IVF/ICSI/IUI 2021
Fracek, kaspule imajo zelo različno dozo maščobnih kislin, tako da je težko reči ali jemlji 2 ali 3. Jaz jemljem 800 mg EPA, 600 mg DHA. Lahko normalno tudi med nosečnostjo in potem dojenjem.
Za Q10 pa so mešane izjave na netu. Ni bilo prav dosti študij na nosečnicah, eno sem našla, ko so v nosečnosti od 20 tedna dalje jemale po 200 mg, pa naj bi se znižala možnost preeklampsije.
Jaz bi pomoje q10 med nosečnostjo jemala Max 100 mg dozo, pa še to občasno, ne vsak dan. S trenutnim vedenjem ?
@Anonimno9149, ne, nihce mi ni predpisal. Ko sem vprasala G na IVF, mi je rekla, da nima zadrzkov, ce se odlocim jemat, ni pa mi ga predpisala. Mi ga je potem tasca zrihtala in ga jemljem na lastno pest.
@Hana, hvala za odgovor. Sem tudi sama sla potem malo brat in povzela, da za q10 bolje, da ga sploh ne jemljem, omega 3 pa bom nadaljevala tako kot do zdaj.
@Jagoda, iskrene čestitke, neverjetno! 🙂
@MinnieMe313 boš lahko sporočila ali so se parametri spermiograma kaj izboljšali po 3-4 mesecih jemanja? Tudi midva sva v podobni situaciji (zelo zelo slab spermiogram) in partner prav tako jemlje prehranske dodatke (mesec in pol).
@zakaj neki lahko vprašam katere dodatke jemljejo partnerji? pri nama je tudi primarni problem zelo slab spermiogram
Ja punce kok lepe novice so to za nas, ki še čakamo 🙂 Držim pesti za vse, da se vse srečno in s čim manj težavami izide do prvega joka 😉
@zakajneki upam, da ne bom prišla tako daleč, da bom mogla preverjat 😉 bom pa vseekakor sporočila kakšni bojo rezultati, če se pingo ne prime.
@Anonimno9149 moj jemlje C vitamin, Cink, B, Folna, magnezij … priporoča se tudi selen, Q10, sta pa L-arginine, L-carnitine priporočljiva za gibljivost semen
Joj, koliko lepih novic!!! Čestitke vsem @jagoda @zvezdica (upam da nisem katere pozabila) 🙂 ! Res je to en zlo srečen trenutek! jaz osebno sploh ne dojamem še, da sem nosečka 🙂 🙂
Glede dodatkov – jaz jemljem samo elenatal. Upam, da je dovolj oz. uredu.
Ena je spraševala glede bolniške po prenosu zamrznjenčka, mislim da @anonimna. Ja pripada ti 3 dni bolniške. To urediš pri svoji osebni zdravnici z listom, ki ti ga dajo. Glede spremljanja ovulacije je tako, da pač če imaš daljše cikluse, dalj časa hodiš na UZ, da ne zgrešijo ovulacije (začnejo pa približno 12, 13 dan ja). Tudi sama sem kar dolgo, vsak dan hodila na UZ v LJ. Ampak se je splačalo J J J
@fracek kako si? Že kakšni novi znaki? 🙂 Jaz imam bolečine v trebuhu, sploh zjutraj. In tako kot že nekaj časa, rahle slabosti, boleče, skoraj “pekoče” prsi..
@scorpionka uživaj in sprosti se na morju… Upam da si uredu. 🙂
In seveda ne bom pozabila na vas!!! Super ste!
@Anonimno 9149 in ostale; so morda vaši partnerji bili na genetski preiskavi zaradi hude neplodnosti? In kam so šli? Hvala.
Simonchy341 hvala. Lahko vprašam, je potrebno, da se tudi me testiramo? Kakšen je smisel teh preiskav poleg diagnosticiranje neplodnosti? Če se ugotovi kaka genetska nepravilnost predvidevam, da je potem to indikacija za genestko testiranje zarodkov, ki bodo šli za transfer? To mi je vse novo in toliko enih vprašanj.. Hvala.
Zdravo,
odločila sem se da se pridružim forumu in podelim še mojo zgodbo.
