IVF/ICSI/IUI 2021
Živijo. Danes je 11 dan po prenosu svežega zarodka. Ker sem preveč neučakana sem naredila test. One step mi je pokazal rahlo črtico, zato sem test ponovila in First sign ni polazal ničesar. Je mogoče da 11 dan test še nič ne kaže pa bo vseeno prišlo do tako željene nosečnosti. Hvala za odgovore že v naprej
@Obupana922 One step test (10miu) je bolj obcutljiv kot first sign (25miu), zato je tudi mozno da prej pokaze crtico.
Bodi pa pozorna, ker one step veckrat pokaze tudi crtico, ko je nebi smel. Se mi zdi da je pri vseh najobcutljivejsih testih tako. Ti svetujem, da pocakas se dva dni in ponovis s first sign. Bi ti moralo sigurno pokazati v dveh dneh… Ce pa si neucakana, gres pa lahko na krvni test ki ti bo ze sedaj povedal rezultat in bo tudi najbolj siguren.
Mocno drzim pesti, da se crtica rzvije v en debel plus! Sporoci.
joj, vmes pozabim imena oz. vzdevke ? ena je pisala, da njen partner je Q10. Hvala, bom tudi jaz mojemu začela dajati ??
@Mesečnica, kdaj pa naj bi začela s clomidom?
Jaz se spomnim svojih začetkov. Sem imela 3 škatlice Dobrostona in ravno, ko bi mogla začeti jemati, sva dobila moževe izvide. Tako da jih nikoli nisem začela jemati, ker mi je rekla G, da ni smisla.
@Marusk. Držimo pesti. Mene je tudi po petih dneh že tako začelo matrat, je znak da se že nekaj dogaja ?
@Obupana. Če si delala 11. dan je pomoje že malo hitro.. Ma če ti je nekaj pokazalo, potem očitno nekaj bo. Držimo pesti! Ti pa vsak dan ponavljaj teste. Jaz sem delala takrat 13. dan, ker sem imela take krče, da sem bila prepričana, da se bo ulilo..sem pa delala First Sign in potem sem še CB.
Punce, kako pa je glede testiranja hormonov? To te napotijo na prvem pregledu?
Jaz si malo kaluliram. M bom imela ravno en teden pred pregledom. Potem bi najbrž naslednji cikel lahko šla testirat hormone. Potem pa mogoče kaj dalje …potem bo že tako november. Decembra sploh delajo? Skratka, bova pomoje padla šele po novem letu …
Pika1212, 20.08.2021 ob 10:25
joj, vmes pozabim imena oz. vzdevke ? ena je pisala, da njen partner je Q10. Hvala, bom tudi jaz mojemu začela dajati ??
@Mesečnica, kdaj pa naj bi začela s clomidom?
Jaz se spomnim svojih začetkov. Sem imela 3 škatlice Dobrostona in ravno, ko bi mogla začeti jemati, sva dobila moževe izvide. Tako da jih nikoli nisem začela jemati, ker mi je rekla G, da ni smisla.
@Marusk. Držimo pesti. Mene je tudi po petih dneh že tako začelo matrat, je znak da se že nekaj dogaja ?
@Obupana. Če si delala 11. dan je pomoje že malo hitro.. Ma če ti je nekaj pokazalo, potem očitno nekaj bo. Držimo pesti! Ti pa vsak dan ponavljaj teste. Jaz sem delala takrat 13. dan, ker sem imela take krče, da sem bila prepričana, da se bo ulilo..sem pa delala First Sign in potem sem še CB.
Punce, kako pa je glede testiranja hormonov? To te napotijo na prvem pregledu?
Jaz si malo kaluliram. M bom imela ravno en teden pred pregledom. Potem bi najbrž naslednji cikel lahko šla testirat hormone. Potem pa mogoče kaj dalje …potem bo že tako november. Decembra sploh delajo? Skratka, bova pomoje padla šele po novem letu …
http://www.reprodukcija.si/preiskave/hormonske-preiskave/
Hormone greš 2-6 dan cikla, vprašaj svojo osebno zdravnico, če bi ti ona dala napotnico, lahko greš pa samoplačniško.
Potem se načeloma naredi še 3D ultrazvok v drugi polovici cikla, tako da to boš lahko v istem ciklu uredila. Partner bo moral na spermiogram ( tudi to lahko dobi napotnico od osebnega zdravnika).
Več izvidov kot imaš hitreje gre naprej.
Če je poznan vzrok za neplodnost (je eden od partnerjev neploden) in imaš preiskave že narejene te dajo takoj na konzilij in ko odobrijo greš v postopek. Drugače pa ko se naredi vse preiskave greš spet na posvet in se potem vidi kako naprej – lahko takoj v postopek, lahko je treba kakšno operacijo ali pa se proba s spodbujanjem ovulacije…
@Fracek ta grenak okus v ustih sem mela tud jst vec tednov, kar muka mi je bila od tega. Kar se tice las in nohtov pa tud koze…nisem pricakovala takega izboljsanja. Prej sem vedno morala lase umivat na 2-3 dni, zdej si jih skoraj ne bi sploh rabila, se mi nic ne mastijo. Mozilji so v tem casu postali prazgodovina, nohti pa skoraj kot iz najtrsega jekla. Edini pozitivni ucinki nosecnosti pri meni, ker me vse drugo zajebava. Bos videla, kako se sele napetost stopnjuje v zadnjem tromesecju. Kaj je spanec skorajda vec ne vem, zivcna sem za popizdit, vse me boli, komej se kej naredim po bajti in skrbi je ogromno…blizje kot sem pdp-ju vecji so strahovi. Po eni strani gre cas hitro, po drugi pa nikamor.
