Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Bravo @Momo, tako se dela ???❤ Iskrene cestitke in zelim ti mirno do konca. Se nam pa le malo javi. Hehe, ja, clovek postane tudi precej vrazeveren cez vse te postopke ? Jaz sem npr. zdaj sparala vse injekcije od postopka, ne me vprasat zakaj, pomagalo ocitno ni. Morda naslednjic pridem s kaksno svezo ? – npr. metanje spodnjega perila cez okno ob polni luni ?

No transfer smo opravili ?. Od 6 celic se je ena sama oplodila ?(3 nezrele,ena se je nehala razvijat,s še eno pa nevem točno kaj je že bilo narobe) in prišla do njihovih besedah do ene zelo lepe blastociste. Pridno grejem in močno upam da je to to. Mi pa nič ni dala datuma za krvnega sestra…ampak moram doma narediti urinski test 13.9 in jim sporočiti rezultat..razen če bi se prej kaj vlilo (?upam da ne).

Oooo, Momo, kaj berem, krasno!! Krasna vzpodbuda, jaz sem ravno začela z dolgim, pa tud sem 41. Pomoje bom šla še ene trikrat prebrat tvojo zgodbo, pa tudi če se kak detajl napišeš iz svoje izkušnje, bom vesela. Srečno in le tako še naprej?

Punce,

jaz vas tudi še berem in držim pesti za vse, ki ste v akciji ???

@Fracek
, tebi pa en objem in upam da je sedaj že bolje. Sem vesela, da imaš še ?, da bo šlo hitreje.

Jaz odštevam do prvega pregleda, ga imam šele čez 3 tedne ?

Marusk88, prej sem imela par minut, pa nisem tebi uspela komentirati….močno močno stiskam pesti, da se tale pikica lepo vgnezdi in obstane. Čuvaj se, same pozitivne misli in naj ti hitro mine tole čakanje na test

Večer punce

Jaz bi rada nekaj vpršala te, ki ste imele neuspešen sveži prenos, itak pojavi se tista neželena M, kaj pol naslednji mesec ste normalno dobile M ali vam se je zamaknila, pa za koliko časa?

Pri meni zamuja skoraj teden dni.

@gostja011 meni je zamujala 10 dni pop neuspelem postopku,naprej pa nisem imela problemo..se je vrnila nazaj v svoje tirnice ?

@hana41 hvala ??

@Gostja011 jaz sem imela normalno, ampak imam redne M že od pamtiveka ? Neredne imam res samo izjemoma max 1x na leto (povečan stres, prekomerna športna aktivnost)… drugače pa je nekak normalno, da ti prva M po svežem prenosu zamuja od 3 do 10 dni ?

Danes sem bila na uz. V torek imam punkcijo.

Danes si dam samo stopko ane? Mal sem še zmedena ?

Utrogestan pa po prenosu začne ali kdaj? Nič mi ni povedala kdaj, samo da ga da na kartico.

@anonim11 ja danes je samo stopka. Držim pesti da bo uspešno ??

Z utrogestanom začneš popoldne po postopku. Na 8 ur, tako da sem jaz začela ob 14h na dan punkcije (6h, 14h, 22h).

Hvala 🙂

Upam, da bo uspešno ja, pri vseh 🙂

Punce jaz sem danes 7.dan pp prenosu 2 zamrzjenčkov…?? tole čakanje do 14. dni resss traja. Upam, da bi se vsaj en borec prijel. ?drźite pesti ße naprej

Za enkart se ne pocutim niç drugače. Me pa malo boli križ in vcasih pikne v maternici..nevem..ças bo povedal svoje. Lahko samo upam na najboljše?

@ Anonimno in @ Maruska držim pesti za vajini pikici

@Anonim
čimveč zrelih celic in naj se lepo poparčkajo

@Fracek
jaz sem tudi vse inekcije pridno stlačila v kozarec. ? Potem pa še poslikala, da če bi si moj sin kdaj drznil reč, da nisem dovolj naredila zanj…????

