IVF/ICSI/IUI 2021
@pikica bravoo! beta je super, zdaj se more na 2-3dni podvajat!
Hej…
@Fracek in @Scorpionka…. tudi jaz sem po ET (imela sem ga predvčerajšnjim). Ampak se ne dogaja čisto nič. Ampak res nič. Mogoče je prekmalu…
@pikica čestitke!!!!! Srečno! 🙂
@Pikica, cestitke ❤❤ Kar tako naprej do prvega Uz. Porocaj, kako ti gre.
@Simonchy, se ena, za katero stiskamo pesti in skupaj odstevamo. Haha, jaz pa sem si ocitno danes z jutranjim zapisom priklicala znake, me ze par ur obcasno zapika po maternici. Mu pravim “ti kar rini, pa dobro se zrini” ?
Jutri taki cas pa vam bom ze posiljala pozdrave z Dubrovnika. Joj, kako se veselim ???
@fracek upam da uživaš na dopustu.. Js ga imam šele 7.avgusta ?? je pa mala šla z babico in dedijem na morje tko da lahko rečem da imam tudi jaz neke vrste ‘dopust’ ?
Pri meni se tudi ne dogaja nič kaj pretresljivega. Edino opažam da me že skoraj od prenosa spika in crvici. Ne vem a je to dobro ali ne, občutek je kot pred M.. Razmišljam da bi v ponedeljek delala test, bo 10 dni od prenosa ?♀️
@Simonchy držimo pesti tudi zate ?❤️ se kr zmenimo da se dobimo čez 8mesecev v porodnišnici ?
@pikica meni se zdi to super beta! Čestitke! Naj bo bejbiju lepo v tvojem trebuščku ??
Ojla punce,
po malo odmora od vsega se spet javljam z vprašanjem, mogoče najbolj za @scorpionka, ko si ravno bila v tej situaciji in vem da si na GK LJ.
Danes sem dobila napotnico za prenos zamrznjenčka v spontanem ciklusu. Gor piše, da velja 21 dni in, da se moram naročiti do 5.8.2021. Kam se to naročim? Sestri se je tako mudilo, da ni uspela nič povedat, še napotnico mi je skoraj pozabila dat v roke ? mal mi je čudno, ker menstruacijo moram predvidoma dobit sicer res takrat enkrat, ampak pomoje celo kak dan kasneje.. to pomeni, da se moram naročit prej nekam? Kam kličem? ?♀️
Vsem pluskom čestitke, vsem, ki ga trenutno čakate pa stiskam pesti, saj vas skos spremljam v tišini ?
MinnieMe804, 15.07.2021 ob 14:45
Če imate možnost, da bi šli prej na bris (mogoče samoplačniško?) bi jaz vsekakor priporočala bris pred prenosom. Sicer pa vprašajte zdravnika, ki vas vodi v postopku, kaj priporoča. Mogoče je bilo samo kakšno vnetje in bo naslednji bris BP…
Miracle2021439, 15.07.2021 ob 19:13
Ojla punce,
po malo odmora od vsega se spet javljam z vprašanjem, mogoče najbolj za @scorpionka, ko si ravno bila v tej situaciji in vem da si na GK LJ.
Danes sem dobila napotnico za prenos zamrznjenčka v spontanem ciklusu. Gor piše, da velja 21 dni in, da se moram naročiti do 5.8.2021. Kam se to naročim? Sestri se je tako mudilo, da ni uspela nič povedat, še napotnico mi je skoraj pozabila dat v roke ? mal mi je čudno, ker menstruacijo moram predvidoma dobit sicer res takrat enkrat, ampak pomoje celo kak dan kasneje.. to pomeni, da se moram naročit prej nekam? Kam kličem? ?♀️
Vsem pluskom čestitke, vsem, ki ga trenutno čakate pa stiskam pesti, saj vas skos spremljam v tišini ?
http://www.reprodukcija.si/zunajtelesna-oploditev/ob-sprejemu/
Načeloma se prijaviš prvi dan M v postopek, zdaj če bo napotnica pretekla pred M pa najboljše, da pokličeš ali pa pišeš, da si dobila napotnico in, da M pričakuješ na ta in ta datum, pa da bi prosila samo, da ti aktivirajo napotnico oz te dajo v čakalno vrsto, da ne bo napotnica pretekla…
Anonimno 7480, 15.07.2021 ob 14:20
Sm danes klicala kaj je z mojimi papirji s konzilija in mi je rekla naj jo poklicem nazaj cez pol ure da najde mojo kartoteko.Ko sm jo klicala nazaj mi je rekla,da je zdravnica pozabla dat papirje na konzilij in da bom mela konzilij sele avgusta.Tako da bom sla v postopek sele oktobra.Tok sm jezna…
Uf, te čisto razumem, jaz sem bila tudi jezna, ker se ni je zaradi dopustov zamaknili postopek, ampak nimamo kaj… Tudi oni so samo ljudje in delajo napake, se bojim da so in bodo zdaj, ko delajo še za Postojno še bolj preobremenjeni in bo res treba biti pozoren, da se to ne bo dogajalo…
Bom rekla poskusi odmisliti in se ne obremenjuj s stvarmi na katere nimaš vpliva, v tem času naredi čim več zase in svoje telo pripravi na postopek.
