Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Itak nism zdržala do naslesnjega tedna, sm dans testirala pa ni nič kej vidt.. Bom v ponedeljek al pa v petek še enkrat. Sm pa z baby check delala, vidi se sicer kje naj bi bla črtica, sam ni pa to pozitivn test pomoje.. Ah.. Bo pa poletje pestro ?

@scorpionka  23. imaš že krvnega? saj bo hitro minilo, jaz imam šele 28…. Kateri dan si imela prenos?

Lep deževen dan 🙂

Prenos sem imela 9.7, krvnega so mi pa dali šele 26.7.

23ga bom pomoje CB nardila če ne bo prej M. Mi bo pa itak zmanjkalo utrogestana, tko da ne vem a naj kličem da mi ga dajo še al pac neham vstavljat?

Ja je kr deževno, ampak malo ohladitve prav paše ?☺️

Zdravo punce. Zdaj pa sva se ze namestila v apartmaju za naslednjih 10 dni in prvo kopanje v morju je tudi ze padlo ?

Pri meni se zadnja dva dni ne dogaja absolutno nic, nobenih krcev, samo napihnjenost se vedno po vsaki hrani, pa bolece prsi se zaenkrat. Imam pa neprijetno reakcijo na crinone gel, me srbi in pece zunanji del noznice. Ampak se pomiri, ko umijem in namazem z ognjicem. Jutri bo 7. dan od prenosa, v prvem postopku sem na ta dan ze zakrvavela. Ce sem cist odkrita, mi obcutek pravi, da ne bo nic, ampak dobro, upanje umre z M.

@Scorpionka
, si nisi mogla pomagat ne ? Za pingota si po mojem testirala prezgodaj. Jaz pa mislim, da se bom lahko vzdrzala do naslednjega petka. Po eni strani res fajn, da cakam na dan d na morju, ker sem itak vecino dneva z mislimi drugje. Prav super.

Simonchy, kako gre tebi?

@scorpionka pomoje najbolje da pokličeš, da ti ga dajo za naprej… jst imam tudi utrogestan, pa ga sploh nisem dobila; imam ga še nekaj od punkcije ko so mi ga dali na kartico, ampak v ponedeljek kličem, ker mi ga bo itak zmanjkalo…

oooo @fracek malo sem ti kar fouš…  tudi zato, ker tako vsaj malo odmislis, oziroma imaš misli drugje… Kaj mislite glede plavanja v morju, ker vidim da se kar kopate, ampak meni so ga odsvetovali (predvsem zaradi utrogestana)? Namreč tudi jaz bi šla malo pogledati na morje (na slovensko obalo).

Drugače pa pri meni ni nič drugače ali kaj novega. Ne vem… nič se ne dogaja. Ampak vseeno upam, da se bo moja pikica vgnezdila, če se še ni in lepo razvijala. 🙂

Res močno držim pesti za vse nas! 🙂 Tako kot je rekla nekaj časa nazaj scorpionka, se kar zmenimo za čez 8 mesecev, da se vidimo v porodnišnici…!

@Simonchy, meni je sestra rekla, da se lahko kopam, ce je morje cisto in zato nimam zadrzkov.

@Scorpionka
, se strinjam s Simonchy, klici, da ti nalozijo na kartico utrogestan, ker ga do potrditvenega Uz se sigurno moras jemat.

Mislim na vaju obe in takoj podpisem za porodnisnico cez 8 mesecev ?

@simonchy @fracek meni samo bazena  ni dovolil, pa se to zaradi punkcije, ce je bil slucajno prenos pingota, v bazen lahko gres s tamponom (ce ni bazen javen); glede utrgoestana pa si preracunaj da ne gres v morje takoj po tem ko ai ga das, mislim da se priporoca da vsaj 2 uri ne; pri crnione gelu je po mojem lazje, ker ga vstavis zvecer (1x ma dan).

@Evy, kako zanimivo, “Mariborcanke” pa dajemo crinone zjutraj ?

Kako ste kaj? Jaz sem danes 8. dan po ET, v cetrtek bi najkasneje morala dobit M, ce ne bo prihoda zaviral crinone, v petek pa bom naredila urinski test, ce je ne bo. Znakov nobenih, prsi mi se niso upadle, pa napihnjenost zaenkrat tudi ne gre stran. Sem pa cmera jera, za vsako stvar imam solzne oci, tipicni babji pms. ?

@evy ja lažje je, če si daješ samo zvečer ali zjutraj, utrogestan si dajem 3x na dan, pa še to mi ga gre veliko ven…ne vem… kakšna pa je razlika med utrogestanom in crinonom? pomoje imata oba iste funkcije, kajne?

