Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

https://www.24ur.com/novice/korona/v-veljavi-razsirjen-pogoj-pct-za-vec-dejavnosti.html

O tem kdo krije stroške za uporabnike zdravstvenih storitev pa nič…

Se celo priporoča uživanje brezalkoholnega piva v času po transferju? Ve katera, pri rasti foliklov se.

Torej me bodo oni napotili pred punkcijo, hvala. Za test pa tudi jaz ne vem, imam uz v petek testirana v sluzbi sem bila danes. Upam, da mi ne bo potrebno se enkrat na test. Najverjetneje pa ta testiranja ne bodo strosek pacientov…konec koncev si vsak placuje zdr.zavarovanje in da bi vsakic ko rabis zdravnika placeval test….hmm

Za osebe iz odstavka »Dejavnosti, kjer je PCT pogoj nujen za ponudnike« sredstva  za stroške testiranja zagotavljajo odgovorne osebe, ki izvajajo ali organizirajo opravljanje dela.

Uporabniki storitev stroške testiranja, ki so pogoj za izpolnjevanje PCT pogoja, krijejo sami.

Pogoj PCT ne velja tudi v primerih nujne oskrbe, zagotavljanja javnega reda in varnosti, medicinske pomoči ter zaščite in reševanja.

Ne vem, nisem več pametna… Tiste, ki imate v prihodnjih dneh preglede, UZ-je, prenose.. javite prosim ?

Še to, je pa PCT v nasprotju z Zakonom o pacientovih pravicah:

1. Pravica do dostopa do zdravstvene oskrbe in zagotavljanja preventivnih storitev

6. člen

(zdravstvena oskrba in preventivne storitve)

(1) Pacient ima v skladu s predpisi s področja zdravstvenega varstva in zdravstvenega zavarovanja pravico do dostopa do zdravstvene oskrbe.

(2) Pacient ima pravico do nujne medicinske pomoči, ki je ni mogoče kakor koli pogojevati, še zlasti ne s plačilom ali napotnico.

(3) Pacient ima v skladu s posebnimi predpisi s področja zdravstvenega varstva in zdravstvenega zavarovanja pravico do ustreznih preventivnih zdravstvenih storitev za ohranitev njegovega zdravja in preprečitev bolezni.

Zdravo dekleta, se malo javljam…nekaj časa me ni bilo tu gor in kaj zdaj berem @fracek….kar na jok mi je šlo, ko sem prebrala napisano. Res vsaka ti čast za tak pozitiven pristop in borbo še naprej. Drži se, pošiljam en velik objem.

Jaz pa sem ravno pred punkcijo, jutri zjutraj imam. Je pa bil kratek protokol in tokrat s kar precej tiščanja, napihnjenosti, vse me že boli, čeprav ni videt ne vem kake hude ˝zaloge˝ 🙂

Zdravo punce,

Danes na uz ni noben preverjal pogoja PCT. … za punkcijo te oni napotijo na test v porodnisnico. Na vprasanje če partner potrebuje pogoj PCT, ko pride zraven na punkcijo, so danes rekli, da trenutno ne potrebuje.

Ampak kdo ve, jutri bodo ze druge informacije ?

Pa nič kaj posebnega… še vedno tu pa tam malo rjavo pokaplja,pa ko si utrogestan vstavim tudi, drugače pa nič. Bolečin kot pred M nimam več, boli me edino spodnji del hrbta. Po koledarju bi danes mogla dobiti M,pa zdaj nevem ali mi jo utrogestan zavira ali se je kljub rjavim izcedkom prijelo ?. Danes sem 10 dni po transferju,tako da mislim da bom kar jutri naredila test,pa da vidim na čem sem…

Na pregled je obvezen test, če ga nimaš te napotijo, je pa brezplačen za naročene. Tako zaenkrat. V MB tudi niso preverjali.

Danes sem imela kontrolni UZ v Kronistu, nihče me ni vprašal za PCT.

