IVF/ICSI/IUI 2021
Meni so na punkciji rekli 14 dni … Zanima pa tudi mene iz prakse, če to drži, saj tudi jaz čakam in upam, da bo kak zamrznječek. Sveži prenos so mi odpovedali zaradi možnosti hiperstimulacije.
@končno: čestitkeeee za plus! Držim pesti tudi za ostale!
Hope890, 20.09.2021 ob 15:07
Meni so na punkciji rekli 14 dni … Zanima pa tudi mene iz prakse, če to drži, saj tudi jaz čakam in upam, da bo kak zamrznječek. Sveži prenos so mi odpovedali zaradi možnosti hiperstimulacije.
@končno: čestitkeeee za plus! Držim pesti tudi za ostale!
Enako je pri meni, 8.9. sem imela punkcijo sedaj pa prav ubija tole cakanje ?
@Evy106 guram iz dneva v dan, vse bolj okorna in betezna postajam in odstevam dneve do dan D-ja. Zadnje dni mi misli bezijo v februar, ko sem se spikala, imela punkcijo, transfer…kok hitro je sel cas mimo.
Kaj naj povem, po eni strani komej cakam na svojega fantka, po drugi me je strah, da bo kej narobe in zato bi ga hotla met cim prej v svojem narocju, zivega in zdravega ❤️
Kako si ti, pa @Fracek?
Miki miška, 20.09.2021 ob 17:10
Enako je pri meni, 8.9. sem imela punkcijo sedaj pa prav ubija tole cakanje ?
Ojoj 8.9. že pa še kar ni pošte? ? jaz sem imela 12.9. in upala, da bo zdaj te dni … res je mučno, ker se zavedam, da veliko celic še ne pomeni kvalitete ?
Drugače so pa tudi meni rekli po punkciji, da prenosa ne bo. Oziroma so mi nakazali že na zadnjem UZ.
Mikrobio držimo pesti, da bo do konca vse ok.
ojla.. se ena obupana veteranka, ki ji je uspelo po 6 letih.. ?
fracek, marsena, se spomnim, se katera veteranka tukaj..
ena je vprašala za uspešen prenos. jaz imela uspeh 2x samo z ?.. prvič SS, sedaj kaže vse ok.. na Češkem so mi rekli, da je najbolj optimalna debelina sluznice 7mm do max 9mm.. jaz sem imela v svežem ciklu pri ivf, verjetno od vpliva zdravil okoli 10 mm in celo 12mm.. nikoli ni uspelo.. v ciklu kjer smo se fokusirali na primerno sluznico pa je uspelo.. ?
@Hope890 hvalaaa, jaz pa tebi zelim ➕ ali pa vsaj pingote, upam, da bom se toliko zdrzala, da docakam se kaj pluskov tu ?? Kaksno je pocutje za 9.dan po et?
@Anonimno in @Hana meni je bilo receno, da bolj kot je sluznica debela, vecji so uspehi ??♀️ Jst sem imela fuuul tezav s pretanko sluznico in sem skorej odpovedala lasten prenos zarodkov, ker mi je en vecer pred tem nesposoben ginekolog na urgenci (hiperstimulacija) narobe izmeril debelino in me skorej preprical, da je prenos nesmiselen, ker imam pretanko sluznico (med 5-6 mm), a zjutraj naslednji dan mi dr.Reš izmeri tocno 9 mm. In tisti dan se je moja zgodba z mojim fantkom v trebuhu zacela ?
Mikro_bio88, 20.09.2021 ob 23:48
@Hope890 hvalaaa, jaz pa tebi zelim ➕ ali pa vsaj pingote, upam, da bom se toliko zdrzala, da docakam se kaj pluskov tu ?? Kaksno je pocutje za 9.dan po et?
