Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

presenikova meta, se ena takšna tukaj.. po dolgih letih boja uspelo, sem pa 36 stara.. ampak vseeno, skozi hodim gledati , ko grem na toaleto, ce je slučajno kri, kadar se obrišem, namreč tako se mi SS prejsnjic začel..

se probam čimbolj skulirati, ampak je tezko.. bom pa sla na amnio.. zadnjič je prijateljica, ki je dr. mikrobilog rekla naj nujno grem na amnio.. in, da ti niftiji se ful reklamirajo ampak, da je veliko drugih anomalij možnih, ki se tukaj na krvi ne vidijo.. pa se to, da je nad 35. letom že 60 – 70% jajčec genetsko okvarjenih, pa vsako dopolnjeno leto nato 10% zraven možnosti, za genetske okvare.. in me je kar prepričala, mislim da bom potem pomirjena, ker tam se res vse vidi… Živeti pa probam vsak dan posebej, upam da bo enkrat kasneje prišla tudi ta brezskrbnost in samo veselje..

To vprašanje je mogoče malce neumno, ampak imam redne ovulacije, ponavadi 14. dan cikla. Je potrebno, da je transfer opravljen takrat, ko je moja ovulacija, ima to kaj veze ali ne, glede na to, da jem prej hormone?

odvisno kakšne hormone, jaz sem jedla estrofem in ta zavira ovulacijo, da se ne vmešavajo drugi hormoni v cikel.. in so mi delali prenos 20. dan, ko je bila sluznica ok, in se je prijelo.. ?    1x pa so mi v mb delali 6 dni od pozitivnega ovulacijskega testa prenos ?.. In je tudi uspelo, ampak je kasneje sledil SS.   S svežimi zarodki pa nikoli, in so bili lepi zmes. prenos pa vedno na 5. dan.. upam, da sem ti bila kaj v pomoč..

Se malo javljam…še malo pa bo transfer. ˝Izkupiček˝je bil 9 celic, ne vem pa še koliko jih bo vredu. Prvič jih je bilo 10 pa so se potem 4 obdržale. No sicer pa je dovolj, da je vsaj ena pa tista taprava.

@Zenska89 jst imam se nekaj skatlic Utrogestana, ce ga se rabis.

@Marusk88 cestitkeee, naj ta plusek traja polnih 9 mesecev ❤️?

@presenikova meta ne, skrbi se ne koncajo, jst sem v 32.tednu in se strah samo stopnjuje, saj zenske tud v zelo pozni nosecnosti lahko izgubijo otroka in sem tud jst vsa presrana. Tud jst sem imela tezave ze takoj po transferju, pa potem od 14.-18.tedna in ti povem, da je stresno. Vendar pa kljub temu uzivam v vsaki brci in gibanju mojega sincka, ker mi to daje nek obcutek varnosti in seveda neizmerne srece ter tud upanja, da bo vse ok in se z njim spoznam cez nekaj tednov. Skratka, so skrbi, a se da vmes tud uzivat, ce le vidis, cutis in isces razloge za to. Vso sreco ti zelim, da bo nosecnost dobro potekala in bos cez nekaj mesecev v narocju drzala svoj najvecji dosezek in zakladek ❤️

@marsena
kdaj imas prenos? 9 celic je kar lepo stevilo, drzim pesti, da je tud veliko njih zdravih in plodnih 😉 Javi se po transferju in vso sreco ?

@Fracek
kako si? Si doma, pocivas? Bos imela se kaksne preglede, kontrole?

No tisti občutek,da se ne upam veseliti zaradi rjavega izcedka je bil čisto na mestu. Včeraj popoldne me je vse začelo konkretno bolet kot pred M, je bilo tudi že par kapljic sveže krvi, danes zjutraj se je pa samo vlilo iz mene…?????

Nevem več…???

@Marusk88 žal mi je… Vsakič, ko preberem, da eni ni uspelo me kar stisne… Nikar ne obupaj, vzemi si čas za okrevanje, potem pa v nove boje. Si mogoče razmišljala o menjavi klinike?

Jaz pa čakam, da se mi začne M, da grem po injekcije pa je ni od nikjer 🙁 noseča nisem, od znakov ovulacije imam danes 16i dan, od dneva ko je bilo vidno rumeno telesce na UZ pa 20i dan… Ne vem, kot da mi vesolje sporoča, da mi ni usojeno ?

@nesrecnica kar mirno in pozitivno, psiha vedno dela svoje, meni je pred prvim IVF om skrajsalo ciklus

@marusk88 vseeno pojdi na krvnega, ene so tudi mocno zakrvavele, pa se je obdrzalo; se posebej ce so slucajno vstavilo dva

@marusk88 neee no??danes imaš 12.dan po prenosu? Jooj žal mi je. Javi se če greš na krvnega.

