Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Prve preiskave ki so mi jih naredili so bile; imunoloske: FSH, LH, prolaktin in AMH. Dodatno sem merila tudi prolaktin ritem. Ostalo je klasicen uktrazvok. Pri tem nekih posebnosti ni bilo- manjse ciste so se v drugem postopku pojavile (jih niso odstranjevali niti naknadno ni bilo govora o njih). Ko sem bila pregledana v Ukc Lj pa so omenili da je videt miom nad maternico ki ni nevaren. Da bi bila kaksna pregrada ali da bi delali laparoskopijo ni potrebe. Moj pa je dal tudi analizo sline in neke dodatne preiskave se.
Sva dodatno vse mozno sprasevala kaj naredit za boljsi uspeh, ampak nic kaj nisva konkretnega dobila/nasla. Posluzila sva se tudi alternativnih tehnik- terapija s ferkvencami; malo prehrano spremenila- ne vem pa ce igra kaksno vlogo.  No denarja sva tudi kar nekaj ze zapravila. Poskusis vse kar je mozno in upas na najboljsi izid.

@Simonchy, nic kaj novih znakov, se vedno vecerna napihnjenost, bolece prsi, obcasno me “tisci” v maternici in hkrati v krizu (podobno kot pred M). Obcasno se mi zvrti, ko vstanem, o slabostih ne morem ravno govorit, imam pa taki bedni okus v ustih in hrana nima vec istega okusa. Zdaj se mi je ze dvakrat zgodilo, da sem zacutila malo mokrega izcedka, laufala na wc, nima nic kaj posebne barve. Itak, da me skrbi, ampak lahko se kar navadim, da bo nonstop nekaj in da nima smisla za vsako zadevo panike vzganjat. Kar bo, pac bo. Jaz imam komaj 25.8. UZ, tako da bom se teden dlje cakala od tebe. Pa saj bo hitro minilo.

@Minnieme
in @Maja, drzim pesti ?? Maja, saj ves, da so izcedki lahko marsikaj. Pri meni niso pomenili nic pozitivnega, pri kateri drugi pa ravno obratno. Ponovi test, ce ne mores cakat do srede, na 14. dan ti bi ze moralo pokazat realno stanje. Minnieme, koliko dni po prenosu pa si ti?

Pozdrav vsem novim puncam, zelim vam uspesne postopke.

Punce zivijo, da se javim malo. Spremljam vas malo z zamikom in sem ful srecna, ko vidim, da vam ratuje! Ostanem gor, dokler ne rata vsem!!! In bo! Jaz sem prigurala do 17 t, zaenkrat vse OK. Ampak je stres pred vsakim pregledom. Hotela sem se sporociti, da sem na genetski pregled v MB cakala od 30.3. in sem dobila datum 19.7. Glede aspirina 100, jaz bi ga jemala tudi na lastno pest, meni je bilo receno, da se ga do 12. t brez skrbi lahko jemlje.. Sama sem se vedno na aspirinu 100 (do konca nosecnosti), injekcije fragmina 5000 enot in pa medrol (zmanjsevanje, zacela sem z 4mg, do 18t). Terapijo mi je zaradi najdenih antifosfolipidnih teles predpisal revmatolog. Cimbolj sprosceno poletje vem!

Mislim, da se tale moj izcedek spreminja kar v menstruacijo. Krči prisotni že cel dan, pa sveža kri se začenja.. Počakam, da se ulije, jutri pa potestiram, da preneham s terapijo.

Še vprašanje. Prej sem bila v Dravljah, tako, da mi je v Lj bolj kot ne vse novo.

Ali moram vseeno v sredo na krvnega, kljub menstruaciji?

Za naslednji postopek pa se prijavim tja, kamor sem se pred prenosom zamrznjenčkov?

Zlate ste! Stiskam pesti za pluske ?

A se lahko na sprejem prijaviš na mail? Včeraj sem klicala večkrat pa jih nisem dobila, v pošti iz konzilija piše, da je treba poklicat. Potem dobiva s partnerjem skupni termin, kjer dobiva vse nadaljne informacije?

@Fracek zaenkrat sem na čakanju oz. bi mogla met prenos ? z naslednjo M, vendar so mi junija pri odvzemu brisa odkrili spremembe v celicah tko, da dokler to ne porihtam ne bo nič s prenosom ? Upam, da ne bo nič hujšega in bom kmalu lahko šla po ?.  Kolposkopijo imam 22.9 tko, da se bom očitno še malo na čakala. Zaenkrat čičam pa čakam, vas berem in držim pesti za vse vas, da uspešno pridete čez in me (nas) obdajate z upanjem in optimizmom še naprej ?

Odgovor na objavo uporabnika
tinica828, 31.07.2021 ob 14:40

A se lahko na sprejem prijaviš na mail? Včeraj sem klicala večkrat pa jih nisem dobila, v pošti iz konzilija piše, da je treba poklicat. Potem dobiva s partnerjem skupni termin, kjer dobiva vse nadaljne informacije?

Lahko tudi na mail 🙂 Sprejem je potem okrog 22 dne ciklusa, ampak ne vem, če gresta lahko oba – zaradi korone mislim da partner ne gre zraven…

http://www.reprodukcija.si/zunajtelesna-oploditev/ob-sprejemu/

Živijo, punce! Čestitke vsem, zadnje čase so pa res same lepe novice. ?

Kako je pa v obdobju, ko začneš z injekcijami? Ravno v tistem času imam planiran dopust, kjer bi bila malo športno aktivna. A je to kakšna ovira?

@tinca828 ponavadi prvih 7-8 dni ni problem, moras pa zmanjsat ce te spika itd… in pa ce imas pocs lahko hiper odreahiras potem ne treba bolj previdno, da ne bi slucajno prislo do rotacije jajcnika

Pozdravljene punce

Najprej iskreno čestitam vsem nosečkam, katerim je uspelo.?

