Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

@Pik1ca nama oz. njemu so rekli, da je verjetnost naravne zanositve glede na slab spermiogram (premalo jih je in počasni so) res zelo zelo zelo majhna, je pa. Priporočajo postopek predvsem zaradi let in ker je verjetnost naravne zanositve res zlo minimalna.  So mu pa tudi predlagali jemanje vitaminov (Cink, C, B, folna) s tem, da se jemanje vitaminov na semenu pozna šele po cca 3 mesecih, ker naj bi se seme obnavljalo na 2-3 mesece. Tako, da se trenutno šopava oba z vitamini z mislijo, da v kolikor se nama zamrznjenček ne prime bo za naslednji krog seme boljše kvalitete 🙂 Upam, da nama ne bo potrebno preverjat ali teorija drži, če pa pride tako daleč pa sporočim 😉

Punce juhuhuhu, zdaj pa sem tudi uradno, po krvnem testu nosecnica. ❤?? Vrednost bhcg 17. dan po prenosu 1654, tako da zaenkrat zgleda vse ok.??? Sem se ze narocila na potrditveni UZ, ki ga imam 25.8. Se bom nacakala, ampak na to smo ze navajene ne? ?

Pozdravček vsem ? @Simonchy, te cakam ?

@Scorpionka
, tudi tebi zelim lepo poletje in uzivaj na dopustu ?

@fracek juhuhu 🙂 zelim cim manj slabosti in cim manj skrbi!

Punce mi lahko nekaj razlozite, ce slucajno veste; mini abrupcija v zgodnji nosečnosti je isto kot nek mali hematom, sem jaz to prav razumela? Kakor vem se abrupcija placente zgodi sele po 20. tednu in ne prej?

@simonchy čestitke ??

Tale cepljenje mi ni dal miru,pa sem napisala mail kar na naročanje…sem dobila danes odgovor nazaj s telefonsko številko,ki naj jo pokličem. V pogovoru sem izvedela da priporočajo cepljenje pred postopkom ali po 14 tednu nosečnosti.

Meni potrdilo o prebolelosti velja do konca avgusta,tako da zdaj avgusta normalno grem v postopek (če se mi je vse tko fino poklopilo ?),potem pa odvisno od rezultata postopka dalje..

Lepe slane in mokre pozdravčke vsem ???

So ti kaj rekli, koliko časa po cepljenju greš lahko v postopek?

Zasledila sem različne informacije: da takoj ali 2 meseca po drugem odmerku, pa me zanima kaj je zadnja informacija.

@fracek še uradne čestitke!!!! 🙂 🙂

Tudi jaz sem sedaj uradno, po krvnem testu, nosečnica 🙂 joj, mi je še prav čudna ta beseda, ki me sedaj opisuje 🙂

Moja vrednost bhcg 15. dan po prenosu pa je 1899. Tako da smo res blizu @fracek 🙂 Datum za UZ pa dobim po pošti. Sedaj pa upam, da je in bo v prihodnje vse uredu.

@marusk88 hvala za info glede cepljenja.

Vse lepo pozdravljam in res želim vse dobro! 🙂

Odgovor na objavo uporabnika
Maro21, 28.07.2021 ob 13:56

So ti kaj rekli, koliko časa po cepljenju greš lahko v postopek?

Zasledila sem različne informacije: da takoj ali 2 meseca po drugem odmerku, pa me zanima kaj je zadnja informacija.

Priznam da nisem pomislila na to… sem spraševala za moj primer.. če pa slučajno v tretje nebi uspelo imam pa kar nekaj časa pred novim postopkom, pa se takrat takoj cepim in bi imela mir za naprej.

Če bi bila doma,bi imela pred sabo spisek vprašanj,ker mi pri teh pomembnih stvareh uide iz glave kaj bi bilo še fino vprašat ?,je bilo pa vse hitro pred skokom v morje.

Če bi sama rada poklicala ti napišem telefonsko pa pokličeš in povprašaš??

@Fracek @simonchy čestitke iz srca obema! Vse dobro vama želim pa ne pozabit na nas 😉 🙂

Iskrene čestitke @simonchy! Ta forum je kar zažarel od pozitivne energije 🙂 Super novice in vse dobro naprej!

Glede cepljenja, pa seveda, dajmo slediti priporočilom stroke. To je najboljša možna rešitev za situacijo v kateri smo se znašli in skupaj lahko zaustavimo širjenje bolezni. Sploh pa ne bi želela zboleti v času nosečnosti – upam da tudi jaz pridem enkrat za to na vrsto 🙂

Mogoče katera pozna delovni čas laboratorija za SPB na Šlajmerjevi 6 v LJ? Je možno oddati kri tudi v popoldanskem času?

