Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

@Fiona, cestitke ❤❤?? Kako lepo je to brat. Naj gre kar tako lepo naprej.

@Simonchy
, midve pa obe v 6. tednu ? Po aplikaciji sem danes natancno 5t in 6dni. Sem pa dobila danes posto, da imava se 2 zamrznjencka. Srcno upam, da ne bo treba po njiju ???? je pa lepo presenecenje, da je bil najin 3. postopek tako uspesen ?

Glede prehrane nic ne spreminjam, sem tako ze na veliko sadja in zelenjave, oresckih (sem vegi). Sladkarije bom poskusala drzat na distanci, manj kave, to pa je to zaenkrat.

@MinnieMe, upam, da se dobro izide z brisom in cim prej startas. So ti predpisali kaksno terapijo, ali kako gre to, ko bris ni ok?

@Fracek suuuper same pozitivne novice ??

Po ostala 2 zamrznjenčka pa bosta šla, ko bo ta pikica stara 2 leti ??

@fracek no jaz pa sem točno 5t in 5dni 🙂

Čestitke tudi za zamrznjenčke 🙂

No glede prehrane tudi jaz nič ekstremno ne spreminjam…se pa tako težko odrečem sladkarijam…. sem res sladkosneda…  🙂 🙂

@Fiona, cez dve leti bom jaz ze 41, tako da lepo lepo prosim univerzum, da se ta najin Dalmatinec/ka obdrzi ???

@Simonchy
, tudi jaz sem odvisnica od sladkega, ampak sem na sreco ze pred postopkom sla na odvajanje ?, tako da se mi je zdaj lazje nazaj drzat.

Punce, še nam dajete upanje!:)

@Lunavenera
te lahko vprašam na kakšne analize sline je šel tvoj partner?

Moja dokumentacija je šla prejšnji teden za konzilij. Ima morda katera občutek kako dolgo se čaka?  Predvidevam, da se bodo stvari malce zakasnile zaradi dopustov in večjega navala parov, saj sta sedaj samo dva centra za OBMP.

@fracek kako se pocutis? ze kaki simptomi; slabost in podpbno?

@zakaj
neki 3je centri so; postojna naj bi delAla transferje in punkcije v pop urah; pa kakor vem jim tam gre zdajle kar hitro.

Drage punce.

Da še sama delim z vami mojo zgodbo, ki se je zdela prelepa, da bi bila resnična.

V prvem poskusu, brez vsakršnih problemov, krvavitev… Velik +, krvni testi 770 na 14 dan, 3300 na 17.dan, 13.800 na 21.dan. Danes pa UZ in blighted ovum. Ni viden plod, niti rumenjakov mehurček, gest.vrečka pa 25 mm torej ni upanka več. Seveda vsi vemo, da za to ni pojasnila, niti garancije in trenutno tudi ne tolažbe.

Vsem, ki ste ugledale + želim srečno do konca.

Nam pa ne preostane drugega kot, da gremo v nove boje.

Oooo @Pikica, ??? to pa je tista plat, ki se je vsaka od nas najbolj boji ze v naslednji sekundi po prvotnem veselju. Zal mi je, da moras cez to. Posiljam objem in ti zelim, da se cim prej sestavis za nove boje ❤

@Evy
, ne, nic posebnega, razen konstantne napihnjenosti po jedi, prsi in obcasne vrtoglavice pri vstajanju. O neki slabosti ravno ne morem govorit, vcasih mi samo za trenutek obrne zelodec, ampak hitro mine. Tudi mene skrbi, da je prelepo, da bi bilo res ? Ampak, karkoli ze bo, bo treba prenest, ni druge ☀️??

@pikica drzi se!  nevem zakaj moramo skozi toliko preizkusenj:(

@fracek
samo pozitivno naprej; vem pa da so pri vseh nas ivfovkah oz. tistih ki se matramo, taki dnevi ko to enostavno ne gre:p

Pozdravljene vse skupaj..

sem se po prebiranju teme odločila, da pišem tudi sama. Glede na to, da je vsem bližnjim uspelo po naravni poti, nimam nikogar s kateri bi se lahko na glas pogovarjala.