Punce vem, da je že bilo govora o tem- se je katera cepila, ko je bila že noseča? Zdaj tako pritiskajo s tem.. Zdaj ko vem da to ne vpliva samo na mene ampak tudi na otroka..se res ne želim. Kako ste se ve odločale? Tudi v službi bom počasi potem edina, ki še ni cepljena.

@Evy106 ma ne vem več, nisem pametna. Junija in julija mi je prehitevala oz je bil krajši cikel (julija se zato nisem mogla prijaviti v postopek, ker so bili še dopusti), avgusta ko sem čakala, da se lahko prijavim je zamujala in zdaj mi spet zamuja, pa čeprav je bilo 23.8 vidno rumeno telesce na UZ…. Pa nisem nič bolj pod stresom, včeraj sem celo nekaj težkega nosila in telovadili, da še vedno nič…

@Marusk ne obupej, velik jih je krvavelo pa se je vseen obdrzalo. Lahko da krvavis zarad vrascanja, naredi se en test in tud na krvnega pejt. Jst sm tud mela tezave z rjavimi izcedki po prenosu in tud krvavitvami. Srecno in upam, da ni konec! ❤️

@Nesrecnica
men se je pred ivf-om podaljsal ciklus oz. mi je zamujala en teden, kar mi prej ni. To je cist normalno

Punce, tudi jaz sem danes 5 dan po prenosu. Prvi dan v službi. In sem se mogla kar vsesti, tok me vse tišči, napihnjena sem, sam ne spodaj, ampak okrog trebuha. Dojke so me bolele že pred prenosom, danes so me pa nehale ?

Jaz res upam, da se to prime ?

Sem pa imela 11 celic, pa samo 2 sta na koncu dočakale 5.dan.

Zakaj propadejo po 3. dnevu?

@Mikro_bio88 hvala, si ne malo potolažila. Ma tako dober občutek sem imela, datumi so se mi tako lepo poklopili, zdaj pa že cel teden čakam M in je kar ni… Pa sem še mislila, da bo prej, ker so videli rumeno telesce na UZ 23.8. Pa zamuja… Sem mogla dati ven iz sebe…

Upam, da kaj bolj uživaš v nosečnosti in da ti hitro mine do konca ?

Tudi jaz sem v dvomih glede cepljenja…sem odlasala ker sem zelela zanositi, pritiski so vedno vecji pa se v zdravstvu delam…nekako se zdaj ko sem ze v postopku, mi folikle spremljajo, ne morem odlocit da bi se cepila?

A je kakšna od vas mogoče vprašala za potrdilo, da se med postopkom (oz med stimulacijo) ne smeš cepiti? Ker ESHRE med postopkom (oz stimulacijo) umetne oploditve to odsvetuje.

nevem vmce se vam bo kater upal napisat potrdilo, da ga drugi ne lincajo! odsvetuje se tudi v prvem in drugem tromesecju nosecnosti, pa ne hovorijo tega na glas!

Hej punce.

@Marusk
, srcno upam, da kljub krvavitvi tvoja pikica se ni rekla zadnje. Microbio ima prav, se vedno je mozno, da je kje kaksna zilica pri vgnezditvi pocila, hematomi so pogosti, tako da ponovi test v ponedeljek in drzi upanje do zadnjega. Smo tukaj zate ?❤ Kako je danes s krvavitvijo?

@Nesrecnica
, vcasih se nam res zdi, da se “narava” norca dela z nas, ane? Saj bo prisla, samo potrpezljivo.

@Hana
41, kdaj imas naslednji UZ? Drzim pesti, da bo vec foliklov kot ponavadi.

@Marsena
, juhuuuu, si nazaj v borbi. Zate in za Hano bom se ekstra ekstra navijala, da docakata svoj zakladek. Se vedno imas super zalogo in tudi iz prvega postopka so 4 zarodki bili odlicen rezultat, glede na to, da smo mladenke po srcu in ne po stevilki  ? Kdaj imas prenos? Javljaj se nam, deli svoje strahove z nami, lazje ti bo … kako si drugace? Si kaj spremenila v tem postopku? Jemala kaksne dodatke?

@Anonim11, stiskamo pesti, da bo test pozitiven. Ta napihnjenost spodaj in obcutek, da vse tisci, je vse normalno. Jaz sem hitro izgubila lepo linijo okrog trebuha in sem se prav tako pocutila kot en balon, od prsi do bokov kot en svaljek ? Nekaj zagotovo pripomore crinone/utrogestan. Se pa spomnim svoje res suhe prijateljice, ko mi je povedala, da je noseca (naravno), je najprej pridobila “dodatke” ob straneh trebuha. ?

