IVF/ICSI/IUI 2021
Dobro jutro punce. Za mano je prvi nosecniski dan, spala sem kot ubita. Berem vasa sporocila in jocem dalje. ? ?Hvala, da cutite to sreco z menoj, @Microbio, tvoj zapis pa sem dozivela tako custveno, da me je cisto vzelo. ???
Seveda se bom javljala, saj ste poleg partnerja edine, na katere sem se v tem casu obracala in to mi ogromno pomeni. Hvala vam 100x. ??
@Simonchy, zdaj mocno stiskam pesti za tebe. ??? Kako gre? Kdaj testiras?
@Marsena, sem te pogresala. Ko bos na vrsti za nov postopek, te bodo klicali, potem bos javila, ko dobis M in kar prisla po zdravila. Tako je bilo pri meni zdaj nazadnje.
A folno kislino ti dobis na recept? Prvic slisim, da se to da?
Vceraj sem pisala v Mb, da so me prenarocili na krvnega za sredo, ker se v torek komaj vracam. Vprasala sem se, kako dolgo naj jemljem aspirin, pa mi je sestra odpisala, da v kolikor so mi ga oni predpisali (kar mi ga niso ?), naj ga jemljem se naprej. Kolikor sem brala, ga je Res predpisoval do krvnega testa. Prosim tiste, ki ste ga jemale, za info, do kdaj ga lahko jemljes.
Lep vikend vsem. ❤
Punce čudovite ste! Res ste ogromna podpora! 🙂 🙂
Testa najverjetneje ne bom delala (no morda pa tudi, če me premami), krvnega imam v sredo.
Drugače pa nisem ne vem kako uredu. Včeraj sem imela take krče in bolečine v trebuhu kot pred M, spim zelo slabo, danes pa mi je že cel dan rahlo slabo – ampak zelo moteče.đ
Res lahko dobiš folno na recept??
@Scorpionka, zacela sem 1 dan pred transferjem in nadaljujem vsaj do krvnega. Ce bo beta ok, bom nehala. Ce bo katera potrebovala, vam lahko posljem ostanek, je enih 5 paketkov v eni skatlici, jaz bom porabila 2.
@Simonchy, potem pa naj ti hitro mine do srede, bova skupaj porocali beto ? Ce pa te premami, pa le javi ?
Jaz sem prvič v IVF-hitri postopek, danes je 13. dan po transferju in sem nažalost danes dopoldan okoli 11h dobila M ki zamuja 4 dni, sem se po tihoma, res en mal veselila, ker sem bila počasi proti koncu tega čakanja na krvni i se je pač zgodilo tisto, kar si nobena od nas ne želi:(
Potem mi verjetno krvni v ponedeljek odpade.
Tiste, ki ste bile v prvo neuspešne, kako je naprej z zmrznjenimi,(imam 2 pingota) postopek, ste se naročile takoj v nov postopek ali ste počakale na naslednjo M?
Srečno ostalim puncam, Fracek tebi pa iskrene čestitke. 🙂
@fracek kakšno dozo si pa jedla???
@Simonchy sej veš, dokler ni M, je vse mogoče ?
@gostja žal mi je da ni uspelo. Posiljam en velik objem ? ob enem p bravo za pingvinčke ??Js sm prisla na vrsto po pingvinčka takoj naslednji mesec. Maja neuspešen sveži prenos, konec junija pa že pingota. Upam da ti s pingotom uspe ?
@fracek ne vem kaj tisti drozni smajli (?) dela tam.. Je po nesreči se prilepil ??
@Scorpionka, se vidi, da sem na dopustu, ze pozabljam ? 1 tabletko na dan.
@Gostja, zal mi je za M. Kar pogumno naprej, drzim pesti za pingote. Jaz sem v Mb lahko sla po pingota z drugo M po krvavitvi neuspesnega postopka, ponekod pa so sle punce takoj po M neuspesnega postopka. Hvala za cestitke ❤
@gostja žal mi je, ti pošiljam objem. No, ravno tega se tudi jaz najbolj bojim, sem 11 dan po ET.
