imeli iste cifre pri celicah in naprej…upam, da tudi jaz pridem do Pluska kot ti.
A kri se gre dat na Polikliniko ali se jo da na oddelku?
@Marsena hvala 🙂 mene zdaj pred postopkom M ima prav za norca, noče in noče priti…
@evy106, šele 12.10. stoletja daleč 😀
@ljubljančanka323, jaz sem bila lani tak čas 40, z AMH 0,7. To je nekje po pričakovanjih za našo starost, lahko bi bilo bolje, so pa tudi punce, ki so mlajše pa še z nizjim AMH. Vazno je tudi, da nimas FSHja visokega, mislim, da je fino, da je pod 10, pa tudi ostale hormone je treba pogledat, če si ginekolosko zdrava in kak je spermiogram. Vsekakor nisi se za odpis 🙂 Bi ti pa svetovala, da se čimprej prijavis v postopek, ker čas zelo hitro teče…
@nuggetka, rekli so mi, da naj pridem 8:15 v sprejemno pisarno, tam zraven UZ. Kam bom pa sla dat kri, pa ne vem. Kdaj imas ti? Se mi zdi, da si kak teden pred mano…Kako se počutiš? Drzim pesti!
Punce v info se moja izkusnja glede PCT pogojev….obvezen vec ni je pa zazeljeno kot je rekla ena punca zgoraj. Jaz imam vsak teden preglede v porodnisnici Lj. in oddajo krvi in vode na polikliniki in ne iscejo dokumenta, te spustijo notri brez problema. Tudi na Leoniscu so me spustili brez da so preverili samo povprasali so me. V porodnisnici te edino vprasajo ce ste zdrava in to je to. Je pa ginekolog rekel da je to nekako “druzbena odgovornost” vsakege posameznice, nobeno ne morejo prisiliti da se gre testirati (ce nisi cepljena ali prebolela), je pa zazeljeno da se grejo nosecnice same preveriti ali so zdrave, prvo zaradi sebe same, drugo zarad drugih noseck in punc, ki so v postopku za zanositev in skupaj cakamo tam na preglede ipd., tretje pa tudi zaradi samega zdravstvenega osebja. Omenil je da so imeli v Lj. ze primer, ko se nosecnice niso testirale, misleci da so zdrave, potem se je pa izkazalo da so bile pozitivne in so imeli celi zaplet z testiranjem in klicanjem drugih nosecnic ki so bile ta cas na pregledu in tudi z izolacija zdrvastvenega osebja in preorganizacija samega dela in pregledov, kar jim povzroca najvec tezav ker folka ni. Tako da ja naceloma je na vsaki posameznici odvisno kako se odloci ali bo upostevala priporocila testiranja ali ne, nikjer pa te ne bojo zavrnili niti za pregled niti za karkoli drugega kar je povezano z nosecnostjo. ☺️
Hej.
Cestitke vsem ki ste zagledle pluske in drzim pesti za ostale da uspe.
Jaz sem vceraj dopolnila 16 tednov. Sicer imela vmes nekaj tezav. 2 x bila hsopitalizirana zaradi kratkih krvavitev ki so trajale samo par minutk ampak morala se se iti pokazat im sem ostala na opazovanju. Dobila dabroston tablete. Prvic sem kasneje se imela tak res mini rjavega izcedka se ful hitro umiril. Sedaj od prejsnjega tedna ko sem ponovno 2 bila v bolnici pa se ne neha. Res ga imam tu pa tam na papirju kak cm ne vec vcasih niti to ne. Dabroston jemljem se naprej pocasi bom ga zacela zmanjsevat. Nosecnost je vitalna plodek je ok miga maha. Posteljica je ok plodovnica tudi hematoma ni. Ta rjavi izcedek sem malo mela ze v bolnici so rekli da se cisti. Pa da mine. Hujse je ce je krvavitev.