Ostalim, ki so v postopku ali šele bojo pa veeeeliko sreče .?

Vidim, da ste nekatere nekaj omenjale, glede prehranskih dodatkov, no moj ni imel ravno slab spermiogram, ni pa bil tudi najboljši, posebej gibljivost je bila slabše vrednosti, no po dveh mescih jemanja Fertilup se mu je to popravilo do pozitivnih vrednost, kar se ostalih zadev tiče nekatere so ostale nespremenjene, nekatere so se pa popravile minimalno za 1%.

@Maja612

Če si dobila M, potem ne greš na krvni test, če nisi prepričana ali so samo izcedki ali M pa vseeno pojdi, da se prepričaš.

Jaz sem za nov postopek poslala mail, da potrebujem novo napotnico, no nazaj sem dobila odgovor, da imam na začetku sredine avgusta nekakšen telefonski posvet z ginekologom, ki vodi zdravljenje, kar se pa tiče čakanja na naslednji postopek, je ena izmed med.sester z oddelka OBMP rekla, da je najbolje po prvem neuspešnem ivf-u počakati najmanj 3 mesce tudi do enega leta, da se vse lepo očisti od inekcij, pa da se jajčniki izognejo morebitnem pojavu cist itd. 🙂 no mogoče je kaj res na temu, meni je vseeno smešno, ko je povedala 1 leto 🙂

Lep pozdrav vsem in (s)mejte se.

@simonchy in @fracek “uradne” čestitke še z moje strani. Da vaju le osreči bitje srčeca na potrditvenem! Lepo  nosita in vse dobro tudi naprej. ?

@maja612 za postopek z zamrznjenčkom rabiš novo napotnico v GKLJ. Izda jo ginekolog, ki te vodi v Leonišču. Če želiš malo pohitrit zadeve, povej na naročanju, da gre za prenos zamrznjenčka. Potem se lahko načeloma prijaviš k tistemu ginekologu, ki ima najkrajšo čakalno za pregled. Kot je ženesrečnica omenila krvnega ne hodiš, če dobiš menstruacijo. Jih samo pokličeš v pon in poveš, da te ne bo.

@Tinica, jaz sem 2x tedensko na polno trenirala vse do punkcije, je pa res, da tudi nisem obcutila nekega posebnega dogajanja v jajcnikih in bila ves cas pozorna, ce bi mi telo sporocalo, da je prevec. Pocutila sem se super in mi zdaj prav manjka, ker cez poletje nimamo vadbe. Sem se spravila 2 dni nazaj malo tect in sem cisto adijo od pavze in dopusta. ? Tako da po obcutku, kvecjemu koristi gibanje bolj kot skodi, kot so ti punce ze napisale, pa bodi ekstra pozorna, ce imas veliko foliklov in bi bila mozna hiperstimulacija.

@Momo, hvala ❤

@Maja
, eh skoda. Ce se ne bo konkretno vlilo, se vseeno naredi za 100% en test. Bomo pa navijali za pingota ?

Hvala za pomoč. Se je kar ulilo danes. ?‍♀️ Mail za svež postopek sem že poslala, tako da čakam na termin. Upam, da čimprej. Glede na to, da sem imela prenos v spontanem ciklusu ne rabim čakati 3 mesece? Ali pač?

A ni zanimivo. 3 leta nazaj, ko sem imela prvi icsi je biu takoj plus, vse brez težav, samo blaga hiperca, zdaj pa kar ne gre in ne gre ?‍♀️?‍♀️?‍♀️

Jaz nimam nobenih posebnih težav, vsaj ne da bi vedela no. Kakšni so pa prvi znaki hiperstimulacije – da vem, na kaj biti pazljiva?

@maja612 pavza je samo med svezimi postopki, ce je bil zdaj pingo gres lahko takoj v nov postopek; tudi po estrofemu, ce si blampa brez vsega pa sploh.

No, da še se jaz pohvalim ? po 4.transferju z zamrznjenčki končno pozitiven rezultat ?❤️

Pa da Vam opišem moje simptome, če bo kateri kaj v pomoč:

– utrogestan dela svoje in prvi “znaki” so se začeli že drugi dan po transferju. Špikanje v jajčnikih, utrujenost, boleče prsi… In potem so okrog 8.dan po transferju vsi simptomi izginili in sem dobila rahle krče kot pred menstruacijo, špikanje v križu, prsi me niso več bolele. Vse je kazalo na grozno rdečo tečko. Ampak namesto tega je bil +!!! ? Sedaj sem v 8.tednu in nimam popolnoma nobenega simptoma.

Prav tako sem imela krvave izcedke (da pomirim vse sotrpinke). Ni vsak flekec recept za katastrofo. Tudi jaz sem mislila, da me bo kap, ko sem zagledala svežo kri in je vse skupaj trajalo 10 dni. Na koncu so ugotovili, da je bil hematomček, ki se je sčistil in je vse super.

Upam, da je komu v pomoč.

??????

@fiona čestitkeeee in srečno!!! 🙂 🙂

Jaz sem (po mojih izračunih 🙂 ) v 6. tednu in imam takooo boleče prsi. Ko se ponoči obrnem se zbudim, ker me tako zabolijo. Ampak nič zato,  ni prehudo. 🙂 🙂

Nosečke…. Ste kaj bolj pozorne na prehrano?

Glede prehrane nič kaj v ekstreme. Mogoče kakšen dodaten krožnik sadja. Zelenjave pa sem že prej pojedla ko zajček ??

Aja pa mešane oreščke, goji jagode itd. si zjutraj zmešam v jogurt.

New Report

Close