Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Opažam, da imam zadnje mesece močno menstruacijo samo prvi dan. Vložke moram menjati na 2 uri, potem se mi pa kar ustavi – bi rekla, da imam lahko en vložek za cel dan. Krvavitev je sicer 4-5 dni, ampak me moti, da je samo prvi dan močna in primerna menstruaciji.

Ginekologinja mi je tudi rekla, da imam tanko sluznico. Bila sem na pregledu par dni pred menstruacija pa je rekla, da ji sploh ne kaže, da bom M dobila v kratkem.

Se pa trudiva že skoraj eno leto, partner je bp. Še katera s podobnimi težavami?

Odgovor na objavo uporabnika
Zakajneki, 13.07.2021 ob 14:31

Nesrečnica, 12.07.2021 ob 14:59

Anonimno 9149, 12.07.2021 ob 14:17

Punce, jaz sem bila prej v Dravljah. Zdaj sem dobila danes termin za pregled v Lj 8.9.2021  pri Dr. Bokalovi. Si lahko izbereš zdravnika? o tej dr. Bokalovi nisem.nič kaj dobrega prebrala..? kako imate izkušnje? Koga priporočate? Ne bi rada naletela še na enega se dr. Reša kjer se počutis kot številka.

Jaz sem ko sem jim pisala mail napisala h kateri zdravnici bi rada in so me k tisti razporedili. Dejansko te ta potem samo vodi skozi postopke, uz-je, punkcije in prenose pa imaš pri tistem zdravniku, ki je na določen dan v službi – ni tako da bi te eden vodil skozi cel postopek… Jaz imam dr Jančar in sem bila zaenkrat pozitivno presenečena, sem pa imela 1 posvet in 3D ultrazvok pri njej, zdaj pa čakam da grem v postopek?

Nesrečnica, čakam na prvi pregled v Leonišču, določene preiskave imava] e od prej v Dravljah. Zanima me kako dolgo je trajalo pri tebi od prvega posveta do datuma za prvi postopek? Toliko, da dobim malo občutka. Hvala lepa.

Jaz sem imela pregled 14.5 in takrat so mi rekli, da naj računam na september (so me poslali še v laboratorij in na ultrazvok, pa če bi rabila še kakšno pregrado odstraniti),  pošto iz konzilija sem dobila 24.5 (pred ultrazvokom, naslednjo M sem pa čakala 11.6). 3D ultrazvok sem imela 2.6, so mi še rekli da se naj kar prijavim v postopek, pa so potem ugotovili, da imajo že vse termine zasedene in, da bi imela ravno med njihovimi dopusti postopek. Potem so rekli, da se naj julija prijavim – po 12.7. No zdaj julija sem pa dobila M žal 4 dni prehitro (je že junijska prišla 2 dni prej in zdaj julijska- se mi je ciklus skrajšal) – zaradi dopustov sprejemajo prijave po 12.7, jaz sem pa dobila jo 8.7 in zato moram počakati avgustovsko M in grem v postopek septembra. V normalnih pogojih bi pa načeloma šla v postopek cca 1 mesec po prvem posvetu, če so vsi izvidi ok in se ve kaj je razlog neplodnosti… Tako da malo je tudi odvisno od sreče…

@Zakajneki V GKLJ gre načeloma tako: ko dobiš papirje s konzilija oz. napotnico za nov postopek/zamrznjenčka, se, ko dobiš menstruacijo, javiš, da ti dodelijo datum sprejema, z naslednjo mestruacijo štartaš.Torej vsaj 1 mesec, če takoj po i.e. konziliju dobiš menstro. Sama sem s postopki začela pri 38. in je bilo vedno tako. Zavleče pa se, če so vmes dopusti, novo leto in (do določene mere) tudi šolske počitnice.

@Fracek
in Scorpionka držim bunke na rokah in nogah za lepe novice.

Bistvo, 13.07.2021 ob 11:00

@anonimno 9149 ne ukvarjaj se toliko s tem ali te bo zdravnik dovolj nagovarjal in ujčkal.. Vse kar šteje je koliko je strokoven, ali te bo napotil na preiskave in predvsem bistvo: da boš noseča. Ko boš dala cez toliko postopkov kot jaz, boš razumela kaj želim povedati. Srečno ?

Se popolnoma strinjam s tabo. Sicer jst nisem dala vec postopkov cez, a sem bila zadovoljna z Resem in sem nalasc hotela prav njega, da vodi moj postopek. Midva z mozem sva se veliko nasmejala na njegov racun, pa sem zelo custvena in obcutljiva po naravi. Vedela sem od drugih kaksen je, zato sem si nabrusila jezik in se mu nisem pustila. Rezultat najinega sodelovanja = nosecnost.

Bila pa sem tudi pri prof. Bokalovi na pregledu za endometriozo in me je odbila s tem, ko mi je v izvid napisala, da ce ne zanosim do septembra, naj se kar k njej na ivf narocim. Ne vem, meni ni bila prepricljiva in sem sla po tehtnem premisleku k Resu.