S partnerjem sva začela s prvimi pregledi v drugi polovici leta 2019. Do sedaj sva bila 3 x v postopku OBMP (neuspešno) vodena pri dr. Reš. Neposredno sva bila dodeljena v ICSI postopek zaradi parnerjeve azoospermije. Semenčeca so bila v postopku TESE (biopsija) pridobljena; pogoj da se je biopsija izvajala je bil test v laboratoriju – FSH< 12 - to je bil "predpogoj/pokazatelj" ali lahko v modah pričakujemo sploh kaj semenčec. Z biopsijo so se semenčeca torej pridobila in zamrznila. Sledili so postopki: 1) februar 2020 (7 jajčnih celic, 7 zrelih, 2 oplojeni, 2 prenešeni -> vstavili 2; nobena se ni prijela; prenos 3. dan);
2) junij 2020 (7 jajčnih celic, 6 zrelih, 2 oplojeni, 1 za prenos -> vstavili edino ki se ni prijela; prenos 3.dan)
3) januar 2021 (4 jajčne celice; 4 zrele; 0 oplojenih > ni prišlo do prenosa).
Pred drugim postopkom mi je bil predpisan Bromergon zaradi visokega prolaktina). Posebnih težav nisem imela razen v drugem postopku kjer sem pred ET imela neznosne bolečine takoj ko se je mehur napolnil (krči ipd) – tako da sem pred transferjem nujno morala sprazniti mehur – kar seveda ni bilo ok.
Po tretjem postopku sva se odločila za zamenjavo klinike (kljub temu da sva imela res dobre izkušnje z dr. Rešem). Sedaj sva vodena v UKC LJ; pošto iz konzilija že imam, čakam na M in prijavo. Upam da bo kljub zelo dolgemu čakanju – primerjaln z dr. Rešem, enkrat uspešno.
Vsem želim vse dobro in pozitivno razmišljanje 🙂
Hej hej!
Da se predstavim!
Prvič uspešen icsi in imam prečudovito deklico. Nato sva si s partnerjem zaželela, da naša navihanka dobi družbo. Od prvega postopka sva imela zamrznejnčka, ki je bil neuspešen. Ko sva šla v nov postopek sem imela biokemično nosečnost, trenutno pa grejem dva zamrznjenčka iz zadnjega postopka.
Sedaj pa mi ni nič jasno. 7. Dan po transferju sem na papirju opazila rjavo sluz, ki traja tudi danes, ko sem 11. Dan. Sluzi je enkrat več, drugič manj. Kakšnih drugih znakov nimam. Bila sem pa v spontanem ciklusu z urgostanom.
Aja.. Test je pa negativen 11. Dan zjutraj.
Ali je imela katera kdaj kakšno podobno izkušnjo?
Ker jaz nimam pojma kaj si naj sploh še mislim o vsem skupaj ?♀️
Hvala ?
@zakajneki mislim, da se delajo lahko genetske presikave v medgenu, nevem pa a se dela za neplodnost moskega se kaj drugega kot kariotipizacija. Genetske preiskave vsem pripadajo po 3 splavih ali 3 neuspelih postopkih OBMP; ob res res slabem spermiogramu pa jo moski vem da lahko prejme tudi prej.
@lunavenera drzim pesti, da rata, ce se vztraja nam že enrkat rata a ne 🙂
čisto bdw je tebi res tudi naredil kake preiskave ali je bil zaradi azospermije “gledan” samo partner? namreč zadnjic sem se pogovarjala s kolegico, ki je imela podoben primer, pa so njo drugje šele pogledali in našli ene tezave, ki jih prej niso sploh opazili.
@simonchy saj naceloma se dela potrditveni UZ med nekim 7 in 12 tednom, razen ce imas moznosti ali nagnejenost za IZM, potem se dela ze pri 5, samo da se vidi da je nosecnost v maternici, tudi ce se vedi samo vrecka 😛 Cakanje pa ubija ja 😛
Se se jaz pridruzujem. Pri nama problem partnerjevo seme.
2 x ICSI v Dravljah.
Prvic neuspesno, cez dva meseca prenos zamrznjenckov uspesen a cez nekaj dni sledila biokemicna, drugi ICSI neuspesen.
Sedaj sva tudi midva menjala kliniko (Mb). Upava, da se zgodi cudez ze prej… Pri meni je moj osebni ginek. odkril visjo vrednost NK celic, tako da sedaj jemljem prednisolon.
@Maja612 ce imas moznost, pojdi na krvni test. Bo najbolj ziher.
Drzim pesti za vse ki se cakamo in cestitke vsem, ki ste ze docakale! In nam dajete upanje da se je vredno borit dalje.?