Marusk88, stiskam pesti za poz test

Pravkar sem prejela klic iz Leonisca, saj sem v cetrtek narocena na pregled. Potrdila sem, da sem zdrava. Gospa pa mi je se sporocila, da je bilo pred 1 uro v Leoniscu dogovorjeno, da test ni obvezen.

Pozdravljene punce,

Javljam se s posebno prosnjo in sicer, ce ima katera doma na zalogi Utragestan? Potrebovala bi ga cca 4 škatlice, hvala za pomoc in lp.

Odgovor na objavo uporabnika
Opti, 07.09.2021 ob 13:25

Pravkar sem prejela klic iz Leonisca, saj sem v cetrtek narocena na pregled. Potrdila sem, da sem zdrava. Gospa pa mi je se sporocila, da je bilo pred 1 uro v Leoniscu dogovorjeno, da test ni obvezen.

Zanimivo, kolegica je danes klicala, pa so ji rekli, da rabi PCT za UZ v nedeljo ?

@marsena drzi pesti za cim boljsi izkupicek!

@fracek
si zatezila za teste oz. napotnice?

@polix
lepo vedit da je vse kot mora bit! srecno se naprej

ali veste da so postopki IVF od poletja naprej samoplčniški in jih ne krije ZZZS kot je to bilo do sedaj…sem danes bila tam na pregledu in so povedali, da se je MZZ tako odločilo, ker da je ”preveč” dostopno to…če pa to ni skregano z vsako logiko nevem kaj je…

luna939, 07.09.2021 ob 15:09

ali veste da so postopki IVF od poletja naprej samoplčniški in jih ne krije ZZZS kot je to bilo do sedaj…sem danes bila tam na pregledu in so povedali, da se je MZZ tako odločilo, ker da je ”preveč” dostopno to…če pa to ni skregano z vsako logiko nevem kaj je…

To je samo v Dravljah, ki so izgubile koncesijo poleti. Na ostalih klinikah so postopki IVF še vedno brezplačni.

@marusk držim pesti, da bo jutri velik plus!!! Javi!

Jaz sem dobila termin za potrditveni UZ 28.9. me je skoraj kap..?tako dolgoooo šeee čakati. ampak še zdaj me skos skrbi, da slučajno ne bi videla, kje kakšno kri na spodnjicah. ? joj.

Nimam pa sicer nobenih posebnih simptomov. Edino križ me dosti boli pa včasih imam tak občutek kot pred M ja. Upam da bo vse ok.

Na listu s protokolom mi piše, da je UV ob 7:30. A lahko pridem tudi kasneje? Za PCT mi je pa čudno, da bi ga potrebovala samo za UV pa tudi, ali mi ga plača zdravstvo oz. kdo me sploh napoti na hitri test?

nuggetka, 07.09.2021 ob 16:34

Na listu s protokolom mi piše, da je UV ob 7:30. A lahko pridem tudi kasneje? Za PCT mi je pa čudno, da bi ga potrebovala samo za UV pa tudi, ali mi ga plača zdravstvo oz. kdo me sploh napoti na hitri test?

Za uro najboljše, da vprašaš, vem da imajo več ur in določeno število jih pride ob isti uri. Za PCT je pa v Odloku napisano, da ga morajo izpolnjevati zaposleni in uporabniki zdravstvenih storitev, strošek zaposlenim krije delodajalec, uporabniki stroške krijejo sami.

Zaenkrat prihajajo različne informacije, od tega da sploh ni potreben, da te tam napotijo na test, da moraš sam plačati… Mislim da niti oni ne vedo točno, bo pa upam kaj več znanega v naslednjih dneh…

Sestra mi je sicer izrecno rekla, da se na UV ne naročam, ampak samo pridem, zdaj pa ne vem več.

A je tam pri UKC-ju kje kakšna točka za testiranje? Da imam back up, če me slučajno zavrnejo.

New Report

Close