Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

@Fracek ob prebirajnu tvojega sporočila me je kar stisnilo in jok, ker sem prav čakala tvoje poročanje in resnično upala in tudi pričakovala pozitivno novico… sem brez besed… drži se ❤️

Fracek, ceprav se ne javljam na ta forum, sem ga pa dolgo casa spremljala, predolgo. Med ostalimi sem si zapomnila tudi tebe.

Naj ti povem, da sem sama tudi sla cez te borbe, ivf postopki, prehranska dopolnila, mrzlicno branje ivf forumov in tuje literature, dva splava…dolge tri leta borbe in obupa, zalosti.

Potem pa, ko sva s partnerjem dobesedno odnehala, se predala da ne bova imela otroka in dejansko zakljucila z vsem, sem zanosila naravno. Imela sva nepojasnjeno neplodnost.

Celo nosecnost sem dobesedno trepetala, imela tudi rjave izcedke, ponoci nisem spala, edina zelja je bila le da se bo otrok rodil zdrav in ziv. In se je, sedaj imam v narocju cudovito en mesec staro puncko, moj mali cudez.

In povem ti, da za dezjem vedno posije sonce in tudi tebi bo. In vredno se je boriti, povem ti da se je vredno, do konca, ne obupaj, kot sem to naredila jaz .
Popolnoma te razumem in cutim, ker sem bila sama tudi na tem in v tistem trenutku se ti zdi da nikoli ne bo uspelo.

Bo! Samo pocakati je treba na trenutek, da ti bo prav poseben otrocek usojen.

Drzi se!

Zelim ti vso sreco!

Punce, jaz sem tako ganjena ob vseh teh vasih dobrih mislih in zeljah, empatiji. Hvala vam vsem iz srca, od prve do zadnje. ❤❤❤ Kaj bi jaz brez vas … vem, da cutite z mano, ker tudi jaz cutim z vami vase upanje, stiske, sreco ob dobrih novicah, odstevanje dnevov do pikanja, ultrazvokov, testov …

Vem, da vas je ze nekaj taksnih, ki cakate na rezultate in prenose, ampak zadnja 2 tedna sem se borila predvsem s sabo in svojim nihanjem pocutja, tako da vas nisem uspela bodrit. Drzim pesti za vas, bom prebrala jutri, ko bom lezala in cakala na “ciscenje” malo za nazaj in vam napisala kaj vec se o vcerajsnjem sprejemu v nasi “velecenjeni” porodnisnici.

Hvala vam 100x ????????

Pozdravljene vse.

Tudi jaz prebiram ta forum. Sedaj pa potrebujem vašo pomoč.

Včeraj bi si mogla dati tudi drugo injekcijo, vendar si je nisem, sem spregledala. Bi lahko bilo kaj narobe?

Na listu imam podčrtano, da bi naj imela cetrotide, doma imam pa orgalutran. Je to načeloma isto?

Upam, da bo ok, ker si je včeraj nisem dala ? tako sem čakala na to, potem pa zamočim.

Joj, @Fracek, groza, kaj sem to prebrala 🙁 pa tako sem bila vesela zate. Sploh si ne morem predstavljati kaj prestajas, res za to ni besed. Svet res ni pravicen… ampak enkrat mora posijati sonce za vse nas, mora! Drzi se, v mislih smo s tabo!

Preverim za vsak slučaj, da ne bo kakih presenečenj. Za sprejem v UKC rabiš PCT pogoj? Datum sprejema sem dobila po telefonu, rekla mi je samo, da naj pridem sama, brez partnerja.

Nugettka, mene je vprašala, če sem cepljena (sem) in nisem nič rabila dokazovati.

Anonim11, ne vem, kako je, če eno izpustila, a to imaš kratek protokol? Poklici v ambulanto.

Odgovor na objavo uporabnika
Nuggetka, 27.08.2021 ob 08:37

Preverim za vsak slučaj, da ne bo kakih presenečenj. Za sprejem v UKC rabiš PCT pogoj? Datum sprejema sem dobila po telefonu, rekla mi je samo, da naj pridem sama, brez partnerja.

Jaz sem imela sprejem to sredo v LJ: nisem cepljena in me niso vprašali po testu. Samo, če sem bila v stiku in če sem res zdrava.

Fraček: velik objem, žal mi je❤

Ni pogoj, meni so na mail napisali, da na sprejem prinesem PCT kodo, če jo imam. Zaenkrat PCT za pregled zahteva samo UKC.