Stara sem 32, s partnerjem pa se že dobro leto trudiva, neuspešno. Ginekologinja naju je takoj poslala naprej, njega na 1. spremiogram, mene na HSG  (en jajcevod neprehoden). Priporočila nama je Reše (dodelili so nama dr. Uršulo Muravec Reš).

S prvega obiska pri njej sem odšla z napotnico za testiranje hormonov:

TSH 1.88
FSH 8.88
LH 5.0
PROLAKTIN 234.6
AMH 0.08

z drugega pregleda sem šla s ponovno napotnico za AMH (0.16), drugi partnerjev spermiogram je boljši.

Dr. Reševa je predlagala IVF, sedaj pa tavam v temi. KAM na IVF?
Je imela katera tako nizko vrednost AMH in ji je uspelo?

Hvala,

S.

Pozdravljene.
Mene pa zanima, če ima mogoče katera že kake izkušnje z menjavo klinike ZC Dravlje za KCLJ zaradi prenehanja koncesije? Danes sem namreč izvedela (ko sem hotela po injekcije za 3-tji postopek), da od 1.6 nimajo več koncesije, ker mi prejšnji teden sestra tega ni mogla omeniti, ko sem jih klicala. Časopisov pa tudi ne berem, da bi to izvedela tam.
Iz KCLJ namreč čakam odgovor na mail, saj jih na telefon nisem dobila. Za seboj imava 2 neuspešna ICSI postopka in dve dozi zmrznjenih semen po TESE. Če je katera menjala iz tega razloga, ali je bilo potrebno začeti na novo ali se samo nadaljuje s postopki?

Hvala.

Moj parner je nardil hormonski test iz sline v Medicare (kjer se je poleg drugih odčitavalo nivo testosterona, estradiola, SHBG, Vitamin D…). Razumela sem da je to alternativna krvnim hormonskim testom. Moj se je za to odločil po posegu, v času ko sva iskala rešitve/razloge za takšno stanje.

Midva sva menjala kliniko Reš-LJ UKC, pri čemer je moj še imel zamrznjeno seme TESE v Dravljah (še vedno ga ima). Na UKC LJ so ponovno naredili TESE – res pa je da nisva spraševala ali bi bil možen prenos iz Dravlje v UKC LJ. Ob menjavi je moral moj narediti test spremiogram in oba hormonske teste.

Odgovor na objavo uporabnika
Peetx, 02.08.2021 ob 22:16

Pozdravljene.
Mene pa zanima, če ima mogoče katera že kake izkušnje z menjavo klinike ZC Dravlje za KCLJ zaradi prenehanja koncesije? Danes sem namreč izvedela (ko sem hotela po injekcije za 3-tji postopek), da od 1.6 nimajo več koncesije, ker mi prejšnji teden sestra tega ni mogla omeniti, ko sem jih klicala. Časopisov pa tudi ne berem, da bi to izvedela tam.
Iz KCLJ namreč čakam odgovor na mail, saj jih na telefon nisem dobila. Za seboj imava 2 neuspešna ICSI postopka in dve dozi zmrznjenih semen po TESE. Če je katera menjala iz tega razloga, ali je bilo potrebno začeti na novo ali se samo nadaljuje s postopki?

Hvala.

Kakor jaz vem je bilo rečeno, da se bo upoštevalo izvide. Lahko se prijavite tudi v Postojni, ki je v bistvu nosilec bila za Dravlje in imajo oni ves material v hrambi, postopek pa za njih izvajajo v Postojni

@Peetx tudi sama sem zamenjala (iz Dravelj na UKC Lj). Tudi nama dr. Reš ni nič povedal, čeprav je bilo jasno, da morava na ICSI, sem pa k sreči poguglala in tako dobila več informacij. Ko sem klicala nazaj sem jih vprašala kakšna je situacija in mi je sestra potrdila ter sprostila napotnico. Ne zdi se mi pošteno, da nam ne povedo kakšna je situacija, da je možno le samoplačniško. Kakorkoli že, ko sem klicala na Ukc Lj, sem najprej en dan klicala na napačno številko. Tako da preveri, če kličeš na tapravo (01 433 80 27 ali 01 231 11 63) . Vso srečo! Glede drugega vprašanja pa ti žal ne znam odgovoriti (mislim, da boš največ zvedela po telefonu, tako da še poskusi).

