Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

@Hana41 cestitke!!! Naj bo sreca tokrat na tvoji strani!!❤️ Lepo ju grej in naj ti hitro mine.

@Microbio se strinjam s tabo. Pa mi sedaj, ko sem v 26 t tudi promivirajo cepivo na vsakem vogalu, sploh UKC.

Punce, jaz sem se skusala priklopiti ze 14 dni nazaj, pa kar nisem in nisem mogla pisati. Ne vem, ali ima se kaksna druga tezave s forumom. Ce sem vpisana s svojim imenom (Rožnata) ne gre. Vidim pa, da imam soimenjakinjo Roznato – ojla! ?

To je moj 3. postopek. V drugem sva dobila otrocka. Tokratnji izkupicek je bil najboljsi – svezi prenos 1 zarodka in se 2 zamrznjencka (nikoli nisva imela toliko, prvic 1 svezi, 0 zamrznjenih, drugic 1 svezi, 1 zamrznjencek – tu prvic zanosila). Takrat sem krvavela velik del nosecnosti, grozno je bilo. Rodila pa zdravega otrocka. Sedaj pa je 2 leti po prvi zanositvi, danes je 13. dan po transferju in imam pozitiven test. Jutri moram javiti v Ljubljano, ker krvnega testa ni. Ocitno je uspelo! Trenutno nobenih krvavitev, nic dosti me ne zvija, prsi niso ne vem kaj obcutljive, v glavnem, nic posebnega mi ne da vedeti, da sem noseca, razen en kup testov, ki sem jih naredila. Se kar ne morem verjeti. ??? res sem pricakovala, da bova vsaj 2x, 3x rabila ponovno poskusiti.

Drzim pesti in se veselim prav vsake, ki sporoci nosecnost, ter verjamem, da bo za vse prisel trenutek, ki vas bo osrecil najnajnajbolj na svetu. ❤

Vas berem in se kaj napisem,

Rožnata

Odgovor na objavo uporabnika
mentos603, 27.09.2021 ob 17:06

@hana41 lepo grej in drzim pesti 🙂

@nuggetka jaz sem prebrala, da se med samim postopkom ne priporoca cepljenje (nekje celo pise, da pac odlozis za en cikel postopek – kot da ni to stvar, ki jo komaj cakas in je vsak mesec dragocen).. Priporocam, da pogledas na forum pod “ginekologija”, kjer je dr. Pusenjak v zadnjem tednu napisal veliko odgovorov glede cepljenja v nosecnosti…

Jaz sicer nisem cepljena in se tudi ne nameravam. Covid sem v zacetku leta prebolela, na sreco brez hujsih tezav. Zato sem se odlocila, da je bilo za to leto ze dovolj zdravil/terapij/posegov (zaradi ivf) in se ne bom se dodatno izpostavljala… Imam pa tudi to sreco, da v sluzbi ni pritiska.

Ja, to je veljalo do 17.09, 17.09 so pa spremenili smernice. Ker jaz sem ravno tisti dan pisala na kliniko, ker nisem dobila M in sem prosila, da če mi lahko napišejo, da se med samim postopkom svetuje odložitev cepljenja, pa so mi napisali z da so ravno tisti dan spremenili smernice in, da naj se kar brez zadržkov cepim…

Seveda se nisem in se ne bom, ker tudi meni ne gre v račun kako je lahko enkrat “prepovedano”, drugič pogojno ok, tretjič ok razen v določenih primerih in zdaj kar naenkrat popolnoma varno. A raziskav je pa zelo malo, plus cepivo je v uporabi šele slabo leto in ne vem jaz kje so oni našli podatke, da je pa varno in da ne vpliva na nič. A pol pa podpišeš, da sam odgovarjaš za morebitne posledice…

Pozdravljene.

Da se vključim v debato glede cepljenja.

Nisem cepljena, tudi nameravam se ne cepiti sedaj, ko sem zanosila.

Me pa edino skrbi, ker je moj gin Lučovnik, ki pa je zagovornik cepljenja ?

Me prav zanima, če bo kaj govora o tem na pregledu.

Drugače sem tudi sama iz zdravstva in če bo sledilo zdravstvo policiji in vojski glede pogoja pc, ne vem, kaj bom naredila.

Kak predlog?

Prvič imam zamrzjenčke kakšen je postopek z njimi po menstruaciji kdaj jih vstavijo?

