Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Punce, kako je na GK LJ, ko dobis napotnico za nov postopek? Jaz recimo bom sla zdej v drugi postopek (ko dobim napotnico), a je zdej tut treba kaksen administrativni sprejem al kako je? Al ze takoj z naslednjo M lahko zacnem s špikanjem?

Hejla, jaz sem vprasala za preglede v ambulantah in za odvzem krvi in urina. In mi je rekla tako kot je/bo zapisano v uradnem listu od srede naprej za VSE zdravstvene storitve moras imeti izpolnjenga enega od pogojev pct-ja in se tega drzijo kot nareka vlada. Nima veze a si nosecka al si sam v postopku al gres sam na preiskave, transferje, punkcije. Ni izjem. Sem klicala se na urad vlade za komuniciranje ker mi je to res tko absurdno da morm v 2 tednih trikrat na testiranje da vse opravim in so isto potrdili brez testa ne gre, edino ce si cepljen ali prebolevnik potem ni problem. Do konca tedna bo ziher tako, za enkrat ne kaze sprememb je pa prislo veliko pritozb ze, tako da mogoce bojo ponovno zasedali za naslednji teden ampak za enkrat kaze bolj da ne, saj tako so mi rekli. Testov v porodnisnici, leoniscu da prides kot samoplacnisko recimo ne izvajajo samo v primeru da pristanes v triazni ambulanti (nujno) ali urgenca ali ce je kaj narobe, bolecine, krvavtve itd. Samotestiranje doma ne upostevajo ampak pac moras iti nekam kjer so pooblasceni za testiranje, kjer dobis potrdilo, tako da punce preverte kjer imate preglede al pa kaksne preiskave od srede naprej ker vrjetno boste ostale brez ce ne boste mele izponjenih pogojov.

In kje lahko potem “spotoma” opravim samotestiranje, če imam pregled v stari porodnišnici?

Jaz se bom testirala en dan prej pop pred cityparkom ali alejo, kjer bo pac najmansja guzva tam bom sla, ker mi pregled pade takoj po vikendu in morm loviti vikend za testiranje ??‍♀️. To mi je najbolj prirocno da se zapeljem z avtom. Mas pa tudi pred sparom Vic, pred mestno obcino LJ v centru testiranje, na Vilharjevi, vrjetno se kje….Cist odvisn kdaj mas pregled pa lokacijsko kaj ti najbolj pase. Test ti velja 48 ur. Nevem ce je kje tam blizu teh porodnisnic in Leonisca kaka tocka za testiranje nism nc zasledila mogoce bo vedla kaksna punca se tukaj gor.

Ampak to, da si same plačujemo testiranja, je pa res no. Meni je ginekologinja celo svetovala, naj se cepim po postopku, zdaj sem pa ravno vmes in itak se ne bom cepila.

Odgovor na objavo uporabnika
21Baby, 13.09.2021 ob 13:56

Jaz se bom testirala en dan prej pop pred cityparkom ali alejo, kjer bo pac najmansja guzva tam bom sla, ker mi pregled pade takoj po vikendu in morm loviti vikend za testiranje ??‍♀️. To mi je najbolj prirocno da se zapeljem z avtom. Mas pa tudi pred sparom Vic, pred mestno obcino LJ v centru testiranje, na Vilharjevi, vrjetno se kje….Cist odvisn kdaj mas pregled pa lokacijsko kaj ti najbolj pase. Test ti velja 48 ur. Nevem ce je kje tam blizu teh porodnisnic in Leonisca kaka tocka za testiranje nism nc zasledila mogoce bo vedla kaksna punca se tukaj gor.

V UKC se je možno testirati, to je najbližje, ne vem pa kakšen imajo urnik…

Kje točno v UKC pa je testiranje?

Kopirano iz spletne strani kliničnega oddelka za reprodukcijo, če kateri koristi ta informacija:

Cepljenje proti Covid 19 in postopki zunajtelesne oploditve

Ženskam, ki so v postopku zdravljenja neplodnosti, svetujemo, da se cepijo proti okužbi s Covid 19, takoj ko imajo možnost. Po priporočilih, ki jih je izdala Skupina za pripravo in posodabljanje Covid 19 priporočil v porodništvu, svetujemo cepljenje z mRNA cepivi.
V kolikor bi cepljenje ravno sovpadalo s stimulacijo jajčnikov s hormonskimi injekcijami in postopkom prenosa zarodka, svetujemo, da se postopek stimulacije odloži za en menstrualni ciklus.

123abc, 13.09.2021 ob 14:12

Kje točno v UKC pa je testiranje?

