IVF/ICSI/IUI 2021
Nuggetka, 12.08.2021 ob 09:32
Jaz sem zadnjič klicala za datum za sprejem pa mi ni nič omenila, da rabim kak PCT…
V torek sem imela sprejem. Sestra noro prijazna, izpolnis se nekaj papirjev, pokaze ti kako si das inekcije (ker bo moj 3 postopek je rekla da sem verjetno ze profi ?). Po inekcije prides drugi dan M. Nobene najave kdaj ali karkoli ..majo ure ko delajo in takrat prides iskat. Meni ni nic rekla da bi mogla imet PCT…imam vedno sabo sicer ampak ni bilo potrebe.
@jagoda joj no ? en velik objem!
Punce, pozdravljene.
Pred dvema tednoma sem imela zgodnji splav po prvem poskusu IUI, zdaj se počasi čustveno pripravljam na nov poskus.
Veliko berem o baby aspirinu. Mi lahko katera prosim pove, katere tablete točno so to in kje jih kupite (kakšna doza aspirina)? So vam jemanje svetovali zdravniki ali ste se same tako odločile?
@Jagoda, žal mi je. 🙁
@ jagoda moje sožalje 🙁
Drugače pa zdaj berem to uredbo o “plačljivih testih” in piše med drugim, da se iz proračuna RS zagotovijo sredstva za uporabnike zdravstvenih storitev, ki niso polno cepljeni… Uporabnik zdravstvenih storitev je pa po moji kmečki pameti vsak, ki plačuje zdravstveno zavarovanje oz vsak, ki hodi k zdravniku…
@jagoda joj drzi se! zdaj pa k vprasanju: so te ze testirali na APS? kaj pa genetika? ce se to ponavlja je treba malo zatezit da se narefijo preiskave!
Ne ničesar niso še delal mam namen zdej zatežit ja…se morem prestavt v ukc…ker zdej sva mela it namen še enkrat samoplačniško h rešu…pa je v tem času dvakrat ratal naravno…tko da ja zgleda je problem kje drugje, do oploditve in vgnezditve pride vedno… se pa vse konca do 10 tedna…tko da najbrz nima smisla rint kar v postopek… a to ti lah da tud osebni ginekolog pregledat?
@jagoda koliko splavov si imela sedaj; 3je zadostujeno da dobis od svojega gin napotnico za kariotipizacijo; partner pa id isebnega zdravnika;
za aps rabis napotnico za revmatologa ali hematologa; sednji bo hitreje; jaz sem sla APS kar samoplacnisko delat v adrialab (posljejo v nemcijo); mi je pa to svetoval moj ginekolog.
Mogoce je smisleno pogledat se kake druge motnje strjevanja krvi, so pa doskrat zgodnji splavi posledica kakih APSov in podpbno. v laterem tednu je bil pa prejsni?
drzi se in ne obupat!
ce ti genetika se ne pripada pojdi vsaj samoplacnisko na aps!
@jagoda pa se zatezi za napotnico za genetiko; tisto je drazje in se splaca cimmprej v vrsto dat, na aps pa res pojdi, ce ti rata mi pisi na zs; jaz ne znam pa ti posljem kaj naredi za aps
Punce, pozdravljene,
bi se priključila vašim pogovorom. Doma imamo enega sončka z ICSI postopkom pri Rešu. Je uspelo prvič. Sedaj se podajamo v nove boje, tokrat v Leonišču, ker ni več koncesije pri Rešu.
Je katera taka, da je za drugega otroka menjala? Midva imava že znano diagnozo (neplodnost pri možu) in res upam, da ne bova zdaj rabila čisto vsega še enkrat delat oz. da bo šlo kaj hitreje …
Pozdravček vsem 😀
sem pozabila pripisati še za spodbudo vsem, ki čakate, da sem jaz ena tistih, ki mi je šlo res vse narobe, a sva na koncu le dočakala plusek. Polila sva stop injekcijo, slabo sem reagirala in so mi punktirali le 5 celic. Oplodili sta se samo 2. A na koncu je uspelo. Močno upam na tako srečo tudi v drugo in stiskam pesti tudi za vse vas, vem kako je težko vse skupaj in to čakanje … 😀
@Nuggetka v mojem primeru pri Rešu sva mogla it oba prevzet injekcije, ker ti jih prvic da ginekolog in pokaze kako z njimi rokovat, ce je to tvoj prvi postopek. Ce ne, gre pa po moje lahko tud partner iskat.
@Jagoda jooj zal mi je, upam da se sedaj posvetis iskanju vzroka in da kmalu ugotovite zakaj prihaja do tega, da boste potem lahko ustrezno ukrepali in uspesno speljali nosecnost do konca ❤️
@Fracek kako si kej, kej novega pri pocutju? ?
@Evy in ostale punce, hvala vam za lepe in spodbudne besede ❤️
Nuggetka – precej slab. Samo posamezni spermiji. Vidva bosta tudi imeli ICSI?
Tebe so kaj gledali, če je problem pri možu oz. kako hitro sta prišla do postopka od prvega pregleda? Mož ima konec avgusta spermiogram in potem konec septembra imava skupaj pregled.
Glede injekcij je pa za prvič fajn, da ti nekdo pokaže. Pri Rešu sva šla oba prvič. Tudi razloži, kako se zmeša zdravila.
Mikrobio88 – zate sem prebrala da si nosečka, čestitke! Ti samo uživaj. Sem bila pa tudi jaz taka zelo zaščitniška nosečka. Se mi zdi da smo nosečke po postopku še nekoliko bolj, kar je čisto logično. A vama je v Leonišču uspelo?
Saj na posvet grem sama (Covid restrikcije), samo kolikor berem greš potem drugi dan M iskat injekcije (jih ne dobiš na posvetu). Na ICSI naju je napotil že na prvem skupnem pregledu, to je stvar, ki se je itak ne da pozdraviti.
Pika, ja tudi midva bova na ICSI, koncentracije so bile precej slabe, nima pa azoospermije, tako da verjetno se bo našlo par živih oz. primernih.