Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

V Lj sem bila pri dr. Papler, dr. Šalamun mi je pa naredila UZ, obe sta zelo v redu.

V bistvu nas je toliko, da smo po eni strani vse številke… pomembno je da imajo dober odnos in da nas obravnavajo strokovno. Zaenkrat imam dober občutek tukaj v Lj. Sicer sem pa imela tudi v Dravljah fajn zdravnico.

ona zdaj tudi dela v postojni ne? baje ke zelo ok! Tudi Merlo jo je zadnjic omenil meni na pregledu in rekel da je zelo ok

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 9149, 12.07.2021 ob 14:17

Punce, jaz sem bila prej v Dravljah. Zdaj sem dobila danes termin za pregled v Lj 8.9.2021  pri Dr. Bokalovi. Si lahko izbereš zdravnika? o tej dr. Bokalovi nisem.nič kaj dobrega prebrala..? kako imate izkušnje? Koga priporočate? Ne bi rada naletela še na enega se dr. Reša kjer se počutis kot številka.

Jaz sem ko sem jim pisala mail napisala h kateri zdravnici bi rada in so me k tisti razporedili. Dejansko te ta potem samo vodi skozi postopke, uz-je, punkcije in prenose pa imaš pri tistem zdravniku, ki je na določen dan v službi – ni tako da bi te eden vodil skozi cel postopek… Jaz imam dr Jančar in sem bila zaenkrat pozitivno presenečena, sem pa imela 1 posvet in 3D ultrazvok pri njej, zdaj pa čakam da grem v postopek?

Anonimna9149, jaz sem imela pregled v četrtek pri dr. Bokalovi. Meni se je zdela čisto OK, vse je lepo razložila. Videla je pregrado, ki mi je v Dravljah nikoli niso omenili, tako da mi je svetovala, da mi jo odstranijo pred naslednjim postopkom, da bi zagotovili čim bolj optimalne pogoje.

Evy106, 12.07.2021 ob 14:57

ona zdaj tudi dela v postojni ne? baje ke zelo ok! Tudi Merlo jo je zadnjic omenil meni na pregledu in rekel da je zelo ok

A da naj bi bila vredu? Hm…nevem ali naj jih vprašam kdaj bi bila kaj pri katerem drugem na vrsti.

Nekaj negativnih kritik sem prebrala o njej..nevem..sicer sem sem jih takrat tudi o Rešu, pa na koncu ni bil tak bau bau. ?

Zdaj če so mi jo dodelili si jo naj kar pustim?

Vem sicer da smo vse samo številke, ampak veliko pa je če ima zdravnik primeren odnos. Pri Rešu je šlo res vse kot po tekočem traku. Pa tudi včasih je takšno izustil, da te je res ma rit vrglo.

vrtnica_91, 12.07.2021 ob 15:07

Anonimna9149, jaz sem imela pregled v četrtek pri dr. Bokalovi. Meni se je zdela čisto OK, vse je lepo razložila. Videla je pregrado, ki mi je v Dravljah nikoli niso omenili, tako da mi je svetovala, da mi jo odstranijo pred naslednjim postopkom, da bi zagotovili čim bolj optimalne pogoje.

Vrtnica91 o hvala za info. No to sem mislila, da ne štepajo samo postopkov, ampak ti pač kolikor le gre probajo pomagati.

