Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Najprej hvala čisto vsaki posebej za čestitke in lepe želje. Res upam, da bo vse dobro in čim bolj mirno potekalo do konca 🙂 Brez neki vmesnih ˝presenečenj˝pa česa drugega – ne sploh ne smem sedaj razmišljat o tem. Ja je bil pa to že moj 5. postopek. Tudi prvič so sicer dejali, da je ena blastocista še posebej dobra pa se ni prijelo. Če kateri kaj pomaga, tokrat se nisem ubadala z nobenimi dodatki in ne vem kaj, sem se pa po zadnjem neuspelem postopku skušala čim bolj sprostiti in si v poletju vzeti res čisto časa zase, poskušala sem čim manj razmišljati o tem, dokler že ni prišlo tako daleč, da so začeli tudi ponovno delati. Sem pa en mesec pila neko olje sibirske cedre oziroma olje Altajske princese. Naj bi zelo pomagalo tudi pri neplodnosti, meni se je ko sem končala z jemanjem najprej uskladila menstruacija, ker prej sem jo imela res neredno ali pa včasih drugi mesec po postopku nič prej ko tam čez 50-60 dni. Sedaj je bilo najprej to bolj usklajeno, evo sedaj pa še tale mali čudež 🙂 Poskušala bom čim bolj mirno počakat na prvi UZ na katerega se moram še naročiti pa potem korak po korak. Vse kar je zaenkrat prisotno so rahle bolečine v nožnici, napete prsi pa zeloooooooo pogosto lulanje.

Sicer pa ko jih par omenaj zgoraj glede dolgih postopkov. Ja na žalost je tako. Jaz sem morala svojo ginekologinjo skoraj prisilit, da mi je dala napotnico za neplodnostno pa nisem bila več najmlajša pa leto dni prej sva že poskušala pa ona bi še kar delala neke teste. Potem ko pa sva le dobila napotnico pod nujno in sem pričakovala, da bova ne vem 1-3 mesece na vrsti (najprej seveda za ta pogovor in kup testov) pa so mi v Mb sporočili, da se jim ne zdi tako nujno in naju bodo pomaknili na hitro in sva bila na vrsti šele čez pol leta, potem ta pogovor test in najprej še pregled za ščitnico, da se je iz avgusta razvleklo na naslednje leto na marec in ko sem že skoraj bila tako daleč za postopek (tablete sem že imela) je prišla korona in so vse skupaj ustavili in je bilo treba čakat par mesecev, da se je sploh začelo kaj premikat. Vedno imaš v ozadju kako čas teče ampak nič ne pomaga nenehno sekiranje, kvečjemu je še slabše.

Vse dobro tudi vsem ostalim naj čim hitreje mine 🙂

Pozdravljene,

delim se svojo izkusnjo glede casovnice vstopa v kliniko za OBMP. Jaz sem po pol leta truda zanositve, obiskala osebnega ginekologa (OG) kjer sem bila seznanjena s tem da v kolikor ne mine eno leto se se ne govori o neplodnosti. Po dodatnih 3 mesecih od obiska OG sem sama stopila v akcijo kjer se je sel partner “pogledat-beri oddaja semena”. Glede n njegovo diagnoso sva neposredno potem tam kjer je oddal seme – Dravlje vstopila tudi v postopek. Tako da z OG nisem imela potem nic vec stika razen da sem mu skozi potek vseh IVF postopkov poslala vse izvide in rezultate postopkov.
Tako da moja izkusnj je: ne cakajte/ ne vztrajajte pri OG vec kot 1 leto, ampak neposredno kontaktirati kliniko za OMBP in z njimi nprej resevati zadeve.

srecno vsem in vse dobroo! ??❤️

@Hope890 jaz sem drugače zelo potrpežljiva, ampak tako kot praviš enostavno nisem pričakovala, da bo spet šlo nekaj narobe… Gremo naprej in vztrajajmo na poti do otroka

Marsena- čestitke za + ?

Nekaj me zanima glede prvega uz. Uro mam 11:45. To je isto, kot so bili uz za merjenje foliklov? Prideš in počakaš na vrsto?

