Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Hej anonimno….mislim, da ti bodo kar oba lahko vstavili, mene so samo vprašali koliko jih vstavijo, pa smo podobnih starosti…

Na dan prenosa mora partner priti zraven (papirje podpisat), na sam prenos pa ne gre s tabo, saj to je 2 minute, pa konec…meni tudi ne bi zgledalo, da bi še partner tam svetil..hehehehe

Mislim, da se kamot kopaš pred prenosom, malo je sicer butasto z utrogestanom, ampak se da… jaz sem se kopala 4 ure po vstavitvi….

Glede bolniške….mislim da je vključno z dnevom prenosa ja…nisem pa ziher…

Srečno! 🙂

@simonchy341 hvala ti za info. Pa tebi so vstavili dva?

hehe si se že po prenosu kopala…☺ no vse se da.  čestitke še tebi enkrat.

Drzite pesti punce še za mene ☺☺

Meni so vstavili enega, sem rekla za enega in zdaj je že moj mali “fižolček” 🙂  🙂 🙂

Ne, ne, nisem se kopala takoj po prenosu, je kar nekaj časa minilo od prenosa (slab mesec), hotela sem reči, da sem se kopala 4 ure po vstavitvi utrogestana..

Držim pesti!

Kje pa potekajo sprejemi? Je to v isti zgradbi kot je ginekolog Drobnič? Bom bolj na tesnem s časom pa se raje prej pozanimam ?

Odgovor na objavo uporabnika
Frka1, 18.08.2021 ob 10:17

Kje pa potekajo sprejemi? Je to v isti zgradbi kot je ginekolog Drobnič? Bom bolj na tesnem s časom pa se raje prej pozanimam ?

Sprejem je v IVF ambulanti  (Stara porodnišnica-pritličje, mislim da zraven ultrazvoka). To je če prideš po Šlajmarjevi dol (v smeri vožnje) stavba na desni proti UKC, medtem ko je Leonišče na levi strani ceste. 

Potem je to verjetno ta stavba, ki je z novo porodnišnico povezana s prehodom? So tam potem vsi postopki (prevzem injekcij, punkcija, transfer) v vezi z IVF-jem?

@Frka Ja, to je ta stavba. Ko prideš noter, ti zmerijo vročino, poveš zakaj si prišla. Levo je IVF oddelek, kjer prevzemaš zdravila, opraviš punkcijo, … sprejemna ambulanta pa je na desno,  kjer jetudi UZ. Te bo že zdravstvenik, ki ti bo meril temp. pravilno napotil, če ga pobaraš.

@simonchy
Kako si rešila s progresteronom? Jaz nisem spraševala sester (nimajo pristojnosti predpisati), sem poklicala direkt leonišče. Ker je bil moj IVF ginekolog na dopustu, so me vezali k dr. Šalamun (zakon dohtarca BTW, ful “gajstna”). Sem ji razložila, da vem, da načeloma ne predpisujejo, ma da jih imam 38 in me, ker je prva nosečnost, zelo skrbi. Pa še navrgla sem, da sem prebrala, da je v tujini ustaljena praksa do 12 t, pa da baje v MB tudi…Rekla, da me razume in čez 2h sem imela že na kartici…

@Anonimno
ja, bolniška ti pripada 3 dni, vključno z dnevom prenosa. Torej prenos+2dni.

Hvala za napotke, zdaj bom mnogo hitreje našla, važno da pravo stavbo zadanem, potem bom že 😉

Sem v postopku. Punce vprašanje ob prihodu menstruacijskega ciklusa je potrebno drug dan zjutraj takoj na UKC Mb za prejem injekcij ali se napiše mail in ti napišejo kdaj prideš?

Pika1212, hvala za odgovor. Tudi moj jé dopolnilo (podobno kot profertil) in pa zraven še koencim q10 (študije dokazujejo izboljšanje parametrov spermiograma). Zanima me ali bodo ti antioksidanti kaj pomagali, glavno upam, da bo dovolj za ICSI.

Glede skupnega pregleda pa ne skrbi, pri meni je vse potekalo tako hitro na prvem pregledu, da tudi, če bi partner bil zraven ne bi nič spremenilo. Javi kako bo potekalo pri vama.

@fracek, da te malo potolažim, jaz nisem imela oz. še vedno nimam nobenih nosečniških znakov. Mogoče, da mi je parkrat zvečer postalo malo slabo pa še to tam okrog 13 tedna. Zdaj edino kar opazim so temnejše bradavice ampak ni bilo pa to od začetka, no pa seveda trebuh in brcike mojega “mangota” ?

Ve mogoče katera kdaj se bo sestala komisija v septembru? Hvala.