@Hana
Ja, mene je maraton in stres dolgega postopka, kljub dokaj nizkemu AMHju, lepo nagradil. Sem pa bila ves čas na dopustu oz na bolniški. ?V tem in v prvem postopku, iz katerega imam že sinčka, sem jemala matični mleček (kapsule) ter folno, omego 3 in ostale vitamine. In na enourne sprehode (hoja v hrib/hitra hoja) sem hodila, da sem se fanj predihala in spotila. Po punkciji in transferju sem počivala cca 3 dni, potem pa nadaljevala z malo bolj zmernimi sprehodi.
Ne vem, če si kadilka.Nekje sem brala, da tudi, če nehaš mesec pred postopkom, to doprinese k boljši kvaliteti sluznice in do neke mere tudi celic. Sama sem se tako že pred več kot tremi leti odpovedala svojim 5 na dan. Za čas postopka, nosečnosti in dojenja. V vmesnem obdobju do tega postopka sem pa vseeno vsake toliko kakšnega prižgala. Sploh ob kavi ali kozarcu vina…?

Držim pesti, da tudi tebe na koncu dolgega postopka čaka debeli plus!???

@momo juhuhu cestitkeeee! samo tako domkonca!

@gostja
meni se je ritem takoj vrnil, prva pac po neuspelem ivfu je bl prej kot bi mogla bit, potem pa nazaj v ritem, ce si pa sledila ovulacijo itd pa naredi test (ce ni kakih drugih razlogov zadaj) dostikrat se baje zgodi, da potem rata samo, ker hormoni se drzijo!

marusk88 drzimmpesti; rabis itak samo eno!

@hana41 srecno v nov postopek!

@fracek
svaka ti cast! in ja glavo gor in v nove boje, vmes pa se zatezi da ti APS pogledajo! pa ce ti genetika ze pripada, kar se to, prevec primerov je bilo ko so na teh stvareh kaj nasli!

Zanima me še, koga lahko vprašam, če vstavijo 2 zarodka?

To je moj 2. postopek, decembra bom stara 35.

Zivjo punce, tudk js vas ze nekaj casa berem in se “borim” z vami. Trenutno cakam na 1. posvet, ki ga imam septembra v Postojni. Je pa problem v partnerju, ki ima slab spermiogram (opravil je 3, od tega je bil 1 celo normalen in 2 slaba). Katera je se v Postojni? Realno gledano tiste, ki ze imate izkusnje… ce imam konec septembra 1. posvet… je realno pricakovati, da pridem v postopek se letos? Najbrz ne ane? Skratka, vsem zelim veliko volje in moci… skupaj nam bo uspelo, sem prepricana! ??

@Fracek, jaz sem enkrat na nekem forumu prebrala, da naj bi po ovulaciji oz. po postopku nosile samo spodnje hlačke živih barv, da privabiš pozitivno energijo. 😀 tako da metanje spodnjega perila čez okno ob polni luni mogoče ni tako neumno (hec) 😀

Odgovor na objavo uporabnika
Mandarina638, 30.08.2021 ob 09:23

Zivjo punce, tudk js vas ze nekaj casa berem in se “borim” z vami. Trenutno cakam na 1. posvet, ki ga imam septembra v Postojni. Je pa problem v partnerju, ki ima slab spermiogram (opravil je 3, od tega je bil 1 celo normalen in 2 slaba). Katera je se v Postojni? Realno gledano tiste, ki ze imate izkusnje… ce imam konec septembra 1. posvet… je realno pricakovati, da pridem v postopek se letos? Najbrz ne ane? Skratka, vsem zelim veliko volje in moci… skupaj nam bo uspelo, sem prepricana! ??

Sicer nisem v Postojni, ampak če je spermiogram tako slab, da po naravni poti zanositev ni mogoča oz bi bila zelo malo verjetna potem vaju bodo hitro napotili v postopek. Če je spermiogram povprečen pa se zna zgoditi, da bodo prej opravili še hormonske preiskave, ultrazvok, pregled prehodnosti jajcevodov… Naju so v Lj takoj napotili v postopek, dobila odobritev konzilija 10 dni po prvem posvetu in če ne bi smelo neki dopustov v juliju vi šla v postopek 2 meseca po posvetu. Zaradi dopustov se je zavleklo in grem v postopek septembra.

Joj punce, jaz sem med postopki res samo necrne spodnje hlace nosila. Sem si dala v glavo, da crne so bad luck?

@Fracek zal mi je, da se ti je to zgodilo. Cim prej po zamrznjencke- jaz sem dvakrat po kemicni/splavu, naslednjic spet zanosila. Si ze probala     haching? Medrol? Meni je to pomagalo in takoj ko zanosis, po vseh teh splavih, naj ti osebna napise napotnico za revmatologa, takrat si takoj na vrsti. Drzim pesti za vse, da cim prej rata in se obdrzi!!!

New Report

Close