Je imela katera podobne tezave v nosecnosti?. Se mi zdi da ze ne upam prav se nekako veseliti ali kako naj recem ko vem da vse ok pa spet nekaj me doleti. Samo da zdrzimo do marca sem rekla pa bom najbolj srecna.
Ne znajo pojasniti zakaj do tega pride. Prvic ok mi zilica baje pocla bila sveza kri. Sedaj drugic pa sem mela normalno barvo krvi ne dosti sicer. Ampak menda kaka brazgotina pocla ko se maternica razteguje. Sedaj pijem magnesol so mi tudi ga dajali v bolncii in priporocali naprej. Lego ploda pa imam zadaj v krizu bolj.
@Roznata cestitke in pogumno naprej.
@Ljubljancanka 323 ne dajaj prevelike teze temu AMH-ju. Jaz sem ga imela 0,1 l.2019, 1.2 l. 2020 in 2.17 2021. Na zacetku dr Res ni dal poudarka na ta nizkoizmerjeni AMH, saj sem dobro reagirala na zdravila in je rekel, da to nekaj ni, da gre za napako. Spet drug dr je rekel, joooj, kako nizek AMH.. Tako da brezveze dajat preveliko tezo temu. Moj ali ni bil pravilno zmerjen ali se je pa zaradi vseh IVF postopkov in hormoniv povecal… Pogumno, sicer 0,7 ni sploh nizek..
Pozdravljene vse soborke.
Sporocam da sva danes s svojo blastocistko vstopila v 34 teden, fantek je zivahen, zdrav in prehiteva za 3 tedne v rasti, mami pa ne tolk (gestacijski diabetes, hemeroidi, nevroloska motnja sidrom nemirnih nog)
Par dni nazaj sem lezala v porodnisnci, ne bom rekla kateri zaradi manjse prometne nesrece na opazovanju in je neko kolektivno mnenje tamkajsnih babic in sester, da se nosecnice nikakor ne cepijo – torej iz prve roke.. In ves postopek, vsi pregledi ginekoloski me eden ni posiljeval s cepljenjem kvecjem politicno odsvetval.
Upam da katera ne zameri, pa me takoj ocrne za anticepilko, definitivno se mi zdi smiselno pocakat dokler tole ne bo bolj raziskano in sele po rojstvu oz. Sele ko koncam z dojenjem.
@mikro_bio88 kolk mas se 4 tedne? ❤️❤️❤️? Evo sva pregurale skor do konca.. Ne morem verjet kolk je cas se odvrtel hitro, se mi zdi da sm ravno zvedla za visino bete in potrditev srcnega, pa grem ze skor rodit..
V glavnem vsem, ki ste v postopku zelim da se vam cimprej izpolnijo verjetno ene izmed vasih vecjih hrepenenj/zelj in da prej al slej drzite mocno v rokah vase strucke srece..
@Pikica 1234 jaz sem imela isto izcedke in krvavitve do 5 meseca konstantno, da se mi je kar mesalo, potem se je umirilo. V 15 tednu sem imela malenkost razprt MV. Tako da sem bila na bolniski in strogem mirovanju 10 dni, takrat sem imela res svezo kri sicer v majhnih kolicinah. Vec al manj sem bolj pocivala. So mi pa predpisali spasmex (3x na dan), magnezij in pa 10 dni Vagisan. Potem pa se obcasno na vsake toliko preventivno sem si dala Vagisan 2x na teden po priporocilu ginekologa.
21baby
hvala za info zdaj vidim da nisem sama in edina v tem ali kako,se naj izrazim. Meni so prvic hoteli dajati ce bi imela bolecine buscopan ce sem prav napisala nisem 100%. Sedaj pa mi hotela dati spasmex. Vendar sem spila magnesol in kot da odrezes je spustil pritisk sicer ne takoj na polno ampak se z casom lepo umirlo.
