IVF/ICSI/IUI 2021
noname123904, 02.09.2021 ob 09:07
@Nesrečnica, potem moram imeti s sabo svoje krilo, ali je prehod iz te kabine, kjer se slečem direktno do UV?
Iz kabine stopiš direktno v ambulanto oz direktno pred mizo 😉 tako da ne rabiš krila. Za punkcijo in za prenos pa piše, da imaš lahko svojo srajco – če ne ti pa tam dajo.
@noname ne rabis nobenega krila, ker je direkten prehod. Samo stopis iz kabine in se ulezes na posteljo?
noname123777, 02.09.2021 ob 12:16
Hvala za razjasnitev 🙂 Kateri dan ste pa kaj imele punkcijo? Sama imam kratek protokol, torej 7 dni zbadanja pa potem 9. dan cikla UV.
Jaz imam enako, je pa to moj prvi postopek, tako da še ne vem kdaj bo punkcija – je pa to odvisno od velikosti foliklov, ti enim rastejo hitreje, drugim počasneje. Kdaj si bila včeraj na sprejemu – mogoče sva se pa videle?
noname123662, 02.09.2021 ob 16:30
Ob 11. uri sem imela. Sem mislila, da dobiš stopko pa je potem samo en dan “premora” in potem že punkcija 🙂
Potem sva se pa gotovo videle, jaz sem imela tudi ob 11h ? meni je rekla naj imam s sabo vrečko, da bom lažje nosila zdravila (in da ne vidijo vsi kaj nosiš), pa da moram jih dati v hladilnik. Po stopki je punkcija v roku 48-36 ur.
Jutro punce.
@Anonimno 9149, komaj cakam na novice in mocno stiskam pesti, da jutri docakas mocan plus. ???
@Marusk, samo se nekaj dni, se jaz sem vznemirjena ob vajinem cakanju z Anonimno. Tudi pri meni se je pojavljal enak obcutek, kot da mi nekaj pritiska spodaj. Kateri dan bos delala test? Naj hitro mine ❤
@Nesrecnica, kdaj pricakujes M? Imas kratek protokol ne? En dva tri, pa bos ze na prvem UZ. Srecno pri pikanju.
@Hana41, kako gre pikanje? Si ze imela 1. Uz? Zacela dodajat druge injekcije? Jaz sem optimisticna, da ti bo dolgi protokol bolj “pisan na kozo” in bodo jajcniki dali vse od sebe. Srecno ?
Jaz sem doma, so me po dveh dneh dodatne hospitalizacije spustili. Res je bedno, ker so me gledali 4 razlicni ginekologi, vsak malo z drugacnim pristopom, ampak so res lepo poskrbeli zame. Zadnji UZ je pokazal, da se je jajcnik umiril, ni bil vec povecan, oba sta bila lepo prekrvavljena. Bilo je prisotne kar veliko proste tekocine, ker so ob padanju bhcg popokali folikli. Rekli so, da bi tudi od tega znalo vse se bolj bolet. Beta je zacela lepo padat. Tisto, kar je po splavu se ostalo, sicer ni bilo zelo veliko, ampak se je pocasi cistilo, zato so bili se vedno prisotni krci in bolec kriz. Abrazija ne bo potrebna, kar je super. Vnetni parametri so bili malenkost povisani. Vceraj sem lahko ze bila brez vseh protibolecinskih, so bile bolecine ze cisto obvladljive, cisto malo krvi je se samo na papirju, ko se obrisem po lulanju. Kontrolo imam v sredo, do takrat pa jemljem antibiotik proti vnetju, po potrebi lekadol. V glavnem, zdi se mi, da se zadeve pocasi normalizirajo. Rodila pa bodo verjetno rabila se nekaj casa, da si opomorejo. Ironija, da se mi na polno lusta seks, bi mojega kar napadla ? Pa bo treba se malo pocakat, da dobim zeleno luc ? In telo bo potrebno spet spravit v formo.
@ Evy, lepo prosim ja, ce mi napises vec informacij. Bom v ponedeljek pisala svojemu osebnemu zdravniku, ce pa ne bo za “akcijo”, pa potem se svojemu ginekologu itd.
@Microbio, kako si ti prezivela teden?
@Polix, kako je pri tebi? V katerem tednu si ze?