@Anonimno in @Hana meni je bilo receno, da bolj kot je sluznica debela, vecji so uspehi ??♀️ Jst sem imela fuuul tezav s pretanko sluznico in sem skorej odpovedala lasten prenos zarodkov, ker mi je en vecer pred tem nesposoben ginekolog na urgenci (hiperstimulacija) narobe izmeril debelino in me skorej preprical, da je prenos nesmiselen, ker imam pretanko sluznico (med 5-6 mm), a zjutraj naslednji dan mi dr.Reš izmeri tocno 9 mm. In tisti dan se je moja zgodba z mojim fantkom v trebuhu zacela ?
hvala Mikrobio. Svežega prenosa mi zaradi možnosti hiperce niso delali (dobili 24 celic). Sedaj čakava pošto, če je kaj pingotov – živčna vojna ? Problem je pri obeh: moj zelo slab spermiogram, jaz tri izvenmaternične nosečnosti in sem zato brez jajcevodov. Je pa to 1.postopek za naju in edina možnost za bebiko.
Tako da po vseh slabih izkušnjah, ki jih imamo pari s težavami pri zanositvi, res upam, da nam vsem uspe. Včasih niti ne morem verjeti, kako pogumni smo in vztrajni, ne glede na vse prepreke in razočaranja. Zato z veseljem prebiram forum in zares čutim prav vsako od vas … en velik objem pošiljam vsem ❤
P.s. Nesrečnica, si dobila m? Fraček, kako si?
ja 9mm je ok.. samo 11mm ali 12mm pa nikakor.. pod 7mm pa na Češkem sploh ne delajo prenosa.. sem tudi na spletu vse preverila in piše, da predebela sluznica ni ok.. jaz sem imela potem postopek z estrofemom, ki prepreči delovanje jajcnikov v postopku etz, torej prepreči, da bi se delovanje jajcnikov vmešavalo v cikel… delali smo samo na primerni rasti sluznice.. tako sem sla na uz sluznice 11. dan in je bila malo pretanka 6.5mm (idealno bi bilo 7mm) , tako smo povečali estrofem iz 3 tablet na 4 tablete dnevno.. 20. dan cikla paje bila na prenosu 8.5 mm, kar je idealno baje.. ?♀️ Prej sem imela 3x prenos svežih AA blastocist pri 12mm in 11mm sluznici in ni uspelo.. pod 7mm, je pa res manjša možnost vgnezditve, se strinjam..
@Hope890 ne nisem, sem potem 17.9 kontaktirala zdravnico za IVF in sem dobila Dabroston in navodilo, da jem 2 tableti 10 dni oz vsaj 7 dni in po prenehanju naj bi dobila M v 2-5 dneh. Tako da se bo vse skupaj zavleklo v oktober. Mi je vse skupaj dol padlo in v tem trenutku niti ne vem, če bi sploh šla v postopek, po drugi strani se mi pa butasto zdi, da mi zdaj propade…
Zdravo punce, saj ne vem, kje naj zacnem, ker sem tako dolgo “spricala” ?
Ampak najprej cestitke iz srca nasima novima noseckama @Anonim 11 in @Koncno. ❤❤ Naj se pikici lepo razvijata in zelim, da cim prej vidita utrip na UZ. Kdaj imata potrditvenega?
@Marsena, saj ne morem verjet, da je danes ze 9. dan po tvojem ET ? Meni zdaj cas hitreje tece kot vsem vam, ki cakate pomembne informacije. Kako si draga moja? Kaksni so kaj znaki? Kdaj bos testirala? Javi se nam ? Posiljam vso pozitivno energijo, ki jo premorem, da se ti uresnici zelja po otrocku! ❤???
@Hana41, kapo dol, niti za trenutek nisem dvomila, da bo z dolgim protokolom rezultat veliko boljsi. Cestitke. Si v nedeljo imela se en UZ? Kdaj imas punkcijo? Drzim pesti za cim vec zrelih celic in da se nato razvijejo lepi, zdravi zarodki. Mocno navijam. ❤
@Evy, si ze dobila izvide, na katere ze tako dolgo cakas? Kaj si sploh testirala, ce ni skrivnost? Hvala za poslan link za genetiko, ti razlozim mali nizje mojo trenutno situacijo.