Držim pesti za vse nosečke in tudi tiste, ki so na tej poti.

Mikro_bio88, hvala, tisočkrat. Dala misliti 🙂 

jaz sem bila na prvem pregledu v 8 t.. sem vprašala za cepljenje gin., ker sem zagovornik cepljenja, ampak sem dobila politični odgovor, da naj se ne cepim zdaj v nosečnosti , ampak zavito v celofan.. sem hvaležna dr. in bom seveda počakala..

je pa res, da če se okužimo nosecke, sploh v zadnjem tromesečju je riziko X 10 za zaplete..  ?‍♀️

malo me jezi, da se nisem prej, ker sem sedaj toliko omejena. in za vsak pregled moram na testiranje in čakati v vrsti uro in pol. ?

Hvala punce za lepe želje.

Jaz sem se cepila junija, vmes med dvema postopkoma, se mi je to zdelo najbolje zame, ker sem se bala, da se okužim kot nosečka in tvegam poleg svojega zdravja se zdravje male pikice. Je pa danes že toliko podatkov o cepljenju nosečk, samo malo bi bilo treba pobrskat za podatki. Mogoče poiščem kak dan, ko bo mal več časa.

Rožnata, čestitke za plusek, uzivaj v nsoečnosti in vse dobro. Kako to, da nimas krvnega, mene so pa danes naročili za cez 14 dni, da pridem na test.

Anonimno 6199, 27.09.2021 ob 19:39

jaz sem bila na prvem pregledu v 8 t.. sem vprašala za cepljenje gin., ker sem zagovornik cepljenja, ampak sem dobila politični odgovor, da naj se ne cepim zdaj v nosečnosti , ampak zavito v celofan.. sem hvaležna dr. in bom seveda počakala..

je pa res, da če se okužimo nosecke, sploh v zadnjem tromesečju je riziko X 10 za zaplete..  ?‍♀️

malo me jezi, da se nisem prej, ker sem sedaj toliko omejena. in za vsak pregled moram na testiranje in čakati v vrsti uro in pol. ?

Za preglede v zvezi z nosečnostjo ni pogoja PCT.

@Hana41 Super novičke. Lepo grej tvoji pikici, jaz pa držim pesti za + in ?.

@Ro
žnata Čestitam, jupi! Zdaj pa pogumno do konca. Vso srečo.

@Anonimno
6199 Tako kot pravi Nesrečnica: pregledi v nosečnosti spadajo pod “nujno” in se zato zanje ne zahteva  PCT. Potrjeno tudi v praksi danes z obiskom ginekologa. ?

Hana41 a v Lj so ti rekli, da pridi na krvni? Meni so rekli (in piše na kuverti), da pokličem in sporočim rezultat, oni me pa naročijo na pregled. Držim pesti zate! ❤

@Roznata cestitkeee, to je najlepsa novica in hkrati zelo vzpodbudna za primere, ki si tudi zelimo potem se enega otroka ? Zelim ti mirno, zdravo in sprosceno nosecnost ?

@Hana
jst tudi poznam nosecnice, ki so se cepile in so ok, poznam tudi nosecnice , ki so prebolele covid in je bilo ravno tako vse ok, poznam pa tudi primere obojega s slabsim izidom…to je statisticna loterija. Zato jst osebno ne obsojam nikogar in podpiram obe odlocitvi v enaki meri. Tebi se zdej ni treba s tem ukvarjat, misli nase, cuvej se in uzivej v novem zivljenju ??

@Hana sem pa butasta…z novim zivljenjem sem imela v mislih v zarodkoma, da vsaj eden od njiju ostane v tebi in se razvije v zdravo dete ❤️

ne srečnica kako veš, da ne velja pct za preglede v nosečnosti.. to zdaj na novo?15. septembra, ko je bilo prvi dan to sprejeto sem morala meti test.. sestra kr rekla naj spremljam poročila za naslednjic, da se ravnajo po navodilih.. super bi bilo, če ne potrebujem tega več..