Se to, na GK LJ sta baje zelo dobra tudi dr. Tomazic in dr. Voglar.

@Fracek
in @Scorpionka, stiskam pesti za vaju, da nam sporocita najlepso novico ??

MIša77, 13.07.2021 ob 16:42

Opažam, da imam zadnje mesece močno menstruacijo samo prvi dan. Vložke moram menjati na 2 uri, potem se mi pa kar ustavi – bi rekla, da imam lahko en vložek za cel dan. Krvavitev je sicer 4-5 dni, ampak me moti, da je samo prvi dan močna in primerna menstruaciji.

Ginekologinja mi je tudi rekla, da imam tanko sluznico. Bila sem na pregledu par dni pred menstruacija pa je rekla, da ji sploh ne kaže, da bom M dobila v kratkem.

Se pa trudiva že skoraj eno leto, partner je bp. Še katera s podobnimi težavami?

@misa77 jaz imam enako kot ti. M imam največ 5 dni..prvi in drugi dan še kar močno, potem pa konec…res čisto malo. Zato pa imam tudi problem s tanko sluznico. Že 3x bi morala imeti prenos zamrzjenčka, pa nisem prišla do tja, ker sem, kljub tabletam imela vedno pretanko sluznico ?

Hvala lepa @nesrečnica in @momo23 za vajine prijazne odgovore.

Torej morda pa vseeno ne bom čakala do naslednjega leta, da se kaj premakne, kot sem najprej mislila 🙂 bom videla kaj zvem konec julija, in če bodo potrebne še kake dodatne preiskave pri meni. Hormoni so zaenkrat ok.

Vzrok neplodnosti ne bi mogel biti bolj jasen, zelo malo oziroma skoraj nič spermijev v spermiogramu (oligoastenoteratozoospermija), tako da tukaj ne bi smelo biti težav.

Evy106, 11.07.2021 ob 22:35

@hana41 kdaj pa ti startas?

Evy106, jaz poklicem proti koncu meseca, da se naročim v postopek, ko dobim menstro

Zakajneki, 14.07.2021 ob 10:28

Hvala lepa @nesrečnica in @momo23 za vajine prijazne odgovore.

Torej morda pa vseeno ne bom čakala do naslednjega leta, da se kaj premakne, kot sem najprej mislila 🙂 bom videla kaj zvem konec julija, in če bodo potrebne še kake dodatne preiskave pri meni. Hormoni so zaenkrat ok.

Vzrok neplodnosti ne bi mogel biti bolj jasen, zelo malo oziroma skoraj nič spermijev v spermiogramu (oligoastenoteratozoospermija), tako da tukaj ne bi smelo biti težav.

Če je tako bi vaju skoraj morali poslati direktno v postopek ? edino če bi kaj preverjali če je kakšna pregrada kje… To bo prvi postopek sploh ali sta bila že na kakšni drugi kliniki?

Pa je to, da imaš močno menstruacijo samo na začetku vedno povezano s sluznico? Drugače imam hormone povsem OK.

Jst sm uceri pisala meil,da bi se rada narocila,ker sm 13.7. dobila menstruacijo.Danes so mi pisali,da sm narocena 4.8.,naj pridm sama in da prinesem posto iz konzilija,izvid brisa,izvid SPB…problem pa je,ker poste iz konzilija nism dobila,niti izvida brisa nimam v rokah.Kaksen naj bi biu to pregled pol,ce bom prisla brez papirjev?je mela kera podobno situacijo?sm jim odgovorila,da teh papirjev nimam.

V zacetku junija sem bila prvic pri dr.Pozlep(prisla iz Dravelj) in mi je rekla,da izvid brisa vidi v racunalniku,v roke mi ga pa ni dala.za SPB pa ze imam iz Dravelj.Pa rekla mi je,da bi rada vidla se spermiogram od mojga,da vidi ce je res tok slab kukr Reš pravi.in naj se narocim cimprej,ker neve kaj bo z mano,ker imam zelo malo jajcec(ceprou imam hormone vredu in AMH okrog 5).

Ce sm bla pri njej junija,bi vrjetn posto iz konzilija ze zdavnej mogla dobit,ni tako?

Nesrečnica, 14.07.2021 ob 15:42

Če je tako bi vaju skoraj morali poslati direktno v postopek ? edino če bi kaj preverjali če je kakšna pregrada kje… To bo prvi postopek sploh ali sta bila že na kakšni drugi kliniki?

To bo prvi postopek, spermiogram in osnovni pregled je bil narejen v Dravljah. Sedaj pa čakam na prvi pregled v Leonišču.

Bi lahko vprašala še ali greš direktno v postopek ali se prej ne diagnosticira vzrok neplodnosti pri partnerju? Glede na to, da gre kar za zelo hudo neplodnost. So predvidene kake genetske preiskave (kromosomov, cistična fibroza ipd.)?

