IVF/ICSI/IUI 2021
Meni se ni problem iti testirati, bi pa oni lahko bili vsaj toliko fer, da nam napišejo, da se za obdobje ko si v postopku odsvetuje cepljenje, ker se tem potrdilom imaš pa testiranje zastonj. Bom vsekakor vprašala, ko dočakamo M in bom šla po injekcije (če to ne bo v parih dneh bom pa tako poklicala/pisala jim kaj naj naredim). Meni je osebna zdravnica rekla, da mi bo dala potrdilo, če ji prinesem pisno, da se ne priporoča cepljenje med stimulacijo. Če mi tega ne bodo dali na kliniki bom pa ta zapis iz spletne strani skopirala in pa mnenje, ki ga je objavila ESHRE.
nuggetka, 13.09.2021 ob 17:10
Kam te pa napotijo na PCT pred punkcijo (je to hitri test ali PCR)? Koliko časa prej greš lahko na test oz. ali je test na dan punkcije zjutraj?
Na test ne napotijo v Lj na zadnjem ultrazvoku (tisti dan ko si potem daš stopko), torej cca 48 ur pred punkcijo. Mislim, da je hitri test, kje točno se izvaja pa še ne vem
Hmm pomoje ce si cepljena oz. prebolela potem ne rabis testa, ker pac izpolnjujes enega od PCT pogojev torej cepljena, prebolela (6 mescov) ali pa test. Jaz ker nimam nic od tega so mi rekl da se morm iti testirat za pregled v pordnisnici ki ga mam drug teden in pa za vsako oddano kri in vodo na polikliniki. Tko je vlada dala navodila v uradnem listu ki zacnejo veljati od srede in oni se tega drzijo. Glede UZ nevem kako je ampak mislim da rabis test ce nisi prebolela ali cepljena, ker te bojo ziher vprasali ob vhodu pri stopnicah kjer ti merijo temp. Samo v urgentnih primerih to ne velja. Torej ce je res nekaj hudo narobe in ostanes notri, potem ti oni naredijo test na svoje stroske. Vsi te pregledi so pa zal za njih “ne nujni” in spadajo pod PCT pogoje, kjer stroske krijes ti Najbolj pa da se se poklice ksn dan/dva pred pregledom da za ziher preverite se, da ne bo slabe volje ce pridete brez vsega, ker mislim da izjem ne bojo delal saj kokr sm se infomirala. Ker danes tud kave nism vec mogla vec spiti na terasi in ce se po lokalcih tko striktno drzijo se bojo v zdravstvu sigurno se bolj.
Hana41, 13.09.2021 ob 22:16
A test pred punkcijo pa rabiš v vsakem primeru, tudi če si cepljen/prebolel?
Mislim, da ja, ker se tudi cepljeni lahko okuži te oz ste prenašalci…
Samotestiranje velja samo za službo/ šolo, za nič drugega. Tako, da dejansko, več kot bomo imele zdravstvenih težav ali kontrol, več bomo plačevali. Zato pa sem jaz napisala, da bi lahko bili tako fer, da bi nam napisali potrdilo, da se med samim postopkom ne priporoča cepljenje, da bi vsaj med postopkom imele te teste zastonj. Pritisk je baje velik, pa ga je potrebno še stopnjevati, ker če bomo pa zdaj tiho potem se nam ne piše dobro…
Malo prej sem prišla iz službe, v glavi mi je nekaj reklo, naredi test in sem ga 🙂
Zagledala sem 2-3 ?
Vesela do neba. Sam, a je to sploh možno? Danes sem 9 dan po et, 5 dnevni zarodek.
Ena sprašuje zgoraj za test pred punkcijo. Napotijo te na zadnjem uz, greš v novo porodnišnico na bris, z izvidom nazaj na odd za neplodnost in dobiš stopko še za domov.
Hej punce.
Me zanima ce je katera jemala po punkciji aspirin 100? Ce ja ali so vam ga priporočili in predpisali na kliniki?
Kar se tiče testiranja za punkcijo mora vsaka it na test, tudi cepljene (testirajo v novi porodnisnici, kamor gres z napotnico za testiranje tisto jutro ko imas punkcijo).
Kaj pa moški, je katera vprašala kako bo jutri, ali moški rabi pct, ko prinese seme na oddelek (na dan punkcije) ?
Hvala in srecno vsem.
@anonim11, juuuuupi! krasna novica! čestitke nosečka 🙂
hvala za info glede testiranja pred punkcijo, se mi je zdelo, da je v vsakem primeru potrebno, tudi če si prebolel/cepljen
@roznata, jaz sem imela aspirin v drugem postopku, predpisal mi je ginekolog, ki me je vodil v postopku, pomagal pa žal ni
Sem imela danes uz, jutri stopka in punkcija v petek. Sem v mb, so me oni ze danes napotili na bris za pcr.
Za partnerja sem pa pozabila vprasat pa tudi mene zanima…verjetno pa do bo potreboval pct.
Sem pa ravno danes vprasala za cepljenje dr. in je rekla da v fazi stimulacije se odsvetuje pozneje pa ni ovir…jaz pa se vedno nezaupljiva…nisem prebolela niti cepljena?
Evy106, 14.09.2021 ob 14:58
punce kakor jaz razumem je PCT prebolel cepljen testiran ali ali ali, cepljeni se ne rabi testeriat, preboleli tudi ne; je res da je lahko en in deug prenasalec,… mislim da je to pac nacin kako folk prisilit v ceplenje:p
Za cepljene je manj možnosti, da se okužijo, če pa se okužijo, pa virus izločajo manj časa. In ja cepljenje je rešitev, ni popolna je pa najboljša, ki jo poznamo trenutno.
Punce da se malo javim..sem 24 dan po prenosu…sploh nevem kako se šteje potem- 3 teden? ? ahh odštevam do 28 9. ko imam potrditveni UZ…V ozadnju me je pa vedno strah kaj bo..? če bi se cepila bi se morala prej, zdaj med nosečnostjo se ne mislim…upam da ne bo vsaj prehud pritisk tudi na nas.
@anonim11 čestitke ta plus! super!!☺ Pa mislim, da je se en punce rekla, da je zagledala plus..ne spomnim imena ? čestitkeeeee.
nuggetka, 15.09.2021 ob 13:03
Danes si dam stopko, sestra mi je rekla, da mi je na kartico naložila ene tablete, za katera navodila še počakam. To verjetno samo prevzamem pa potem po punkciji začnem uporabljati? Nisem si zapomnila za kaj točno gre, v navodilih mi piše zdravila za podporo rumenega telesca.
Po punkciji ja, progesteron. Verjetno vaginalne tablete.