Dr. Bokal je predstojnica oddelka, je pa res da ene imajo boljše izkušnje, druge slabše – samo to je pa verjetno pri vsakem zdravniku… Če ji v štartu ne zaupaš prosi za drugo zdravnico, sicer jo pa tudi naknadno lahko zamenjaš, če se izkaže, da se ne bosta ujeli

Danes sva bila na skupnem pregledu in sva napotena na ICSI zaradi slabega spermiograma. V roku enega meseca dobim pošto konzilija z vsemi napotki. Predvidevam, da se potem s prvo menstruacijo prijavim na postopek? Kdaj si napoten na preiskavo za spolno prenosljive bolezni? Sem pozabila vprašat kakšen protokol me čaka, kratki ali dolgi. Imate kakšne izkušnje s tem kako je, če gre za slab spermiogram pa je ženska OK?

kakor jaz vem Posotojna zdaj  nazaj mocno red postavlja,  Bokova je okrepitev, zaradi povecanega stevila pacientk, da gre vse hitreje in gladko, deugo leto pa naj bi ael gor njihov lasten lab z baje kar nekaj novostmi ki so v tujini ze.

Upam edino da so uspeli vvpostojni izboljsati tudi odzivnist na telefone 🙂

kakor alisim od kolegic pa prihaja zdaj do tega isto kot pri tebi, da se v postojni odkrivajo stvari, ki so bile v dravljah neopazene (pregrade, miomi…) postopki pa stepani.. poznam iz prve roke tudi primer ko so jima porabili 6 postopkov brez kakesnekoli dodatne preiskave ?‍♀️

P1k4a, 12.07.2021 ob 18:04

Danes sva bila na skupnem pregledu in sva napotena na ICSI zaradi slabega spermiograma. V roku enega meseca dobim pošto konzilija z vsemi napotki. Predvidevam, da se potem s prvo menstruacijo prijavim na postopek? Kdaj si napoten na preiskavo za spolno prenosljive bolezni? Sem pozabila vprašat kakšen protokol me čaka, kratki ali dolgi. Imate kakšne izkušnje s tem kako je, če gre za slab spermiogram pa je ženska OK?

Ko dobiš pošto konzilija bo tam napotnica za SPB, narediš pa jo enkrat veš kdaj boš šla v postopek (velja 3 mesece). Zraven je tudi napotnica za postopek, zdravstveni vprašalnik pa navodila za postopek – bo tudi napisano ali dolg ali kratek. Načeloma potem ko dobiš s pošto se z naslednjo M prijaviš in z drugo M začneš s špikanjem.

A za vsak postopek posebej je konzilij?

Pred vsakim postopkom moraš v Leonišče na pregled, potem pa spet s prvo M na sprejem in šele z naslednjo se začneš pikat? Ali je tako samo pred prvim postopkom?

@fracek BRAVO! ???

Naj še tiste tri lepo zrastejo da se pridružijo pingvinčku?

Js si zdej vstavljam ta utrogestan 3x na dan.. Pa šele 26.7 so mi dali datum za krvni. Sam bom pomoje že prej doma testirala ?? Če ne prej pa 23.7 ko bo 14 dni od vstavite, pomoje bo takrat že kej. Na zadnje se mi je kljub utrogestanu M ulila.. Tko da upam da me zdej za dobro leto zapusti ?

Js sm na GKLJ od samega začetka. Ima me dr. Požlep, lahko govorim samo v superlativih. Res je človeška, prijazna, nobeno vprašanje ji ni odveč. Dr. Papler me je operirala, tudi samo super stvari o njej. Dr. Šalamun me je mela na zadnji konsultaciji, mi je dala napotnico za 2 postopek, tudi ona se mi je zdela zelo vredu, sva bili pa samo na telefonu. Z ostalimi pa nimam izkušenj oz nevem kdo je kdo ?? V splošnem se mi zdi da se ti posvetijo in zelo dobro opravijo svoje delo. Tudi sestre na oddelku OBMP so zlata vredne. Vedno pomagajo če se le da. V skoraj 4 letih ne vem če sm mogoče 2x dobila na telefon nekoga ki ni bil razpoložen ?

55774, 12.07.2021 ob 21:10

A za vsak postopek posebej je konzilij?

Pred vsakim postopkom moraš v Leonišče na pregled, potem pa spet s prvo M na sprejem in šele z naslednjo se začneš pikat? Ali je tako samo pred prvim postopkom?