Ker bom šla iz službe, zato me zanima, koliko časa bom majkala ? pa še umiti se moram prej, predvidevam, da je vaginalni uz, in ves tisti utrogestan ni lih lep za videt ?

@Hope890 najprej cestitke za ???? ja v sredo tocno 14 dni po punkciji sem dobila posto 🙂 ravno tako 2 pingota, vec kot 2, 3 niti nisva pricakovala… glede na to da sva v prvem postopku imela 8 celic in samo enega bi lahko zamrznili vendar so ga vstavili in danes si ta moj soncek zeli se kaksne druzbe. Jez verjamem da bo en ze pravi ??

Dan punce,

A iz Lj kaj pokličejo, če na dan prenosa ni nobene blastociste? Jutri imam prenos in me je seveda strah, če je katera od 5ih celic prišla do konca. Ob 11ih imam predviden transfer. Pa mi jasno, zakaj me niso uvrstili 3. dan za prenos…

@Hana Ne rabiš preveč skrbeti. Če te niso obvestili, zaenkrat pomeni, da imaš vsaj eno blastocisto za prenos, lahko več. V UKCLj 3. dan naročijo le, če so ti spunktirali eno samo celico. Srečno!?

Hvala Momo23, si me potolažila ❤️

@marsena2 kaj je to za eno olje – imaš mogoče kakšen Link?

@Marsena cestiiiitke, zelim ti zdravo in mirno nosecnost, porocaj sproti kako gre ??

@Nesrecnica
ne ze na samem zacetku obupavat, ravno zdej moras bit trdna oz. se zavedat, da gre lahko vedno kej narobe in da so kot so ti predhodnice napisale, vzponi in padci normalen del teh postopkov. Negativna custva so tud normalna, a vseeno nikoli ne smes obupat. Sploh ti, ki si vredna vsega obcudovanja, saj si ze toliko bridkega dala cez. Jst enostavno vem, da za dezjem slej ko prej posije sonce in tud ti ga bos docakala v obliki malega zakladka, ki te bo klical mami ❤️ Sam zaupaj vase, biologijo in naravo, da se bodo slej ko prej poklopili vsi potrebni faktorji za rast novega zivljenja v tebi.

@Hana
meni so v Dravljah povedali, da prenos na 3.dan (kot je bil recimo moj primer) delajo, ce ni bilo vec kot 5 celic pri punkciji, pri vec kot 5 celicah te pa narocijo na prenos 5.dan. Mogoce so pa tud razlike med klinikami in kriteriji po katerih narocajo na transferje ??‍♀️ Kakorkoli ze, vsooo sreco jutri in javi kako bo slo, bom drzala pesti ❤️

@hana41 kakor vem se je delalo 5 celic in vec; ET 5. dan, 4celice (octino 4. dan; pri meni je bilo tako) in 3.celice in manj 2-3.dan)

Srecno jutri in drzim pesti da te jih pricaka cim vec!

@Mikro_bio88 hvala ti za te besede, sem jih rabila slišati ? danes je 3 dan po zadnji tableti Dabrostona in upam, da dobim M najkasneje v roku 10 dni

Ima katera kakšen članek ali pa mnenja ginekologa za cepljenje proti Covidu v času nosečnosti? V katerem delu nosečnosti se priporoča, če sploh se? Kako ste ve, ste vse cepljene?

Odgovor na objavo uporabnika
nuggetka, 27.09.2021 ob 12:46

Ima katera kakšen članek ali pa mnenja ginekologa za cepljenje proti Covidu v času nosečnosti? V katerem delu nosečnosti se priporoča, če sploh se? Kako ste ve, ste vse cepljene?

Po novem se za vse po vrsti priporoča cepljenje in zagotavljajo, da je varno, čeprav ni narejenih dovolj raziskav…

http://www.reprodukcija.si/

https://www.eshre.eu/Europe/Position-statements/COVID19/vaccination

Sporočam, da grejem dve pikici, eno blastocisto in eno manjšo, morulo. Eno morulo bodo pa se do jutri počakali, če se bo še delila, jo zamrznejo.