Anonimno 7480, 14.07.2021 ob 16:21

Jst sm uceri pisala meil,da bi se rada narocila,ker sm 13.7. dobila menstruacijo.Danes so mi pisali,da sm narocena 4.8.,naj pridm sama in da prinesem posto iz konzilija,izvid brisa,izvid SPB…problem pa je,ker poste iz konzilija nism dobila,niti izvida brisa nimam v rokah.Kaksen naj bi biu to pregled pol,ce bom prisla brez papirjev?je mela kera podobno situacijo?sm jim odgovorila,da teh papirjev nimam.

V zacetku junija sem bila prvic pri dr.Pozlep(prisla iz Dravelj) in mi je rekla,da izvid brisa vidi v racunalniku,v roke mi ga pa ni dala.za SPB pa ze imam iz Dravelj.Pa rekla mi je,da bi rada vidla se spermiogram od mojga,da vidi ce je res tok slab kukr Reš pravi.in naj se narocim cimprej,ker neve kaj bo z mano,ker imam zelo malo jajcec(ceprou imam hormone vredu in AMH okrog 5).

Ce sm bla pri njej junija,bi vrjetn posto iz konzilija ze zdavnej mogla dobit,ni tako?

Mogoče boš pa te dni dobila pošto, ker so dopusti, res da nimajo vsi hkrati po mojem dopusta, a vseeno je mogoče razlog samo tu, počakaj še kak teden maksi pa pokliči na kliniko, če so dobili mogoče nazaj tvojo kartoteko od konzilija, ker je od takrat več kot mesec in da upaš da se pošta ni po pomoti nekje zgubila, vsaj jaz bi tako naredila.

Skratka upam, da kmalu dobiš, srečno.

Jaz sem maja dobila pošto iz konzilija 10 dni po pregledu, kakor vem je tudi julijski konzilij že zasedal, zato počakajte še par dni, pa če ne bo pošte preverite kaj se dogaja. Je pa čudno, da so vas brez napotnice za postopek sploh naročili – možno da je ta že v sistemu in, da samo pošte še ni.

Zakajneki, 14.07.2021 ob 16:22

To bo prvi postopek, spermiogram in osnovni pregled je bil narejen v Dravljah. Sedaj pa čakam na prvi pregled v Leonišču.

Bi lahko vprašala še ali greš direktno v postopek ali se prej ne diagnosticira vzrok neplodnosti pri partnerju? Glede na to, da gre kar za zelo hudo neplodnost. So predvidene kake genetske preiskave (kromosomov, cistična fibroza ipd.)?

Nama niso delali nobenih dodatnih preiskav, je pa tako, da sva trenutno oba neplodna (moj je po kemoterapiji, vendar ima zamrznjeno seme pred kemoterapijo, jaz sem brez obeh jajcevodov in brez enega jajčnika).

Če je prvi pregled in še niso 100% kaj je razlog za neplodnost bodo gotovo naredili še kakšno preiskavo, katero točno se boste pa dogovorili na prvem posvetu – je pa tako, da zdaj partner ne sme zraven, tako da je vem kakšen postopek je, verjetno bodo dali zanj napotnico vsaj za ponovni spermiogram

Izvid brisa prosiš osebnega ginekologa, ne sme biti starejši od 3h let, izvid SPB pa bi morala dobiti iz Dravelj oz eventualno dobiš novo napotnico s papirji od konzilija in greš pred postopkom se testirati. Odobritev konzilija Nin napotnico za postopek, pa vprašalnike pa moraš dobiti pred sprejemom, brez tega te po mojem niti naročili ne bi – mogoče oni že imajo v evidenci pa ti še nisi dobila ?

v dravlje pisi sa rabis dokumentacijo in jo prevzemi tam

@mikrobio kako si ti? kamo gre?

@marsena
pa ti?

Misa77, 14.07.2021 ob 16:02

Pa je to, da imaš močno menstruacijo samo na začetku vedno povezano s sluznico? Drugače imam hormone povsem OK.

Misa77 nevem..meni itak nobenen ni nič rekel, jaz sem.sama povezala, da imam tanko sluznico. Hormone imam tudi jaz Ok. Zdaj sem si kupila čaj krvomočnica…saj veš, ko si obupan probaš vse?

Je pa tako, da sicer imam pco, a sem do prvega postopka vedno imela redne M. Res pa da bolj kratke in ne zelo močne. Zdaj mi zamuja do 5 dni, pa še M je samo 2 dni res M, potem imam lahko že 4 5 dan tatanek vložek.

Jutro punce.

@Scorpionka
, kako sva na ta lep prvi dan mojega dopusta? ? Pri meni se ne dogaja absolutno nic, razen da me prsi na polno bolijo od crinone gela in zvecer sem kot sod.

@Marsena
, tudi mene zanima, kako si kaj ti?

@Microbio, nosecka nasa, ti je ze kaj bolje?

Tudi jaz sem med tistimi, ki imamo M samo prvi in mogoce se 2. dan mocnejso, do 4. dne pa se ze vse scisti. Vcasih sem ze v treh dneh “resena”.  Ampak sluznico pa sem imela do zdaj zmeraj ok, tako da ne vem, ce je ravno z dolzino M vse to pogojeno.

@Hana
, se malo, pa bomo za tebe navijali ?

New Report

Close