IVF/ICSI/IUI 2021
Evy106, 29.08.2021 ob 16:39
@momo juhuhu cestitkeeee! samo tako domkonca!
@gostja meni se je ritem takoj vrnil, prva pac po neuspelem ivfu je bl prej kot bi mogla bit, potem pa nazaj v ritem, ce si pa sledila ovulacijo itd pa naredi test (ce ni kakih drugih razlogov zadaj) dostikrat se baje zgodi, da potem rata samo, ker hormoni se drzijo!
marusk88 drzimmpesti; rabis itak samo eno!
@hana41 srecno v nov postopek!
@fracek svaka ti cast! in ja glavo gor in v nove boje, vmes pa se zatezi da ti APS pogledajo! pa ce ti genetika ze pripada, kar se to, prevec primerov je bilo ko so na teh stvareh kaj nasli!
Jaz sem dobila po neuspelem postopku M 3 dni kasneje, samo da mi je namesto 3 dni trajala kar 7dni ? in ja spremljala sem ovulacijo, samo nisem si mislila, da se mi bo posrečilo, sem že skoraj bila prepričana, da je nekaj narobe, ker mi je že prejšnja M toliko dlje trajala, pa še cel čas me je grabilo kot da jo bom dobila, niti pomislila nisem da sem noseča, ker sem pred enim dnevom še preden sem napisala tukaj mail šla se testirat z poceni testom za 3.50€, pa ena črtica, potem sem po tvojem mailu zopet ponovila testiranje z Clearblue in je bil +, pa nisem verjela, sem šla še 1x po digitalnega Clearblue in je bil spet + pa spodaj 2-3 tedne. ? Upam da tudi ostalim tako rata medtem, ko čakate na naslednji postopek, srečno ?punce.
Živjo punce,
Še ena sotrpinka, ki ji je 2 leti nazaj uspelo po 4 poskusu (z zamrznjenčkom) in ima doma nagajivega fanta, ki pa bi sedaj lahko že imel sestrico/bratca 🙂
V Leonišču imamo še enega zamrznjenčka in sedaj potrebujem osvežitev spomina kako gre postopek 😀
Vem da moram najprej dobiti napotnico od svoje ginekologinje potem pa če se prav spomnim moram dobiti napotnico v Leonišču (od ene od ginekologinj)? Kako pa potem naprej?
trapica1, 31.08.2021 ob 17:29
Sem našla izvid pa piše oligozoospermija, v nativnem preparatu prisotni posamezni gibljivi in negibljivi spermiji. Ta diagnoza sploh ni tako slaba, ampak koncentracija 2,3 mio je pa zelo nizka + to da niso delali morfologije na tako diagnozo? Ne razumem več.
Mogoce jih je bilo res premalo za analizo? Ker nevem kaksno prakso imajo, mogoce sploh ne posiljajo morfologije? Moj je imel v najslabsem izvidu 10 mio semencic, ampak je itak mel se prevec negibljivih (mislim da celo 70%) in prevec nepravilnih oblik, tko da je res imel ono diagnozo k jih je premalo, so prepocasni, negibljivi pa se neprave oblike. ?
No, menda jim bo ja ratalo kljub temu najdit kakega junaka. ?♀️?
@nadebi Ko dobiš napotnico v Leonišču se naročiš na sprejem. Pri svoji ginekologinji prej opravi še bris (izvid ne sme biti starejši od 3 let). Testa za SPB mislim, da ne rabiš, saj gre za prenos zamrznjenčka. Lahko pa povprašaš. Z naslednjo m. opravijo prenos. Srečno in naj se tvojemu sončku čimprej pridruži bratec ali sestrica! ?
Gostja011, 31.08.2021 ob 11:57
Jaz sem dobila po neuspelem postopku M 3 dni kasneje, samo da mi je namesto 3 dni trajala kar 7dni ? in ja spremljala sem ovulacijo, samo nisem si mislila, da se mi bo posrečilo, sem že skoraj bila prepričana, da je nekaj narobe, ker mi je že prejšnja M toliko dlje trajala, pa še cel čas me je grabilo kot da jo bom dobila, niti pomislila nisem da sem noseča, ker sem pred enim dnevom še preden sem napisala tukaj mail šla se testirat z poceni testom za 3.50€, pa ena črtica, potem sem po tvojem mailu zopet ponovila testiranje z Clearblue in je bil +, pa nisem verjela, sem šla še 1x po digitalnega Clearblue in je bil spet + pa spodaj 2-3 tedne. ? Upam da tudi ostalim tako rata medtem, ko čakate na naslednji postopek, srečno ?punce.
Gostja, ne sledim čisto dobro, to si zdaj ugotovila? Torej ravnokar zvedela, da si zanosila naravno po neuspelem postopku? Če je tako, čestitke in eno lepo nosečnost ti zelim
@Gostja wohooooo, kaksna carica ???????❤❤❤ Bravo, pa to je noro. Cestitke iz srca, zdaj pa naj gre tako uspesno se naprej. Porocaj. Vsem nam “rosno mladim” si nam vlila upanje, ane @Hana? ? @Marsena, nas se kaj beres? Javi se nam kaj ?
@Jagoda, mi prosim osvezis spomin, na podlagi cesa si dobila ti napotnici in od koga (osebnega g ali na kliniki?). Za mano so zdaj 3. neuspeli transferji (2x sveza, 1 zamrznjeni) in 1 uspesen prenos z zamujenim splavom. Mislite, da sem zdaj “upravicena” do dodatnih preiskav? Imam pa se 2 pingota iz zadnjega, 3. postopka.