Jaz pa se zdaj jemljem dabroston pocasi koncujem z 3 na dan zacnem z 2 pol pa z 1. 13.10 imam kontrolo pri ginrkologinjo v primeru tezav pa kontrolo takoj. Zakaj pa je ta vagisan? Meni doben ni nic takega omenjal. Sem rekla ce se moram kaj druga kupiti so rekli ne dabroston in magensol sta ok.
Jaz imam MV zaprt in to vse kot sem ze napisala prej. To je baje super. Tudi dolzina za svoje tedne dovolj velika. To so mi merli prejsnji cetrtek tudi mela vaginalni pregled. Pa se pol UZ. Res so si vzeli cas in pregledli da je vse ok. In to veckrat v tistih par dneh.
Drzite pesti da bo od zdaj naprej vse okm tudi jaz drzim pesti za vse vas.
Jaz sem ze od ivf naprej doma ze zaradi narave dela in vseh drugih dejavnikov.
@Pikica 1234
Vagisan tablete so za “vnetja” oz. za uspostavljanje ph flore tam spodaj. So na bazi mlecne kisline. Jaz sem imela cisto poruseno floro, baje se to dost pogosto dogaja zaradi spremembe hormonov. Spasmex ali Buscopan to je eno in isto oz. isti efekt imajo tablete, sem pa dobila zaradi sirenje maternice, da mi nebi kaksne zilice popokale in da nimam krcov, da vse skupaj malo sprosti. Ocitno sem boj obcutljiva dol in so res dal vse, da bi se mi te izcedki umirili, ker sem bila skoz v strahu. Naceloma naj ne ni bilo normalno da imas celo nosecnost neke izcedke, tako so mi rekli na urgenci. Moja ginekologinja sploh ni dajala neke velke pozornosti temu, tako sem lansko leto splavila ker je rekla da ti izcedki niso nic in me ni hotela narociti na pregled. Tako da sem vesela da so mi na Urgenci pol dali vse to in mi res pomagal. Sem pa tudi progesteron jemala do 15 tedna. Meni je pomagalo in pa seveda veliko pocitka ☺️. Zdaj pred porodom pa ne uporabljam nic vec razen magnezija.
Baby21.
Hvala za pomoc. Jaz pocasi koncujem z dabroston tabletami od danes ze 2 na dan pol pa koncujem z 1. Meni je rekla ginekologinja vazno je da se jemlejo po 3x na dan do 16. Tedna. To je bilo pri meni vceraj. Sedaj pa pocasi zmanjsujem. Tak skoz pocivam kaj se vstanem da nekaj pojem in je to to. Nic druga ne delam. Pri meni si je ginekologinja odahnila da res krvavitev bila minimalna in da res samo kaka zilica poci.
Ko pa koncam z dabroston pa mam se naprej samo magnetij 2 x na dan eno zjutraj eno zvecer. Meni je ze takoj v bolnici ko sem ga spila cez cas sprostiko sem prav cutla sproscanje da ni tiste napetosti taksne pri raztezanju. Meni pomaga. Sicer me kriz zadnje dni kar zelo boli. Ze zaradi tega ker mam lego zadaj in pritiska se vse not. Ti si pa ze kolikor razumem proti koncu nosecnosti.
@21Baby jaz se strinjam, da bi morali biti vsi mi odgovorni – torej da ne hodimo okrog bolani, z bolezenskimi znaki, uporabljamo masko ipr. Se pa ne strinjam s tem, da bi za vsak pregled sama plačevala za test – saj lahko tam uredijo možnost (samo)testiranja. Sploh pa tudi preboleli in cepljeni lahko prenašajo virus in tudi zbolijo in ni pošteno, da se samo nas, ki se očitno držimo ukrepov in smo zdravi označuje za neodgovorne oz za širjenje bolezni. Pa ni mišljeno kakorkoli proti tebi osebno ali proti komurkoli osebno, ampak na splošno.