Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Dan.

Ko se piše o jemanju aspirina na lastno pest, je treba samo paziti, da se govori o aspirinu 100, ne navadnem aspirinu.

Midva sva se oba cepila, jaz sem na hitro izkoristila luknjo po neuspešnem postopku in 3mesecnem čakanju na naslednji postopek. Z Moderno.

Simonchy, dobra si, da ne delaš testa. Komaj čakam sredo in stiskam pesti, da nama obe s Frackom sporočita lepe vrednosti s testa.

Fracek, stiskam pesti še za cigarete. Sem ziher, da ti bo uspelo ??

@Simonchy dokler ni M upanje umre zadnje 😉 tko, da ti kr lepo optimisitično na krvnega in držim pesti za + 🙂

Kar se cepljenja tiče se oba z mojim nisva in se tudi ne bova (načeloma je razlog pri mojem slab spermiogram). Pa nisem proti cepivu oz. cepljenju, ampak se nekako po vsem trudu, ki ga vlagava in minusih, ki sva jih pridobila ne upam tvegat in je strah, da bi si s cepivom lahko škodila (ali otroku) enostavno prevelik oz. me razlogi ZA nekak ne prepričajo (sva še brez otrok). Ne vem, če bi osebno lahko prenesla, da bi si s tem lahko kaj zafurala 🙁  Pa sem imela tudi že trenutek slabosti ko sem se že skoraj šla zaradi vseh pritiskov okolice pa sem se premislila. Mislim, da služba od tebe tega ne more zahtevat (sem sama tudi v taki branži, kjer sem se mogla tedensko testirat), v kolikor slučajno pride tako daleč so pa vedno na seznamu izjeme. Vsekakor pa je to stvar vsakega posameznika in kljub vsem priporočilom mene osebno še ne prepričajo. Je pa tudi Pušenjak v eni temi o tem pisal.

Zdravo!

3.8. Imam krvnega v lj. Ker sem prvič tam, me zanima, če se na rezultat čaka tam, ali ti sporočijo domov?

@Mikro_bio88, oprosti ampak kako lahko še vedno kadiš??? Noseča si in če se prav spomnim nimaš najlažje nosečnosti. Ves čas te je strah…

Tudi sama sem bila strastna kadilka vendar sva oba z mojim z mukami in tudi nekaj neuspehi na koncu le nehala kadit. Ja, zares sva nehala kadit šele pol leta pred 5. IVF in ta je bil uspešen (nepojasnjena neplodnost). Zdaj imava zdravega krepkega fantka. Forum prebiram, ker si želiva še enga otroka. Pred uspelo nosečnostjo sva vsakič nehala samo kak mesec pred postopkom in začela spet kadit takoj ko ni uspelo. Še vedno ne kadiva…

Hočem pa napisat, da še vedno ni prepozno nehat, saj s tem res škoduješ svojemu otročku, ki ga nosiš. Ne zaupaš cepivom, še vedno pa kadiš, pa je veliko znanstveno dokazanih negativnih posledic za nerojenega otroka kadilk. Razmisli in zberi se, pa nehaj, vsaj za čas nosečnosti in če se da še za čas dojenja, če ne gre drugače.

Saj vem, bivši kadilci smo najhujši. Ampak kar malo me jezi ko gre za nosečnico, ki kadi, oprostite mi.

@Fracek
, izredno sem vesela za + in držim pesti, da ti v zanosu blaženega občutka ko si končno zagledala plusek rata nehat kadit :).

Navijam za vse, za čim več +!

Vem, da je ta forum namenjen spodbudi in izmenjevanju izkušenj. Če sem koga prizadela, se opravičujem. Tudi tebi Mikrobio se opravičujem za stroge besede, moj namen ni bil slab.

@nighthawk sama nisem kadilec, je pa definitivno boljse da nekdo mi ki je starstni kadilec skadi tri cike na dan kot pa da ima zaradibtega hud stres oz abstinencni sindrom; ene te spremembe med nosecnostjomlahkk naredijo, druge ne; vprasnje je kaj je vecji stres na organizem, drugo pa je ce ti rata nehat kadit preden zanosis.

glede cepiv pa se moje farmacevtsko mnenje; med postopkom ali med  nosecnostjo se jaz sigurno ne bi cepila; sem pa, da ne bo pomote, drugace za ceplenje!

Punce, spet se vam pridružujem. V avgustu začenjam nov (3.) postopek. Pozdravljene vse nove in stare soborke.

Pozdravljene,

Jaz se bom cepila, jutri, med enim in drugim prenosom zamrznjenčkov, ker bo itak trajalo da pridem do naslednjega in pred septembrom v najboljšem primeru ne bo nič. Korone še nisem imela, tako da jo bom pričakala cepljena. Ker uiti ji ne bom mogla in se mi zdi bolje, da če jo dobim noseča, sem vsaj malo pripravljena. Sem pa bila malo v precepu…no zdaj sem se odločila!

Glede kajenja, pred leti sem kadila in to, da sem nehala je, če gledam za nazaj, ena boljših odločitev v mojem življenju.

