Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Juhej @anonimno9149, čestitam! Ful lepa novica, stiskam pesti za eno lepo nosečnost in zdravo dete ??? @marusk88, ti si pa naslednja ???

@fracek
, fajn, da so te fino porihtali. Spočij se dobro,si se na bolniki?

Jaz grem v torek na prvi UZ, po 14ih dneh gonapeptyla…potem se odločimo, kako najprej

@marusk hvala..še kar ne morem verjeti..danes imam 13.dan. ? ti si kateri dan?

Držim pesti za tebe še naprej, da bo!!

@hana41 hvala…kako hitro pa dajo potem še ta potrditveni UZ? Do takrat se ne upam preveč veseliti.?

@Anonimno 9149 braaaavoooo, prekrasna novica. Cestitke iz srca ❤❤?? Zdaj pa lepo mirno naprej, pazi na vaju/vas. Obvezno porocanje, ok? ?

@Marusk
, vem, da je tezko, ampak pocakaj se kaksen dan, da se ne bos sekirala po nepotrebnem. Imas sicer redne M? Kdaj bi jo morala dobit? Odlicen znak bo ze, ce bos kaksen dan mimo dneva M, potem pa le “navali” na test ? Drzim pesti. Zamoti se, pojdita z dragim na izlet, naredi cistko v omari, pedikuro in manikuro, depilacijo, poglej kaksno dobro serijo ? pa bosta dan dva mimo. Navijamo zate ???

@Evy
, najlepsa hvala za podrobne informacije, bom poslala v ponedeljek mail svojemu osebnemu ginekologu. Zlata si. APS je drugace kratica za antifosfolipidni sindrom?

Sicer pa ne, mene niso nikoli napotili na laparo in histero. Predvidevam, da zato, ker je na UZ jih bilo vedno videt vse ok, se spomnim se s prvega 3d uzja, da mi je rekla, da je maternica pravilne oblike in da ni videti nobene pregrade. Osebni G je odkril manjsi polip, za katerega pa je rekel, da zagotovo ni ovira pri zanositvi. Na kliniki sem imela se pregled prehodnosti jajcevodov, tudi to bp. Je katera od vas tukaj tudi imela vse te preglede ok, pa so ji potem na histero/laparo nasli pregrade, endometriozo, polipe ali kaj podobnega?

Lep vikend vsem.

Anonimno 9149 cestitke in srecno

@Fracek
ja APS je antifosfolipidni sindrom, ce bos sla samoplacnisko, mi pisi na ZS ce ti rata ali napisi mail pa ti posljem screenshot kaj se preveri. Glede laparo sem jaz ena izmed tistih, kjer je bilo kao vse OK, edino prehodnosti jajcevodov nismo gledali. Sama sem ze celo zivljenje vodena pri dr. Merlu (moj osebni gineko); on je meni rekel, da razen če gre za popolno azospremijo vedno dela diagnosticno laparo, če ne pred prvim pa po prvem neuspelem IVFu. Mene je dal na laparo pred IVFom, pa sem dobila diagnozo sfukane desne strani (razlitje slepica v otrostvu in posledicno zelpljen desni jacevod na maternicno steno) + endometrioza v douglsovem prostoru (ki pa naj ne bi vplivala na nic v vzvezi z jajcevodi in jajcniki itd..). Pri tem velja omeniti predvsem, da nikoli nisem imela bolecin, vse hormone bp in izjemno redne cikluse. Jaz bi na tvojem mestu zatezila vsaj za histeroskopijo, naj ti ta polip odstranijo, nikoli ne ves kje se nahaja, koliko zraste med nosecnostjo in kje se vgnezdi oz. ce lahko moti.

Mogoče za idejo, dr.Merlo dela sedaj tudi plačnisko v MCCZ (za drugega, ki se ukvarja tudi z OBMP ne vem), ampak mogoče bi se na kak posvet naročila še tja, da pregledata in predebatirata tvoje izvide in slisis njegove predloge; sama sem z njim ful zadovoljna, vem pa da jih nekaj ni bilo, zaradi sranja, ki so ga naredile Dravlje v pretklosti in vrgle grdo slabo luč na Postojno. Sama bi naredila kaj v tem stilu, ker iz postopka v postopek brez preiskav je bedarija, potem pa prideš do 6. in ugotovijo, da je tezava v genetiki.

Samo še opozorilo, genetska kariotipizacija ne gleda tega če je kdo od vaju prenešalec za karkoli; če želita to, pa mislim, da zaenkrat se ne gre na napotnico, to pa je Medgenov test Horizont, ki se lahko dela pred ali med nosečnostjo. Če te zanima to, priprocam iz srca da to naredis prej.

@hana41 srecno in javi, drzim pesti za dober izkupicek:)

Vsem nam pa veliko pozitivne energije in misli, jo se kako rabimo vse 🙂

@Anonimno9149 danes je točno en teden od transferja. Morem še mal počakat ??

@Fracek
ja drugače so moje M točne kot švicarske ure…max dan gor ali dol. Po koledarčku je še 3 dni do takrat. Če do srede ne bo nič videt, bom v četrtek naredila test…verjetno ?

Drugače pa kar si naštevala sm delala v teh dneh…dane sin jutri bo pomagalo,ker imam veliko priprav za jutri..imava z mojim dva piknik prostora za oddajo in je na večjem jutri akcija menjati streho,pa sem seveda glavna kuharca ?? tko da bo danes že priprava,jutri pa na polno akcija,tako da ne bo časa razmišljat ?, potem grem pa na šiht bo pa itak hitro minilo.