@Fracek naslednji teden enkrat (ni glih točna kot ura ?), sem imela kontroli pri onkologu ravno 14 dan ciklusa in je bilo vidno rumeno telesce, tako da je baje bila ovulacija tisti dan ali kak dan prej celo (čutila nič, znakov nič – so bili pa par dni kasneje), tako da ali bo za vikend ali pa v naslednjem tednu ( po običajni dolžini ciklusa sem računala 8/9.9., ).
Želim ti čim hitrejše okrevanje in da ne izgubiš volje za borbo za tvojega pingvinčka
@fracek zadeva je v bistvu enostavna, vse pa malo traja; tebi lahko ginekolog napise napotnico za kariotipizacijo, partnerju osebni zdravnik; potem poklices na medgen in se marocis (lahko tudi placnisko vendar pripada obema po 3 neuspwlih ivf oz. 3 splavih).
za kri APS in podobno pa je najboljse da ti dajo napotnico za revmatologa, eventuelano tudi hematologa; pa naj ti dajo za vec stvari; sama sem APS delala sampoacnisko pri adrialabu zradi dveh biokemicnih, po posvetu z mojim ginekologom ( tudi to pripada gratis po 3. neuspelih…).
domnevam da histero oz laparo si pa ze imela? iz dravelj slisim veliko primerov kolegic, ko so jim samo nabijilai postopke, brez cesarkoli.
aja na medgenu cakas 1-3 mesece; potem je rezultat v roku 14 dni, ce je kaj cudega klicejo; midva sva dobila smao posto:)
zatezi, da ti dajo vse preiskave ki ti pripadajo!
Zivjo punce, tudi jaz se ponovno oglasam na forumu. Mi je res pasalo poletje na off od postopkov in tudi od foruma.
Drzim pesti za vse, ki cakate na svoje ++.
Imam eno vprasanje. Planirano imam histeroskopijo in laparoskopijo v Lj. Mi lahko katera kaj vec pove, predvsem kaksni so pregledi en dan pred predvidenim posegom in kako je potem glede okrevanja oz. kako hitro ste sle domov po posegu ? Vas je potem zelo bolelo ?
@mentos naceloma je povsod enako, jaz sem imela laparo lani v postojni; prides en dan prej, in po operaciji ce ni hujsega si en dan na intenzivni, im gres potem naslednji dan domov; torej vse skupJ 2noci, ce ne gre za kak hujsi poseg
@mentos103 sem imela laparaskopijo 4x, na dveh različnih klinikah, pa je približno enako.
En dan prej imaš sprejem in izpolniš vprašalnik o zdravstvenem stanju, dosedanjih posegih, alergijah ipd. Sestra ti izmeri pritisk in če je treba vzame kri – sicer moraš že pred tem narediti EKG in laboratorij in izvide prinesti s sabo. Potem počakaš ginekologa, ki če je treba naredi UZ (ni nujno, pri meni so npr preverili če je cista slučajno počila) in ti razloži kako bo potekal poseg/preiskava.
Greš v sobo in dobiš odvajala. Možno, da boš imela še razgovor z anasteziologom (eni imajo to že pred sprejemom, 2x pa sploh nisem imela). Tisti dan dobiš še kosilo / juho (kakor kje), potem pa samo še piješ nekje do polnoči. Zvečer dobiš tabletko za spanje.
Zjutraj te zbudijo, se stuširaš in preoblečeš, počakaš na vrsto. Te odpeljejo v operacijsko, pomagajo da se namestiš in te uspavajo. Zbudiš se ali v prebujevalnici ali pa na intenzivni. Tam potem si en dan in eno noč na opazovanju, v Po npr ti pomagajo da po cca 4h urah vstaneš in greš na WC, na Onkološkem pa dobiš kateter in ne vstajaš. Za bolečine dobiš zdravila v žilo po potrebi. Naslednji dan, če je vse ok te po viziti premestijo v sobo in greš potem tam okrog 11h lahko domov.
Boli najbolj rez nad sramno kostjo, pa še to kadar delaš kakšne take gibe (vstajanje, prepogibanje) – ampak ti pokažejo kako je treba vstati ipd. Bolniška je načeloma 14 dni, šive greš pobrati pa po 10h dneh. Tam nekje po 2-3 dneh si že dovolj ok, da lahko normalno funkcioniraš (kratki sprehodi, gospodinjska opravila).
Upam, da bo vse ok in boš hitro okrevala ?
@Anonimno 9149 juuuuhuuuuu bravo, čestitam ?? joj kolk sm vesela zate ?
Js se pa komej zadržujem da ne nardim testa prezgodej…. ??