@Miracle, si potem naredila se kaksen test, ali dobila M? Kako si? Tudi, ce ni uspelo, se zdalec nismo rekle zadnje. ? Prejokamo, predihamo, se sestavimo nazaj, nato pa gasa ?☀️
@Roznata, jaz sem jemala aspirin pri zadnjem prenosu na svojo roko, ker mi ga nihce ni (zelel) predpisal. Verjetno je bilo nakljucje, ampak prijelo pa se je. Skodit ne more, sem brala, da ga jemljejo nosecnice, ko jim ga predpisejo, skoraj do konca nosecnosti, cca. 37. tedna. Jaz sem ga jemala 1 tableto na dan, zacela 1 dan pred transferjem in nato do potrditvenega UZ. Poigravam se z mislijo, da ga bi jemala ta naravni cikel od ovulacije dalje, ce jo bom slucajno testirala.
@Mentos, tudi jaz drzim pesti, da morda pa zdaj uspe naravno. Kako okrevas po laparo/histero? Ze bolje?
@Nesrecnica, kako kaze z M?
@Anonimno9515, bravo, cestitke za vztrajnost in predajanje poguma nam ostalim veterankam. Naj bo obdobje nosecnosti lepo in brez zapletov. Uzivaj maksimalno ❤
@Hope890, zelim ti cim vec zdravih zarodkov/pingotov ? Kdaj izvesta?
Upam, da nisem katere pozabila, ce pa sem, ni bilo namerno. Pa toliko vas je pod vzdevkom anonimno, da vas vec ne locim ?
@Microbio, vedno bolj okrogla in betezna? ? Saj vem, da v resnici ni smesno, ampak sem se vseeno tako nasmejala. Jaz vem, da ti to zmores in da bo najvecja ljubezen tvojega zivljenja kmalu varno na zizi ? Malo se. Kdaj dobis datum za carskega? Mislim na tebe, vse bo vredu. ???
Pri meni pa tako – za mano sta oba kontrolna pregleda, na urgenci in pri osebnem G. Vse je bilo videt ok, tudi scistilo se je vse. Po tednu dni krcev in mocnih bolecin v krizu pa se mi danes ze precej nakazuje zacetek M. V bistvu je tocna ko urica, 25. dan po splavu. V bistvu sem je precej vesela, saj se mi zdi, da je to vseeno nek zakljucek vsega, kar se je zgodilo in se bom lahko premaknila naprej. Drugace pa dalec od tega, da sem bila dobro. Taksnih nihanj ne vem, ce sem jih ze kdaj dozivela. Brez volje, brez energije, brez apetita, moj se me je ze malo zacel bat ? Pa razumljivo, on je to hitro predelal, mene pa so poleg vsega ocitno dobro pretresle se hormonske spremembe. Ne vem povedat drugace, ne cutim vec neke velike zalosti, ce vidim sliko UZ-ja in pozitivne teste, ki sem jih shranila, ampak v notranjosti pa se se “celim”. Je pa vsak dan bolje, verjetno se bo nivo energije tudi zdaj po M dvignil sam od sebe. Upam. Vracam se na telovadbo in po M pricnem nazaj z vsemi dodatki, ki sem jih jemala zadnji postopek. V oktobru bom pa pisala na kliniko najini G in zagnjavila za vse, kar sta mi @Evy in @Ella Tereza napisali in priporocili. Hvala vama dekleti. Hvala tudi vsem ostalim za skrb.
Ostajam z vami in si lomim pesti ob stiskanju ❤? Pozdravcke in lep teden zelim.
P.s. spisi in eseji so mi vedno dobro sli ?