@anonimno6199 za preglede nosečnic ne smejo zahtevati pct:

Izpolnjevanje pogoja PCT za uporabnike ne velja v primerih nujnih zdravstvenih storitev, ki vključujejo:

– nujno medicinsko pomoč, nujno zobozdravstveno pomoč ali nujno zdravljenje in neodložljive zdravstvene in zobozdravstvene storitve,
– zdravstveno varstvo otrok,
– zdravstveno varstvo ogroženih skupin,
– zdravstvene storitve s stopnjo nujnosti nujno in zelo hitro,
– zdravstvene preglede žensk v zvezi z nosečnostjo,
– zdravstveno varstvo žensk v zvezi s svetovanjem pri načrtovanju družine, kontracepcijo, nosečnostjo in porodom, storitve v zvezi z zagotavljanjem in zdravljenjem zmanjšane plodnosti in umetno oploditvijo, sterilizacijo in umetno prekinitvijo nosečnosti,
– zdravljenje in rehabilitacija otrok, učencev in študentov, ki se redno šolajo in otrok in mladostnikov z motnjami v telesnem in duševnem razvoju ter otrok in mladostnikov z nezgodno poškodbo glave in okvaro možganov,
– obvezna cepljenja, imunoprofilakso in kemoprofilakso,
– zdravstveno varstvo v zvezi z dajanjem in izmenjavo tkiv in organov za presaditev drugim osebam, storitev v zvezi s presaditvijo organov,
– patronažne obiske, zdravljenje in nega na domu ter v socialnovarstvenih zavodih,
– radioterapijo, dializo in druge nujne najzahtevnejše diagnostične, terapevtske in rehabilitacijske posege,
– vse reševalne prevoze,
– storitve za zagotavljanje krvi, krvnih pripravkov in zdravil iz krvi, vključno s krvodajalci,
– na primarni zdravstveni dejavnosti vse neodložljive zdravstvene storitve.

Povezava:

https://www.24ur.com/novice/korona/pct-pogoj-v-zdravstvu-ostaja.html

porodnisnica postojna je to objavla kar na instagramu, pct za nosecnice ni obvezen je pa zazeljen… ce imas pa v ambulanto v zd, pa nevem kako je

@anonimno5415, ja, na tej kuvertici imam napisano uro, kdaj pridem v sprejemno zjutraj, pol me pošljejo dat kri in potem grem še do sester na oddelek. Očitno so vmes spet kaj spreminjali?

@mikrobio, to veš dobro, da teh par zgodb, ki jih nekdo pozna, ni niti slučajno reprezentativen vzorec za delat zakljucke. Se mi pa zdi, da je zdaj že toliko nosečnic bilo cepljenih proti covid (nekatere se preden so vedele, da so noseče, druge namenoma), da sem sigurna, da bi bilo v javnosti, če bi bili kaki vplivi na plod/nosečnost. Tako malo za tolažbo tistim nosecim tu gor, ki ste se cepile.

Aja, pa zanimivo, da sva imeli iste cifre pri celicah in naprej…upam, da tudi jaz pridem do Pluska kot ti.

Anonimno 6199, 28.09.2021 ob 07:35

ne srečnica kako veš, da ne velja pct za preglede v nosečnosti.. to zdaj na novo?15. septembra, ko je bilo prvi dan to sprejeto sem morala meti test.. sestra kr rekla naj spremljam poročila za naslednjic, da se ravnajo po navodilih.. super bi bilo, če ne potrebujem tega več..

https://www.gov.si/novice/2021-09-22-dostop-do-zdravstvenih-storitev-kjer-ni-treba-izpolnjevati-pogoja-pct/

@Hana41 zdaj pa jaz tebi močno držim pesti in čakam na tvojo lepo novico 🙂

@nesrečnica tisto olje, ki sem ga omenjala pa najdeš na tem linku : https://klepetobkavi.si/spletna-trgovina/olje-princesa-gornjega-altaja.html

Glede izpolnjevanja pogojev PCT (vsaj za Mb), jaz sem šla na krvnega v laboratorij pa sem samo pokazala napotnico in so me spustil naprej, medtem ko so druge spraševali. Je pa nekaj časa bilo tako, da nekje je bilo zapisano, drugje pa ne in nekje so upoštevali druge spet ne, od 22.9. pa je to zapisano tudi na strani Ministrstva za zdravje, tako da sedaj pa bi res morali biti povsod seznanjeni s tem.

@Mikro_bio88 hvala, grem zdaj malo iskat tvoje poste za nazaj, da vidim kako si prestajala vse skupaj od začetka 😉

Aja pa da ne pozabim @Rožnata čestitke 🙂

@Fracek
kako pa  kaj ti držiš?

New Report

Close