Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Ojla drage punce, spet se malo javljam po nekaj časa.
29.8. sem imela ETZ 1 zarodka v spontanem ciklu. Na 11. dan sem na wc papirju zagledala rjav izcedek, hkrati sem že par dni prej čutila špikanje kot pred M vsak mesec, joške so uplahnile. Test sem naredila popoldne, bil je negativen, in nehala jemati Utrogestan, ker sem bila prepričana, da zaustavlja M.
Danes, torej 2 dni kasneje, me še vedno špika v trebuhu, izcedek je še vedno minimalen in rjav, nič sveže krvi še ni bilo zraven. Itak sem še en test naredla, pa spet negativen.
Menstruacije pa še od nikjer. Zdaj me je ubistvu to začelo skrbet, ker se mi ne ulije v vsej svoji veličini kot ponavadi ampak se mi pacajo te izcedki.
Noseča vem da nisem, bi na 13. ziher že kaj pokazalo.
A ima katera podobno izkušnjo s tem? A se bo gospa M prikazala sam pač rabi malo časa al kaj naj si mislim o teh temno rjavih izcedkih?

To čakanje ubija. Nervoza, vzhičenje mogoče pa le… testi v predalu…boleči jajčniki, pa krči, branje forumov o znakih itd. in kontrola ali je kri.

@Miracle, jaz sem jo dobila ene tri dni po prenehanju utrogestana po ETZ. Pa tista M, kolikor se spomnim, sploh ni bila normalni M podobna, bolj bogo je bilo vse skupaj, nic kaj dosti sveze krvi, zato sem tudi sla se na krvnega, kljub negativnemu testu. Zal mi je za negativen rezultat, ce pa slucajno se ne bo v roku dveh dni, pa se vseeno ponovi test, ko pri pingotih pravijo, da se kasneje vgnezdijo. Velik objem in dobre misli za naprej ti posiljam. ❤ Je bil to tvoj prvi postopek?

@Fracek ja, to je bil moj prvi postopek, maja neupešen ET, zdaj neuspešen ETZ. Po tistih tisočih solzah se potem že sestavim, ampak zdaj vedno bolj narašča strah, če sploh bo kdaj uspešno.
V ponedeljek moram itak naredit še en test, da javim “uradno” na kliniko, da ne bo nič iz vsega tega. Upam samo, da čimprej lahko štartam znova ?

Sem konstantno prebirala dogajanje na forumu in moram rečt, da si res pogumna, prava kraljica! Res občudujem vse borke tukaj, čez kaj vse smo primorane it. No, že mora bit tako, čeprav jaz se konstantno sprasujem: zakaj se sploh mora to dogajat.. ampak ajde, pravijo, da človek v življenju nosi toliko bremena kolikor ga ziher lahko prenese in premaga.
Tudi če izgubimo vse te bitke, vem, da bomo nakoncu dobile to vojno! ❤️

Miracle ravno danes sem razmišljala, koliko zmoremo in smo pripravljene iti v nove boje in koliko nas te borbe utrdijo. Vse slabo je očitno za nekaj dobro. Občudujem nas.

Tudi jaz se malo javljam, sem par dni po histero in laparoskopiji. Spodnji del trebuha me zaradi sivov precej boli oz. se tezko normalno premikam (sploh vstajanje mi je zoprno). Odstranil so mi pregrado (0.5 cm), za katero do zdaj nisem vedela, da jo imam, kontrolo pa bi naj imela cez 2-3 mesece. Ostalo bi naj bilo vse ok.

Predvsem sem vesela, da je vse to za mano, preden zacnejo spet zapirati “nenujne” zdravstvene storitve. Sem pa zdaj ocitno spet v fazi cakanja, do kontrole, ker terapije nimam nobene predpisane.

Spremljam ostale in za vse drzim pesti.