No pa tudi, slovensko morje ni ravno čisto, zato bom raje kr počakala…

Včeraj sem opazila, da imam bolj polne in težke prsi, ampak sem se kar ustrašila, saj imam take vedno pred M. No, ampak saj pravijo, da so prvi znaki zelo podobni kot pred M… Mi je pa zanimivo, ko nisem imela nobenih znakov, sem se bala, da je kaj narobe, zdaj ko je nekaj sprememb, mi pa tudi ni ok :S Jaz pa sploh ne vem, če bom delala teste, mogoče po datumu za M. Bom videla… 🙂

@scorpionka
si potem še kaj delala teste? Kako si? Mislim nate! 🙂

@simonchy isti namen, samo crinone je slow release, in se da 1x na dan; ene ga ne marajo zaradi aplikatorja in grudic. sama sem zanj prosila, ker sem po et vedno bila normalno dejavna (ne fizicno) in mi je slo na zivce skakat po javnih wcjih z utrogestanom

@fracek
kakor barocijo je ze prav 🙂    Drzim pesti!

Evo punce, da se še jaz javim. Prejšnji teden sem dobila klic, da se jim je sprostil en termin, zaradi odpovedi in sem bila že danes na prvem pregledu v Leonišču pri Dr. Drobniku. Prvo moram reči, da je to res ornk razlika od dr. Reša, čeprav sem se na njega tudi že navadila. No dr. Drobnič mi ne opravil UZ in mi rekel, da nimam policistične jajčnike. Februarja, mi je Reš -pač s svojim načinom lepo povedal, da imam slabe in zanič jajcnike. Tako, da ja. Morda se vse zgodi z razlogom in nama bodo lahko pomagali tukaj v kliničnem. Moram rečt, da prvi vtis je bil več kot zadovoljiv.

Sva pa danes z zdravnikom ugotovila, da imam vodilni folikel velik 19 mm, ki lahko poči zdaj zdaj…tako, da bova danes pridna hihi..nikoli ne veš, kdaj se ti nasmehne sreča ?? lepo poletje punce, moramo tudi malo odmisliti naše boje!

Pa sem danes še jaz dočakala pošto iz konzilija. Delno zastopim ta postopek prijave in vsega. Edino zdaj me bega tole: Za postopek OBMP pokličite prve dni menstruacije… Moja M je prišla v nedeljo, danes pa pošta. Bi lahko klicala jutri, da dobim datum za sprejem ali moram počakat do naslednje? Itak potem čakam naslednjo M da se špikat lahko začenem…

Dobiš tak pok papirjev domov, da je moj kar malo prestrašeno pogledal kaj za vraga vse to je 😀

@marusk88 klici, inekcije sobis 2 ali 3 dan potwm je prepozno. probat  ni greh. srecno!

@evy106 hvala 🙂 maš prav ja…stane me nič ne če pokličem in vprašam že jutri.

V Lj imaš sprejem 22 dan, potem injekcije pa 22 dan za dolgi protokol in 2 dan naslednje M za kratki protokol. Pokliči, po mojem bo šlo skozi 😉

@Marusk88 kar kliči, ker jaz sem bila na istem (kratki protokol) pa sem prišla normalno skozi 😉

Ja evo sem lih zaključila pogovor. Je rekla da je ok,da naj se za sprejem oglasim 10.8.

Se pravi s septembersko M grem v postopek?

@Marusk88 z naslednjo M greš v postopek… SUPER!!

@Anonimno9149 lepo slišati 🙂 🙂

@Simonchy nism delala pol naprej, bom probala počakat petek (ali cetrtek ??). Mojo M bi mogla dobit v nedeljo, ampak je ni blo. Me je pa vceraj tako zvijalo da sm nogla avto ustavit na odstavnem pasu za 10min, nism mogla zdrzat ? sm doma pol 2 lekadola pojedla.. Tko da me ubistvu sraufa kot pred M. Jošk pa sploh nimam napihnjenih niti občutljivih.

V prvem postopku sm mela svez prenos in ni blo M dokler nism nehala utrogestana dajat, pol sm jo čakala se ene 4-5 dni da se je začela. V drugem postopku pri svežem prenosu mi je pritekla na datum kljub utrogestanu, zdej mam prvič ?, zaenkrat še ni M, upam da je tut ne bo pa da bo en velik debel +.. Bomo vidli. Ce v petek ne bo plusa na testu si bom nehala vstavljat da jo pol čimprej dobim.

@fracek
kako si? Plavas, uzivas ?

Iskreno, tok čakam avgust da gremo na morje in mal odklopim vse. In službo in vse skrbi ??

@Scorpionka, lepo, da si se javila. Ja, uzivam 100 na uro, plazo in morje imava tik pod apartmajem, tako da samo izmenjujem te tri pozicije ☀️ Noro, kako je meni na morju lepo, bi bila kar 2 meseca skupaj komot. Verjamem, da komaj cakas, saj bo avgust hitro tukaj.

Javi, ko bos spet testirala.  Drzim pesti za plusek ?????

New Report

Close