Punce še vprašanje-za prenos zamrzjenčkov je potreben kakšen PCT? Da vem ce se moram na test prej ?

@Polix, hvala za te besede, ker se trenutno pocutim res kot kup ? V meni na case kar vre od negotovosti in skrbi, valjda sem zaradi tega razdrazljiva in bi se najraje nekam zavlekla ter razjokala kot mali otrok. Ce bi lahko, bi kar pobegnila nazaj na morje. Res je mucenje tako dolgo cakat na 1. UZ. Saj sem hvalezna, da mi ni treba objemat skoljke in da mi hrana ne smrdi, pa vseeno. Ima pa mi vsa hrana okus po grenkem, kot po kavi, ce ne spijes gor nic tekocine. In vceraj se mi je tako zlustala pica, potem pa en in isti okus v ustih. Razocaranje totalno ?

Sicer pa sem vesela zate, da se tako dobro pocutis in vama gre z dojenckom odlicno ?

Drzim pesti z vse punce, ki pricenjate s postopki.

Ena od vas je pisala o tem, da jo je G dal med postopki na clomid. Ta praksa med postopki se mi zdi precej neobicajna, po navadi se poskusi s clomidom preden te napotijo v IVF. Meni je po 3 mesecih clomida osebni ginekolog rekel, da mi ne bo vec podaljsal terapije, da po nepotrebnem ne izcrpavas jajcnikov, tako da vsi ti “spodbujevalci” tudi niso brez vpliva. Med mojima zadnjima postopkoma je bilo mislim da 4 mesece razpona, ampak pri meni se zaradi let ze mudi in se po mojem nima smisla ozirati na to, ker je zaloga jajcnikov ze tako zmanjsana.

Za MB vedno posljejo mail z navodili o vkljucitvi v postopek, kdaj prit po kaj in kdaj kaj javit. Ce niste dobili mailain niste ziher, ga sami posljite, v par urah odgovorijo ponavadi.

Anonimno 9149, 19.08.2021 ob 13:29

Punce še vprašanje-za prenos zamrzjenčkov je potreben kakšen PCT? Da vem ce se moram na test prej ?

Kakor jaz vem samo za punkcijo v Anastazijo zaenkrat zahtevajo PCT

Fracek, jaz sem tista, ki je dobila na kontroli 3 mesece po 1. ICSI Clomid, rečeno mi je bilo, da poskusimo en cikel, če ne bo uspešen, lahko gremo že septembra v 2. ICSI. Argumenti, zakaj ne še 2. postopek so bili, da ni dobro prepogosto s postopki, ker se izčrpavajo jajčniki, da je lahko seme enkrat slabe kakovosti, drugic dobre (na vprašanje, če naj partner ponovi spermiogram (opravil ga je samo 1x), je bil odgovor, da ni treba, da ne bo partner pod stresom, kar ne vpliva dobro na kakovost semena) in, da se avgusta ti postopki tako ali tako ne izvajajo. Pa se sprašujem: in, če je spermiogram še vedno slab, bom jemala Clomid brez potrebe, tudi Clomid ni nedolžno zdravilo.

Sem v dilemi ali sploh poskusiti s Clomidom in it na kontrolo ali prenesti napotnico v Maribor.

Kako je pa v LJ? Sprejem sicer še čakam, a potem ko dobim menstruacijo se naročim, da pridem po injekcije ali samo pridem?

nuggetka, 19.08.2021 ob 19:19

Kako je pa v LJ? Sprejem sicer še čakam, a potem ko dobim menstruacijo se naročim, da pridem po injekcije ali samo pridem?

Meni so bolj izkušene punce napisale, da po sprejemu kar prideš potem drugi dan M, da se nič ne naročaš.

Povem iz trenutnih izkušenj…ko imaš sprejem odneseš tja vse tiste papirje, potem pa ko dobiš M samo prideš drugi dan tja…je na preglednici ki jo dobiš napisano od kdaj do kdaj se lahko javiš za inekcije.

Malo s strahom čakam soboto ko imam prvi UZ,pa da se malo vidi ali se še kaj podaljša inekcije ali ne…me spodaj že vse malo tišči… ?da je kaj dobrega zraslo ?

Marusk88, 19.08.2021 ob 20:58

Povem iz trenutnih izkušenj…ko imaš sprejem odneseš tja vse tiste papirje, potem pa ko dobiš M samo prideš drugi dan tja…je na preglednici ki jo dobiš napisano od kdaj do kdaj se lahko javiš za inekcije.

Malo s strahom čakam soboto ko imam prvi UZ,pa da se malo vidi ali se še kaj podaljša inekcije ali ne…me spodaj že vse malo tišči… ?da je kaj dobrega zraslo ?

Vso srečo ?

New Report

Close