@mentos mogoce pa ne bos rabila v nov postopek 🙂 hitro okrevanje ti zelim, prvi teden po laparo je zoprn ampak gre okrevanje kar hitro; jaz sem imela eno urno laparo na torek znutraj pa sem bila na nedeljo ze na pikniku; seveda neaktiva in ne za dolgo in zaradi napihnjenosti skorajda v nosecniskih onlacilih :))

@fracek
na strani od mb sem vidla da je pod genetika jasno napisano da po 3 splavih oz neuspelih ivf pripadajo napotnice; mogoce se lahko opres se na to?

jaz pa cakam na ene izvide in sem ze prav hudicevo zivcna, ker jih se kar ni 🙁

@fracek evo kar link https://www.ukc-mb.si/oddelki-slu%C5%BEbe-enote/klinika-za-ginekologijo-in-perinatologijo/laboratorij-za-medicinsko-genetiko/genetska-diagnostika

glej pod neplodnost

Punce zivijo,

mene zanima ce katera bolj tocno ve glede teh novih pct pogojev ki zacnejo veljati od srede naprej…predvidevam da to ne velja za preglede v porodnisnici ali pac? Da moras za pregled pri zdravniku izpolnjevati enega od pct pogojev?

Hvala vam ☺️

Odgovor na objavo uporabnika
21Baby, 12.09.2021 ob 12:17

Punce zivijo,

mene zanima ce katera bolj tocno ve glede teh novih pct pogojev ki zacnejo veljati od srede naprej…predvidevam da to ne velja za preglede v porodnisnici ali pac? Da moras za pregled pri zdravniku izpolnjevati enega od pct pogojev?

Hvala vam ☺️

Tako kot zaenkrat piše moraš tudi za zdravnika imeti PCT, ampak počakajmo par dni, jaz upam, da se to še spremeni. Saj nazadnje so tudi potem umaknili ta pogoj, ker je bil prevelik pritisk…

zivjo punce,

jaz odstevam do naslednjega UZ, v četrtek imam in me ze zelo zanima, če bo tale dooolgi postopek prinesel kako celico več. Drzte pesti se naprej in hvala vsem…

@marsena
, kdaj imas transfer? drzim pesti, da te pričaka čimvec lepih blastocist

Vas berem, kako ste nosecnice v strahu do konca nosecnosti, pa si mislim, jaz ze ne bom taka, bom uzivala v nosečnosti in pozabila na tezave 🙂 me prav zanima, ja. ko sem bila v prvo noseča, sem bila se rosno mlada in sem res imela zelo lepo in brezskrbno nosečnost.

@marusk88, zal mi je, da se ni prijelo, drzi se.

@nesrečnica, kako gre pri tebi, si ze dobila menstruacijo?

@anonim11, v zarodku se do tretjega dneva celice samo delijo, potem četrti dan pa pride do aktivacije lastnih genov in do diferenciacije celic in tu se potem pokaze, vpliv genov, če so kake napake, zarodek tega ni sposoben in propade.  naj ti čimprej mine čakanje na test in drzim pesti, da nam javis veselo novico čez par dni.

@mentos
, drzim pesti, da je bil poseg narejen z razlogom in da zdaj zanosis naravno!

@Hana41 še kar ne, pa sva včeraj drva zlagala in sem bila sigurna, da bo začelo… Danes je 34 dan ciklusa… Ne vem kaj naj naredim, če ne pride? Noseča nisem, naredila danes test za vsak slučaj, pa je tako praktično nemogoče…

Pozdravljene vse…

Evo jaz sem pa danes imela prenos. Od 9 jih je 5 ok, eno so mi vstavili, dve takoj zamrznili, dve pa pravijo, da bodo še pustili in če se bodo še naprej razvijale bodo zamrznili tudi ti dve. Sem sicer tako dvomljivo vprašala, če res samo eno pa je rekel dr. Reljič: ja ja boljše tak, je dobra kvaliteta, če damo dve potem boste pa kar dvojčka imeli. Sem bila tak vesela, da sploh nisem vedela kaj naj rečem, moj je tudi samo kimal zraven 🙂 Prvič sem bila pri njem in mi je bilo tako lepo ko mi je rekel, sedaj je pa že čas, da tudi vas sreča obišče a ne. Transfer je bil hiter, same fajne punce poleg mene, smo se tako presmejale danes. Pa tako lepo mi je bilo, ko mi je rekla sestra na koncu, evo pa ste noseča 🙂