Kako je pa potem s punkcijo oz. prenosom? To je pa potreben PCT?

Fracek, 25.08.2021 ob 09:17

Zdravo punce. Je prisel dan D, ampak vam zal sporocam, da ni utripa in da me caka splav. Otrocek je velik za 7t6d, po aplikaciji bi morala biti 9t1d. Razocarana, zalostna, potrta, zlomljena. Ena sama borba. ?

Fracek žal mi je punca, da si to doživela,velik objem,❤ zjokaj se in čimprej dvigni glavo gor in se potrudi potolažiti z realnimi dejstvi, da nisi edina veš. Vsaka od nas pozna nekaj punc, ki so imele naravno in SS, poznamo tudi take, ki so šle na umetno, katerim se je prav vsakič prijelo in so par krat imele SS in še take, ki se jim za milega Boga ne prime in ne prime in so kljub  neskončnim boji in večkratnimi porazi danes najbolj vztrajne in ponosne MAME, ni ga vraga da se jim kmalu ne pridružimo, če je njim ratalo bo tudi vsem nam, tudi meni in tebi. Drži se in bodi močna. ?

Zdravo punce, hvala se za vse naknadno zapisane dobre misli. Z vami sem se mocnejsa ❤ Najhujse je za mano, pred urco sem prisla domov. Ce bo katero kdaj zanimalo, vam seveda pisem tudi o tej preizkusnji, ampak gremo raje naprej k pozitivnim dogodkom. Drugace pa sem dobro, sem pretekla dva dni izjokala vecino zalosti. Po zamrznjencka lahko grem z novembrsko M, ce se bo vse ok scistilo.

@Mesecnica
, upam, da si startala s clomidom, marsikateri je uspelo z njim. Mislim, da od enega cikla nima bit kaj narobe. Jaz sem ga jemala 3, pa ni bilo nekih negativnih “stranskih ucinkov”, so se pa mi cikli skrajsali po terapiji iu 28 na 24 dni in po letu dni sem pricapljala na nekje 26 max. 27. To je vse, kar se bistvenega spomnim. Srecno ???❤

@Obupana
, zal mi je za negativen rezultat. Upam, da se ze pobiras in da bos kmalu nasla voljo in pogum za naslednji postopek. Ne ves, kaj lahko “izgubis”, ce ne poskusis. Meni bi bilo zmeraj zal, ce ne bi poskusila vseh moznosti, ki so na razpolago. Posiljam ti dobre zelje in super duper zensko moc, za katero sama ves, da se nekje se skriva ??

@Marusk88, naj te jutri pricakajo novice s cim vec lepimi zarodki. Uspesen transfer ti zelim in potem skupaj odstevamo dneve ????

Zdaj sem pa ze pozabila vzdevek punce, ki mora bit zdaj ze en 6. dan po transferju. Kako si? Kaksni znaki? Mocno drzim pesti za + ?❤

Glede urinskih testov … jaz sem ga vsakic delala ze pred krvnim. Prvic 12. dan po svezem (M ze 7. dan), in minus, neuspesen postopek. Drugic pri zamrznjenem 11. in mislim da 14. dan, negativen test, M ni bilo, 3.dni po prenehanju utrogestana se je vlilo, pa se to po dveh dneh konec. Tretjic po transferju 2 svezih zarodkov sem zakrvavela mislim da 9. dan, test 11. dan negativen, neuspesen. Zadnji uspesen postopek s svezim zarodkom urinski test mocno pozitiven na 12. dan. Sklepam, da pri svezih zarodkih urinski test 11. dan zagotovo ze pokaze vsaj rahlo crtico, medtem ko pri zamrznjenih 13. dan tudi ze mora dat nek uvid v to, kaj se dogaja. V glavnem, to je namenjeno vsem, ki se ne boste mogle vzdrzat (kot jaz ?), pa se tu se seveda lahko vedno zgodi kak cudez, tako da je treba upat do zadnjega. ?

Kopala sem se letos hitro po prenosu, ampak res v neoporecni morski vodi, v nekih bazenih in (zal) na slovenski obali pa si ne bi drznila.

Babe, naj vas spremlja vsa sreca, ki jo se premore ta svet. ❤❤❤

@Anonimno11, kako si pa ti resila s tisto injekcijo?

Nuggetka, 27.08.2021 ob 12:52

Kako je pa potem s punkcijo oz. prenosom? To je pa potreben PCT?

