IVF/ICSI/IUI 2021
@Fracek z mojo M ni nič 🙁 sem pa dobila Dabroston, ki ga moram jemati vsaj 7 dni in potem naj bi se sprožila v 2-5 dneh. Vse skupaj se bo zavleklo v oktober, tako da sem izgubila voljo…
Me veseli, da si ti boljše in, da se počasi celiš, kar vzemi si čas da okrevaš fizično in psihično, vmes pa vse možne preiskave 🙂
Ovulacijske teste pa naročam na spletni strani plusminus, imajo pa tudi na maybebaby ugodne.
čestitke anonim.. jaz sem imela beto 5300 na 15. dan in me je skrbelo, ce je kaj narobe, da je tako visoka ?, ker prvič, ko je uspelo sem imela 400..
fracek drži se še naprej.. ne gre mi pisat pod prijavljen račun, drugače sem lucky555..
in sem s sabo v borbi že par let iz prejšnjih skupin.. držim pesti zate..
@Microbio kdaj je PDP, drzim pesti da hitro pride, itak bo vse OK, malo je treba v to tudi verjet. Bolj ko berem uspešne zgodbe, bolj vidim, da ratajo predvsem takrat, ko človek ne pričakuje:) očitno je to del recepta psihe.
@fracek jaz imam se nekaj ovul testov, ki ti jih lahko posljem; probaj mi poslat mail na zs, al pa ce imas kak tak mail da ga lahko tu napises pa ti jaz posljem za naslov. Dobila izvide, bila sta dolga dva tedna, ki sta se zaenkrat kljub vsem slabim novicam septembra, dobro koncala! Je pa dolga zgodba, tako da jutri vse razlozim.
@hana srecno na punkciji, na cim boljši izkupicek in seveda da rata!
Pozdravljena dekleta,
danes je moj..no bom tako rekla v petek imam krvnega 😀 Hvala @Fracek za vse lepe želje, upam, da tokrat padejo na ˝plodna˝tla 🙂 🙂 Kdaj bom delala test, ne vem, če ga bom kaj sama prej delala. Ga trenutno nimam niti doma…ker ne vem, po eni strani imam tako še tisto upanje vse do petka oziroma dokler me ne pokličejo (ne pa da sem že prej razočarana), če pa bo veselje potem imam še tako veliko časa za veselje kasneje. Se mi zdi, da ko tolikokrat izkusiš tisto razočaranje pol lažje zdržiš, ni take radovednosti, ker samo upaš, da se zdaj zdaj ne ulije pa da traja ta miselnsot – mogoče je uspelo, čim dlje.
Počutje je pa ehhh katastrofa se mi zdi…prve dni nič kaj posebnega, malo tisto boleče prsi ampak nič kaj drugega. Zadnje dni, ja prsi so še vedno občutljive, so se pa tam predvčerajšnjim začeli krči. In to kar fajn, prvi dan kot pred menstruacijo, včeraj še špikanje in občutek, kot da se bo vsak čas ulilo, danes pa zaenkrat samo špikanje povsod, levo, desno, spodaj itd. Ampak nisem več tisto kaj to pomeni, ker sem imela že verjetno vse znake, kar je možno pa potem ni bilo nič. Dodani hormoni verjetno delajo svoje pa psiha tudi. Sem pa imela včeraj tak kovinski okus v ustih (ampak tudi ta znak sem enkrat že imela) in povem mojemu pa mi reče, mogoče pa imaš to zarad tiste tvoje stekleničke za vodo (imam namreč bakreno steklenico za pitje vode). Tako kar odvzel mi je neko veselje in sem bila tako jezna cel dan na njega (ne vem zdaj če samo zarad tega hehe) ampak vsakič ko sem ga pogledala mi je šel na živce. Pa ne vem točno res zakaj, ker zdle ko dela jaz pa sem sama doma ga pa pogrešam…ehhh…
Kaj naj drugega, zdržim do petka, do klica potem pa bomo videli. Vsem drugim vse dobro pa čestitke novim srečkam nosečkam. JOj kako si želim, da se vam pridružim.
Aja @nesrečnica ne obupat jaz sem takšno situacijo imela praktično skoraj po vsakem neuspelem prenosu. Druge menstruacije ni in ni bilo in se je vedno zavleklo pa sem že recimo načrtovala, kdaj spet v postopek pa je minilo po 50 in več dni. Sem enkrat tudi dobila Dabroston in potem sem jemala par dni pa tudi ni prišlo takoj v 2-5 dneh ampak še par dni pozneje. Ampak pravijo, da to ni nič takšnega, da se telo pač odzvoe včasih tako, ker je toliko stimulacij, hormonov itd…saj bo.
Nič sedaj pa nazaj, da se zamotim s stvarmi, da mine 😉
@marsena2 jaz sploh še nisem bila v postopku, s to M bi se začela pikati za prvi postopek 🙁 tako da dejansko ne vem zakaj M ni – samo upam, da se ni naredila spet kakšna cista in da dobim M po Dabrostonu. Ker če je spet cista bom mogla spet na operacijo in potem je pa mojih sanj konec…
@francek 12.10 mam prvi ultrazvok ? ( 8.tednov) … Ostali pa iskreno hvala ? in držim pesti tudi za vse vas ♥️
@nesrečnica, ne razumem, zakaj ti je vse dol padlo, počakaj na menstro, pa gasa! Imas to punca, naj te ne odvrne od koncenga cilja to, da se začetek zamakne za kak tedne ali dva.
@fracek, verjamem, da imas zdaj nihanja v razpoloženju, pride to s tem, kar si dala čez v zadnjih mesecih. fajn, da se bos spravila nazaj v pogon spet!