Ce rodim tega otroka zivega in koliko toliko zdravega in mi kdo omeni se eno nosecnost, ga bom fentala. Mislim, da mi bo teh 9 mesecev vzelo vsaj 10 let zivljenja. Sej po drugi strani, ko mali brca in mi premetava organe na vse strani, sem vesela in se z njim pogovarjam, a je vseeno tolk ene napetosti v meni, da mi je na trenutke res za znoret. Temu pristej se kup vsakdanjih zivljenjskih tezav pa smo tam kjer ne bi rabil bit. Vem, da je vse to normalno kar cutim in dozivljam, nisem edina nosecnica s strahovi in tezavami, a sele ko sam vse to dozivljas, ves kako je drugim in jih razumes.
Ti se mi drzi, vecina tezav v nosecnosti je prehodne narave in upam, da se tebi ne bo dogajalo kot meni, da se ena tezava konca, pridejo pa tri nove. Pa cuvej se in javi, ko bos mela potrditveni UZ ❤️❤️
@obupana odvisno ne tudi materi dan je bol ET; ce je slo za 3. dnevni potem je 11 dan prezgodaj za test! dezim pesti!
@microbio; vse bo ok! verjemi v to! naj te cim vec nezno brca da te pomiri (drugace pa srcno razumem tvoj strah; samo sej ko le gre se je treba zbrcat v pozitivo)
@fracek @simonchy kako gre? za latere teste sta se odlocili?
@obupana922 ? vseeno ga naredi..vem da je težko..
Jaz sem se po obeh postopkih (prvič je bil transfer, drugič ga sploh ni blo) zjokala kot dež. Je kar lilo iz mene. Ampak ker vem zakaj to delam mi je bilo potem lažje se spraviti v nov boj. Rabiš par dni da se spraviš k sebi. Je pa vsaka drugačna in drugače procesira take stvari.
Včeraj na UZ vse zgledalo super,je rekla G da sem pa hitro tole zrihtala ?. Je bla včeraj zvečer stopka in jutri zjutraj ob 8h punkcija ??
Kako pa kaj ostalim kaže? Je še katera druga začela s špikanjem ali blizu punkciji/transferju?
@nesrečnica – hvala za link
in vse informacije ?
@mesečnica – držimo pesti, da bo morda pa res Clomid naredil svoje ?
@obupana- dokler se ti ne prav ulije, ni še nič izgubljeno. Močno držim pesti še naprej … sporoči nam. Tudi če pa vseeno to pomeni, da bo prišla M, res najbrž najbolj pomaga, da se izjokaš in pa nekaj časa mora miniti.
@Marusk – super novice! Sporoči, koliko celic so ti dobili.
Oh jaz bi zelo rada rekla, da sem blizu, ma bo še malo trajalo.P
ovejte mi prosim punce, kako hitro dobiš pošto od konzilija oz. pač kako hitro vse pregledajo? In potem ko ti odobrijo pokličeš na UKC in ti vse naprej povejo …In pa kri za SPB greš dat pred konzilijem ali potem? To daš kar tam v Leonišču ali greš spet kam drugam? Se opravičujemo za polno vprašanj ?
@Pika1212 jaz sem dobila pošto od konzilija 10 dni po pregledu, je bilo res hitro. No v postopek grem pa septembra, ker so imeli vmes dopuste. Drugače je konzilij najmanj 1x na mesec, tako da v roku 1 meseca bi skoraj morala dobiti pošto in tam ti vsa navodila za naprej pošljejo.
Ko dobiš pošto od konzilija se z naslednjo M prijaviš v postopek, okrog 22 dneva ciklusa imaš sprejem kamor odneseš vse papirje, ki ti jih pošljejo, potem pa greš z naslednjo M po injekcije in se začneš špikati.
Za SPB dobiš napotnico v pošti iz konzilija in greš oddat kri na Transfuzijsko kliniko, brez naročanja med tednom od 7-17h, je pa fajn da počakaš, da dobiš datum sprejema, ker je lahko izvid star max 3 mesece.
Marusk88 jaz sem tudi v postopku, trenutno 5.dan špikanja, v sredo imam prvi UZ. Sicer je to najin tretji postopek, tudi jaz imam tokrat Gonal (prvič Puregon, drugič Bemfola). Hitro si dobila stopko, odlično ? Srečno jutri na punkciji! Upam na najboljše rezultate in držim pesti da tokrat uspe vsem nam ??
@obupana922 daj si malo časa preden se odločiš odnehat. Zdaj rabiš malo časa zase,da se nazaj sestaviš in predelaš kar se je zgodilo. Bo bolje ? en velik objem za tolažbo ?
@sky90 o potem sva si pa blizu ja..že v prejšnjih dveh postopkih sem imela 11 ali 12 dan punkcijo..imam krajse cikle. ? Za vse da nam rata ? me že mal živčki dajejo…mamo to ??