@Simonchy, nosecka, cestitke se enkrat. ❤? Naj ti bo lepo, mirno in brez odvecnega stresa do potrditvenega uz. Seveda ne bova pozabili na vas.

P.s. Danes sem med klicem iz laboratorija, ko me je (verjetno sestra ali pa kaksna pripravnica) sprasevala glede uzivanja folne kisline ipd. povedala, da na lastno pest jemljem aspirin protect 100 in do kdaj ga je priporocljivo jemat. Rekla je, da ne povzroca nobene skode, ce ga jemljem naprej (predpisuje se do 37 tedna, vcasih so ga do 34 tedna) in da se naj o smiselnosti nadaljne uporabe pogovorim na prvem uz. Jemala ga bom torej se ta 1 mesec, potem pa bom videla, kaj bo rekel moj G na pregledu.

Sem pa brala Pusenjaka, kjer pise, da ima omega 3 v vecjih kolicinah enako funkcijo (3 ali 4 kapsule). Jaz se vedno jemljem omega 3 po 2 kapsuli na dan, bolj z vidika, ker sem vegetarijanka in tudi rib ne jem. @Microbio oz. tiste, ki ste bolj podkovane v teh dodatkih, je smiselno, da nadaljujem z omega 3?

Kaj pa uzivanje q10 v nosecnosti? Ve katera? Da ne bom brez veze nabavljala, ko grem naslednjic v dm ?

Pozdravljenee vse skupaj…za neki časa sem mal izklopla vse skupaj po vseh teh padcih…najprej čestitke vsem skupaj….francek tvojo zgodbo kr dobr spremljamm full sm veselaa zatee?? no vglavnem po 3 splavih in izvenmaternični n….se mi je danes na prvi dan izaostankaaa pokazal debelii plussek??sej nemorem dojet spett splohh??

Odgovor na objavo uporabnika
bejba0, 28.07.2021 ob 16:00

Mogoče katera pozna delovni čas laboratorija za SPB na Šlajmerjevi 6 v LJ? Je možno oddati kri tudi v popoldanskem času?

http://www.ztm.si/testiranje/

@jagoda cestitke se tebi! kdaj gres pa ti na krvnega?

Madonis marec 2022 bo pa vesel 🙂

@zelena jagoda pri aspirinu ne tako, da je vse kakor vem bolj hipoteticno, da je ideja da pomaga pri vgnezditvi, torej ce do oploditve ne pride ali sploh do poskusa vgnezditve po mojem  v tem primeru nima efekta; mogoce bi kje po teh forumih naslovila to vprasanje na pusenjaka ali koga drugega, da ti to bolj pravilno odgovori.

mora bit pa aspirin protect 100, in ce se slucajno ze tako ali tako med ciklusom pojavljajo kake krvavitve potem se ga pomijem odsvetuje.

kaj pa je problem pri vama?

No pa se še jaz po dolgem času malo javim ? Čestitke vsem,ki ste dočakale pozitiven rezultat – tudi jaz sem ga, marec bo očitno res pester ? krvni test sem imela že pred časom, 3.8. pa me čaka še potrditveni UZ in upam,da bo vse ok. Srečno vsem skupaj ?

Tole je ratal po naravni poti… nimam predvidenega krvnega…se bom kr prepustila kar bo pa bo… drug tedn se prijavim na potrditveni uz?

Jagode superrrr čestitke!!? zdaj pa imamo že kar nekaj nosečk..? naj gre tako naprej.

@Fracek
a tebi je kdo predpisal aspirin 100? morda bi jaz tudi probala s tem.

Sicer pa prosim še za eno info-pri prenosu zamrzjenčka ti tudi pripada kaj bolniške? Nekje sem enkrat prebala 3 dni? nevem ce se prav spomnim.

Pa še nekaj; za prenos zamrzjencka sem videla nas naročijo na UZ 10. ali 12. dan ciklusa. Zdaj jaz imam daljši cikel nekje 33 dni. Ovolacija je po navadi tam nekje 14-16. dan. jaz jo imam šele okoli 20. Verjetno vse to spremljajo v Lj? Ker pri Rešu sem vedno bila 12 dan ciklusa in ni vidu ovolacije. itak..če jo imam kasneje, a je poten kar tablete predpisoval. Za vsako info bom hvaležnq??

@anonimna ce ti dajo za prenos pingota estrofem, potem ovualcije ne bo; estrofem preprecinovulacijo, zadebeli pa sluznico

Ja, zvezdica in jagoda, čestitke iz srca❤️❤️ zvezdica, pri tebi tudi naravno? Ja tole pa je eno plodno obdobje, kake tete bi rekle, da se prime, ko se glava sprosti… poletje, morje, sonce. Kakorkoli, vseeno, samo da imamo pluske na testih. Srečno vsem noseckam in javljajye se še ?

New Report

Close