@anonim11, lepa cifra, poročaj še naprej, kako si.
@evy262, super za dobre novice, ki si jih tezko čakala.
@marsena…o, komaj čakam petek in da nam poveš, da imas betaHCG par tisoč 🙂 a to se lahko dogovoris, da ti se isti dan javijo rezultat?
jaz sem imela punkcijo danes, 5 celic so mi spunktirali, vesela. veselje sicer ni brez strahu (saj vam jeto dobro poznano), ker mi je ena sotrpinka, ki je trenutno v podobnem protokolu kot jaz, podobne starosti, povedala, da jo je po 5ih dneh od začetnih 9ih celic pričakala samo ena blastocista. Jaz imam tudi načeloma prenos peti dan, v ponedeljek.
mi je bilo pa zanimivo, sem prosila tokrat za sedacijo, ker mi je vse skupaj manj stresno, pa sem res prav lepo zaspala, pa še celo popoldne sem doma potem prespala, sem imela manjko od prejsnih dni… pa res cist drug svet v Leonišču, same prijazne osebe.
@nesrečnica misli na to, da je tudi večina nas imela že vse lepo splanirano pa ne enkrat večkrat ampak se borimo naprej. Pridejo vzponi in padci ampak glavno, da se gre naprej. Sicer pa mogoče pa ti hoče vesolje tudi povedat, da so stvari, ki ne morejo it vse tak tipi top in te bo zato potem enkrat kar presenetlo 😉
Ja @hana41 še isti dan ti povedo, moreš zjutraj čimprej v laboratorij potem pa ti nekje po 12 uri ali pa še malo kasneje javijo kako kaj. Preostane mi le še čakanje in upanje, da bo jutri dober dan 🙂 Sicer pa glede tvojega števila celic in skrbi, glej v bistvu je na koncu potrebna itak samo ena pa tista prava, ki se bo obdržala. Držim pesti.
ne srečnica Hana je lepo napisala.
komaj pred prvim postopkom si, saj bo steklo boš videla..
- jaz sem dala čez 7 postopkov in je šlo vse narobe včasih, pa sem na koncu našla moč za novega.. pa sem že pri 3. rekla, da je zadnjič.. od nekod dobimo moč in nadaljujemo, ker smo borke… sedaj je vredno, in vse pozabljeno.. samo trdo kožo pa sem dobila.. ?
Hvala vsem za spodbudne besede, lepo je slišati, da v vsem tem nisem sama, da ne nekdo razume in, da nisem edina, ki se ji take stvari dogajajo. Počasi se pobiram, spet razmišljam o postopku in preračunavam datume (me ni izučilo zgleda).
Vsem, ki čakate na postopke, na punkcije in prenos želim vse dobro in veliko potrpežljivosti, tisti ki čakate na + pa želim, da ga čim prej počakate in da se nosečnost dobro konča z otročkom v naročju ?
@fracek moje okrevanje je že kar proti koncu, čeprav me je vse skupaj precej bolj zdelalo, kot sem pričakovala. Še vedno me od laparo malo boli v trebuhu (pa bo že 14 dni od tega), ampak je pa precej bolje, kot je bilo.
Me pa zanima, tiste, ki ste tudi bile na laparo in histero, kako je glede nadaljevanja z IVF ? Rekli so mi, da naj 1 cikel počakava z odnosi, da ne bi prišlo do kakšne infekcije, pregled pri operaterju pa imam šele novembra. Tako da očitno letos ne bo več nič s postopki…
@Anonim11 čestitke za super novičko 🙂
@marsena držim pesti za krvnega!
@nesrečnica te čisto razumem, kako se počutiš, hkrati pa se pridružujem tudi mnenju ostalih, da smo žal vse na istem. Če bi npr. pri nama šlo po planu, bi imela zdaj že vsaj 1 leto starega dojenčka, pa nisva niti blizu. Ker ne uspe naravno, sva šla na prvi pregled. Potem pa je prišla korona in sva morala več kot pol leta čakat na nadaljevanje, ker v vmesnem času niso opravljali pregledov. Letos so potem še Dravlje ostale brez koncesije in sva se morala prestavit v Lj. To je bilo ravno par dni pred tem, ko bi morala začeti z 2. postopkom. Pol leta kasneje sta za mano ”samo” laparo in histeroskopija, nosečnosti še kar od nikoder, novega postopka pa letos (predvidevam da) sploh ne bova imela. Tako da tudi mene vse to zelo jezi, ker pač nimam kontrole nad situacijo, predvsem pa se mi zdi, da je treba ves čas samo nekaj čakat in res se mora ful enih stvari poklopit, da se kaj premakne malo naprej in se začne nekaj dogajat… In tudi sama se večkrat vprašam, če ni vse to pač nek očiten signal, da mogoče pa ni namenjeno da rata.
Ampak hkrati sem tudi malo optimistična, odstranil so mi mini pregrado, v novembru pa imam posvet z zdravnico, ki je menda odlična, tako da obupala zagotovo še nisem. V Dravljah so mi rekli, da povprečno v IVF-ju uspe v 3. ali 4. postopku. Ta podatek sem si res zapomnila in me malo pomiri, ker je za mano šele 1 postopek.
Aja pa še to, po operaciji sem bila v sobi s punco, ki je prišla na sterilizacijo… tako da nisva imeli ravno veliko skupnih tem za pogovor 😀 Še posebej ne po njenem nasvetu, da ”se je treba samo mal napit, pa bo zihr ratal”. LOL
Tako da, ti želim, da M čim prej pride, ampak verjemi, da imamo tudi druge podobne občutke in trenutke, ko si mislimo: pa dobr, a lahko še kej … ?!