Nekaj bi vprašala, pa ne vem če lahko…hm…ker zmeraj pride do pregovarjanja… ampak bom vseeno…glede cepljenja namreč… ste punce cepljene, ali se boste cepile, poznate katero nosečnico, ki se je cepila. Namreč delam na področju, kjer bo obvezno testiranje, če nisi cepljen, ampak testiranje bo pa plačljivo 🙁 🙁
Tako da razmišljam v smeri, da se cepim (tudi v morebitni nosečnosti). Prosila bi samo za kakšne izkušnje, nič drugega. 🙂
@fracek daj malo povprasaj glede aspirina mislim da se ga je malo dalj casa kot samo do krvnega.
@simonchy pravijo da ni skofljivo, ceprav jaz iskreno se v prvem tromesecju sigurno ne bi cepla, ce gre kaj potem narobe, cetudi ni povezano s tem, je to samo ena stvar zradinktere se po hlavi tolces?
@microbio spomnem se da si ti imwla na zcetku manjse tezave z rahlimi krvavitvami oz. rjavimi izcedki; do kdaj je to normalno?
Hvala ti za vse, uzvračam objem nazaj❤? in ti želim ogromno sreče? z pingotom, ter srčno upam, ?da se boš kmalu razveselila, pa tudi nas ostale z dooobro novico glede svojega pingvinčka. 🙂
Če sem iskrena, sem po naravi pozitivna & realna in se hitro poberem po neuspehu, tako kot dosti vas tukaj, ker je to bilo prvič, iskreno nisem ravno veliko pričakovala, sem upala, želela, ampak sem si rekla, kaj bo naj bo, naj se zgodi, če se že mora, nič se ne dogaja slučajno in brez razloga, važno da znam vstati tako kot marsikatera od vas tu in ne bi bila iskrena, če ne bi napisala, da ne pomagajo te objemi in lepe besede, pomagajo in pašejo še kako. 🙂
Hvala tudi tebi za lepe in spodbudne besede, objem❤? Super to je pa kar hitro, če sem iskrena sem se bala in hkrati upala, samo da se ne čaka fuuul časa, uf super res.
@simonchy341
Tudi tebi hvala en velik objem nazaj.❤?
Upam, da jo ne dobiš, želim da ti uspe ?❤, vem da so teli “zadnji” dnevi težki, vseeno bodi sproščena in naj se ti zgodi najlepše. Glede cepljenja in nosečnosti, poznam nekaj nosečnic in nobena se ni cepila, edino z dvema sem se o tem pogovarjala, pa obe sta fjl odločne, da niti pod razno.
Lahko noč punce? in še enkrat hvala vam.❤?
@Fracek čestitke iz srca.. Upam, da se ti ostale, ki gremo septembra v postopek pridružimo.
@simonchi341 tudi sama delam na takem področju, kjer bi se morala testirat, a sem se pred enim mesecem cepila. Oba s partnerjem sva se. Na ginekološki kliniki tudi piše v čakalnici, da nam, ki smo v ivf postopkih svetujejo naj se cepimo z mrna cepivi. Po mojem bolje da se cepiš sedaj kot pa potem, ko boš noseča.
Jutro vsem. @Godlja hvala ❤, bom mocno drzala pesti za vse vas.
Midva s partnerjem nisva cepljena in sva, trenutno, s to odlocitvijo pomirjena. Sicer zadnja 2 tedna ne spremljam kaj dosti novic, sem pa zasledila to glede placljivosti hitrih testov. Krozijo ze tudi cleni, ki apelirajo na protiustavnost tovrstnih odlocitev vlade. Kakor koli, sem mnenja, naj vsak ravna po svojem obcutku. Naj pa bilo cepivo varno tako za zenske v nacrtovanju zanositve kot tudi v nosecnosti.
@Simonchy, kako si danes? ❤?
Hej punce,
danes sem super. 🙂 🙂 Sicer sem ponoči res slabo spala, ampak sem sedaj uredu. Sem bila pri svakinji, sem mirkala njenega sinčka – 1,5 starega. Mi je dal toliko energije, da sem sedaj čisto naspidirana…
Jaz drugače nimam zadržkov glede cepljenja, sem se že hotela, pa sva šla v postopek (nisem pa hotela prestavljati, že tako sva dolgo čakala), takrat so mi odsvetovali. Moj se je cepil. Sem brala tudi jaz, da naj bi bilo cepivo varno in da priporočajo tudi nosečnicam, ampak nisem čisto sigurna. Noben ne bo potem odgovarjal, če bi bilo slučajno kaj narobe, samo jaz bi morala živeti s tem.
