IVF/ICSI/IUI 2021
zivjo,
@Roznata, aspirin 100 so mi predpisali na kliniki in sem ga jemala po prenosu do testa. varen je tudi do konca 12t, so mi rekli. Dobis ga samo na recept. Jaz v vseh mojih 5 postopkih sem zanosila vedno
le z aspirinom (v zadnjem postpku v kombinaciji z medrolom). Na koncu se je tudi potrdil antifosfolipidni sindrom in moram aspirin 100 jemati do konca nosecnosti, skupaj s fragminom 5000. Je pa tako, da so mi ga predpisali sele, ko sem sama rekla. Tako, da kar reci, ne more skodit lahko pa naredi dobro.
@Pozna predlagam, da narediš še 1 test na datum, ki so ti ga določili (14/15 dan po prenosu). Če bo negativen javiš na kliniko in ti bodo povedali kako naprej.
@nuggetka menda, da če je manj celic jih prenesejo najraje 3 dan, če več pa 5 dan oz če potem vidijo, da se ne razvijajo prav te pokličejo, da pridi prej na prenos.
Nesrečnica, ti kr glavo gor, te prav dobro razumem, sama k sem začela s postopkom lani takle čas sem bila polna optimizma in dobrih občutkov, ker so bili vsi izvidi razen slabšega spermiograma res BP. Pol so se pa od injekcij naprej začele same težave in se je vse ustavilo 🙁 Ampak dokler je problem samo v menstruaciji se ne obremenjuj še preveč, to je pomoje samo zaradi stresa. Kako imaš kaj spolne odnose? Meni vedno, če zamuja (je res redkost) pomaga sex 🙂 Bo tvoj vesel pa še ti k bo menstruacija prišla 😉
MinnieMe313, 17.09.2021 ob 11:35
Nesrečnica, ti kr glavo gor, te prav dobro razumem, sama k sem začela s postopkom lani takle čas sem bila polna optimizma in dobrih občutkov, ker so bili vsi izvidi razen slabšega spermiograma res BP. Pol so se pa od injekcij naprej začele same težave in se je vse ustavilo 🙁 Ampak dokler je problem samo v menstruaciji se ne obremenjuj še preveč, to je pomoje samo zaradi stresa. Kako imaš kaj spolne odnose? Meni vedno, če zamuja (je res redkost) pomaga sex 🙂 Bo tvoj vesel pa še ti k bo menstruacija prišla 😉
Ja očitno moram res še to probat… Ker fizična aktivnost ni pomagala, teran tudi ne… Danes grem pa v lekarno po Dabroston.
Nova informacija glede cepljenja pred/med postopkom: danes so sprejeli nove smernice in zdaj se priporoča v vseh primerih…
No, je pa zdaj prišla ven tale informacija glede PCT:
Po številnih neuradnih informacijah, da bodo v zdravstvu PCT-pogoj ukinili, se to ni zgodilo. A kot je na današnji novinarski konferenci sporočil Poklukar, pod nujne zdravstvene storitve spadajo tudi zobozdravstvena pomoč, zobozdravstvena obravnava otrok, vse zdravstvene storitve otrok, dijakov in študentov, vsi pregledi v času nosečnosti in času načrtovanja zanositve, obvezna cepljenja, krvodajalstvo, vse napotitve s statusom nujno in zelo hitro.
@bernarda260, v Berlinu sigurno, za Češko nisem ziher.
@nesrecnica, to je pa res noro, da se takole vleče. A imaš tudi sicer neredne? Držim pesti, da bo Dobrostan pomagal
@nuggetka, kako je šlo danes?