@Lunavera, hvala. Moj je delal hormonski test iz krvi (FSH). Nisem vedela, da se preverja tudi estradiol, vitamin D in SHBG (prvič slišim) – to vaju je ginekolog napotil ali sta se sama pozanimala?

@zakajneki  to so bile dodatne preikave ki jih je moj naredil samoplačniško 🙂

@Fracek hvala 🙂 ne zaenkrat ni nobene terapije, ker je potrebno narest bolj podrobno analizo za kaj sploh gre :/ tko, da sem dobila napotnico za kolposkopijo, vaginoskopijo in takrat ko dobim izvid (čaka se 2-3 tedne) verjetno dobim terapijo glede na izvid.

Pikica12721, 02.08.2021 ob 15:43

Drage punce.

Da še sama delim z vami mojo zgodbo, ki se je zdela prelepa, da bi bila resnična.

V prvem poskusu, brez vsakršnih problemov, krvavitev… Velik +, krvni testi 770 na 14 dan, 3300 na 17.dan, 13.800 na 21.dan. Danes pa UZ in blighted ovum. Ni viden plod, niti rumenjakov mehurček, gest.vrečka pa 25 mm torej ni upanka več. Seveda vsi vemo, da za to ni pojasnila, niti garancije in trenutno tudi ne tolažbe.

Vsem, ki ste ugledale + želim srečno do konca.

Nam pa ne preostane drugega kot, da gremo v nove boje.

Pikica čeprav se ne poznava, tako kot nekatere punce tu, mi je iskreno in resnično žal, da se ti je to naredilo, a vseeno kljub vsemu bodi pozitivna in močna, bo že enkrat posijalo sonce???velik objem.?

Nesrečnica, 03.08.2021 ob 11:58

Kakor jaz vem je bilo rečeno, da se bo upoštevalo izvide. Lahko se prijavite tudi v Postojni, ki je v bistvu nosilec bila za Dravlje in imajo oni ves material v hrambi, postopek pa za njih izvajajo v Postojni

Eh, napaka, postopke za Postojno izvajajo v Lj… Sicer so pa meni v androloškem laboratoriju rekli, da se lahko zamrznjeno seme uporabi na katerikoli kliniki.

@pikica žal mi je 🙁  Ja prvotnemu veselju ko zagledamo +, takoj sledi skrb, ali bo vse uredu itd. … sama osebno upam na najboljše, ampak se poskušam zavedati, da gre lahko kaj hitro kaj narobe… ampak kaj hočemo, tako kot nam je namenjeno nam je, nimamo velikega vpliva. Ampak ko tako gledam, življenje res ni pravično…

Ko berem sporočila vas punc, čez kaj vse ene greste, ste res močne, da se poberete po vsakem padcu in kljub vsemu optimistično gledate naprej….

Danes sem dobila papirje iz konzilija, vodena sva v UKC pri Drobniču. Ta mesec javim začetek menstruacije in se prijavim v postopek oz. na posvet z ginekologinjo. Kje ti posveti potekajo? Do zdaj sem hodila v staro porodnišnico, je to v isti stavbi? Se potem injekcije prevzamejo v lekarni?

Imam kratek protokol in kolikor berem imam  po 7 dnevnem špikanju samo en UV in če vidijo, da so folikli dovolj veliki že čez 2 dni punkcijo. No, nekako mi je jasno. Verjetno je super, če uspeva pridelat kak zarodek več pa tudi če transfer ne uspe, še ni take panike. Upam na najboljše, v bistvu se veselim, da se bo končno začelo nekaj dogajati 🙂

New Report

Close