Nisem pa nič kaj spreminjala pred novim popstopkom, po neuspelem sem si v poletju res vzela odmor, sem čist preusmerila misli (veliko sem si poštrihala doma hehe), dodatkov že prej nisem nekaj posebej jemala, sem pa v juliju en mesec jemala neko olje iz Sibirje, ki naj bi pomagalo tudi za neplodnost. Nisem zdaj kar zanosla 😉 se mi je pa menstruacija normalizirala  – dva zaporedna normalna cikla, kar je zame nekaj povsem drugega kot prej. Po neuspelem postopku sem namreč vedno imela pač po prvi menstruaciji, ko ni uspelo, naslednjo šele po več kot 50 dneh, tudi s tabletami so mi mogli sprožit. In v vseh 4 neuspelih postopkih je bilo isto. Sedaj pa je bila tudi ta v normalnem roku, kar je zame pomenilo veliko. Sem se lahko namreč vključila v postopek, danes že bila na transferju, drugače pa bi še kar čakala na menstruacijo.

@Nesrečnica ne vem, če kaj pomaga v tvojem primeru ampak jaz sem recimo v neuspelih postopkih imela tako: enkrat že pred krvnim menstruacijo, dvakrat par dni po tem, tretjič pa več kot teden dni po krvnem, ko so sporočili negativen rezultat.

@marsena2 drzim pesti in srecno! javi se!

@marsena2 jaz čakam M, da prevzamemo injekcije in začnem s pikanjem za prvi postopek, pa je ni od nikjer 🙁 sem pričakovala, da bo 8/9.9 pa je še kar ni. In ne vem sploh kaj narediti, ker zdaj, da bi morala še cel mesec čakati na naslednjo se mi pa zmeša, že tako sem 2 meseca zamudila datume za sprejem v postopek zaradi letnih dopustov na kliniki…

Zivjo…

Se je ze kateri zgodilo da je imela lazno pozitiven test?

V sredo ob 9 zvecer sm nardila test in je biu pozitiven…seveda sm sla zjutrej takoj v laboratorij dat kri…v cetrtek popoudne in v petek zjutrej je biu pa negativen…dns ob 13ih grem pa v laboratorij po izvide…mi je blo takoj cudno da je pozitiven,ker nama je blo receno,da naravna zanositev ni mozna(zarad ful slabga spermiograma),ampak vseen sm bla ful vesela…v laboratorij sm ze klicala in nocjo povedat izvida po telefonu…sluznco mam pa samo 6mm,tako da res dvomim,da bi blo kaj mozno:-/

Drugace pa cakam M,da se prijavim v 3.postopek(je ze 34.dan cikla)

No sam v vednost, ce se kero zanima glede teh novih PCT pogojev. Sem preverila zjutraj v sami porodnisnici in ZD… vsak pregled v ambulanti ZD, Leonisca in porodnisnice, vsaka oddaja krvi, urina, drugih testov na polikliniki ali v ZD rabite imet test (ce niste prebolele ali se cepile) tako da NORO ??‍♀️!Upam da se kj spremeni k tole dajat skoz po 10-12€ za vse te preglede in preiskave je too much, kam smo prsli res…

Imam v sredo ponovitveni UV pa mi ni nič rekla, da rabim kak PCT pogoj.

Jaz pa imam jutri, če bo po sreči transfer. Imela sem 9 celic in držim pesti, da naju jutri pričaka vsaj 1 zarodek. Še katera gre v tem tednu na transfer ali punkcijo? Da bomo skupaj odštevale.

Odgovor na objavo uporabnika
    21Baby, 13.09.2021 ob 09:37

No sam v vednost, ce se kero zanima glede teh novih PCT pogojev. Sem preverila zjutraj v sami porodnisnici in ZD… vsak pregled v ambulanti ZD, Leonisca in porodnisnice, vsaka oddaja krvi, urina, drugih testov na polikliniki ali v ZD rabite imet test (ce niste prebolele ali se cepile) tako da NORO ??‍♀️!Upam da se kj spremeni k tole dajat skoz po 10-12€ za vse te preglede in preiskave je too much, kam smo prsli res…

Si mogoče vprašala, če te lahko oni napotijo ali pa vsaj dajo potrdilo, da se med stimulacijo ne priporoča cepljenje?

New Report

Close