Hvala za vaše izkušnje @evy, @gostja, @godlja, @fracek. Bom morala očitno še malo počakati, da doraste odločitev v meni, kaj bom naredila.
@fracek, kako si ti? Kakšni so kaj prvi nosečniški dnevi 🙂 🙂 Kakšni so kaj znaki? 🙂 🙂
@scorpionka si že dobila M?
@fracek čestitke ???? kako lepo je prebrati tako novičko ? maksimalno uživaj v teh lepih trenutkih ??
Midva sva včeraj zvečer prispela na morje in začela oddih od vse norije doma.
Oba sva kljub temu da sva prebolela v zadnjem času se začela nagibat k temu,da se cepiva, sploh ker oba delava v trgovini. Moj je sam svoj šef in bi vsa testiranja mogel plačati sam,jaz sem v Mercatorju in še niti nevem kaj in kako bo…samo mislim da bom na koncu kot @simonchy341 mogla počakat,ker v avgustu začneva s postopkom. Do konca avgusta mi potrdilo o prebolelosti še velja,tako da se preveč še ne bom obremenjevala.
Lepe pozdravčke vsem iz Paga ??☀️?
@Simonchy, eh, nima kaj bit. Saj vem, da so zgodbe nasih mam slaba tolazba, ampak vseeno ? – ko je bila moja noseca z bratom, smo gradili hiso in je letala s tezkimi cigli po parceli ko zmesana ? Tudi nosecnice, ki ze imajo male otroke, jih dvigujejo 100x na dan.
Jaz sem ok, hvala. Vceraj je bilo 14. dni od ET, sem ponovila test, ker sem imela se enega za pokurit, crtica takoj. Od znakov pa se vedno “otekle” in rahlo obcutljive prsi, vceraj me je pa kar precej cez dan bolelo na desni strani trebuha, danes je ze ok. Slabo mi ni, vcasih samo za trenutek, tako kot ce si ze ful lacen, in zvrti se mi, ce hitro vstanem (od vsega polezavanja se ne bi cudila, ce to ni nosecniski znak ?).
Sem se pa zasekirala vceraj zaradi kajenja, s katerim se nisem prenehala, ampak kolikor sem trmasta, bodo cez dan dva popolnoma leteli stran in upam, da nikoli vec ne prizgem te svinjarije. Upam, da bom cim bolje prenesla in ne bo iz mene skocila hudicevka ? Ko bi mi le zasmrdeli ?
@Marusk, hvala. ?❤
@fracek čestitkeee tudi od mene!! Res sem vesela zate, naj lepo poteka vse skupaj, naprimer tako kot pri meni ?
@Fracek nosecka moja, kar nehaj s kajenjem se zame (jst nisem nehala ?) ? Ti ne privoscim nosecniske slabosti ali bruhanja, ampak ce bo to pomagalo, da nehas …? Ti sam uzivej na polno v preostanku dopusta in cuvej se ??? V sredo imas krvnega?
Glede cepljenja pa sem jst v precepu, kot mikrobiologinja zagovarjam cepiva, ce so narejena po solsko in aplikativno sluzijo teoreticnim namenom. Vendar v praksi teorija velikokrat odpove, zlasti ko govorimo o zasluzkarstvu, politiki, farmaciji. Ko ti trije pojmi vmesajo svoje prste v znanost, potem vam je slika lahko jasna. Zato se jst nisem cepila in se ne bom dokler ne bo nujno potrebno navkljub mojemu strahospostovanju do vseh viroz spodnjega respiratornega trakta. Ko sama opazujem stevilo ljudi s hujsimi ali hudimi stranskimi ucinki po cepljenju me pa sploh odbije od tega.
Sicer pa vsak naj ravna po svoji vesti in znanju, tezko bi kome svetovala ne ali ja za cepljenje, ceprav je po mojem mnenju vec argumentov za proti kot za. Vendar je tudi argumentiranje vsega tega zelo diskutabilna zadeva.
Kakorkoli ze, cepljene ali necepljene, vam v prvi vrsti zelim uspesne postopke s cim manj tezavami ali zapleti, debele in velike pluske, ki vas bodo spremljali 9 mesecev ?❤️