Trenutno sem se v bolnisnici, bolecine so se malo omilile, hormon dobro pada, jajcnik ni vec skoraj nic povecan, oba sta dobro prekrvavljena, cakam se danasnje izvide za vnetne parametre in potem upam, da me spustijo domov. Sem prosila, ce lahko grem kar danes, na viziti so mi sicer rekli jutri, ampak bom lahko sla prej, ce bo ok in bodo tablete zadostovale proti bolecinam. Do zdaj so mi dajali kar v zilo.
Saj tudi meni ni jasno, kako bi lahko bil jajcnik se od punkcije tako zdelan, ce je to bilo zacetek julija. Morda so ga zdaj vsi ti pritiski ob krcenju maternice tako zdelali, ker splav sem imela ene pol ure tako bolec, da bi steno pregriznila in ni nehalo do protibolecinske injekcije. Tako da zdaj vem, da ne grem rodit brez drog ?
Kako ste ostale? @Anonimna, kateri dan danes? 11.-ti? Kako se pocutis? Malo se, pa test …
@Marusk, kateri dan si ti danes? Mene je 4. dan po prenosu parkrat “piknilo”, potem pa nic vec znakov do testa ? Drzim pesti, da se je ze pridno vgnezdil ??
@Fracek jooj kaj jst to berem ? Kako si zdej? Upam, res upam, da si boljse in da se bolecine nehajo ? Ful je cudno, da bi te od punkcije bolelo sele zdej, vmes pa nic. Mene je bolelo skos od punkcije naprej in trajalo nekej tednov se. Nosecnost pa te bolecine lahko se poslabsa.
Kaj bodo pa naredil s tem, ko se ti ni vse samo scistlo?
Javi se kako si in kaj se dogaja, upam da bos cim prej bolje ❤️❤️❤️?
@Fracek ja v soboto je bil prenos,tako da sem 4 dan..prsi me mal bolijo,spodnji del hrbta me po malem boli ne glede na to kaj delam (ležim,sedim,čepim, kaj delam),najbolj zoprno je med spanjem ker mi noben položaj ne paše. Me pa od ponedeljka malo špika. Pa včasih če recimo čepim, imam tak neprijeten občutek v predelu maternice…kot da mi nekaj pritiska…
Ne upam preveč razmišljat o tem kaj je od progrsterona,kaj je res in kaj je v moji glavi ko si tako želiš da bi nekaj bilo ??
Se poskušam zamotit,da ne razmišljam preveč ?
Srečno vsem ???
@Fracek želim ti čimprejšnje okrevanje. ? Ter čim več moči za naprej.
Danes sen 10. dan tako je ? v bistvu se ne počutim nič drugače. Tu pa tam me špikne, pa križ me dosti boli..verjetno tudi od tega ker v službi skos sedim. Danes sem si dala utrogestan z enourno zamudo, pa še to prenalo globoko☹jaoo hitela sem na wc-ju. Upam, da če enkrat tako malo zamočiš ni kaj narobe.
@marusk držim pesti!!?
@fracek drzi se! 3 je neuspesni postopki oz splavi sonza genetiko in aps dovolj! zatezi za napotnico!vec ti napisem konec tedna! aps lahko tudi samoplacnisko na adrialabu, vendar ti sedaj pripada!
Včeraj sem imela sprejem pa se mi poraja par vprašanj 🙂 A mogoče katera ve, če za UV tudi dobim bolniško, za cel dan ali par ur? Sestra mi je razlagala nekaj o tem, kako na UV in da se preoblečem že prej zunaj, verjetno tam v kabini in grem potem noter? Tako na hitro je bilo vse, da sem si komaj kaj uspela zapomniti 🙁
noname123904, 02.09.2021 ob 07:08
Včeraj sem imela sprejem pa se mi poraja par vprašanj 🙂 A mogoče katera ve, če za UV tudi dobim bolniško, za cel dan ali par ur? Sestra mi je razlagala nekaj o tem, kako na UV in da se preoblečem že prej zunaj, verjetno tam v kabini in grem potem noter? Tako na hitro je bilo vse, da sem si komaj kaj uspela zapomniti 🙁
Tudi jaz sem imela včeraj sprejem 😉 za bolniško se dogovoriš z osebnim zdravnikom (uveljavljaš s potrdilom, ki si ga dobila včeraj na katerega bodo dopisali datum ultrazvokom). Če boš manjkala cel dan prosiš za 8ur bolniške, če ne pa pač toliko ur kolikor boš zmanjkala v službi.
Za UZ počakaš v isti čakalnici, ko si na vrsti greš v eno od dveh kabin, se zakleneš in se slečeš spodnji del, potem pa počakaš, da pokliče naprej. Po UZ se se vrneš v isto kabino, se oblečeš in greš ven, potem pa na oddelek IVF kjer ti dajo navodila za naprej (ali si daš že stop injekcijo ali se še špikaš).
Srečno 🙂
@Fracek jaz sem imela punkcijo konec aprila in sem bila v groznih bolečinah skoraj en mesec… pa še danes čutim bolečine in špikanje v desnem jajčniku ter občasno špikanje v maternici, sploh pred in po M ? sem povprašala G junija malo o tem in je rekel, da je to vse posledica punkcije in včasih traja, da se vse skupaj zaceli in postavi v normalo ? držim pesti, da se čimprej in s čim manj bolečin pocajtaš ?❤️