Pred punkcijo te oni pošljejo na test (verjetno kakšen dan prej??), se opravi pri njih. Za prenos se pa mislim da ne rabi. Na enih klinikah delajo test samo če je punkcija pod narkozo…

V Mariboru so me zjutraj pred punkcijo pod narkozo poslali na pcr test na covid tocko. Rezultate sem dobila v roku pol ure. Za punkcijo brez narkoze pa testiranje ni bilo potrebno. Stvari se pa tako hitro spreminjajo, da je lahko ze jutri drugace. V Mb res dajejo konkretno vsa navodila predhodno na mail, tako da ni nekih vecjih dilem.

Dala sem si jo takoj, ko sem se spomnila na njo. Potem zvečer pa normalno naprej.

Tako piše v navodilih 🙂

Na uz je bilo pa vse ok, sem dobila še za 2 dni injekcij.

Tudi jaz sem tule sicer že kar nekaj časa samo opazovalka – forum mi je bil res v veliko pomoč pri soočanju z najinina diagnozama, prvim IVF postopkom ter tudi ob soočenju z neuspešnim 1. prenosom..nato pa veselje, pozitiven test po FET. In 1. pregled pri osebni ginekologinji, kjer so me čakale žalostne novice tako kot tebe Franček…14 dni po splavu se še sestavljam, ampak probam gledat na celotno zadevo pozitivno…brez pomoči dragega nebi šlo 🙁 Tudi sama upam in držim pesti, da za vse punce tule posveti sonce, je težko ampak cilj je samo eden ❤️ Franček, uzemi si čas da predelaš, izjočeš, nato pa glavo gor in v nove boje! Se bomo bodrile in ni vrag da nas nekoč razveseli mala štručka ❤️ Punce srečno!

Mi lahko še katera svetuje kakšno anestezijo izbrati? Je lokalna dovolj ali zelo boli? Imam pa kar visok prag bolečine.

@Nuggetka sama sem 3xvzela le lokalno. Nikoli pa nisem imela res velikega št. foliklov (med 2 in 9). Vkolikor bi jih imela več, bi vzela analgezijo, popolne narkoze nikoli. Mam par kolegic anesteziologinj in vse odsvetujejo popolno narkozo, kjer to ni res nujno potrebno…

@Fracek Hudo mi je, da si morala čez tako bolečo izkušnjo. Zjokaj se, žaluj, vzemi si čas, potem pa glavo gor in v nove boje.??? Imaš pingvinčka in če je zarodek zdrav, imaš vse šanse, da se naslednjič vse lepo izide. Te pa izkušnja zaznamuje.

Sama sem pri 40 doživela SS z zamrznjenčkom, v oktobru neuspešen postopek z enim zarodkom, potem pa v marcu pri 41 dolg protokol in 3 zarodki. Kar nisem mogla verjet, ko so me po krvnem poklicali, da sem srečka nosečka. Ves čas sem samo čakala, kaj bo narobe. Niti na forumu si nisem upala priznati, da mi je uspelo… (Oprostita @Evy in Hana, ker vama nisem odgovorila. Preprosto nisem mogla…)

Pa je šel srečno mimo UZ, nuhalna, Nifty, in še morfologija. In ko sem rekla, da vam moram vsem puncam pisati, da vam vlijem upanje in pogum za naprej, me v 24t pokliče tašča, ki je sicer cepljena, da je zbolela za Covidom. ? Smo bili v tesnem stiku večkrat, vendar zgleda, da cepljeni res manj prenašajo okužbo, saj je bil PCR 4dni po zadnjem stiku negativen. Seveda ga čez nekaj dni ponovim, ampak sem zaenkrat optimistična.

Bottom line, oz. kaj sem se naučila: en splav ne pomeni, da te nekoč ne čaka zdrava nosečnost. Pa tudi brez veze se je sekirat med postopki in naprej, saj tokrat za razliko od prve nosečnosti, nisem imela niti enega samcatega izcedka… Če se odločim še za tretjega, si moram to nekam shranit. ? Kar se pa korone tiče, se zaenkrat pazim in delam vse v moji moči, da zaščitim sebe in fantiča, ki ga nosim. Cepiti se prej nisem mogla, saj sem bila v postopku, med nosečnostjo se ne mislim, se pa nameravam takoj po porodu.

Srečno moje drage soborke. Stara koka ? drži pesti za vse vas in vas še naprej spremlja. Čimveč + v septembru!

New Report

Close