@Microbio, Evy, jaz sem dobro, bolecine so ponehale, na kontroli je bilo vse ok, malo hormona se prisotnega. Videli so se ze folikli na obeh jajcnikih, ki sta bila normalne velikosti. Naslednji teden imam se pri osebnem G kontrolo. Do konca meseca sem na bolniski. Osebni zdravnik je “prezrl” moji vprasanji glede Aps in genetike ? Poskusim se pri G, potem pa na kliniki. Z naslednjim tednom pricnem migat, spet jemat teh par dodatkov, kot sem jih do sedaj in se spravit v kondicijo. Z mojim sva prekinila “suso v postelji” juhuuu, pocasi se vracamo v “gresno zivljenje” ? Se mi pa se zelo spreminjajo custvena stanja, zelo sem obcutljiva in hitro me kaj vrze iz tira. Nimam apetita, lasje so bogi, do pred par dni sem opazala kapljice mleka iz bradavic ? Predvidevam, da bo to nekaj casa se trajalo.

Zelo me frustrirajajo okoliscine glede virusa. Motijo me predvsem pritisk, ki se vrsi na nas in nerazumne odlocitve nase vlade. Se vedno mi nekaj pravi, da cepljenje trenutno zame ni opcija in zaenkrat vztrajam pri tem. V cudnih casih smo se znasli, tezko je sprejemat odlocitve na podlagi informacij, ki se dnevno spreminjajo.

Srecno vsem ❤?

@Fracek drzi se! glede ceplenja, ce cutis da ni zate, se ne cepi,… cepivo je pac trenutno edino kar imamo v borbi proti covid, je pa to se vedno nasa odlocitev, sama osebno se ne mislim cepit pred pomladjo, takrat pa upam na proteinska cepiva.  meni je drugace bilo svetovano, da ce ze se cepim pred postopkom ne pa med, sigurno pa ne do zadnjega tromesecja nosecnosti. problem pa je da zradi pritiskov, ki si jih tudi ti omenila, dvomim, da bo upal kdo to javno napisat, poglejmo samo Pusenjaka kako se je moral potegnit nazaj, res je sicer malo zadel v temo takrat z izjavo o sterilizaciji celotnega prebivalstva, pa vseeno nikjer ni klinicnih studij, da je vse to varno med josecnostjo, in sigurno lahko ce ne na drugo vpliva na vgnezdizev.

imas ti zdaj prepoved naravno poizkusit zaradi splava? veckrat sem zasledila da se po splavih tudi naravno hiteeje prime, zal zame in moje biokemicne to ni drzalo.

@nesrecnica
vse bo ok! narava pac vcasih provocira nase zivce 🙁

zivijo,

@fracek
, predlagam ti, da natedis, kot sem jaz, kar direktno pises dr Ambrozicu, revmatologu na [email protected], razlozis svojo situacijo ss in vsega in ga vprasas, ce bi bila upravicena do pregleda v revmatoloski ambulanti. Zagotovo ti bo odgovoril. zin ko bos s tem mailom prisla do sebnegs zdravnika ali ginekologa, ti ne bo mogel odklonit napisat napotnice. Joj, ne morrm verjet. Midva sva dobila genetiko tudi pri os zdravnici, sva sla v MB in je rekla dr., da se jo obicajno ddls po 3 ss ali treh neuspelih IVF, da pa dr delajo vsi razlicno, ne upostevajo tega. Meni do morili da kemicna nosecnost ne steje kot splav pa sem vztrajala. Vztrajaj, vem pa, da clovek komaj nabere moci po vsem, kar se mu dogaja, pol se mira pa se za vse borit… Drzim pesti in se enkrat, vztrajajte punce, enkat se nasmehne sreca❤️

@fracek navali na ginekologa in mu kar reci, da naj ti napise napotnici, ne se pustit! Meni je Merlo (on je baje glede tega redkost, vsaj tako je rekla dr.brezigarjeva) takoj po tretjem postopku napisal napotnico, da se izkljuci to, in da se ne nabija postopkov za brez veze kot to pocnejo nekateri; sploh ce gre za nepojasneno neplodnost;APS pa sem sla zaradi viokemicnih delat ze prej samoplacnisko. Jaz bi kar rekl da lepo prosis se z te napotnice, da se ne izgublja casa, da si dala dovolj skozi, da ves ds je po 3. postopku upraviceno na zavarovalnico in pika. dodaj se da itak ves da je cakalna doba na genetiko 1-3 mesece in da prosis da ti da cim prej.

New Report

Close