Samo pred prvim postopkom je konzilij, potem pa za vsak nov postopek rabiš napotnico – to pa eni predpišejo brez da te vidijo, drugi pa ne, verjetno tudi odvisno ali se točno ve kaj je razlog, da ne rata ali še iščejo razloge.

Bokalova je kot okrepitev? Morda je pa ona prevzela nas iz Dravelj..? si jo bom zeankrat kar pustila, če pravite, da še vedno lahko potem menjaš.

Ima kater kak nasvet kako odebeliti sluznico? Zdaj nazadnje v Dravljah sem jo 3 mesecs zapored imela komaj 5mm, kljub visoki dozi Estrofema

@anonimno 9149 ne ukvarjaj se toliko s tem ali te bo zdravnik dovolj nagovarjal in ujčkal.. Vse kar šteje je koliko je strokoven, ali te bo napotil na preiskave in predvsem bistvo: da boš noseča. Ko boš dala cez toliko postopkov kot jaz, boš razumela kaj želim povedati. Srečno ?

@bistvo prav imaš!? jaz sem itak ful komplikator, ampak kot si napisala glavno, da mi en pomaga da sem noseča?

A tebi je potem uspelo?? Upam da ?

Nesrečnica, 12.07.2021 ob 14:59

Jaz sem ko sem jim pisala mail napisala h kateri zdravnici bi rada in so me k tisti razporedili. Dejansko te ta potem samo vodi skozi postopke, uz-je, punkcije in prenose pa imaš pri tistem zdravniku, ki je na določen dan v službi – ni tako da bi te eden vodil skozi cel postopek… Jaz imam dr Jančar in sem bila zaenkrat pozitivno presenečena, sem pa imela 1 posvet in 3D ultrazvok pri njej, zdaj pa čakam da grem v postopek?

Nesrečnica, čakam na prvi pregled v Leonišču, določene preiskave imava] e od prej v Dravljah. Zanima me kako dolgo je trajalo pri tebi od prvega posveta do datuma za prvi postopek? Toliko, da dobim malo občutka. Hvala lepa.

nevem ce je tako misljeno, ampak merlo sam je premalo za spremljanje vseh nas pri  rasti foliklov,

anonimna9149 sogurno se kaj obstaja za zadebelitev sluznice, samo vcasih se vrti vse v krogu; kako so pa ostali hormoni? sicer nevem kateri tocno vse vplivajo na to, ampak ce pri scitnicin kaj ne stima sigurno tudi… po mojem je potrebno to pogledsti malo bolj celostno. verjetno se lahko da tudi kombinacija kakih hormonov, ali pa eventuelno inekcije; imas slucajno kak problem z absorpcijo snovi? (to bi bilo vidno sigurno se kje);

@mikrobio imas ti kako idejo?

mogoce bi to izpostavila se na FB v skupini neplodnosti, sigurno je se kdo z enakimi problemi. vcasih pa pomaga tudi alternativa; polix je hodila k eni homeopatinji (jaz se se spravljam tja)

@Scorpionka, potem bova obe testirali 23.7., ce ne bo prej M seveda ? Jaz bi tudi morala imeti 26. krvnega, ampak se vracam komaj dan kasneje z dopusta, 28. pa me niso mogli narocit, ker je bilo zaprto za narocanje. Imam navodilo, da 23. zjutraj naredim urinski test (12. dan), takoj javim v Mb rezultat in se enkrat preverim, ce me lahko kam narocijo. Ce ne bo slo in bi bil test +, bom pa sla pac samoplacnisko doma.

@Evy
, nic druga ne jemljem, razen aspirina (+ dodatke omega 3, C vitamin, q10 in folno). Medrola si nisem upala jemat na lastno pest, bi pa ga verjetno tudi lahko kje dobila ?

Hvala vsem, drzite pesti se naprej. Javljanje kljub dopustu zagotovljeno ?

New Report

Close