Sicer sem pa od 5ih punktiranih celic imela 4 zrele, naredili so IVF, vse so se oplodile, do dneva 5 so pa prišle ena blastocista in dve moruli

Zdaj pa čakanje, sem si rekla, da probam zdržat so krvnega brez testov vmes ?

Glede cepljenja sta mi 2 sestri (ločeno) v gklj rekli, da se med postopkom ne priporoča, ce zanosiš pa ne do 12 tedna. Da potrdil ne izdajo, ker je to zgolj priporočilo. Ampak nekaj dni za tem so objavili na spletni strani tisto obvestilo.

@Hana41 vso srečo ?

@hana41 lepo grej in drzim pesti 🙂

@nuggetka jaz sem prebrala, da se med samim postopkom ne priporoca cepljenje (nekje celo pise, da pac odlozis za en cikel postopek – kot da ni to stvar, ki jo komaj cakas in je vsak mesec dragocen).. Priporocam, da pogledas na forum pod “ginekologija”, kjer je dr. Pusenjak v zadnjem tednu napisal veliko odgovorov glede cepljenja v nosecnosti…

Jaz sicer nisem cepljena in se tudi ne nameravam. Covid sem v zacetku leta prebolela, na sreco brez hujsih tezav. Zato sem se odlocila, da je bilo za to leto ze dovolj zdravil/terapij/posegov (zaradi ivf) in se ne bom se dodatno izpostavljala… Imam pa tudi to sreco, da v sluzbi ni pritiska.

@Hana supeeer, si me spomnila name, sm bla v podobni situaciji s 5 celicami, 4 oplojene, 2 vstavljena zarodka na 3.dan sicer, ampak eden je bil ze vizualno ubogi in so ga dal zraven za druzbo. Nisem pa mela nic pingotov. Vsooo sreco , naj bo narava na tvoji strani ❤️ Drzim pesti za lepe novicke cez 14 dni ??

CEPLJENJE: jst lahko sm kot mikrobiologinja povem, da se jst nisem odlocila cepit v nobenem delu nosecnosti, zdej na koncu se manj. Ampak pravim pa tako: nic ni narobe z odlocitvijo za ali proti. Zakaj? Ker tudi jaz kot mikrobiolog ne poznam prave resnice okrog tega, so me pa dejstva prepricala, da se malo pocakam s cepljenjem. Neizpodbitna dejstva pa so: ogromna kolicina kontradiktornih informacij (enkrat je cepivo ucinkovito 70%, drugic 90, tretjic vec kot 90, cetrtic spet neki xy podatki) in glavno dejstvo je, da je korona presegla znanstvene okvirje, zdej je stvar v politiki, ekonomiji in globalizmu. Korona nima vec veze z znanostjo. Za namecek pa govorimo o cepivih brez zadostnih testiranj in dokazov o ucinkovitosti, predvsem pa o delovanju. Sem pa naceloma velik zagovornik cepiv, ampak tistih, ki so narejeni po eticnih nacelih in po solsko. Ena punca, v moji skupini za rodit, je “cudezno” splavila po cca tednu dni po cepljenju (v 21-22 tednu nosecnosti). V Ameriki kao priporocajo cepljenje po 20.tednu nosecnosti in ta neenotnost smernic ter stalno sprenevedanje o primernem casu za cepljenje me tudi jezi. Sama zmeda in negotovost. Potem pa se ljudje poslusajo Ihana, mojega profesorja, ki je sicer odlicen imunolog, a karakterno velik samopromotor in klovn…JJ ze ve, zakaj ga poriva v medije. Po drugi strani pa nihce ne ve, da je ravno nam na predavanju na faksu razlagal, da on se nikol ni cepil in se tud ne bo (proti gripi recimo), ker je bolje prebolet, da si telo na naraven nacin ustvari protitelesa. Vsi resni in odgovorni znanstveniki se ne izpostavljajo in se ne pustijo izpostavit. Ce povzamem, nisem nasprotnik in ne zagovornik cepljenja proti covidu, vsak mora zase ocenit situacijo in se odlocit kaj je zanj najbolje. Ker itak ce se ne cepis, tvegas okuzbo oz. bolezen, ce cepis pa taksne in drugacne morebitne zaplete (sploh v postopkih OBMP).

Srecno vsem ?

New Report

Close