Uf, to pa žal ne vem, vem da ko so uvedli pogoj PCT je bilo objavljeno, da lahko tam narediš…

https://www.ljubljana.si/sl/aktualno/kam-na-cepljenje-v-ljubljani/

zakaj neki, 13.09.2021 ob 15:21

Kopirano iz spletne strani kliničnega oddelka za reprodukcijo, če kateri koristi ta informacija:

Cepljenje proti Covid 19 in postopki zunajtelesne oploditve

Ženskam, ki so v postopku zdravljenja neplodnosti, svetujemo, da se cepijo proti okužbi s Covid 19, takoj ko imajo možnost. Po priporočilih, ki jih je izdala Skupina za pripravo in posodabljanje Covid 19 priporočil v porodništvu, svetujemo cepljenje z mRNA cepivi.
V kolikor bi cepljenje ravno sovpadalo s stimulacijo jajčnikov s hormonskimi injekcijami in postopkom prenosa zarodka, svetujemo, da se postopek stimulacije odloži za en menstrualni ciklus.

Ja, ampak po moji logiki to pomeni, da če si že v postopku in začenjaš ali pa si že začel z injekcijami se ne priporoča cepljenje. In jaz rabim samo to, da mi napiše nekdo, potem bom pa od svoje zdravnice dobila potrdilo, da se trenutno ne smem cepiti. Da si vsaj stroške testiranja med postopkom prihranim…

Nam npr veljajo testi, če se testiram v službi, imam izvid na zvem, vendar nimam gor qr kode?

Jaz sem tudi že v hotelu pokazala samo sms, ali pa na zvem, zdaj pa ne vem, ali se bo upoštevalo brez te kode ?

Če je katera na tekočem mogoče 🙂

Drugače pa sem danes 8. dan po prenosu in bijem bitke, da ne naredim testa ?

123abc, 13.09.2021 ob 14:07

Ampak to, da si same plačujemo testiranja, je pa res no. Meni je ginekologinja celo svetovala, naj se cepim po postopku, zdaj sem pa ravno vmes in itak se ne bom cepila.

Prosi jo, da ti napiše potrdilo 😉

Anonim11, 13.09.2021 ob 15:55

Nam npr veljajo testi, če se testiram v službi, imam izvid na zvem, vendar nimam gor qr kode?

Jaz sem tudi že v hotelu pokazala samo sms, ali pa na zvem, zdaj pa ne vem, ali se bo upoštevalo brez te kode ?

Če je katera na tekočem mogoče 🙂

Drugače pa sem danes 8. dan po prenosu in bijem bitke, da ne naredim testa ?

Če je potrdilo na Zvem ti velja (48 ur). Ga sprintaš ali pa pokažeš in je.

Nesrečnica- tudi če ni kode gor?

Anonim11, 13.09.2021 ob 16:04

Nesrečnica- tudi če ni kode gor?

Ja, ker se lahko preveri izvid brez kode

Nesrečnica- super, hvala ti ?

Nesrečnica, 13.09.2021 ob 15:53

Ja, ampak po moji logiki to pomeni, da če si že v postopku in začenjaš ali pa si že začel z injekcijami se ne priporoča cepljenje. In jaz rabim samo to, da mi napiše nekdo, potem bom pa od svoje zdravnice dobila potrdilo, da se trenutno ne smem cepiti. Da si vsaj stroške testiranja med postopkom prihranim…

nesrečnica, tudi če si ze v postopku in če se ne zelis cepiti glede na priporočila, da se počaka s cepljenjem, bos pomoje testiranje vseeno mogla opravit.

Jaz grem v četrtek na kontrolni pregled in lahko povem, kako striktni so pri pregledovanja izpolnjevanja pct.

Res mi je hudo, da morate se toliko teh testiranj dat skozi, se dodaten stres, ki ga res ne rabis v teh postopkih.

@anonim11, zdrzi se par dni, potem pa en velik debel plus

Kam te pa napotijo na PCT pred punkcijo (je to hitri test ali PCR)? Koliko časa prej greš lahko na test oz. ali je test na dan punkcije zjutraj?

A kdo ve, če za sredo za UV potrebujem hitri test, ker danes na prvem UV mi ni nič rekla?

Tudi ce si v postopku ze, bos morala narediti test kot pravi Hana41, zal. Drugace pa sem povprasala eno punco ki dela v stari porodnisnici, vse ki karkoli delate v stari porodnisnici torej preglede, UZ, sprejem, prehod jajcevodov, morate imeti teste edino ce ste hospitalizirane za dan ali vec zaradi nujnih primerov potem vas napotijo v porodnisnico na test na njihove stroske. Pregledi in postopki naj se nebj smatrali pod nujne postopke.

New Report

Close