Drugače pa srečno vsem v postopkih, pa čim manj stresa tekom njih!

Se strinjam, bolje samo 3 cigarete kot pa 5 , 7, 10 ali več cigaret. Je pa menda mit tole o tem da je stres ob abstinenci hujši kot kajenje za plod/otročka. Konec koncev tudi če pokadimo 3 cigarete na dan med nosečnostjo, novorojenčka čaka abstinenčni sindrom. Plod/otroček pač dobiva manj škodljivih snovi in mali manj kisika kot pa če bi pokadili škatlico. Če dojimo pa abstinenčni sindrom pride ko se otrok odstavi. Če daš na tehtnico je definitivno veliko bolje nehat kadit. Mogoče je najbolje zmanjševati postopno in potem nehat. Bolje pozno kot nikoli.

Še glede cepljenja. Se strinjam, cepit se pred postopkom, jaz se med nosečnostjo tudi verjetno ne bi upala. Če bi delala v zdravstvu, bi se mogoče upala v 2. tromesečju, ne vem… Pa tudi sem velik zagovornik cepiv. Jaz sem bila noseča med 1. in 2. valom in ni mi bilo prijetno, me je skrbela okužba.

@Feacek iskrene čestitke! res iz srca❤ tudi jaz se veselim s tabo. Želim ti lepo in mirno nosečnost.

Punce meni so v Lj napisali, da naj javim prvi dan M, ki pa naj bo po 9.8. To pomeni, da so do 9.8 na dopustu? Malo mi je bedno, ker glih dobim menstro tam 1.8. in bom potem spet morala čakat celi mesec, ker imam cikel na več kot 33 dni.

Pa še nekaj me zanima. Kako ste se odločile glede vstavitve pingotov oz. kakšna je praksa zdravniko? Jaz imam še dva in sva razmišljala, da bi mi vstavili kar oba-morda si večje šanse..nevem. ?

@Fracek čestitke za plusek ❤ tako sem vesela zate. Po dolgem času sem šla brat forum in vidim to lepo novico ? čuvaj lepo tega malega srčka/srčico. Ta dopust ti bo za vedno ostal v najlepšem spominu ?

@Anonimno 9149 jaz sem teto izrecno vprašala kako je če prej dobim k imam tudi ponavadi okoli 5ga pa je rekla, da žal pridem na vrsto septembra ? Jaz bi na tvojem mestu vseeno poklicala k dobiš M, mogoče pa vseeno prideš skozi ?‍♀️ probat ni greh

Ojla ?

Sm dobila M že v petek zvečer, tko da sm danes že napisala mail naj me naročijo k G da mi napišejo novo napptnico za 3 postopek.. Predvidevam pa da pred septembrom/oktobrom itak ne bom na vrsti.. Zdej pa že res močno odštevam do 7.8 da gremo na morje ker sem ga že orng potrebna ??

@Simonchy
mislim nate in stiskam pesti da bo v sredo lepa novička!?

@fracek
naj vrednosti lepo raatejo ??

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 9149, 26.07.2021 ob 17:18

@Feacek iskrene čestitke! res iz srca❤ tudi jaz se veselim s tabo. Želim ti lepo in mirno nosečnost.

Punce meni so v Lj napisali, da naj javim prvi dan M, ki pa naj bo po 9.8. To pomeni, da so do 9.8 na dopustu? Malo mi je bedno, ker glih dobim menstro tam 1.8. in bom potem spet morala čakat celi mesec, ker imam cikel na več kot 33 dni.

Pa še nekaj me zanima. Kako ste se odločile glede vstavitve pingotov oz. kakšna je praksa zdravniko? Jaz imam še dva in sva razmišljala, da bi mi vstavili kar oba-morda si večje šanse..nevem. ?

Za avgustovske postopke so začeli naročati 12.7, tako da verjetno res tam nekje drugi teden avgusta začnejo delati. Jaz sem dobila M 8.7 pa so mi napisali, da moram počakati na avgustovsko, tako da če dobiš pred 9.8 se boš prijavila lahko septembra… Jaz sem zdaj že drugi mesec padla ven zaradi njihovih dopustov…

Vstavljajo pa mislim da načeloma po 1 do v prvih dveh postopkih do 35 leta starosti, izjemoma pa 2 če sta slabše kakovosti. Sicer pa lahko vprašaš in poveš, da bi želela oba.

Mene pa zanima,ce katera mogoce ve,kerga avgusta bo konzilij?

@anonimna7480 ldaj bo konzilj kje?

@polix
kako gre pa kaj tebi? so te pestilw kake tezave ali vse gladko?

@evy106 Na ginekoloski v LJ…

@Maja612 Nisi napisala kje. V GKLJ oddaš kri in potem pokličeš. Imej napotnico in pisemsko ovojnico za postopek s sabo, saj greš pred krvnim v sprejemno. Srečno!

Mislim, da je Nesrečnica napisala, da bo 5.8…

Odgovor na objavo uporabnika
Momo23, 26.07.2021 ob 22:29

Mislim, da je Nesrečnica napisala, da bo 5.8…

konzilij…

New Report

Close