Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

zivjo,

@Roznata
, aspirin 100 so mi predpisali na kliniki in sem ga jemala po prenosu do testa. varen je tudi do konca 12t, so mi rekli. Dobis ga samo na recept. Jaz v vseh mojih 5 postopkih sem zanosila vedno

le z aspirinom (v zadnjem postpku v kombinaciji z medrolom). Na koncu se je tudi potrdil antifosfolipidni sindrom in moram aspirin 100 jemati do konca nosecnosti, skupaj s fragminom 5000. Je pa tako, da so mi ga predpisali sele, ko sem sama rekla. Tako, da kar reci, ne more skodit lahko pa naredi dobro.

A celice še kaj zrastejo od zadnjega UV do punkcije? Ima to kaj vpliva, če imaš več celic na 17 mm, kot npr. čez 20 mm? Kako je potem s punkcijo, ali punktirajo vse kar najdejo, tudi manjše?

Je potrebno vstavljati gel Crinone tudi če zakrvaviš po transferju? Na krvnega potem ne greš, če ti test ne pokaže nosečnosti?
čestitke vsem, ki ste uspele ?

Nuggetka, vse nad 15 punktirajo.

Pozna, jaz bi crinone vstavljala do tistih 14 dni in testa, ker krvavitev ne pomeni nujno, da nisi noseča, veliko punc krvavi na zacetku.

Jaz sem imela danes kontrolni IZ, celo 7 foliklov so našli, to je rekord zame. 2 sta 15, drugi 10-12. Nadaljujem naprej do nedelje

Hvala Hana, tako kot si napisala. Čeprav je krvavitev kot menstruacija in tudi sicer ne opažam nekih nosečniških simptomov. Sem pa naredila tudi test 10.dan in je negativen. Se prakticira v tem primeru it na krvni test?
Hana si prakticirala kaj posebnega, da toliko foliklov? Čestitke.

Nekje sem zasledila, da na punkciji izvem datum transferja. Kako pa vejo, ali bodo vstavili 3 ali 5 dnevni zarodek?

Pozdravljeni vsi 🙂

Kako se držite? Danes je za mano dolgih 6 dni po FET ( test moram narediti 27.9) in sem tok nervozna da samo skrolam na netu in berem o tem ?… Vse tiste ki ste blizu kakšne simptome mate kej? In močno upam da vsaki punco posebej uspe ?

@Pozna predlagam, da narediš še 1 test na datum, ki so ti ga določili (14/15 dan po prenosu). Če bo negativen javiš na kliniko in ti bodo povedali kako naprej.

@nuggetka menda, da če je manj celic jih prenesejo najraje 3 dan, če več pa 5 dan oz če potem vidijo, da se ne razvijajo prav te pokličejo, da pridi prej na prenos.

Sem šla dvignit zdravila in sem dobila Estrofem in Utrogestan. Zakaj Estrofem, če imam sveži prenos? Kolikor berem se to predpiše pred prenosom zamrznječka?

@nuggetka vcasih dajo tudi estrofem; mislim da zaradi debeline sluznice

@hana41 bravooo!!! vidis se splaca pikat malo dlje!!! drzim pesti da jih bo vsaj 7! srecno in javi se!

@fracek in mikrobioo kako sta kaj?

@marsena
cakamo lepe novice!

V glavnem jaz še vedno nisem dočakala M 🙁 sem pisala zdravnici v Lj in mi je predpisala Dabroston, da se bo sprožila M… Od tega da sem imela ful dober občutek za ta postopek sem zdaj čisto brez volje in brez upanja… Zdaj pa še pritiski za cepljenje v državni upravi 🙁

Vse, ki ste spraševale glede pogoja PCT za Leonišče, ja je obvezen za vsakega, ki vstopi. Samotestianje ne velja 🙁

Nesrečnica, ti kr glavo gor, te prav dobro razumem, sama k sem začela s postopkom lani takle čas sem bila polna optimizma in dobrih občutkov, ker so bili vsi izvidi razen slabšega spermiograma res BP. Pol so se pa od injekcij naprej začele same težave in se je vse ustavilo 🙁 Ampak dokler je problem samo v menstruaciji se ne obremenjuj še preveč, to je pomoje samo zaradi stresa. Kako imaš kaj spolne odnose? Meni vedno, če zamuja (je res redkost) pomaga sex 🙂 Bo tvoj vesel pa še ti k bo menstruacija prišla 😉

Odgovor na objavo uporabnika
MinnieMe313, 17.09.2021 ob 11:35

Nesrečnica, ti kr glavo gor, te prav dobro razumem, sama k sem začela s postopkom lani takle čas sem bila polna optimizma in dobrih občutkov, ker so bili vsi izvidi razen slabšega spermiograma res BP. Pol so se pa od injekcij naprej začele same težave in se je vse ustavilo 🙁 Ampak dokler je problem samo v menstruaciji se ne obremenjuj še preveč, to je pomoje samo zaradi stresa. Kako imaš kaj spolne odnose? Meni vedno, če zamuja (je res redkost) pomaga sex 🙂 Bo tvoj vesel pa še ti k bo menstruacija prišla 😉

Ja očitno moram res še to probat… Ker fizična aktivnost ni pomagala, teran tudi ne… Danes grem pa v lekarno po Dabroston.

Nova informacija glede cepljenja pred/med postopkom: danes so sprejeli nove smernice in zdaj se priporoča v vseh primerih…

http://www.reprodukcija.si/

No, je pa zdaj prišla ven tale informacija glede PCT:

Po številnih neuradnih informacijah, da bodo v zdravstvu PCT-pogoj ukinili, se to ni zgodilo. A kot je na današnji novinarski konferenci sporočil Poklukar, pod nujne zdravstvene storitve spadajo tudi zobozdravstvena pomoč, zobozdravstvena obravnava otrok, vse zdravstvene storitve otrok,  dijakov in študentov, vsi pregledi v času nosečnosti in času načrtovanja zanositve, obvezna cepljenja, krvodajalstvo, vse napotitve s statusom nujno in zelo hitro. 

Ali morda kdo ve, kje v tujini opravljajo postopke umetne oploditve tudi za samske ženske? Hvala.

@bernarda260, v Berlinu sigurno, za Češko nisem ziher.

@nesrecnica
, to je pa res noro, da se takole vleče. A imaš tudi sicer neredne? Držim pesti, da bo Dobrostan pomagal

@nuggetka, kako je šlo danes?

@Hana41 pa zadnjih nekaj let imam načeloma dokaj redne cikluse, pač par dni +-. Se je zgodilo vmes, da mogoče 2x da ni bilo M, ampak se mi res čudno zdi, da je zdaj ni, če je bilo vidno, da je bila ovulacija. Pred leti sem pa imela zelo neredne cikluse in sem tudi imela Dabroston, da so se uredili.

New Report

Close