Nesrečnica, 15.07.2021 ob 19:46
Če imate možnost, da bi šli prej na bris (mogoče samoplačniško?) bi jaz vsekakor priporočala bris pred prenosom. Sicer pa vprašajte zdravnika, ki vas vodi v postopku, kaj priporoča. Mogoče je bilo samo kakšno vnetje in bo naslednji bris BP…
Tole za samoplačniško mi je popolnoma ušlo iz glave… hvala ? naslednji teden se vrnem z dopusta in preverim kaj in kako… res super ko te tkole sredi dopusta zmotijo take informacije ?
Anonimno 9149, 12.07.2021 ob 14:17
Punce, jaz sem bila prej v Dravljah. Zdaj sem dobila danes termin za pregled v Lj 8.9.2021 pri Dr. Bokalovi. Si lahko izbereš zdravnika? o tej dr. Bokalovi nisem.nič kaj dobrega prebrala..? kako imate izkušnje? Koga priporočate? Ne bi rada naletela še na enega se dr. Reša kjer se počutis kot številka.
Jaz imam tudi dr. Bokalovo in mi je čist OK. Ko sem začela s postopkom in prišla vsa prestrašena k njej me je prav lepo “pomirila”? Ko je dobila vse potrebne izvide me je prijazno poklicala, vse obrazložitila in rekla, da bo dala kar takoj naprej na konzilij, da si prihranim nepotrebno pot v času korone na kliniko za vse papirje (da mi pošljejo po pošti). Odgovorila mi je na vsa moja vprašanja brez težav. Tko, da sem vse potrebno do začetka samega postopka uredila po mailu, telefonu ?
@miracle se steinjam z @nesrecnica
Najbolje da kr na telefon pokličeš ali pa mail pošlješ pa poves svojo situacijo, da se ti napotnica izteka in naj te naročijo ali pa kako drugače zrihtajo. Meni so vedno odgovorili v roku 2 dni, tko da to ne bi smela bit kakršnakoli težava. 😉
Mene pa še kr vse spika in pritiska. Ne vem a od vremena, od utrogestana, od M, al se je mogoče zgodil čudež in se je vgnezdil.. Upam da ta zadnje ??
@fracek uživaš na morju?
@Simonchy kako si ti?
@scorpionka in @nesrecnica hvala vama, sem res danes poslala mail in tudi že dobila odgovor. Ubistvu je treba napotnico aktivirati do tistega datuma, naročim se pa potem 1. dan M, ki pride po 9.8.2021. Sepravi se ravno zgrešijo datumi za par dni, tko da očitno septembra potem ? ampak sej super, bo več časa pripravit teren za tega borca ?
@scorpionka samo pozitivno, js vrjamem da je uspelo ?
@scorpionka držim pesti, da se je dobro ugnezdil in da te zato vse špika 😉 So tebi tudi odsvetovali kopanje?
jaz sem uredu, še vedno nobenega znaka ali karkoli…. mi je prav težko odmislit… bo, kdaj bojo znaki, kdaj bo minilo do krvnega itd….. me je pa moj možek nasmejal, ko je poklical iz službe in me vprašal kako sva 🙂 🙂
@fracek pomoje res že uživa na morju 🙂
Ma relax…
Jaz sem imela nekaj z hormoni, kar bi trajalo maksi od dva do treh mescev da popravim, no meni jih je uspelo urediti čez en mesec že in pred temu so rekli ne potrebujete klicat bomo vam itak mi javili datum za pregled, pogovor, ko mine ta čas.
Jaz sem pa kar čakala haha in čakala, sem se umirjala, da nisem edina, kaj jim bom zdaj morila, no mine 2mesca pa še mal, mene nihče nič ne kliče, nič ne piše, no se končno odločim in jih pokličem. Itak jim povem da sem hitro uštimala z hormoni in da še vedno od njih čakam klic, pošto karkol pa nič, pol so mi dali prec datum za pregled in vse skupaj da pošljejo na konzilij, da odobrijo, pa še tam je trajalo skoraj mesec dni.
Hočem te potolažit, da vse ob svojem času, pri nekaterih vse hitro, pri enih počasi kot pri nama dvema pa pri marsikateri še, pri tretjih pa spet predologo, ker imajo večje težave in sploh ni važen čas, samo da nam rata vsem skupaj.
@Simonchy ja so tudi nekaj rekli da ne v bazene, kad in stoječe vode. V ponedeljek grem za 1 dan na morje in se bom vsaj 1x skopala. Sej je notri toliko soli da vse bakterije crknejo tam ?? tko da pomoje ne bo krize.. Me pa itak matra da testiram, ne vem ce bom do 23ga zdrzala ?? sam se kr bojim ponovnega razočaranja.. Bomo vidli kaj nam prinese tale poletje ??