@Hana41 ja to bi bil potem super zaključek postopku,kjer se je vse poklopilo.  Držim pesti tudi zate,da lepo zrastejo folikli!! ??

@marusk88 držim pesti še naprej!!!? verjamem, da bo tudi tvoj izid pozitiven. Javi se

Čau, punce. Eno vprašanje imam. Ali ponavadi predpišejo progesteron oz. karkoli za podporo nosečnosti, če je v prejšnjem postopku prišlo do splava?

@Hana Naj bo vse lepo na nuli kot je treba! ?

@Anonimno
9149 Čestitke in držim fige za ❤️  na potrditvenem. Načeloma te na UZ natočijo 14dni po krvnem, včasih, se pa tudi malo zavleče. Pri meni bi moral biti UZ 26.4,, naročili so me 4.5. Da ti ne povem kakšen stres je to bil…

@Marusk
Čakamo na lepe novice…

@Fracek
Super, da se umirja. Potem pa le v akcijo in preiskave čez, da čimprej tudi ti prideš do zakladka.

@Evy
Kako kaže pri tebi? Že veš, kdaj začneš?

Navijam tudi za vse ostale v postopkih.

@anonimno9149  čestitam za super novičko 🙂

@fracek
jaz sem do sedaj imela naslednje preiskave: hormoni, 3d ultrazvok, prehodnost jajcevodov in je kao vse ok. To je bilo še v Dravljah. Za nama pa je sicer en neuspešen ivf, s 3 transferji (enkrat svež prenos in 2x po 2 zamrznječka, nosečnosti nikoli). Zdaj, ko sva se prestavila v Lj, pa mi je zdravnica predlagala da bi naredila še histeroskopijo. Sem se strinjala in rekla, da raje vidim, da naredimo vse preiskave, kar se da, ker bi res rada ugotovila vzrok, preden šopamo te postopke. Potem pa je rekla, da če me bodo že ”matrali”, da bi naredila spotoma še laparoskopijo. Bom poročala kaj bo, ko bo za mano…

@spacegal Če si v postopku, da, vedno in vsakič, tudi če gre za prenos v spontanem ciklu z zamrznjenčkom. Vkolikor pa gre za naravno zanositev, načeloma ne, lahko pa še dodatno povprašaš svojega ginekologa.

@spacegal tudi ob naravni zanositvu eni predpisejo progesteron ampak manjsi odmerek; ko je mene dal na klomid sem dobila en utergestan zvecer od cca ovulacije  naprej; odvisno od tezav..

Malo pred popoldnasko dozo utrogestana sem na papirju opazila par roza kapljic…prejle malce rjavkastega…boli me pa kot za M….bi lahko bilo to samo ugnezditvena “krvavitev”? Bo čas pokazal kaj je res ??

@Marusk, mozno je vse, vgnezditev svezega zarodka bi se naj zgodila tam nekje do vkljucno 4 dne, ceprav je meni na kliniki enkrat rekla G v roku 2 dni. Obcutek kot pred M je cisto normalen tudi ob zanositvi. Jaz sem po neuspesnem prenosu svezega zarodka enkrat zakrvavela 7. enkrat pa 9. dan, obakrat se je zacelo z rjavim izcedkom. Pri zamrznjenem pa sele po prenehanju jemanja utrogestana. Navijam seveda, da je vgnezditvena, ne preostane pa tako nic druga, kot da pocakas, kaj prinesejo prihodnji dnevi. Srecno ??

Zdravo.

še ena se vam pridružuje. Po 2 ss, sem tudi sama v postopku. Po Dipherelinu sem včeraj začela z Bemfolo.Zame je to prvi postopek. Imam diagnozo endometriozo, pregrada odstranjena tako da imam za sabo laparoskopijo, 3 histerosopije in vse preiskave tipa kariotip, la, aps, ščitnica. To so mi delali pred posotopkom, sem pa v Mb.

@momo23 mene najprej caka se mucnih 14 cakanja na ene izvide (vse povem samo da mine ta cas, ki ta trenutek ne tece nikamor) potem bomo pa videli pri cem smo :p

Zdravo punce. Sem na čakanju na M pa sem zdajle dobila prvi rjav izcedek, mislim da se bo v parih urah oz. ponoči ulilo. Jutri je prevzem zdravil samo od 8-10 pa ne vem, če bom uspela po zdravila. Bo kaj narobe, če grem po zdravila v ponedeljek oz. kateri dan naj sploh štejem kot prvi?

Meni je bilo receno, da ce M dobim do 16.ure se to steje za prvi dan, ce dobim po 16.uri pa se kot prvi dan steje naslednji dan. Mora pa biti sveza kri in ne le rjav izcedek

Odgovor na objavo uporabnika
nuggetka, 04.09.2021 ob 20:10

Zdravo punce. Sem na čakanju na M pa sem zdajle dobila prvi rjav izcedek, mislim da se bo v parih urah oz. ponoči ulilo. Jutri je prevzem zdravil samo od 8-10 pa ne vem, če bom uspela po zdravila. Bo kaj narobe, če grem po zdravila v ponedeljek oz. kateri dan naj sploh štejem kot prvi?

Meni so rekle dve sestre vsaka drugače – ena je rekla, da če je sveža kri in je več kot za dnevni vložek štejem tisti dan za prvi dan, če je manj krvavitve  ali pa ni sveža kri pa naslednji dan; druga mi je rekla da če je krvavitev po 17h se naslednji dan šteje kot prvi dan, tako da greš lahko v ponedeljek po injekcije in si zvečer daš prvo 😉

New Report

Close